Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

Sommar och semester utan hemsideuppdateringar och chatt

Publicerat | juni 22, 2015 | Inga Kommentarer


Sommar och semester

Sommar och semester på Nannynu!

Nu går vi på Nannynu!-kontoret snart på semester. Kontoret kommer dock vara bemannat med personal precis som vanligt under vardagar kl 9-17. I augusti är vi tillbaka med full styrka igen. Under juli månad kommer inte hemsidan att uppdateras. Chatten kommer under juli att vara stängd. Glad sommar önskar Nannynu!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Vera från Bromma

  Publicerat | juni 15, 2015 | Inga Kommentarer


  VeraE

  Vera har arbetat hos oss sedan januari 2015 i en familj i Bromma, Stockholm. Det är familjen själva som rekommenderat oss att utnämna Vera till veckans stjärna. Hon förtjänar en guldstjärna om ni har en sådan”. Hon beskrivs som en storasyster som är ansvarsfull kreativ och rolig. 

  Vera är 17 år och kommer till hösten börja tredje året på Kungsholmens gymnasium. Förutom att jobba på Nannynu! spelar hon volleyboll och piano. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Vera under 2015.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Möjligheten att släppa lös mitt 5-åriga inre. Rita, pyssla och leka. Du kan hitta på så många kreativa saker och ju mer kreativt desto roligare tycker barnen att det är.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Från första början så ger de dig all information du kan tänkas behöva och finns alltid där om du har frågor. Vidare hjälper de dig med alla steg som uppkommer så som tidrapportering och följer upp så att allt går som det ska.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Båtparken, Björklundshage och Kyrksjön (ängar och skog).

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Bällstavägen (alla kör för fort eftersom den är lång och rak).

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Försök att ha så roligt som möjligt! Om du har kul så kommer även barnen ha kul. Var kreativ och ”go crazy”.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Vera skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag har två killar 6 och 3 år. Hämtning på dagis vid 16.30. Vi går tillsammans hem och leker lite på en närliggande äng längs vägen. När vi kommer hem lagar jag och 3-åringen mat medan 6-åringen leker med LEGO eller pysslar. Vi äter sen i lugn och ro. Efter det så pysslar vi, klär ut oss eller bara busar. Ibland har vi tema, tex Frost eller Musse Pigg, då klär vi ut oss till dem, lyssnar på låtar från filmen och ritar teckningar av karaktärerna. Detta gör vi fram tills dess att någon av föräldrarna kommer hem, runt 19.00.

 • Dela

 • Malin Pajnert, Rekryterare

  Publicerat | juni 10, 2015 | Inga Kommentarer


  Malin Pajnert, Rekryterare

  Hej!

  Mitt namn är Malin och jag började arbeta som rekryterare här på Nannynu! i juni 2015. Jag befinner mig i Göteborg och ser alltså till att hitta rätt barnvakter här och i närområdet runt omkring.

  Jag studerar idag Personalvetarprogrammet vid Göteborgs Universitet och har tidigare arbetat på skola med barn i flera åldrar. Erfarenheter jag tog med mig därifrån kommer väl till användning i jakten på att hitta de mest lämpade barnvakterna för olika familjer. På Nannynu! arbetar vi med matchning mellan barnvakt och familj då det är viktigt att båda parter trivs med varandra för att allt ska fungera så bra som möjligt!

  Tycker Du att ett arbete som barnvakt låter roligt och tror att Du är rätt person för jobbet? Tveka då inte att kontakta mig för mer information eller om Du har några frågor!

  Jag hoppas att vi ses!

  / Malin

 • Dela

 • Tar strid för rutavdraget

  Publicerat | juni 10, 2015 | Inga Kommentarer

  Nannynu! med Jeanette Holm tar strid för rutavdraget

  Jeanette Holm,  styrelseordförande Nannynu!, är med i chefsnätverk för kvinnliga entreprenörer. I en artikel i Dagens Industri från 3 juni kritiserar bland annat Jeanette Holm regeringens minskning av rut- och rotavdraget. Läs hela artikeln nedan.


  nannynuDI

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Lisa från Uppsala

  Publicerat | juni 9, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Lisa från Uppsala

  Lisa har arbetat hos oss sedan september 2014 i en familj i Sunnersta, Uppsala. Hon är en väldigt omtyckt av hela familjen. Hon tänker på säkerheten, är lugn, trygg, kreativ och barnkär.

  Lisa är 22 år och bor i Sunnersta, Uppsala. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon på Sveriges Lantbruksuniversitet. På fritiden håller hon gärna på med hästar. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Lisa under 2015.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker att det är ett bra arbete att ha som extrajobb nu när jag studerar. Det känns roligt och givande att jobba med barnen och det är något jag trivs bra med.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  När jag ansökte som barnvakt hos Nannynu! kändes det väldigt tryggt med hur jag fick den familjen jag jobbar för nu, eftersom det var flera intervjuer och jag fick träffa dem innan vi bestämde oss. Det var också bra att jag fick en intro- och HLR-kurs innan jag började. Dessutom har jag också en kontaktperson så är det något jag undrar över vet jag var jag ska vända mig.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Vid skolan där jag lämnar av barnen är det ofta mycket bilar så där är det viktigt att både jag och barnen tittar efter ordentligt innan vi går in på skolområdet. Jag kör dem också till skolan, så för mig är det också viktigt att köra lugnt och försiktigt.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Jag skulle nog säga att det är att lyssna på barnen, hur mår de idag och vad har de haft för sig sedan vi sågs sist. Jag brukar också planera, innan jag jobbar, vad vi kan göra för roliga saker under dagen och alltid höra med barnen vad de skulle vilja göra.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lisa skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag brukar komma dit kvart i sju på morgonen och då brukar båda barnen vara uppe. Sedan beror det lite på om de redan har fått frukost, men har de inte det så frågar jag vad de vill ha att äta och fixar sedan i ordning det. De barnen jag är hos brukar oftast få titta lite på tv medan de äter frukost och vaknar till lite. Om vi har tid över efter frukosten så hittar vi på lite olika saker, ibland spelar vi spel och ibland pysslar vi. Under december grejade vi mycket med LEGO-kalendern där de varje morgon skulle bygga ihop en ny sak. Runt halv åtta, kvart i åtta går de och borstar tänderna och innan vi åker vid åtta så ordnar vi allting annat som behövs. Ibland är det att hitta längdskidor och ibland ska jag fläta håret på ett av barnen.
  Vi brukar vara framme vid skolan runt fem över åtta, och då går jag med det minsta barnet till förskolan och lämnar av det äldsta vid skolgården. När jag är färdig så sms:ar jag alltid en av föräldrarna så att de vet att båda har kommit till skolan som de ska.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ebba från Vasastan

  Publicerat | juni 1, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Ebba från Vasastan

  Ebba har arbetat hos oss sedan november 2014 i en familj i Gamla stan. Hon är en väldigt uppskattad barnvakt. Familjen beskriver henne som en trygg och kreativ person som deras son älskar.

  Ebba är 18 år och bor i Vasastan, Stockholm. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Östra Reals gymnasium. På fritiden är hon gärna med vänner eller tränar.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  För det första så känns det knappt som ett jobb att vara barnvakt då man har väldigt kul under sina arbetspass. Det är även roligt att känna att man blir uppskattad för det man gör, både av föräldrarna men också såklart av barnet när man märker hur glad han blir när man kommer och inte vill att man ska gå när passet är slut.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det är skönt att veta att Nannynu! alltid finns där för att hjälpa oss barnvakter ifall det skulle uppstå något problem. Det är också smidigt att det är Nannynu! som ordnar med inbetalningarna från föräldrarna och ens lön, så slipper man tänka på det själv.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha tålamod med barnet, men visa ändå att det är du som bestämmer. Om barnet vill leka något särskilt kan du också som barnvakt lägga till något extra i leken så att det blir en speciell lek, vilket gör att den blir roligare!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ebba skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag brukar hämta från förskolan kl. 16.00, sedan går vi hem. När vi kommit hem leker vi tills jag börjar förbereda middagen runt 17 – 17.30. Vi leker allt från kurragömma, affär, bygga lego och tågbanor eller med hans dinosaurier. Att rita kartor för att sen gå på skattjakt är också något som han tycker är väldigt kul. Efter vi ätit fortsätter vi att leka till hans föräldrar kommer hem runt 19.00. Blir det längre pass brukar jag även natta honom med välling och sagoläsning i sängen.

 • Dela

 • I höst står Nannynu! på Underbara barn

  Publicerat | maj 27, 2015 | Inga Kommentarer


  I höst står Nannynu! på Underbara barn

  Nannynu! på Underbara barn-mässan även i år.

  Det ska bli fantastiskt roligt att stå ytterligare ett år på Stockholmsmässan i Älvsjö där Underbara barn kommer äga rum. 9-11 oktober kommer dörrarna att stå öppna för barn och vuxna i alla åldrar. Vi på Nannynu! har nu börjat planera årets helg.

 • Dela

 • Nannycertifiering av barnvakterna

  Publicerat | maj 26, 2015 | 8 Kommentarer

  För oss på Nannynu! är utbildning väldigt viktigt, därför får alla barnvakter genomgå vår nannycertifiering vars huvudsyfte är att de ska känna sig trygga, säkra och proffsiga i sitt arbete. De lär känna företaget och får en grundlig genomgång av sin arbetsbeskrivning; vilka förväntningar som finns på dem och vad som ingår i jobbet. Det är även ett stort fokus på kommunikation med barn och föräldrar. Vad som är viktigt att tänka på och hur man kan agera i olika situationer som kan uppstå.

  Barnvakterna får också möjlighet att lära känna sina kollegor, utbyta erfarenhet, funderingar och tips med varandra.

  Nannycertifierngen är vår egen utbildning där kommunikation, barnkunskap och våra värderingar vävts in tillsammans med en barnpsykologs tips och synpunkter.
  Barnpsykologen Märta Lönnquist har varit bollplank och rådgivare när vi utvecklat utbildningen och hon kommer även att finnas till hands i framtiden för att diskutera andra frågeställningar som kan komma upp.

  Märta Lönnquist är leg. psykolog/leg. psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi samt utbildad handledare och lärare i psykoterapi. Hon har arbetat som psykolog inom PBU (Psykisk barn- och ungdomsvård, idag BUP) under drygt 20 år. Sedan starten av Karlaplans Psykoterapigrupp 1988 är Märta verksam där på heltid. Märta har arbetat som handledare och lärare, bl.a. inom olika utbildningar vid Ericastiftelsen. Hon är medlem i Sveriges Psykologförbund och i Psykologföretagarna och ansluten till Föreningen för barn- och ungdoms-psykoterapeuter samt Riksföreningen Psykoterapicentrum.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Filippa på Vallentuna & Östermalm

  Publicerat | maj 25, 2015 | 1 Kommentar


  Veckans stjärnbarnvakt - Filippa på Vallentuna & Östermalm

  Filippa har arbetat hos oss sedan november 2014 i en familj i Bergshamra, Solna. Vi på kontoret trivs mycket bra med Filippa och ser fram emot att fortsätta under 2015. Filippa om sitt jobb: ”det bästa med att vara barnvakt är att lära känna världens bästa barn.”

  Filippa är 18 år och bor i Vallentuna och på Östermalm. Förutom att jobba på Nannynu! studerar Filippa teater på Viktor Rydberg Gymnasium. På fritiden tränar hon mycket, lagar gärna mat eller bakar och går ledarutbildning inom försvaret. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Filippa under 2015.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det bästa med mitt jobb är att jag får ha kul samtidigt som jag arbetar. Att ta hand om barn kräver mycket ansvar, men man får så mycket tillbaka i form av positiv energi, kärlek och kreativitet. Därför är det absolut världens bästa jobb!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! är ett företag som tänker långsiktigt och ger arbetsmöjligheter även på längre sikt. De matchar dig med en familj som passar dig, har kontinuerlig uppföljning och ser till att allt går bra, vilket gör att man alltid känner att de bryr sig och håller koll.

  Jag rekommenderar Nannynu! till mina vänner som vill ha jobb vid sidan av studierna och till familjer som behöver barnvakt, eftersom jag vet att det är ansvarsfulla människor som arbetar här och för att Nannynu! är ett ansvarsfullt företag. Jag är stolt över att arbeta för Nannynu!.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Hittills har jag bara passat barnet jag passar på vintern, då det hunnit bli mörkt ute, vilket begränsar aktiviteter en aning. Om man vill hitta på utomhusaktiviteter finns Bergshamra IP, skolgården där man kan gunga, spela fotboll eller basket. Även Brunnsviken ligger i närheten, där man både kan ta en riktigt härlig promenad, ha picknick, eller varför inte bada ifall möjligheterna finns.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Alla vägar och övergångsställen är farliga. Det ska man alltid tänka på, speciellt när man har hand om barn.Min erfarenhet är att man är mycket mer nyfiken som barn. Allt kan vara kul att leka med och det kan gå så himla snabbt för en olycka att inträffa. Därför gäller det att ha koll hela tiden, men kanske extra mycket i exempelvis köket, där det finns vassa föremål och där det kan finnas varma plattor osv.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Tips till dig som är barnvakt är att uppskatta att Du har världens bästa jobb! Se det som en möjlighet att leka och ha kul med barnet/barnen du har hand om och hitta på saker, så blir det inte bara roligare för barnen, utan för dig också!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Filippa skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  En arbetsdag för mig börjar med att jag hämtar barnet jag barnvaktar på fritids, därefter går vi tillsammans hem till familjens lägenhet, där vi pysslar, spelar spel, leker med lego eller hittar på något annat skoj. Sedan lagar jag mat som redan är förberedd av föräldrarna och kanske ser vi på Bolibompa en stund efter maten. När föräldrarna kommer hem stämmer vi av om allt gått bra, ifall något särskilt hänt. Därefter är min arbetsdag slut.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Sheba från Solna

  Publicerat | maj 18, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Sheba från Solna

  Sheba är 19 år och bor i Solna. Hon har arbetat hos oss sedan december 2013 i flera olika familjer. Vi på Nannynu! är glada över att Sheba jobbar hos oss. Hon är en väldigt uppskattad barnvakt som vi stolt skickar ut till sina familjer. Vi är glada att hon jobbat sedan 2013 och ser fram emot att hon fortsätter med oss 2015.

  Nedan kan ni läsa om vem Sheba är, varför hon vill jobba som barnvakt och varför hon valt Nannynu!.

  Sheba heter jag och är 19 år gammal, född och uppväxt i Solna. Har arbetat inom Nannynu! i några år nu där jag trivs väldigt bra. Jag har flera familjer som bor lite överallt, alltifrån Hammarby sjöstad till innerstan (Östermalm). För mig spelar inte avståndet någon roll för mig. För om man trivs med sitt arbete har man ork och viljan att åka långt. Utöver mitt barnvakt jobb studerar jag sista året på gymnasiet.

  Detta jobb passar mig utmärkt. Att vara barnvakt är inte alls ansträngt utan snarare tvärtom, det är jättekul att arbeta som barnvakt. Man blir en del av familjen vilka jag gärna spenderar tid med. Det bästa med att vara barnvakt för mig är att man har roligt på jobbet, man känner inte av man ”jobbar” utan man känner sig så himla fri. Man får ett enormt bra stöd från föräldrarna, i alla fall jag. Att vara barnvakt hos Nannynu! är inte ett jobb man har utan det blir en del av ditt liv. Det handlar om ansvar och tillit som föräldrarna ger dig.

  En vanlig vardag med barnen som jag passar, är hämtning från dagis, hitta på något skoj på vägen hem som att stanna i en park i några timmar eller åka pulka i en backe. Sedan åker vi hem med barnen och lagar middag och vilar tills föräldrarna kommer hem. Det är nästan som att spendera tid med sina egna småsyskon. Det viktiga för mig när jag är med barnen är att det ska lyssna på mig, se mig som deras ansvarige och inte bara deras kompis. Det gäller och visa barnen vart gränsen går; att stanna vid övergångsstället, att äta vid middagstid, att hålla barnvagnen när man passerar gatan. Visst kan barnen blir lite tjuriga när du visar dig bestämd med det är viktigt, så barnen inte hamnar i fara. Trygghet för mig kommer först.

  Det bästa med att arbeta som barnvakt hos Nannynu! är att man har så otroligt bra kontakt både med personalen som arbetar på Nannynu! men även familjerna som man arbetar hos. Att ha en bra kontakt med familjen ökar trivsel och bekvämligheten hos dig som barnvakt. Jag har väldigt bra kontakt med mina familjer där vi hörs via telefon om vilka tider som passar båda. Jag är supernöjd med att arbeta på Nannynu!, det passar perfekt för mig då jag studerar vid sidan om. Passa på och sök, ni kommer inte att ångra er. Tvärtom!

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  99,3 % kundnöjdhet. Under april månad 2015 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,3 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu!

  Veckans stjärna (på sommaruppehåll)

  Vera är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Vera gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss. Vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier