Nannynu! - Barn-hlr och barnolycksfall | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Nannynu! kunskapsbank – Barn-hlr och barnolycksfall

Denna kunskapsbank om barn-hlr och barnolycksfall är till för våra barnvakter och kunder som vill ha mer information. Kunskapsnivån är på en grundläggande nivå. För mer djupgående kunskap rekommenderar vi våra barnvakter att ta kontakt med sin kontaktperson eller söka vidare i annan litteratur.

Du kan även ställa din fråga och läsa Christines svar på vanliga frågor om barn-hlr & barnolycksfall på sidan Fråga Christine.

Barn-hlr och barnolycksfall - fråga Christine

Christine Saverstam, instruktör i HLR & barnolycksfall på Nannynu!

Barn-HLR hos Nannynu!

Christine Saverstam är huvudinstruktör i barn-hlr och är ny samarbetspartner i utbildningen av våra barnvakter på Nannynu! Christine är i grunden barnsjuksköterska och arbetar till vardags på en av Sveriges största akutmottagningar för barn. Hon har lång erfarenhet av utbildning av personal inom akutsjukvården samt SOS Alarm.

Det är en mycket aktiv kurs för våra barnvakter där de förutom basal hjärt- och lungräddning till barn även får fördjupade kunskaper i luftvägsstopp samt drunkning. Att arbeta som barnvakt innebär ett stort ansvar och deltagarna förbereds på att hantera de vanligaste olyckorna som barn kan råka ut för så som till exempel skallskador, brännskador, sårskador samt förgiftning. Barnvakterna tränas i att få ett ökat riskmedvetande för ett förebyggande av olyckor. En viktig del i ett akut omhändertagande av ett sjukt eller skadat barn är är att kunna agera snabbt och ha kunskap i hur man larmar 112.

Några delar som är mycket viktiga i ett ökat riskmedvetande är bland annat:

  1. Fokus. Ha alltid full fokus på barnet! Det ger barnet kvalitetstid och man undviker olyckor. Mobiltelefonen skall finnas till hands om något sker men används självklart inte i övrigt under arbetstiden.
  2. Skötbordet. Lämna ALDRIG barn ensamma på skötbordet. Se till att allt som behövs för blöjbytet finns till hands innan du lägger barnet på skötbordet. Gör blöjbytet till en stund i lugn och ro med barnet, barnet får kvalitetstid och olyckor undviks.
  3. Köket. Det är den farligaste platsen i hemmet för barnet! Se till att barnet är sysselsatt då du lagar mat eller att barnet får delta med enklare sysslor. Säkra upp köket och se till att barnet inte når spisen eller sladdar till exempelvis vattenkokare och vattenbryggare. Knivar och vassa föremål hålls utom räckhåll.
  4. Farliga kemikalier. Se till att farliga kemikalier som till exempelvis maskindiskmedel samt läkemedel finns utom räckhåll för barnet.
  5. Utelek. Ha ständig uppsikt över barnet framförallt vid vägar och övergångsställen. Cykelhjälm är en självklarhet och reflexer är bra att ha då det är mörkt. Hoppar barnen studsmatta skall denna vara säkrad med ett nät och det är viktigt att endast ett par barn i taget studsar samtidigt.

Syftet med utbildningen är att skapa en säker miljö samt trygghet för barnet, familjen och barnvakten. Det är viktigt att föräldrar och barnvakt har en fortlöpande kommunikation runt varje enskilt barn för att se till varje barns individuella behov och dess säkerhet.

Christine Saverstam rekommenderar starkt att ladda hem appen ”Rädda hjärtat”. Genom appen kan du se var den närmaste hjärtstartaren finns vid en akutsituation. Appen hittar du här.

Har du frågor kring barn-hlr? Fråga Christine

Hjärt-lungräddning på barn yngre än 1 år

Se filmen som visar hur du gör HLR på barn som är yngre än 1 år.


 

Lär dig hjärt-lungräddning på barn äldre än 1 år – puberteten

Se filmen som visar hur du gör hlr på barn som är äldre än 1 år – puberteten.


Filmerna kommer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

—————

Informationsbank

”Fråga Christine”

Om barnsäkerhet

Barnsäkra hem

Barn i bil

Om rökning och alkohol med barn

Viktiga telefonnummer


Barn-hlr och barnolycksfall

Nyheter på Nannynu!

Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

Kundundersökning

99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

Veckans stjärna

Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

Utmärkelser

Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

Frågor och svar

Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
  • Kategorier