Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Elsa från Täby

Publicerat | november 15, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Elsa från Täby

Elsa är 17 år och bor i Täby, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan januari 2017. Idag jobbar Elsa åt en familj i Danderyd. Hon studerar på Södra Latin där hon läser samhällsvetenskap. På sin fritid läser hon gärna och träffar vänner. Vi på Nannynu! tycker att Elsa gör ett toppenjobb som barnvakt och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Elsa nedan.

“Vi och barnen är jättenöjda med Elsa!” /Elsas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om barn så det är ju världens bästa jobb att få betalt för att umgås med dem! Men även om det för det mesta bara är roligt är det ibland väldigt utmanande vilket gör att jag växer både som barnvakt och människa. Att föräldrarna litar på mig att ta hand om det viktigaste i deras liv är en otrolig känsla och ett enormt ansvar. Eftersom jag jobbar med samma familj under en längre period får jag en unik kontakt med barnen och jag längtar efter att träffa dem varje vecka!

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu är ett seriöst företag som förmedlar riktigt bra barnvakter. Innan jag fick jobbet var jag tvungen att genomgå flera intervjuer och utbildningar vilket ger en professionell känsla. Jag som barnvakt vet att jag är kapabel till att göra ett bra jobb och det vet föräldrarna också, vilket skapar en trygg stämning. Min kontaktperson Elina finns alltid där som stöd. De har matchat mig med en toppenfamilj, två underbara barn, och föräldrarna är fantastiska!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Storebror tycker mycket om att berätta om sina intressen och visa vad han hittar på med sina kompisar. Lillasyster älskar att pyssla. Sen gillar båda olika rollspelslekar. Vi brukar improvisera fram massor av roliga lekar!

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Det gäller att hitta den där balansen mellan barnvakt och lekkamrat. I början är det viktigt att sätta tydliga gränser och ”visa att det är du som bestämmer”, mycket för barnens säkerhet. Det är viktigt att de lyssnar på dig. Sen kan du ta fram din barnsliga sida och leka och skoja. 100 procent av ditt fokus bör vara på barnen hela tiden, lyssna och lek aktivt!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Arbetsförmedlingen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Elsa om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar storebror från skolan klockan 15:30 och så promenerar vi till lillasysters förskola vilket tar ungefär en halvtimme. Under promenaden berättar han vad som hänt under dagen och sen pratar vi om allt mellan himmel och jord! När vi hämtat upp lillasyster brukar vi under de varmare månaderna ta en sväng förbi lekparken där vi leker en stund. Väl hemma lagar jag middag och efter middagen leker vi tills mamma eller pappa kommer hem vid 18:30! Vissa dagar är det aktiviteter och då är upplägget annorlunda.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Moesha från Sollentuna

  Publicerat | november 9, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Moesha från Sollentuna

  Moesha är 18 år och bor i Sollentuna, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan juni 2016. Idag jobbar Moesha åt två familjer i Sollentuna. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet. På sin fritid tränar hon gärna och träffar vänner. Vi på Nannynu! tycker att Moesha gör ett toppenjobb som barnvakt och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Moesha nedan.

  “Moesha är verkligen omtyckt av barnen. Hon är tjejen som hoppar med dom i studsmattan en timme, går till parken och hittar på lekar. Regniga dagar målas det naglar, blåser bubblor i badkaret eller ritas” /Moeshas barnvaktsfamilj

  Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

  För att jag tycker om barn, de gör mig glad. Om man har en dålig dag och träffar barnen blir man direkt på toppenhumör. Jag har alltid haft ett intresse för barn, sen jag var liten. Det är kul att få se barnen utvecklas. Det är även alltid kul att göra barnen glada genom att få passa de.

  Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

  Jag tycker att det är kul att jobba på Nannynu eftersom det är ett seriöst företag, de ser alltid till att jag och familjen har det bra. Min kontaktperson kan jag alltid vända mig till om jag skulle behöva stöd. Man får en säker relation med familjerna man jobbar hos.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen jag passar älskar att pyssla, bada, sjunga & dansa, bygga lego, hoppa studsmatta, spela sällskapsspel, bygga kojor, ta barnen ut på en cykeltur och leka i parken tycker barnen är jättekul.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Umgås med barnen som ni vore bästa kompisar, men det är ändå viktigt som barnvakt att ta mycket ansvar. Ha kul med barnen så blir det roligt både för dig och för barnen. Lyssna alltid på barnen vad de har att säga, de kan annars känna sig oviktiga.

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Jag hörde talas om Nannynu då många av mina kompisar jobbade inom de företaget, då kände jag att det var något som skulle passa mig.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Moesha om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Det börjar med att jag kommer till förskolan och hämtar barnen. Sedan går vi hem och äter lite mellanmål. Sedan brukar jag fråga om de vill göra något speciellt den dagen. Vi leker fram tills middagen, och efter middagen leker vi en liten stund till. Sen ser jag till att duscha/bada de om det behövs. Borstar tänderna och läser sagor tills de somnat. När föräldrarna väl kommit hem berättar jag hur dagen varit samt vad vi gjort. Och där avslutas passet.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Tinna från Göteborg

  Publicerat | oktober 26, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Tinna från Göteborg

  Denna vecka är Tinna från Norra Hisingen i Göteborg veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan mars 2015. Idag jobbar Tinna åt två familjer boendes i Norra Hisingen och i Majorna-Linné. ”Vi har glädje av Tinna och tycker alla att hon gör ett bra jobb.” berättar en av familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Tinna gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Tinna är 25 år och bor i Göteborg. Vid sidan av Nannynu! så jobbar hon som personskaderådgivare. Läs intervjun med Tinna nedan.

  Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

  Det är otroligt givande att jobba med barn. Självklart är det roligt att bygga relationer, se barnen utvecklas och ta del av deras perspektiv på livet, men bland det bästa enligt mig är att barnen lär mig nästan lika mycket som jag lär dem. Det är väldigt lätt att stanna upp i nuet när man jobbar med barn, de stressar inte som vuxna tenderar att göra och enligt dem behöver inte allt vara så perfekt hela tiden. Sedan är det en väldigt speciell känsla att barnens föräldrar har sådan tillit till dig som barnvakt att de lämnar det mest värdefulla de har i ditt ansvar.

  Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

  Nannynu upplevs som företag som väldigt pålitligt och hjälpsamt, vilket känns tryggt. Jag bor i Göteborg så jag har aldrig träffat någon från kontoret personligen, all min kontakt med Nannynu går via telefon eller mejl. Detta har jag dock aldrig upplevt några problem kring. De är måna om att du som anställd ska trivas, och du har en kontaktperson som regelbundet hör av sig för att se hur allt går för dig och med familjerna.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Då jag har haft nannybarn i åldrarna mellan 0,5 år till 15 år under mina år som barnvakt är det en stor variation av intressen. Det kan även vara väldigt individuellt mellan syskon vad de tycker om att göra. När den ena vill krypa upp i famnen och ha lugn lässtund kanske den andra vill dansa och sjunga högt, men att vara utomhus har jag sett som ett vinnande koncept. Att gå ut och spela fotboll, ta ut barnen på en cykeltur, gå till parken eller till en lekplats är alltid uppskattat.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Få barnen att känna sig trygga i ditt sällskap så att de kan förlita sig på dig, så som de hade kunnat förlita sig på sina föräldrar om de hade varit där. Var flexibel för oförutsedda händelser och glöm inte att barnet är lika mycket människa som du själv. Även om du har planerat hur kvällen eller dagen ska vara upplagd kanske barnen är trötta eller lite nedstämda och då gäller det att kunna tänka om och vara kreativ. Sen bör man inte vara rädd för att visa sig sårbar, det är lätt att barnen ser dig som ”ytterligare en vuxen som kan allt”. Jag är väldigt öppen med tankar och känslor, vilket gör att barnen får en chans att känna igen sig. En vuxen kan också vara blyg och osäker.

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Mitt första minne av Nannynu är att en tidigare rekryterare kontaktade mig för en intervju. Jag minns inte vem som hittade vem, men jag minns att mitt första intryck av Nannynu som företag var att det var väldigt professionellt och strukturerat.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Tinna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jättevarierat beroende på familj och veckodag, men läxor är alltid det första som görs när vi kommer hem efter skolan. Därefter blir det önskad aktivitet fram till middagen. Om barnen har fritidsaktiviteter eller någon sport att gå till kan det bli att jag följer med på den, annars lite lek och bus tills dess att föräldrarna kommer hem eller läggdags.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Julia från Upplands Väsby

  Publicerat | oktober 11, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Julia från Upplands Väsby

  Denna vecka är Julia från Upplands Väsby veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan juni 2017. Idag jobbar Julia åt en familj i Täby. ”Julia fungerar mycket bra som barnvakt. Barnen är så nöjda med henne.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Julia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Julia är 17 år och bor i Upplands Väsby. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon sista andra året på barn och fritidsprogrammet. Hon jobbar även extra på Sibylla. På sin fritid umgås hon gärna med vänner och familj. Läs intervjun med Julia nedan.

  Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

  Det är kul att passa barn för att barn är så härliga. Dom är kreativa och dom har mycket energi, precis som jag har. När man har jobbat med en familj länge så får man en koppling med barnen och man ser inte längre jobbet som ett jobb, utan mer att man är med sina kompisar efter skolan.

  Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

  Är ganska ny här på Nannynu! men det bästa med att jobba mer er är att personalen är så härlig. Personalen är otroligt snälla och det uppskattar jag.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen som jag passar tycker om att vara med när jag lagar mat, dom tycker också om att pyssla och hoppa studsmatta eller spela basket. Det är oftast full rulle med dom och det är kul.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  När du jobbar så ska du vara med barnen och leka och pyssla med dom osv. Sitter du med telefonen eller liknande när du jobbar så kommer barnen inte tycka det är kul och dom kommer tröttna. Ha full fokus på barnen när du jobbar.

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Såg affischer på skolan och i centrum och tänkte att det var ett jobb som passar mig.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Julia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Dom barnen jag passar har egen hemnyckel så jag går direkt hem till dom då dom oftast redan är hemma. Sedan brukar vi spela spel eller hoppa studsmatta ett tag innan jag börjar med maten. Dom brukar vara med mig och hjälpa till men om dom inte vill det så får dom kolla på TV så länge. Vi brukar sitta och äta ganska länge för vi sitter alltid och pratar och barnen berättar massa saker som dom gjort under dagen. Vi brukar sitta och prata tills föräldrarna kommer hem. Efter det säger jag hejdå och åker hem.

 • Dela

 • Anställ er privata barnvakt genom Nannynu!

  Publicerat | oktober 11, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Anställ er privata barnvakt genom Nannynu!

  Ge er privata barnvakt anställning, försäkringar och utbildning genom Nannynu!

  Vi anställer er barnvakt och betalar ut barnvaktens lön medan ni fortsätter precis som vanligt med den barnvakt ni har idag. Vi står för arbetsgivaravgifter liksom moms.

  Kostnad och priser för att anställa sin egen barnvakt

  Ni får 20 % rabatt på våra ordinarie priser, se nedan. Priset skiljer sig beroende på vilken kandidatgrupp barnvakten hör till. Ni får som kund en faktura varje månad på de totala antalet timmar som er barnvakt jobbat den föregående månaden. Vi kan även justera ert pris till lägre eller högre beroende på vilken lön er barnvakt har. Se längre ned.

  Alla priser är per timme efter RUT-avdrag och inklusive moms.

  Barnvakt

  Vardagar
  06:00-20:00

  Vardagar 20:00-06:00  & helger

   Storhelger**

  Kategori A: Studerar på gymnasiet

  176kr

  185kr

  195kr

  Kategori B: Har gått ut gymnasiet

  190kr

  199kr

  209kr

  Kategori C: Har minst 15 års erfarenhet

  206kr

  215kr

  225kr

  Vad vi erbjuder er och barnvakten

  Vi har försäkringar som täcker tiden då barnvakten arbetar. Om ni önskar så utbildar vi barnvakten i en nannycertifieringskurs som handlar om kommunikation med barn och barn utveckling. Vi erbjuder också en bakgrundskontroll av barnvakten. Alla barnvakter kontrolleras mot belastningsutdrag. Bor er barnvakt i Stockholms län, Uppsala län, Skåne län eller i Storgöteborg så ingår även en certifierad HLR-kurs inriktad mot barn. I övriga län erbjuder vi en distansutbildning online med kompletterande samtalsstund med certifierad personal. De som går distansutbildningen blir inte godkända enligt HLR-rådets regler. Både ni som kund och er barnvakt får en och samma kontaktperson att vända sig till och som gör kontinuerliga uppföljningar för att höra att allt går som det går. I största möjliga mån (i Stockholms län, Storgöteborg, Skåne län och Uppsala län) försöker vi erbjuda vikarie ifall er barnvakt inte har möjlighet att arbeta vid ett tillfälle.

  Rutavdrag

  Rutavdrag kan alla privatpersoner som betalar skatt i Sverige utnyttja. Rutavdraget är upp till 25 000 kr/år per person. Är ni två vuxna i hushållet kan ni nyttja 50 000 kr/år. För mer information hänvisar vi till Skatteverket.

  Lön

  Lönen för er egen barnvakt får ni egentligen bestämma själva tillsammans med barnvakten. Ifall ni vill att er barnvakt ska ha en annan lön än Nannynu!s löner går detta att ordna. Då justerar vi även ert timpris efter vad lönen ligger på. För Nannynu!s egna barnvakter har vi följande löneupplägg.

  Barnvakt Ingångslön brutto per timme Lön efter 2 månader* brutto per timme
  Studerar på gymnasiet 102,56 kr inkl. semesterersättning 112,55 kr inkl. semesterersättning
  Har gått ut gymnasiet samt visat slutbetyg 117,56 kr inkl. semesterersättning 127,57 kr inkl. semesterersättning
  Har gedigen erfarenhet** av barnpassning 132,55 kr inkl. semesterersättning 142,55 kr inkl. semesterersättning

   

  *Lön justeras efter barnvakt har deltagit med godkänt resultat på Nannycertifieringskurs och hjärt & lungräddningskurs samt fått en godkänd utvärdering från familjen.

  **Med gedigen erfarenhet menas motsvarande 15 år erfarenhet av arbete med barn eller egna barn.

  OB-tillägg utgår vardagar kl. 20:00-06:00 samt helger med 10 kr extra per timme inkl.semesterersättning

  Ansök om att anställa er egna barnvakt

  Ansök genom att maila hit alternativt ring 010-160 02 00. Har du frågor om hur det fungerar att anställa er egna barnvakt så ta gärna kontakt med oss genom samma kontaktuppgifter.

  Anställa privat barnvakt

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Cynthia från Årsta, Stockholm

  Publicerat | oktober 5, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Cynthia från Årsta, Stockholm

  Denna vecka är Cynthia från Årsta i Stockholm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Cynthia åt en familj i Liljeholmen. ”Cynthia är en sprudlande och ansvarsfull tjej” berättar en familjen. Vi på Nannynu! tycker att Cynthia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Cynthia är 18 år och bor i Årsta, Stockholm. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon sista året på gymnasiet. På sin fritid sjunger och tränar hon gärna. Läs intervjun med Cynthia nedan.

  Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

  Jag tycker det är kul att jobba som barnvakt då jag får lära mig nya saker om barnen nästan varje gång. Det är underbart att få se dem utvecklas. Barn är så härliga och vi har väldigt roligt tillsammans!

  Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

  Det är kul att jobba på Nannynu för att jag verkligen ser fram emot att få träffa barnen varje arbetstillfälle. Jag trivs väldigt bra på Nannynu, dem ser till att både jag och familjen har det bra. Jag får ta mycket ansvar samtidigt som jag får stöd från min kontaktperson vilket är toppen!

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen älskar att rita, busa, dansa till musik och att leka i parken som är nära! Dessutom har vi kommit på egna lekar som de tycker mycket om.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips är att lyssna på barnet och se till dess behov. Var kreativ och försök förmedla det du vill på barnets språk! Ibland behöver man hitta nya metoder för att få fram saker. Hur kan du som barnvakt få barnet att vilja göra något som det helst inte vill (t. ex att tvätta händerna)? Hitta ett kreativt sätt som får barnet mer intresserad av att göra det som är ”tråkigare” är mitt bästa tips!

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Jag hörde talas om det via en vän och sociala medier.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Cynthia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar barnen på skola och dagis och går sedan hem för att äta lite mellanmål. Vi brukar sitta och prata om hur dagen har varit och om de vill hitta på något speciellt. Det kan variera lite beroende på om barnen är trötta och på hur vädret ser ut. Sen hittar vi på något kul som att leka med bilar, rita eller titta på något roligt tillsammans som vi kan skratta åt eller lära oss något om. Efter det lagar vi middag och fortsätter att leka eller försöker varva ner med en bok innan föräldrarna kommer hem. Arbetspasset avslutas med att berätta för föräldrarna hur det har varit!

 • Dela

 • Nannynu! fyller 10 år

  Publicerat | oktober 3, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Nannynu! fyller 10 år

  Grattis Nannynu! 10 år idag tisdag 3/10. Läs artikeln om oss i Mitti nedan.

  Danderydssuccén Nannynu fyller tio – grattis

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Elin från Limhamn, Malmö

  Publicerat | september 29, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Elin från Limhamn, Malmö

  Denna vecka är Elin från Limhamn i Malmö veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2017. Idag jobbar Elin åt två olika familjer där den ena bor i centrala Malmö och den andra i Svedala. ”Vi är väldigt glada att Elin kommer och hjälper oss.” berättar en av familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Elin gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Elin är 17 år och bor i Limhamn, Malmö. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon sista året på gymnasiet. På sin fritid spenderar hon gärna tid med sina vänner. Läs intervjun med Elin nedan.

  Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

  Jag tycker det är kul att passa barn för att se hur de utvecklas. Barnen är sig själva och säger och gör precis vad de vill. Man får ut väldigt mycket av att jobba som barnvakt och jag har och kommer lära mig mycket om mig själv.

  Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

  Det är en stor trygghet i att jobba hos Nannynu. Har jag några frågor eller om det uppstår ett problem hör jag bara av mig och får alltid snabbt svar.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Djur är ett väldigt stort intresse, allt från hundar till myror. Men pyssel och att vara på lekplatsen är också en stor favorit.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Var aktiv och hitta på saker sitt inte bara hemma och kolla på tv. Är det dåligt väder så ta på er regnkläder och plaska i vattenpölarna för det kommer göra jobbet så mycket roligare och barnen kommer ha mycket roligare. Väldigt viktigt är också att verkligen lyssna på vad barnen har att säga så de inte känner sig bortglömda eller ensamma.

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Jag googlade runt och eftersom att jag är väldigt intresserad av barn väckte Nannynu mitt intresse och jag skickade iväg en intresseanmälan.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Elin om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Nu har jag inte riktigt kommit igång på allvar hos familjen i centrala Malmö än, men som det ser ut nu och så som det kommer gå till så kommer jag först att hämta flickan i skolan. Hennes skola ligger i Limhamn och sedan åker vi buss till centrala Malmö och eftersom att hon gillar att cykla så cyklar vi en runda eller så har jag tagit med min hund och då går vi till ett stort fält som heter Ribersborgsfältet som ligger i Malmö och rasta min hund för flickan älskar djur. Sen går vi hem och lagar mat som vi sedan äter. Efter maten om hon har någon läxa så hjälper jag henne med den samtidigt som jag kanske pluggar något litet om jag har något. Sen kanske vi kollar på tv i en halvtimme eller så spelar vi spel från tills hennes mamma kommer hem igen och jag åker hem.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Julia från Norrmalm

  Publicerat | september 21, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Julia från Norrmalm

  Denna vecka är Julia från Norrmalm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Julia åt en familj boendes på Kungsholmen. ”Vi upplever Julia som mycket ansvarsfull – hör av sig om det är något och vi behöver inte påminna om något. Hon leker mycket med barnen och är också ute mycket med dom – barnen har jättekul.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Julia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Julia är 18 år och bor på Norrmalm i Stockholm. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon sista året på Franska skolans gymnasium där hon läser samhälle. Hon är också administrativ assistent på ett kontor och är konfirmationsledare. När hon inte jobbar så fotar hon gärna och dricker te med nära och kära. Läs intervjun med Julia nedan.

  Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

  Just för att barn är ofiltrerade, stortänkare och väldigt roliga. Mina barn är dessutom riktiga glädjespridare, inget pass är det andra likt! Fördelarna med att vara barnvakt är många men, dels får du vara med i barnens utveckling & faser parallellt med att du själv lär känna dig ännu mer och dels för att det är givande att just bygga upp ett ansvar & en egen plånbok med tiden :)

  Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

  Eftersom att ni alltid finns nära till hands och har från dag ett varit så tillmötesgående & matchat ihop mig med en superfamilj!

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Tjejerna är båda två otroligt aktiva och vill gärna vara ute och leka på alla höjder. Förutom att klättra älskar de att baka, pyssla och hitta på nya varianter av kull. Kulor, hinderbanor och kojor är också mycket uppskattade.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  1. Var inte rädd för att sätta regler med barnen, samtala och poängtera varför en del saker inte ska genomföras.
  2. Ha med dig två olika idéer till ett pass, oftast blir det något annat efter barnens önskan men det är skönt att ha plan B & C.
  3. Skapa interna skämt & minnen, ”hemlisar” är även välkommet

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Ett gammalt hederligt reklamutskick damp ner i min brevlåda!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Julia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Nu till hösten går båda flickorna på samma skola och hämtas kl. 15.00. Vägen hem är oftast en promenad men kan också bli en sparkcykeltur (jag vaktar gåendes) på ca. 10 min som varvas med ett samtal över vad som har hänt i skolan. En del gånger har jag hämtat ett barn tidigare pga den äldres aktivitet, men då har vi väntat i en park eller på ett fik. Väl hemma ser jag till att deras väskor samt skor läggs på plats, att händer tvättas och så har vi en mysig fruktstund. Efter energipåfyllningen går vi antingen ut på gården, stannar inne eller tar oss ut till närmsta gunga. Som sagt är inget pass det andra helt likt, men vi gör verkligen allt möjligt! Många kojor, lekar & pyssel har skapats. Mellan kl. 17.30-18.00 kommer deras föräldrar hem. Vi kramas hej då, fyller i tidsrapporten och avslutningsvis peppar vi till nästa gång vi ska ses!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Sarah från Täby

  Publicerat | september 15, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Sarah från Täby

  Denna vecka är Sarah från Täby veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Sarah åt två olika familjer boendes i Täby och i Nacka. ”Vi är mycket nöjda med Sarah. Hon är fantastisk med barnen” berättar en av familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Sarah gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Sarah är 28 år och bor i Täby. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon på svenska som andraspråk och söker doktorandtjänst vid Karolinska institutet där hon hoppas få studera cancer och fortsätta den forskning hon har påbörjat. Läs intervjun med Sarah nedan.

  Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

  Enligt mig är det kul att passa barn för barn kan visa oss på många olika sätt hur bra det är att leva och få glädje av varje ny dag. Det känns också bra att dela nya och spännande upplevelser med barn, som när de tar deras första steg eller lyckas att stava sina namn till exempel.

  Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

  Nannynu har varit jättehjälpsam för mig för att hitta familjer som behöver mitt stöd. Personalen kommunicerar tydligt, och alla anställda som jag har pratat med har varit väldigt snälla mot mig. Det betyder mycket att jobba med så vänliga människor!

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen jag passar tycker bäst om att leka utomhus. Det finns en “brandbil” i lekparken bredvid förskolan där ett av mina barn går, och vi har släckt många bränder under det senaste året.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Glöm inte att du jobbar med personer som är barn, men som också är unika människor med deras egna preferenser avseende hur de vill ha roligt. Tro på dina instinkter, men var säker på att du också lyssnar på dem!

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Jag ansökte till ett jobb förra året när jag hittade Nannynus hemsida. Då hörde jag av mig till dem, och det blev snart så att jag kopplades ihop med flera familjer inom mitt område.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sarah om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Oftast tillbringar jag tid med barnen som jag passar i lekparken efter att förskolan har stängt. Efter ett tag i lekparken går vi hem för att äta mellanmål och spela brädspel eller bygga Lego tills föräldrarna kommer hem. Vi ritar eller dansar till musik också ofta.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Elsa är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Elsa gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier