Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Ellinor från Järfälla

Publicerat | januari 16, 2017 | Inga Kommentarer


Veckans stjärnbarnvakt - Ellinor från Järfälla

Denna vecka är Ellinor från Järfälla veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan juni 2016. Ellinor har hjälpt en familj i Bromma en eftermiddag i veckan. Familjen tycker hon är en riktigt bra barnvakt. Vi på Nannynu! vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

Ellinor är 20 år och bor i Järfälla. Vid sidan av hennes barnvaktande arbetar hon som säljare i butik. Nedan kan du läsa intervjun med Ellinor:

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

För att man får lära sig något nytt av barnen, man får vara rolig på ett sätt man inte alltid kan vara med vuxna och för att barn är det härligaste som finns.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Man får bra utbildning, det finns alltid någon man kan prata med om man har frågor och de passar ihop barnvakterna med familjer bra!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Spela fotboll/innebandy/basket och andra sporter. Annars så är det mycket pyssel!

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

För mig är barnen arbetsgivaren. Man ska lyssna på vad de vill göra så att man kan anpassa ens tid till roligheter! Ibland kanske de inte orkar vara med på en aktivitet och då får man acceptera det och ta det lugnt istället.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ellinor om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Hämtar först minsta grabben på förskolan runt 16 tiden, sedan promenerar vi tillsammans till skolan och hämtar de andra två grabbarna. Har vi tur med vädret tar ibland promenaden hem i en timme och leker längst med vägen. Vi brukar först göra en aktivitet och sedan så får de leka med vad de vill medan jag lagar mat för en gemensam måltid vid 17.30/18. Sedan om de orkar leker vi vidare eller så myser vi ned oss i soffan.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Alexandra från Östermalm

  Publicerat | januari 12, 2017 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Alexandra från Östermalm

  Denna vecka är Alexandra från Östermalm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2015. Idag jobbar Alexandra några gånger i månaden åt två olika familjer på Östermalm i Stockholm. Vi på Nannynu! vill den här veckan lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Alexandra är 18 år och bor på Östermalm. Vid sidan av hennes barnvaktande läser hon nu ekonomi och gör nu sitt sista år på gymnasiet. När Alexandra inte är barnvakt eller studerar är hon gärna med familj och vänner som tar fram det bästa i henne. Nedan kan du läsa intervjun med Alexandra:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag tycker att det är kul då jag alltid lär mig nya saker. Allt från olika tankar som barn har till hur olika barn reagerar i olika situationer. Det är även intressant och kul att se hur relationen med barnen utvecklas under tiden man spenderar tillsammans. Från att vi i början inte alltid kom överens till att vi nu har väldigt roligt tillsammans. Jag tror även att jag lär mig lika mycket av barnen som barnen lär sig av mig, vilket jag tycker är kul.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Det jag gillar mest med Nannynu! är att det är ett välorganiserat företag då jag själv är organiserad och tycker om när saker och ting är i sin ordning. Något annat som jag tycker om är att jag alltid känner mig trygg. Jag vet att jag alltid kan höra av mig om jag har några frågor eller funderingar. Att Nannynu! hör av sig och frågar hur allt går och att man har en regelbunden kontakt med sin kontaktperson är också något jag uppskattar.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Jag har två familjer som jag hjälper. Det jag tycker är kul är att barnen i de olika familjerna tycker om att göra olika saker. I den ena familjen tycker barnen om att ta det lugnt och t.ex. sitta ner och pyssla, medan barnen i den andra familjen tycker om att gå till parken och älskar aktiviteter som fotboll.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips är nog att alltid ha en bra kommunikation med föräldrarna, barnen och Nannynu! Fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alexandra om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Allt beror på vad barnen vill göra och vilket humör de är på. Jag jobbar med två familjer så det kan se väldigt olika ut. Men jag hämtar barnen på förskolan i ena familjen och i skolan i den andra. Jag brukar fråga barnen om det är något speciellt som de vill göra eller så har jag planerat något, som t.ex. museum eller parken. Annars går vi hem och t.ex. pysslar eller spelar spel. När det är middagsdags så lagar jag mat som vi sen äter tillsammans. Efter maten gör vi bara lugna saker så att barnen ska börja varva ner och bli trötta. I den ena familjen så kommer föräldrarna hem lite efter maten, medan i den andra familjen så läser jag en saga för barnen och försöker få dem att somna. När föräldrarna kommer hem berättar jag vad vi gjort och om det är något som gått mindre bra. Vi säger hejdå och ses igen om en vecka.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Södermalm jobbar i Nacka

  Publicerat | december 16, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Elin från Södermalm jobbar i Nacka

  Denna vecka är Elin från Södermalm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2016. Idag jobbar Elin två gånger i veckan åt en familj i Nacka. Hon är väldigt populär av barnet hon passar. Vi på Nannynu! tycker att Elin gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Hon kommer även jobba som Nannynu!s ambassadör på hennes skola.

  Elin är 18 år och bor på Södermalm. Vid sidan av hennes jobb på Nannynu!s så studerar hon på naturprogrammet, Nacka gymnasium. Utöver skolan så är hon gärna med vänner, tränar, lyssnar på musik eller läser. Hon dansar och går på Yoga sedan några år tillbaka. Nedan kan du läsa intervjun med Elin:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag tycker det är jätteroligt att vara runt barn eftersom de ofta är så himla energifulla och glada. Att passa barn är väldigt givande och det finns inget som går upp mot att mötas av ett stort leende när man hämtar på dagis. Det är också roligt att följa med i barnets utveckling och ser hur hen lär sig nya saker och växer.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag trivs väldigt bra hos Nannynu! just eftersom allt fungerar så bra. Man får bra riktlinjer för hur man ska göra, och en bra hjärt- & lungräddningsutbildning innan man börjar arbeta hos familjen. Dessutom vet man att det alltid finns en kontaktperson som man kan höra av sig om problem uppstår. Nannynu! skapar bra förutsättningar för kommunikation med familjen man arbetar hos så att man tillsammans kan komma fram till bra arbetstider osv. Det gör att allt redan är fixat när man kommer till passen och man kan fokusera på att ha så kul som möjligt med barnen.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Den treåring som jag passar tycker om att leka i parken, sjunga, läsa sagor, klippa och rita, leka med lego eller köra olika rollspelslekar.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt största tips till andra barnvakter att komma på idéer på lekar och aktiviteter innan passet så att man har någon idé utifall barnet tröttnar på sina tidigare lekar. Ett annat tips är är att klä sig varmt och äta bra inför passen så att man orkar vara ute och leka länge, speciellt nu när det börjar bli kallt.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Elin om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  En vanlig eftermiddag när jag passar barn består av hämtning på dagis för att sedan gå till den närliggande parken där vi leker ett tag, t.ex gungar eller klättrar i klätterställningar. Sen går vi hem och jag lagar middag medan hen leker eller tar det lugnt i soffan en stund. Efter barnet ätit middag leker vi någon lek (t.ex kurragömma) eller bygger lego, lägger pussel eller klipper och klistrar. Ibland är barnet trött efter en lång dag och då brukar vi sitta i soffan och läsa en saga. Fram mot kvällen kommer någon av barnets föräldrar hem och då säger vi hejdå för dagen.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Paola från Norra Djurgården

  Publicerat | december 5, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Paola från Norra Djurgården

  Denna vecka är Paola från Norra Djurgården veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan december 2015. Nu jobbar Paola 1-3 dagar i veckan åt två olika familjer boendes i Årstaberg och på Kungsholmen. Familjerna är väldigt nöjda med henne och tycker hon är en jättebra barnvakt. Vi på Nannynu! tycker att Paola gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Paola är 27 år och bor på Norra Djurgården. Vid sidan av hennes barnvaktande studerar hon svenska för att bli barnskötare. Nedan kan du läsa intervjun med Paola som är på engelska:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Because kids have their own way to see the world, I can discover something new with them when I don’t expect it. Every day is different and full of new adventures.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  It is a very well organized company. My contact person is always available and it clarifies every doubt I have. Nannynu! also blends the confidence of a stable job with time flexibility.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Kids really like to unleash their creativity. I let them draw stuff on papers, build thing with Legos and make up fantastic stories with them.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Grow up with them. If they see you as a playmate everything gets much easier. Of course you have a lot of responsibility and you should stay careful while you are playing with them.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Paola om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  I pick up the kids from the daycare at 3 PM, on the way home we usually have a walk in the park nearby. If the weather is nice we usually stay in the park and we have a snack, usually a fruit or some yoghurt. Then we go home and we read books, play with lego, puzzles, we also make some drawing until the parents come back

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Marina-Evelina från Hässelby

  Publicerat | december 1, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Marina-Evelina från Hässelby

  Denna vecka är Marina-Evelina från Hässelby veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2016. Idag jobbar Marina-Evelina sporadiskt åt en familj i Ålsten, Bromma. Hon har tidigare jobbat hos flera familjer och har alltid varit väldigt omtyckt. Vi på Nannynu! tycker att Marina-Evelina gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Marina-Evelina är 25 år och bor i Hässelby. Vid sidan av hennes barnvaktande läser hon språk och studerar svenska för ingenjörer. När Marina-Evelina inte är barnvakt eller studerar är hon gärna i naturen, lyssnar på musik, dansar eller är med vänner. Nedan kan du läsa intervjun med Marina-Evelina:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag älskar barn! Att passa barn är alltid väldigt spännande och roligt. När jag är hos barnen så har vi så roligt tillsammans, det känns inte som att jag jobbar. Självklart har jag tydliga ramar för det ansvar jag har för att ta hand om barnen. Samtidigt har vi stor frihet att hitta på leker och roligt pyssel.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Att jobba på Nannynu! är perfekt för mig. Jag får alltid bra information om allt och jag har möjligheten att välja vilken dag och tid passar bra för mig att jobba. Dessutom har jag fått värdefulla lektioner som en kurs i HLR av en lysande instruktör. Alla på Nannynu! är väldigt snälla, ansvariga och engagerade i sin jobb.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Mina barnvaktsbarn tycker om att hoppa i studsmatta, spela fotboll, pyssla, att rita och dansa. Ibland läser jag sagor till dem eller läser tillsammans. Jag brukar att fixa mat och sedan jag nattar barnen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips för andra barnvakter är att vara engagerad i allt som de gör tillsammans med barn, att ha roligt och givetvis att vara försiktig. Försök också att förklara klart för barnen vad de har gjort för fel.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Marina-Evelina om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag är hos mina barnvaktsbarn vid kl.16 eftermiddag. Vi brukar leka lite utomhus i trädgården om det är bra väder. Annars vi sitter inne och barnen berättar för mig vad de har läst och gjort på skolan. Vi läser, ritar, målar tillsammans och vi hittar på olika saker att leka med. Sedan, kring kl.18 fixar jag mat till barnen. Efter middag nattar jag barnen och väntar tills föräldrarna kommer hem.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Amanda från Ekerö

  Publicerat | november 16, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Amanda från Ekerö

  Denna vecka är Amanda från Ekerö veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan januari 2016. Idag jobbar Amanda cirka 1 dag i veckan åt en familj i Blackeberg, Bromma. Familjen är väldigt nöjda med henne och förklarar att barnen älskar henne. Vi på Nannynu! tycker att Amanda gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Amanda fyller 18 år i december och bor på Ekerö. Vid sidan av hennes barnvaktande studerar hon tredje året på Blackebergs gymnasium med inriktning ekonomi. När Amanda inte är barnvakt eller går i skolan spelar hon innebandy i Ekerös damlag, går på gym eller umgås med vänner. Nedan kan du läsa intervjun med Amanda:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag tycker det är roligt att passa barn och vara barnvakt då jag som person är otroligt sprallig och barnslig och känner att detta jobb låter mig uttrycka dessa sidor på bästa möjliga sätt. Jag har alltid varit intresserad av barn och samspelar bra med dem då jag själv fick en lillasyster vid 10 års ålder så jag vet hur jag ska bete mig, hantera och agera i olika situationer.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag tycker det är roligt att jobba på Nannynu! då jag som sagt får uttrycka mina barnsliga och spralliga sidor. Jag får arbeta med något som jag faktiskt tycker är roligt och ser fram emot. Jag älskar Nannynu! då allt är så smidigt upplagt. Att få jobb här var lätt samtidigt som man gick igenom många viktiga faser. Tack vare det smidiga och effektiva upplägget. Det är lätt att ställa frågor då kontaktpersonerna är otroligt vänliga och svarar snabbt.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Jag är barnvakt åt två barn. Ena 7 och andra 3 snart 4. De tycker båda om att cykla väldigt mycket så det var något som vi gjorde mycket under sommarhalvåret, nu blir det lite kallare med vi gör det fortfarande. De tycker även om att läsa och spela olika brädspel som Fia med knuff osv. Självklart är ipad och tv något som uppskattas med det gör vi inte ofta, i så fall under kvällar då jag jobbar senare innan läggdags.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att ge allt tid. I början när man börjar jobba kan det kännas jobbigt för både oss som barnvakter och för barnen. Vi känner ju inte varandra och därför kan de uppstå små problem som att man inte riktigt har fått respekten och att man kanske inte alltid blir lyssnad på. Men det kommer, man måste bara ge det tid och se det positivt. Tiden kommer komma då barnen ser dig som en familjemedlem. Man får inte ge upp för tidigt för att det inte är som man tänkt sig utan vara hoppfull och hålla huvudet högt. För det kommer bli bättre ju mer ni umgås.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Amanda om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  En vanlig arbetsdag för mig är att jag hämtar den yngste hos dennes dagmamma vid 16.00. Sedan går vi tillsammans, med cykel eller vagn eller inget alls, till den äldres skola för att hämta henne. Sedan går vi allihop tillsammans hem, kanske stannar vi vid en lekplats och leker ett tag om det är bra väder. Sedan när vi är hemma äter vi lite mellanmål för att sedan leka, pyssla, läsa eller vara utomhus med andra barn på gatan. Vid 18 börjar jag göra i ordning maten och vid 18:30 sitter vi och äter i tid för att ha ätit upp vid 19.00 då föräldrarna kommer hem då jag slutar och beger mig hemåt.


  nannynu

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Hanna från Segeltorp

  Publicerat | november 8, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Hanna från Segeltorp

  Denna vecka är Hanna från Segeltorp veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan april 2016. Idag jobbar Hanna flera dagar i veckan åt tre olika familjer i Älvsjö, Solna och Östermalm. Familjen skriver ”Hanna lyssnar på information kring vår son och agerar på det sätt vi önskar. Hon är pålitlig och har hitintills alltid ställt upp när vi önskar extra hjälp. Vår son är jätteförtjust i henne.” Vi på Nannynu! tycker att Hanna gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Hanna är 20 år och bor i Segeltorp. Vid sidan av hennes barnvaktande studerar hon psykologi, är gymnastiktränare och har ett eget företag som fotograf. Nedan kan du läsa intervjun med Hanna:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Att passa de underbara barn jag gör ger mig massor av energi. Jag trivs jättebra hos familjerna och att underlätta deras vardag. Det känns fantastiskt att få förtroende av barnen och deras föräldrar som alltid får mig att känna mig som en del i familjen.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag trivs jättebra hos Nannynu!, jag känner mig extra trygg som barnvakt med de kurser jag fått gå via dem och det känns bra att de alltid är tillgängliga ifall jag skulle behöva hjälp med någonting.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen jag passar älskar att vara utomhus, så jag brukar alltid vara utomhus med dem och till exempel ha picknick, gå promenader till olika lekparker, gå och kolla på hästar har jag även gjort med ett barn, vilket var väldigt spännande för barnet!

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Tänk alltid på barnets bästa men glöm inte bort att våga säga nej till situationer du inte känner dig helt säker i. Att vara en trygg och säker barnvakt är det viktigaste, inte bara för barnet och föräldrarna utan också för mig själv.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Hanna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Det beror lite på vilket av barnen jag passar, jag har åldrar från 11 månader till 5 år så dagarna ser lite olika ut beroende på om de börjat på förskolan eller inte. Men oftast hämtar jag på förskola, gör en rolig aktivitet på vägen hem. När vi kommer hem ger jag barnet middag och vi leker tills föräldrarna kommer hem eller tills barnet ska sova, då nattar jag även barnet. Jag återberättar alltid för föräldrarna vad förskoleläraren har sagt hur barnet har haft det på dagis och vad vi har gjort, hur barnet har ätit/druckit och hur de har mått, det uppskattas av föräldrarna!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Linda från Huddinge

  Publicerat | oktober 31, 2016 | Inga Kommentarer


  linda

  Denna vecka är Linda från Huddinge veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan maj 2016. Idag jobbar Linda ca 2 gånger i månaden hos en familj på Östermalm. Familjen skriver ”Linda är väldigt trygg och stabil och vi känner oss väldigt bekväma att lämna våra barn med Linda.” Vi på Nannynu! tycker att Linda gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

  Linda är 18 år och bor i Huddinge. Vid sidan av hennes barnvaktande går hon på gymnasiet med Sam-Media som inriktning. Hon dansar jazz/showdans på helgerna och jobbar på att få körkortet. Nedan kan du läsa intervjun med Linda:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har alltid älskat barn och det är väldigt roligt att hänga med barn för att de är så genuint ärliga och härliga. Barn säger precis vad de tycker och tänker och det är härligt att få vara hänga med i deras fantasifulla värld.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Det känns väldigt bra att jobba för ett företag som Nannynu!. Jag har väldigt bra kontakt med min kontaktperson och det känns tryggt att jag kan vända mig till henne när som helst om jag har frågor och det också skönt att även hon mailar mig med jämna mellanrum för att kolla hur läget är. Jag gillar att Nannynu! alltid strävar efter att vi barnvakter, och även familjerna, ska vara nöjda.

  Jag gillar också att man får gå en HLR-kurs där man lär sig hur man ska hantera olika situationer, till exempel om barnet sätter i halsen. Det känns viktigt och tryggt för mig som barnvakt att jag vet hur jag ska agera om olyckan är framme eftersom jag har allt ansvar när jag är själv med barnen.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Jag är barnvakt till två jättefina killar som har mycket energi och spring i benen. Den äldsta killen är fyra år och han älskar att bygga med lego och leka med små leksaksgubbar. Han gillar också att varva ner och läsa böcker så det gör vi alltid innan han ska sova. Han och jag går också på dans en gång i veckan och det tycker vi båda är väldigt kul att gå på!

  Den yngsta killen är ett år och han älskar ju såklart allting som storebror leker med och han vill gärna vara med överallt. I somras lärde han sig gå så han älskar när man springer efter och jagar honom.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips till andra barnvakter är först och främst att vara sig själva, barn är oftast väldigt enkla och man går hem hos de hyfsat enkelt. Var alltid snäll men även bestämd, är det någonting som inte känns rätt så prata med barnet och förklara varför barnet inte får göra på ett visst sätt. Jag tror att ärlighet varar längst så det är viktigt att prata med barnet på en nivå som barnet förstår och få en bra dialog för då får du även barnets förtroende. Involvera barnet i till exempel matlagning och gör alla vardagliga saker till något roligt som ni kan sätta er egna lilla twist på. Snappa upp vad just ditt barn som du passar gillar att göra och att ta med barnet till en park är alltid uppskattat!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linda om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Just nu jobbar jag på fredagar och då är äldsta killen hemma på dagen så jag kommer dit och så går jag och han på hans danslektion som ligger en bit bort från där de bor. Sedan promenerar vi hem och då är jag ensam en stund med båda barnen och då äter vi middag tillsammans och sedan får de leka en stund medan jag plockar undan efter middagen och sedan leker vi tillsammans alla tre tills föräldrarna kommer hem.

  Senare i höst när båda barnen går på förskolan kommer jag istället hämta båda två där så det ser jag framemot!

  Vissa dagar jobbar jag till senare på kvällen så då har vi samma upplägg som de fredagar då det är mer ”vardag” bara att jag sedan nattar killarna och läser saga tills de somnar och det är alltid väldigt mysigt!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Josefine från Södermalm

  Publicerat | oktober 25, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Josefine från Södermalm

  Varje vecka presenteras en barnvakt som gör ett väldigt bra jobb. Denna vecka är Josefine från Södermalm veckans stjärna. Hon började jobba på Nannynu! november 2015 och har hjälpt en familj på Östermalm. Familjen skriver ”Vi är supernöjda med Josefine och hade inte kunnat få en bättre nanny till vår son. Hon leker roliga lekar, tar med sig böcker (som hon själv lånar på biblioteket) och lagar mat. Sonen gillar henne jättemycket och är stolt när hon skall hämta honom på dagis.” Vi på Nannynu! tycker att Josefine har gjort ett väldigt bra jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

  Josefine är 18 år och bor på Södermalm. Vid sidan av hennes barnvaktande går hon på gymnasiet med inriktning natur. Förutom det spenderar hon mycket tid med vänner och familj. Nedan kan du läsa intervjun med Josefine:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tror inte att det finns något annat jobb där man får skratta så mycket som när man är barnvakt. Barn säger och gör så roliga saker. Dessutom är det otroligt lärorikt och jag har verkligen mognat som person. Det är ett otroligt ansvar jag har som barnvakt; att få förtroendet att ta hand om någon annans barn. Jag blir tvungen att agera vuxet.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det är ett väldigt välorganiserat företag, och trots att jag är ensam barnvakt under mina pass känner jag mig aldrig ensam. Att ha en kontaktperson som jag alltid kan ställa frågor till om jag har funderingar känns väldigt tryggt.

  Vilka guldkorn och faror finns det i området där du passar barnen?
  Gustaf Adolfsparken är toppen. Nu när det varit lite varmare väder har vi varit där några gånger. Där finns en fotbollsplan, klätterställningar, gungor, sandlådor och andra kul grejer. Det ligger helt avskiljt från bilar, så det är jätteskönt.
  Det enda jag kan komma på är de övergångsställen vi passerar i stan på Östermalm, det kan komma en och annan bil som har bråttom. Men så länge jag är tydlig med att vi alltid håller i handen och kollar åt höger, vänster, höger när vi går över gatan så känns det aldrig direkt farligt. Det är ett ganska lugnt område.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Var lyhörd på vad ditt/dina barn tycker om och vill göra. Vissa barn behöver en väldigt lugn barnvakt, som de kan läsa sagor eller rita med, medan andra behöver en som kan hitta på roliga aktiva lekar. Som barnvakt får man anpassa sig efter barnets behov. Det är också viktigt att så tidigt som möjligt sätta gränser och visa vem det är som bestämmer. Att ha barnets/barnens respekt är jätteviktigt, så att de vet att de måste lyssna på dig om du t.ex. säger att de måste hålla din hand när ni går över gatan.

  Hur ser en arbetsdag ut för dig?
  Jag hämtar på dagis vid fyra. Sedan går vi hemåt, antingen raka vägen eller förbi någon park där vi stannar och leker. Väl hemma äter vi något litet mellis; frukt och mjölk är favoriten. Mitt barn tycker mycket om att hitta på lekar med legofigurer eller gosedjur, så ofta sitter vi bara och just leker med dessa. Vi brukar också läsa sagor. Ibland, om föräldrarna kommer hem lite senare, lagar jag middag, annars kommer de hem till middagstid.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Pernilla från Bromma

  Publicerat | oktober 17, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt, Pernilla från Bromma

  Efter att veckans stjärnbarnvakt varit på paus under några månader är den nu tillbaka med buller och brak varje vecka. Denna vecka är Pernilla från Bromma veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan januari 2016. Idag jobbar Pernilla regelbundet en gång i veckan med en familj på Ekerö. Familjen skriver ”vi är jättenöjda med Pernilla och tycker att hon är en alldeles fantastisk barnvakt, full av roliga idéer och mycket omtyckt av båda killarna.” Vi på Nannynu! tycker att Pernilla gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

  Pernilla är 18 år och bor i Bromma. Vid sidan av hennes barnvaktande går hon på gymnasiet med Sam-Media inriktning, är gärna ute och springer, lagar mat och spelar piano. Nedan kan du läsa intervjun med Pernilla:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Det bästa med att vara barnvakt är att hitta på roliga saker tillsammans med barnen, allt ifrån små utflykter till middagar. Jag lär mig så mycket kloka saker av dem, för man blir aldrig färdiglärd. Vi har lätt till skratt och jag går alltid därifrån med ett leende på läpparna.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Ända sedan dag 1 har kontakten mellan mig som barnvakt och Nannynu! varit superbra. Man blir omhändertagen och jag vet att de finns där, vilket är en enorm trygghet.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?

  Jag tror vi hittar nya guldkorn för varje vecka som går. Närhet till skog, lekplats och äng. Men trädgården är nog allra bäst – plats för picknicks och lek.

  Det finns en stor bilväg som inte är särskilt rolig, men som tur är så finns det en lugnare väg att välja.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att ha en bra dialog med föräldrarna har varit viktigt för mig sedan dag 1, var inte rädd för att fråga dem saker. Men framförallt se till att timmarna tillsammans med barnen blir en rolig stund. Det kommer finnas tillfällen då det blir prövningar, men det kommer bara göra er relation starkare.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Pernilla om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  En vanlig dag börjar med att jag hämtar killarna på dagis vid 15.00, efter det kan det bli en promenad hem eller en tur till skogen. När vi kommer hem så tycker vi om att baka och spela spel, oftast gärna till lite sång och musik. Vid halv fem börjar vi laga mat, ibland blir det jag som lagar men oftast hjälps vi åt. Middagen tillsammans är det bästa, då pratar vi om dagen som gått. Om vi bakat blir det alltid en liten efterrätt. Sen är vi ute och spelar fotboll eller leker inomhus innan föräldrarna kommer efter 18.00.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  98,5% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2016 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 98,5% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Ellinor är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Ellinor gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier