Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

Veckans stjärnbarnvakt – Emelie från Uppsala

Publicerat | maj 30, 2016 | Inga Kommentarer


veckans stjärnbarnvakt Emelie från Uppsala

Emelie är en av våra mycket uppskattade barnvakter i Uppsala. Hon har hjälpt familjer både i centrala Uppsala, men också Knivsta och Vänge. Emelies kontaktperson på kontoret säger att hon är bra på att kommunicera och ställer upp i alla lägen, samt att hon är kreativ. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta arbeta med Emelie.

Emelie är 20 år och studerar vid universitetet i Uppsala. Hon älskar att pyssla och på fritiden engagerar hon sig i Uppsala Stadsteaters ungdomsensemble. 

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Barn är  underbara att umgås med! Dom är så otrolig kreativa och kommer på så roliga saker som man själv hade missat och som barnvakt får man chansen att återkoppla till en sida som nästan går förlorad när man blir äldre. Barn tar fram leken och glädjen.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Förutom att man får arbeta med underbara familjer så är samarbetet med sin kontaktperson något som verkligen sätter prägel på företaget! Som barnvakt får man en kontaktperson som verkligen finns där för barnvakten och familjen vilket känns väldigt betryggande, så Nannynu!s koncept börjar med en stadig grund och det gör att det känns roligt att få arbeta med Nannynu!.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Stadsbiblioteket är ett av många guldkorn inne i centrum. Det är roligt för barnen att få umgås med andra barn och atmosfären i barnavdelningen är sagolik!
Hösten och vintern  kan erbjuda många nya lekar men även fler faror i och med att det finns fler hala ytor än vad man trodde, så lekplatser och övergångsställen får man vara extra noggrann med när man tar sig ut.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Sluta aldrig lyssna på barnen, fråga vad dom vill göra, ge dom alternativ och ha roligt tillsammans!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Emelie beskrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Om vi ska vara på biblioteket så möts familjen och jag där, vi gör en snabb återkoppling om hur deras morgon har varit och om hur barnet mår den dagen sedan börjar vi läsa böcker, leker lite lekar och tar mellanmål där vi äter tillsammans. Sedan kanske vi tar lite luft utomhus för att sedan gå in och leka mer! Ibland när vi är hemma hos familjen så går vi ut på tomten och har picknick och hittar på egna små sagor som vi berättar för varandra. När föräldrarna sedan kommer hem eller möter upp för att hämta barnen så sker en snabb återkoppling om dagen och vi säger hejdå. 

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Cecilia från Bromma

  Publicerat | maj 23, 2016 | Inga Kommentarer


  veckans stjärnbarnvakt cecilia från bromma

  Veckans stjärnbarnvakt är Cecilia som sedan februari 2016 arbetar med en familj som bor i Bromma. Familjen berättar att hon är pålitlig och att barnen älskar att leka med henne. Vi på kontoret ser fram emot att fortsätta arbeta med Cecilia i framtiden.

  Cecilia är 18 år och läser det naturvetenskapliga programmet vid Kungsholmens gymnasium. När hon inte studerar eller jobbar för Nannynu! arbetar hon även som ungdomsledare i Västerleds församling.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har alltid tyckt det är kul att umgås med barn på grund av att de är så uppfinningsrika och uppriktiga. Man får verkligen chansen att släppa loss sin kreativitet och ha kul. Dessutom är det underbart att gå in på dagis och mötas av två killar som blir glada när de ser en.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  För det första har jag fått möjligheten att jobba med en supertrevlig familj som verkligen passar mig. Utöver det ger Nannynu! en trygghet i arbetet; jag har regelbunden kontakt med min kontaktperson och om det är något jag undrar över är det bara att fråga.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Mina barnvaktsbarn gillar en lekpark som ligger väldigt nära deras hus där det finns gungor och en klätterställning. Dessutom finns en 4H-gård i närheten, Björklunds hage, som vi inte haft tillfälle att besöka än.
  Det finns några övergångsställen i området men vid dessa ställen ser jag till att barnen håller mig i handen eller sitter i vagnen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Att ha kul med barnen och att verkligen engagera sig i allt man gör tillsammans.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Cecilia beskrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar barnen på dagis vid 14:45 och sedan går vi antingen hem eller till en park nära huset. Om vi inte går till parken brukar vi leka lite utomhus i trädgården innan vi går in. Fram tills middagen brukar vi sedan hitta på lite olika saker som att leka, läsa eller måla. Strax efter middagen kommer föräldrarna hem.

   

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Vilma från Nacka

  Publicerat | maj 16, 2016 | Inga Kommentarer


  veckans stjärnbarnvakt vilma

  Vilma är 17 år, bor i Nacka och har jobbat med Nannynu! sedan september 2015 med en familj som också bor i Nacka. Familjen berättar att Vilma gör ett bra jobb och att barnen gillar henne. Vilmas kontaktperson på kontoret berättar att hon är bra på att kommunicera, en kvalitet som är riktigt viktig när man jobbar som barnvakt på Nannynu!.

  Vid sidan om jobbet på Nannynu! studerar Vilma på Nacka gymnasium. Hon jobbar även extra som ungdomsledare för Boo FF med yngre barn som vill lära sig spela fotboll.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Att arbeta som barnvakt och jobba med barn generellt innebär att man hela tiden lär sig nya saker, samtidigt som man har roligt. Det händer ständigt något nytt, och man får hela tiden vara på tårna!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det som jag upplever som särskilt bra med just Nannynu! är att man hela tiden har löpande kontakt med sin kontaktperson där man stämmer av att allting fungerar bra, och även att man på samma gång arbetar oerhört självständigt. Man har dessutom alltid möjlighet att höra av sig till Nannynu! ifall man undrar över något, och det tycker jag ger stor trygghet för mig som barnvakt.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Där familjen bor finns det många roliga saker att göra; gå till den närliggande lilla parken eller leka i skogen eller på familjens egen tomt där det finns både gungor och sandlåda är några exempel. Det finns också både stall och fotbollsplaner i närheten, men barnen är ganska små så till de brukar vi inte gå så ofta.
  Precis i anslutning till familjens hus ligger en relativt stor bilväg, och för att komma till huset måste man gå över ett övergångsställe där bilarna ofta kör väldigt fort och därför inte stannar när man ska gå över.

  Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mina bästa tips är att försöka vara så lugn, uppmärksam och uppfinningsrik som möjligt! Barnen uppskattar när man kommer på nya saker att göra, och när man inte är rädd för att smutsa ner sig i sandlådan. En av de viktigaste sakerna tror jag är att få barnen att känna sig delaktiga, så att man som barnvakt blir både en trygghet och lekkamrat på samma gång!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Vilma om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
  Ett vanligt arbetstillfälle ser ut så att jag hämtar barnen på förskolan mellan 16.00-16.30, sedan åker vi buss tillsammans till familjens hus där vi eventuellt äter mellanmål. Efter det är det bara lek i alla dess former på schemat fram tills att föräldrarna kommer hem senare på kvällen!

   

   

   

   

 • Dela

 • Nannynu! Kundundersökning 2016

  Publicerat | maj 13, 2016 | Inga Kommentarer

  Under mars och april månad 2016 genomförde vi för fjärde året vår stora kundundersökning för att utvärdera hur våra kunder upplever vår service. Vi är stolta och glada över att ha ett fortsatt stort förtroende bland våra kunder. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  För att kunna förbättra vår service och fortsätta utvecklas är det väldigt viktigt för oss att få inblick i hur våra kunder upplever vår tjänst. I kundundersökningen 2016 deltog 408 av 1224 kunder och vi vill tacka alla som tog sig tiden att besvara våra frågor. Vi har mottagit många nyttiga synpunkter och glädjande ord. Nedan följer en sammanfattning av de frågor i undersökningen som berör servicen på kontoret.

  Vi är mycket stolta över att 98,5% av de svarande i undersökningen uppger att de gärna rekommenderar oss vidare till vänner och bekanta.


  jag rekommenderar gärna nannynu till vänner och bekanta

   

  Ja 98,5%
  Nej 1,5%


  jag anser att nannynu lever upp till mina förväntningar

  62,5% betyg 5
  26,2% betyg 4
  9,3% betyg 3
  1,5% betyg 2
  0,3% betyg 1
  0,3% ingen uppfattning

   


  bemötande


  73,7% betyg 5
  20,3% betyg 4
  3,5% betyg 3
  1,3% betyg 2
  0,3% betyg 1
  1% ingen uppfattning

   


  snabbkontakt

  67,8% betyg 5
  18,7% betyg 4
  3,5% betyg 3
  0,8% betyg 2
  0% betyg 1
  9,1% ingen uppfattning

   

  Här kan du läsa 2015 års undersökning

  Här kan du läsa 2014 års undersökning

  Här kan du läsa 2013 års undersökning

  Vi gör kontinuerligt uppföljningar med våra kunder, om du vill läsa mer om hur våra kunder upplever oss klicka här.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Josefin från Hägersten

  Publicerat | maj 9, 2016 | Inga Kommentarer


  veckans stjärnbarnvakt josefin

  Veckans stjärnbarnvakt Josefin bor och arbetar i Hägersten. Hon studerar ekonomi-juridik på ett gymnasium söder om Stockholm och gillar att umgås med vänner och spela fotboll.

  Familjen som Josefin arbetar med berättar att hon är pålitlig, ansvarsfull och bra på att leka. Josefin är en riktigt bra barnvakt – en barnvakt i världsklass!

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker det är roligt att leka med barnen och bara sitta och mysa med barnen.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Personalen på Nannynu! är alltid hjälpsam och trevliga! Det känns även som det är bra kontakt mellan familjen och kontaktpersonen och sen även till mig.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Det finns många lekparker i närheten av Axelsberg, så som Arken Parken och Bofinken. Sen finns det även Eoshäll som är en 4H-gård med bland annat hästar, kor och får.
  Barnens dagis ligger väldigt nära familjens hus så vi passerar inga speciella faror, men det finns ju alltid bilar på väg till parkerna där man får hålla lite extra koll!

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Var kreativ och hitta på saker som föräldrarna kanske inte har tid att göra. Passa på att vara ute i parker nu när det börjar bli varmt ute!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Josefin berättat om hur ett vanligt pass kan se ut:
  Jag hämtar barnen på dagis. Om barnen är på humör och inte allt för trötta brukar vi gå till någon av parkerna i närheten. När vi sedan kommer hem lagar jag mat och vi äter middag tillsammans. En rutin som familjen har är att bada varje kväll så det brukar barnen göra i någon halvtimme och medan leker vi lite lekar. Sen är det dags att borsta tänderna och läsa godnattsaga.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Amanda från Enskede

  Publicerat | maj 2, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Amanda från Enskede

  Veckans stjärnbarnvakt Amanda är 17 år och jobbar med Nannynu! sedan september 2015 med en familj i Enskede, där hon också bor. Familjen berättar att hon är bra på att kommunicera med både föräldrar och barnen, hon är lekfull och pålitlig. Vi tycker att Amanda är en riktigt bra barnvakt och att hennes arbete med familjen förtjänar uppmärksamhet.

  Amanda studerar samhällsvetenskapliga linjen med inriktning beteendevetenskap på ett gymnasium vid Mariatorget. När hon inte arbetar eller studerar spelar hon fotboll och är engagerad i ett projekt för nyanlända flyktingbarn där de träffas en gång i veckan för att spela fotboll.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jobbet som barnvakt är kul då det är ett väldigt varierande jobb där det alltid händer något nytt. Jag lär mig dessutom mycket av barnen!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! är perfekt för mig på det sättet att jag trots mitt relativt hektiska schema ändå kan jobba de tiderna det passar mig, och självklart även familjen. Det är lätt att kommunicera med min kontaktperson och jag får alltid snabba svar på mina frågor! Det känns dessutom som företaget är måna om att man ska ha en bra relation med familjen man jobbar hos, och vice verca.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  I området jag jobbar finns stall, Enskede IP, och Vårflodsparken, alla tre lättillgängliga. Enskede ridhus har jag besökt med barnen och man får gärna gå in och se och klappa hästarna. Vårflodsparken i Enskede är en stor park med mycket roliga saker att göra, på sommaren finns det en grund bassäng fylld där man kan svalka sig eller ta ett dopp.
  Ett av barnen jag passar går på danslektioner vid industriområdet i enskede, där kan det vara bra att ha extra koll då det passerar mycket bilar.

  Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt tips till andra barnvakter är att vara kreativa med barnen, till exempel hitta på nya lekar eller gå en ny spännande väg påväg hem. Att inte fastna i samma rutiner tror jag är viktigt, det gynnar både barnvakten och barnen.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Amanda om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
  En arbetsdag startar med att jag hämtar familjens 6-åring runt 16:00 på hans skola i sockenplan. Vi promenerar sen till Enskede industriområde där vi går till dansen som börjar 16:30. När han är ombytt och klar lämnar jag sedan han där för att gå och hämtar familjens 2-åring på hennes dagis. Hon och jag går sen och hämtar upp killen på dansen som slutar 17:15. Vi går sen hemåt i lugnt tempo, har vi extra tid stannar vi till vid Vårflodsparken och leker lite. Efteråt går vi hem och lagar mat för att sedan äta tillsammans. Innan och efter maten brukar vi hitta på något, det kan vara allt från att läsa en bok till att leka charader. Barnens föräldrar kommer hem 19:00 och där slutar min dag. Vi kramas och ses igen en vecka senare.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Sabera från Gustavsberg

  Publicerat | april 25, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt, Sabera från Gustavsberg

  Veckans stjärnbarnvakt är Sabera från Gustavsberg. Sabera arbetar med en familj i Mörtnäs sedan januari 2016. Malin, som är Saberas kontaktperson på kontoret, motiverar nomineringen med att Sabera är pålitlig och extremt noggrann, samt kreativ. Familjen säger att Sabera har bra kommunikation och närvaro med barnen, att hon är glad och varierar aktiviteter för barnen, och att hon tar stort ansvar. Sabera är verkligen en barnvakt i världsklass!

  Sabera är 19 år gammal och läser sista året samhällsvetenskap med inriktning beteendevetenskap på Gustavsbergs gymnasium. På fritiden engagerar hon sig mycket i olika aktiviteter och grupper, främst inom politik och juridik.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag älskar barn och jag tycker att de är så härliga och ärliga, därför älskar jag att spendera tid med dem. De påminner mig även att livet blir så mycket lättare och roligare om man inte ser så allvarligt på allt. Dessutom: att vara barnvakt är ett otroligt givande extra jobb.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag är väldigt nöjd och glad att jag jobbar hos Nannynu!. Där får man en kontaktperson som gör att man får svar på sina frågor på ett bättre och fortare sätt. De är mycket noggranna med matchningen mellan barnvakten och familjen. Jag fick en underbar familj som jag trivs väldigt mycket med.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  På vägen mellan förskola och hem så finns det en liten sjö som vi alltid går förbi, och nära förskolan finns det en stor fotbollsplan.
  Det är lite lång väg mellan förskolan och familjens hem, därför måste jag ha extra koll på barnen. Speciellt när det ena barnet vill gå och inte sitta i vagnen. Eftersom det har blivit ljusare så brukar vi ibland spela fotboll ute. En anledning till det är barnen då blir trötta och sitter i sin vagn på vägen hem.

  Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Sitt med barnen och försök planera era dagar tillsammans. Kolla vad deras intressen är och vad de gillar att göra, men också på det du är bra som du tycker att barnen får nytta av. Ta med er saker som du tycker behövs. Om ni har planerat att spela fotboll så ta med en liten boll, vattenflaska och någon frukt. En annan viktig sak är att man måste tänka på hygienen. Man är ansvarig för barnens fysiska och psykiska hälsa.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sabera om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
  Jag jobbar två gånger i veckan från klockan 15-18. Då tar jag först de äldre barnen från skolan och sedan tar vi bussen till förskolan och hämtar det andra barnet. Därefter går vi alla tre hem tillsammans. Hemma brukar vi baka olika typer av kakor, dansa persisk dans, leka och bygga lego och annat. Vi lagar också mat tillsammans, ibland blir det afghansk mat.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Linnea från Åkersberga

  Publicerat | april 18, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Linnea från Åkersberga

  Linnea fyller 18 år i slutet av april och bor i Åkersberga. Familjen som Linnea arbetar med säger att de är nöjda med henne på alla punkter och att barnen tycker om henne supermycket. Elina, som är Linneas kontaktperson på Nannynu!, motiverar valet: ”Linnea är tjej som ställer upp i alla lägen, hon är en kreativ och pålitlig barnvakt”.

  Linnea läser andra året ekonomi och juridik på Täby Enskilda Gymnasium och arbetar även på en glassbar i Täby Centrum. Vid sidan av studierna och arbetet är hon också delaktig i Försvarsmaktens ungdomsverksamhet Försvarsutbildarna.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker det är så härligt för att barn är så uppriktiga och bryr sig till exempel inte om ytliga egenskaper – bara man kan ha kul tillsammans. Man får dessutom vara barnslig igen och leka, pyssla och allt annat man brukade göra när man var yngre.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Utöver att jag får jobba med en härlig familj så är de som jobbar på Nannynu! supertrevliga och hör av sig till en med jämna mellanrum.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Mina barnvaktsbarn älskar en lekplats en bit från deras skola som har gungor, klätterställningar, rutschkanor, ett stort trätåg och en snurrgunga som man skjutsar runt dem i. De gillar också att gå till biblioteket medan vi väntar på bussen hem till dem från skolan.
  Precis där vi tar bussen är det mycket bilar som åker vilket som kan vara farligt för barn tänker inte på att se sig för på samma sätt som vi lite äldre gör, men det brukar gå bra så länge man påminner dem!

  Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Försök hitta på saker med dina barn, leka lekar, baka, pyssla saker du sett på facebook eller någon annanstans, bygg kojor och sådant som du vet att du själv tyckte var kul när du var liten! Jag brukar tänka att jag ska vara som barnens lite äldre kompis och inte deras barnvakt som hämtar dem från skolan istället för deras föräldrar.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linnea om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
  Jag hämtar dem från skolan runt 15, och beroende på hur bussarna går så åker vi hem direkt eller stannar en stund på biblioteket precis vid busstationen. När vi kommer hem brukar vi äta mellis tillsammans och därefter leker vi 9 gånger av 10 dunken och/eller kurragömma som är deras favoritlek. Ibland ritar eller målar vi istället, mina barnvaktsbarn älskar att pyssla ihop hus till insekter eller vika flygplan och svanar. Ibland bakar vi också vilket de tycker är superkul. Deras föräldrar kommer hem vid 18.30-19.00 och då stämmer vi kort av om hur dagen gått och om något speciellt hänt i skolan för barnen som föräldrarna behöver veta.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ganna från Djursholm

  Publicerat | april 11, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Ganna från Djursholm

  Veckans stjärna är Ganna. Hon har jobbat med oss på Nannynu! sedan november 2015 tillsammans med en familj som bor i Stocksund. Familjen berättar att Ganna har en fin känsla för detalj och att barnen ser fram emot att träffa henne.

  Ganna är 17 år och bor i Djursholm. Vid sidan av barnvaktsjobbet på Nannynu! studerar hon naturvetenskapliga programmet på Viktor Rydbergs Gymnasium, samt jobbar som teamledare på ett äldreboende.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Barn är uppfinningsrika, de ser världen på ett annat sätt än vi gör. Det och den glädje som jag får när jag ska hämta dem på dagis tar mig iväg från verkligheten och förgyller min vardag!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag får passa barnen och förstår att det jag gör uppskattas både av barnen själva och av föräldrarna. Dessutom är det tryggt och säkert att jobba via ett företag.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Det finns Stocksunds bibliotek på Stocksunds torg som ligger nära familjens hus. De har något som heter ”Meröppet” vilket innebär att man kan vara på biblioteket fram till 22:00. Detta gör biblioteket tillgängligt för mig och barnen även efter middagen då vi enkelt kan besöka det. Förutom böcker finns en utklädningshörna som barnen tycker om. Ett stort tips!
  På vägen hem från dagiset finns flera övergångsställen, men vi har kommit överens med barnen att om de inte sitter i barnvagnen så ska de hålla mig i handen. Dessutom försöker jag lära dem att som regel titta höger-vänster-höger innan man går över gatan.

  Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha kul! Barnen är otroligt flexibla och du kan lära dig massor av dem. Ha ett öppet sinne så ska du få se att det inte bara blir ett jobbpass, utan även också en stund att finna det inre barnet inom dig!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ganna om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
  Jag hämtar barnen på dagiset och kör oftast hem dem i en barnvagn. Sedan äter vi mellis ofta i form av en risifrutti. Därefter hittar vi på olika lekar eller så läser jag för dem. Medan jag fixar middag tittar de på ett par avsnitt av Bamse och efter middagen läser jag lite till. Sedan är det dags för läggdags och snart därefter kommer föräldrarna hem.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ellinore från Uppsala

  Publicerat | april 4, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt, Ellinore från Uppsala

  Ellinore är 18 år och jobbar genom Nannynu! med en familj som bor på Kungsgärdet i Uppsala. När Ellinore inte jobbar för Nannynu! studerar hon sista året samhällsvetenskapliga programmet med inriktning journalistik. Vi på Nannynu! tycker att hon gör ett superjobb som barnvakt och att hon förtjänar uppmärksamhet för sitt arbete med familjen. Ellinores kontaktperson på kontoret är Elina, som nominerade Ellinore till veckans stjärnbarnvakt för att hon är påhittig och kreativ, men också pålitlig och ställer upp i alla lägen.

  Varför tycker du att det är kul att jobba som barnvakt på Nannynu!?
  Jag tycker att det roligaste med att vara barnvakt är att skapa en relation med barnen och hitta saker som är roliga att göra ihop, som till exempel pyssla och rita.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  På vägen mellan dagis och deras hem finns det en ganska stor väg, den är inte jättetrafikerad men ifall barnet inte sitter i vagnen utan väljer att gå så får man hålla ett extra öga på honom och se till att han håller i vagnen. Vi leker oftast hemma eftersom att jag är barnvakt runt middagstid.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Kom själv med ideér om vad ni ska göra tillsammans. Lägg inte det ansvaret endast på barnen, för då blir det lätt iPad eller tv vilket kan vara tråkigt, ta med saker som du vet att barnen tycker om och som du själv gillar att göra!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ellinore om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Min arbetsdag ser ut så att jag hämtar första barnet på dagis klockan fyra, sedan med honom i vagnen så går vi till de andra barnens skola och hämtar dem. När vi kommer hem så brukar jag börja med maten, vi äter alla tillsammans och sedan brukar vi sätta oss ner med lite pyssel efter maten. Klockan sju kommer föräldrarna hem och min arbetsdag är slut. 

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Kundundersökning

  98,5% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2016 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 98,5% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu!

  Veckans stjärna

  veckans stjärnbarnvakt Emelie från Uppsala Cecilia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Cecilia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier