Kvalitetskontroll | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Kvalitetskontroll och utbildning av barnvakterna

På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning. Nedan kan ni läsa om vilka bakgrundskontroller som görs, vilka utbildningar barnvakterna får, hur rekryteringsprocessen ser ut och hur ni som familj får er barnvakt presenterad.

Rekryteringsprocess

Skapa kundprofil
Inom en arbetsdag efter att du skickat in en barnvaktsförfrågan kommer en av våra konsultchefer kontakta dig för att skapa din egen kundprofil. Här går vi igenom ert behov och vilken person ni söker. Vi skräddarsyr varje uppdrag efter just ert behov. Vi startar en sökning efter en lämplig kandidat, vi söker i vår databas och rekryterar även löpande. Sökningen är helt kostnadsfri.

Presentation av lämplig barnvakt
När vi hittat rätt kandidat baserat på er profil skickar vi en presentation. Alla våra kandidater presenterar sig i en kort videopresentation, för att ni enklare ska kunna skapa er en bild av vem personen är och om kandidaten kan passa i er familj. Innan ni får en presentation gör vi en noggrann bakgrundskontroll.

Möte mellan familj och barnvakt
Om ni önskar träffa barnvakten koordinerar vi ett kostnadsfritt möte mellan er. Barnvakten kommer hem till dig/er och träffar oftast även barnen där ni får chans att ställa de frågor ni har. Detta är en chans för båda parter att lära känna varandra.

Matchning
Om mötet gick bra gör vi klart matchningen mellan er och ni har nu er egen barnvakt! Barnvakten kommer att utbildas i två kurser, en nannycertifiering och en Hjärt- &- lungräddningskurs samt barnolycksfall. Kändes det inte helt rätt på mötet fortsätter vi självklart vår kostnadsfria sökning för er. Från nu börjar vi debitera de pass ni bokar in tillsammans, se priser här.

Uppföljning
Men det är inte slut ännu. Vi kommer att göra kontinuerliga uppföljningar med både familjen och barnvakten längs vägens gång så att allt känns bra under tiden ni är våra kunder. Ni fortsätter den kontakt ni haft med samma kontaktperson som under sökningen. Denne hjälper er gärna om ni har frågor eller funderingar kring något.

Nöjd-kund-garanti

Familjer som planerar att ha barnvakt långsiktigt med fasta tider varje månad har en garantivecka under den första veckan med barnvakten. Det betyder att om ni inte är nöjda med barnvakten under första veckan betalar ni inte för den. Sen hjälper vi självklart till att hitta en ny kandidat helt kostnadsfritt.

Kvalitetskontroll

Bakgrundskontroll

Vi är mycket noga när vi kontrollerar våra barnvakter. För att arbeta som barnvakt måste varje kandidat ha tidigare erfarenhet av barnpassning. Här kan du se vilka kontroller som görs.

  • Barnvakternas legitimation kontrolleras vid intervju för att säkerställa att personen är den som han eller hon utger sig för.
  • Erfarna rekryterare genomför en grundlig intervju med fokus på erfarenhet och ansvarskänsla.
  • Barnvakterna lämnar 2-3 referenser varav minst 1 är barnrelaterad.
  • Referenserna verifierar barnvakternas erfarenhet och ger sitt omdöme.
  • Vid presentation för en familj skickas en kort videopresentation av barnvakten för att familjen ska få möjlighet att bilda sig ett första intryck och så att familjen vet hur barnvakten ser ut när han/hon kommer hem till familjen.
  • Utdrag ur svenskt belastningsregister måste uppvisas innan Nannynu! skriver kontrakt med en barnvakt och denne får börja arbeta hos en familj.
  • Barnvakter som får uppdrag bokas omgående in på våra utbildningar.
  • Regelbunden uppföljning med familjen och barnvakten sker kontinuerligt för att säkerställa kvalitén.
  • Barnvakter som jobbat hos Nannynu! i två år bokas på nytt in på HLR-utbildning.

Utbildning

Utbildning 1: Nannycertifiering

Nannycertifierngen är vår egen utbildning där kommunikation, barnkunskap och våra värderingar vävts samman tillsammans med barnpsykologen Märta Lönnquist tips och synpunkter. I kursen går vi igenom vad vi på Nannynu! förväntar oss av våra barnvakter, hur arbetsbeskrivningen ser ut, hur mötet med en ny familj kan se ut och svåra dilemman en barnvakt kan ställas inför. Certifieringen avslutas med prov.

Varje barnvakt bokas in på kursen så fort denne blivit matchad med en familj.

Läs mer om kursen här.

Utbildning 2: Barn-HLR

Barn-HLR är vår viktigaste kurs och den vi satsar mest på. En viktig del i ett akut omhändertagande av ett sjukt eller skadat barn är att kunna agera snabbt och ha kunskap i hur denne larmar 112.
Syftet med utbildningen är att skapa en säker miljö samt trygghet för barnet, familjen och barnvakten. Det är viktigt att föräldrar och barnvakt har en fortlöpande kommunikation runt varje enskilt barn för att se till varje barns individuella behov och dess säkerhet.

Varje barnvakt bokas in på kursen så fort denne blivit matchad med en familj. Kursen hålls av certifierade HLR-instruktörer.

Läs mer om kursens fokus på HLR här.
Ta del av vanliga frågor och svar kring barnolycksfall och Barn-HLR här.

Kompetensutveckling

När en barnvakt matchas med en familj som har barn med särskilda behov ber vi barnvakten att använda sig av vår kunskapsbank för vidare kompetensutveckling. Här har vi även samlat information kring barns utveckling genom åldrarna, hur ett hem barnsäkras, barn i bil och mycket annat. Kunskapsbanken om barn och barnsäkerhet är skapat av Nannynu! där vi har samlat information skrivna av experter på områdena, hämtade från olika webbplatser. Kunskapsnivån i de olika länkarna är på en grundläggande nivå. För mer djupgående kunskap rekommenderar vi våra barnvakter att ta kontakt med sin kontaktperson eller söka vidare i annan litteratur.

Kunskapsbanken finner du här.

Nyheter på Nannynu!

Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

Kundundersökning

99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

Veckans stjärna

Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

Utmärkelser

Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

Frågor och svar

Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
  • Kategorier