Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Nanny.nu

Referenser

“Det känns bra att jobba för någon som vill både familjers och barnvakternas bästa!”
Paulina, barnvakt hos Nannynu!
Läs mer

Veckans stjärnbarnvakt Lina

Publicerat | november 17, 2014 | Inga Kommentarer


Veckans stjärnbarnvakt Lina

Lina har arbetat hos oss sedan augusti 2013. Hon har haft flera familjer och är en uppskattad barnvakt. Lina är lojal, ställer alltid upp och är en mycket ansvarsfull barnvakt.

Lina är 19 år gammal och bor i Täby. Förutom att jobba på Nannynu! förbereder hon sig inför framtida universitetsstudier. När hon inte pluggar tränar hon dagligen. Familjen Lina arbetar hos bor i Djursholm, Danderyd.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har jobbat med barn sen jag var 14 år då jag började som simskolelärare och har dessutom en liten bror jag brukar passa. Därmed har jag vanan att vara med barn. Men allt grundar sig dock i att jag i grund och botten är väldigt barnkär!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag tycker att Nannynu har tagit hand om mig på ett fantastiskt sätt. Det jag gillar bäst är att jag aldrig känt att jag varit ensam och att allting alltid följs upp, det är en enorm trygghet.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Jag skulle vilja säga lekplatsen dit vi brukar gå på vägen hem från skolan, där eftermiddagssolen alltid brukar ligga på och det är väldigt grönt och fint. 

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Det finns inte så många faror i området, då vi har anpassat våran väg hem från skolan just för att undvika detta. Det är egentligen endast två saker; en relativt trafikerad 50-väg som går utanför skolan vi måste gå över, samt en småbåtshamn utan staket eller dylikt, ett par hundra meter från huset. 

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips är att utgå från barnets behov i alla lägen, men att alltid komma ihåg de gränser som kommit överens om med föräldrarna. Sedan att alltid leka MED barnen och inte bara titta på när de leker! 

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lina skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar den yngsta av barnen kring 15.30 och vi går hem från skolan tillsammans. De andra två cyklar hem ensamma lite tidigare då de är ett par år äldre. Vi promenerar hem och på vägen, om det inte regnar, stannar vi oftast till vid lekplatsen som ligger precis på väg hem från skolan. Nybyggd är den också och eftermiddagssolen når dit, så där brukar vi stanna så länge vi bara kan. När vi sedan kommer hem till familjen brukar jag och minstingen spela spel, leka lekar eller titta på film om hon är trött, medan de två äldre sitter med sina läxor. När de är klara skjutsar jag mellanbarnet till sin fotboll/hockeyträning med sällskap av yngsta i bilen. Efter ett tag lagar jag och minstingen middag tillsammans, som vi tre sedan äter ihop. Strax efter det kommer någon av föräldrarna hem och jag avslutar min dag.

 • Dela

 • Artikel om Nannynu i UNT (Upsala nya tidning)

  Publicerat | november 12, 2014 | Inga Kommentarer

  Nannynu i UNT – Artikel om Nannynu! i Upsala nya tidning

  Nannynu! har varit aktiva i Uppsala sedan maj 2014 och kunderna blir fler och fler, läs mer om det i vårt eget inlägg här. UNT (Upsala nya tidning) gjorde därmed en artikel 10/11-14 om barnvaktsbehovet i Uppsala där vår barnvakt Jakob var med. Läs hela artikeln här.


  Nannynu i UNT

   

  Nannynu i UNT. Foto: Staffan Claesson

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt Emilia

  Publicerat | november 11, 2014 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt Emilia

  Veckans stjärnbarnvakt Emilia har arbetat hos oss på Nannynu! sedan i april 2014 och har två familjer. En mamma i en familjerna beskriver hur Emilia tar egna initiativ på att hitta på saker, exempelvis gå iväg till en lekplats eller bara göra pyssel inne. Emilia är väldigt ansvarsfull och familjen känner sig väldigt trygga med henne. Vad gäller barnen så ser de alltid fram emot att hon ska komma och de älskar att vara med henne.  Även vi på kontoret uppskattar att Emilia är en driven barnvakt med hög servicekänsla. Hon är även av våra ambassadörer på sin skola. Emilia är en barnvakt i världsklass.

  Emilia är 18 år gammal och bor i Rosersberg, Sigtuna kommun. Nu läser hon tredje året vid Rudbecks gymnasium i Sollentuna. Vid sidan av skolan tränar Emilia fotboll, gymmar, är med kompisar och med familj samt pojkvän. Hos Nannynu! jobbar hon hos två familjer i Sollentuna och i Knivsta.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker det är roligt att jobba som barnvakt för jag älskar barn och man får aldrig tråkigt när man jobbar med dem.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det roliga med att jobba på Nannynu! är att det är ett seriöst företag som gör sitt allra bästa för att få barnvakterna och familjen att känna sig trygga och nöjda.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Hos familjen i Sollentuna finns det en lekpark som kallas för Linbaneparken dit jag har tagit med mig barnen en gång annars är vi mest ute i skogen och leker då det inte finns så många lekparker där de bor.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips till alla andra barnvakter är att se till att ni också har kul för då smittar det även av sig på barnen och ni får en roligare och mysigare stund tillsammans.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Emilia skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  En vanlig dag hos familjen i Sollentuna kan se lite olika ut. Men det börjar alltid med att jag hämtar Linnèa på dagis någon gång mellan 15-16:30 (lite beroende på vilken dag det är) och oftast brukar vi då gå hem och möta upp Julia hemma. När vi är inne brukar vi oftast äsa, rita eller lägga pussel innan middag. Men sist hämtade jag Linnéa halv fyra och då det var fint väder ute passade vi på att vara ute en stund innan det blev mörkt. Vi började med att leka ”inte nudda mark” i skogen genom att hoppa från sten till sten och efter det gick vi till linbaneparken. Sist vi var där åkte vi bara rutschkana men denna gång vågade Linnéa även provade på att åka linbanan vilket hon tyckte var både spännande och väldigt roligt så det gjorde vi om och om igen. Efter det gick vi hem och medan jag började laga mat lekte Linnéa på golvet hos mig vilket hon även gjorde hon medan jag diskade undan maten. I vanliga fall brukar vi sedan läsa lite efter maten innan föräldrarna kommer hem. Men denna gång var hon väldigt trött så jag satte på henne pyjamasen och borstade tänderna på henne. När det var gjort kröp vi upp i soffan och läste lite och det tog inte lång stund förrän hon somnade. Kort därefter kom resten av familjen hem och det var dags för mig att åka hem.

  Veckans stjärnbarnvakt Emilia

  Emilia med sitt barnvaktsbarn

 • Dela

 • Nannynu!s grundare Jeanette Holm – En av 5 finalister för mest företagsamma människa 2014

  Publicerat | november 10, 2014 | Inga Kommentarer

  Nannynu!s grundare Jeanette Holm - En av 5 finalister för mest företagsamma människa 2014

  Jeanette Holm, grundare av Nannynu!, en av 5 finalister i Stockholms läns mest företagsamma människa 2014. ”Vi är stolta över att kunna hjälpa barnfamiljer att få ihop sina liv samt ge ungdomar arbete”.

  För 7 år sedan startade Jeanette Holm barnvaktsföretaget Nannynu!. Idag är bolaget Sveriges största barnvaktsföretag som har gett arbete åt över 3000 ungdomar sedan starten. Nu jobbar över 800, främst ungdomar, som barnvakt i Stockholm och Uppsala. På kontoret i Stockholm arbetar 16 personer.

   ”Vi har växt med enorm kraft sedan starten. Jag ville hitta en enkel ide och insåg att möjligheten fanns där för barnpassning tack vare RUT och sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar. Sedan hade vi tur med timingen för att vi var en av de första ut när marknaden exploderade.”, säger Jeanette Holm.

  De vanligaste uppläggen är att ha en barnvakt som hämtar ett par eftermiddagar i veckan, tar hem barnen, leker och ger dem mat. Då kan föräldrarna arbeta klart i lugn och ro och vardagspusslet flyter på mycket smidigare. Senaste åren har också fler familjer kommit in som vill ha möjligheten att endast någon gång i månaden komma ut på en biokväll eller middag utan barnen.

  ”Vi är stolta över att kunna hjälpa barnfamiljer att få ihop sina liv samt ge ungdomar arbete”, säger Jeanette Holm. Det var också den motiveringen som juryn hade när det utsåg Jeanette som en av finalisterna i Stockholms läns mest företagsamma människa som Svenskt näringsliv utser varje år.

  Finalisterna har tagits fram baserat på fyra kriterier.

  1.  Personen är en jobbskapare – sitt eget jobb och andras jobb
  2.  Personen är en inspiratör och förebild för andra
  3.  Personen vågar satsa på och utveckla en verksamhet
  4.  Personen ska gärna ha gjort något extra under 2014, t ex anställt, utvecklat affären eller gjort skillnad för regionen

  I nästa steg kommer allmänheten att få rösta på den finalist som de anser är värd att vinna och vinnaren koras den 18 december.

  Nannynu! planerar att fortsätta växa och ge tusentals ungdomar arbete genom att fortsätta i Stockholm och Uppsala men även rulla ut konceptet till andra städer. Varje år kommer det nya årskullar som vill få sitt första riktiga jobb.

  ”Det enda som står i vägen är den nya regeringen som vill fälla krokben för oss rejält. De planerar att både höja arbetsgivaravgiften för ungdomar och sänka potten för RUT. Det som gjorde att vi kunde starta, få ihop affären och ge över 3000 ungdomar arbete är nu det som de vill riva ner. Jag blir så matt när jag tänker på det. Men skam den som ger sig. Det är oftast när utmaningarna känns som tuffast som man kommer på de smartaste lösningarna. Det är väl det som utmärker att vara en entreprenör. Jag tänker inte låta dem vinna och rasera allt som vi kämpat för under 7 år”, avslutar Jeanette Holm.

  Intervjuer med alla finalister finner du här. För att rösta på Jeanette eller någon av de andra finalisterna gå in på Svenskt näringslivs hemsida här.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt Andrea

  Publicerat | november 3, 2014 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt Andrea

  Veckans stjärnbarnvakt Andrea har i drygt 1,5 år har hon arbetat som barnvakt hos flera familjer via Nannynu!. Vi är mycket stolta att ha Andrea som barnvakt då hon alltid levererar barnpassning i världsklass. En mamma i en av Andreas familjer beskriver hur barnen från första stund ”älskade Andrea” och att de ofta frågar efter henne och blir jätteglada när hon ska hämta på förskolan. Även vi på kontoret uppskattar hur Andrea snabbt och tydligt kommunicerar med oss, att hon har hög servicekänsla och inte minst är en engagerad barnvakt som utför sitt arbete på bästa sätt!

  Andrea är 19 år gammal och bor halvtid i Solna samt halvtid i Uppsala. Efter studenten i somras har Andrea börjat jobba på Kronans apotek. Via Nannynu! jobbar hon hos två familjer i Bromma och i Sollentuna.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker det är kul att jobba som barnvakt för att man framförallt får ut så mycket glädje och energi ur barnen, det är sällan det finns lugna stunder. Sedan älskar jag att få vara lite barnslig och lekfull och därför få leva ut lite av det jag själv gjorde för flera år sedan. Dessutom är det en otroligt härlig känsla när man känner att barnen tyr sig till en och man blir en trygghet för dem, utan några föräldrar i närheten, lite som att testa på vuxenlivet.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag gillar att jobba på Nannynu för att det känns seriöst och genomtänkt med en kontaktperson som man får regelbundna mail/telefonsamtal ifrån, bara för att ”kolla läget”. Att man får gå två kurser för att bli certifierad är också ett plus hos Nannynu, eftersom det ger både mig och min familj en trygghet när jag ska börja jobba hos dem. Eftersom barnvaktande sker så mycket på egen hand, så känns det skönt med något stabilt bakom sig att luta sig mot vid behov, i detta fall Nannynu.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Något jag ofta gör med mina barn är att stanna kvar en stund på skolgården för att leka (oftast deras förslag), där kan vi många gånger stanna nästan en timme för att gunga, leka kull och spela bandy. Tips är att inte stressa iväg med barnen från skola/dagis, därför passar det bra att börja leken redan där innan man beger sig hemåt.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Området där jag passar barn är ganska lugnt, därför finns det inga specifikt stora vägar eller så i närheten. Jag går dock alltid närmast vägen och på så sätt kunna hålla dem lugna och inte stressa upp sig om det kommer en bil på vägen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att vara kreativ och komma med idéer och förslag vilket oftast är otroligt uppskattat hos barnen. T.ex. så tog jag med mig några gamla leksaker jag själv spelade med som barn, vilket blev oväntat uppskattat hos barnen, trots att de aldrig hade lekt med sånt förut. Försök att med din kreativitet göra det där lilla extra som kan göra både dina barn och din familj lite extra glada, t.ex. ha med en liten present på deras födelsedag, baka vid ett tillfälle eller bara läsa/berätta en extra saga vid nattningen.

  Veckans stjärnbarnvakt Andrea har nedan skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  En vanlig dag då jag ska vara barnvakt börjar med att jag hämtar barnen på dagis och skola, oftast med bil. Har alltid med mig någon frukt till dem, och i de flesta fall stannar vi kvar på skolgården och leker i nästan en timme, kan vara allt från kull till att gunga. När vi väl kommer hem brukar vi oftast leka mer ute, tex hoppa studsmatta, spela fotboll eller något i den stilen. Sedan brukar barnen ofta få leka inne när jag lagar mat, ofta får de ha sin tv-tid då och då brukar jag skära upp lite grönsaker som de kan äta så länge. Efter vi har ätit brukar vi hinna leka i drygt 1,5 timmar innan det är dags för tandborstning och pyjamas. Sedan läser jag alltid saga eller böcker för barnen för att varva ner ett litet tag, innan det är dags för att sova. Läggningen går oftast väldigt snabbt efter en fartfylld dag! Sedan väntar jag tills någon förälder kommer hem, sen är jag klar för dagen.

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | oktober 22, 2014 | Inga Kommentarer


  Elina jobbar hos oss på Nannynu! sedan september 2013 och är en mycket uppskattad barnvakt både av oss här på kontoret men även av familjen som hon hjälper någon/några gånger i veckan. Familjer berättar att dottern längtar tills att hon ska komma och säger att Elina är toppen! Vi tycker också Elina är en riktigt toppenbra barnvakt; hon är påhittig, positiv och hör alltid av sig och berättar hur det går vilket vi tycker är jätteroligt!

  Elina är 21 år gammal och bor i studentkorridor på Stora Lappskärrsberget, Norra Djurgården. Hon pluggar till journalist på Södertörnshögskola. Familjen hon har via oss bor i Djursholm. 

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det är ett väldigt aktivt jobb som innebär fart och fläng, något som passar mig som är en väldigt sprallig person. Sen är barn oftast så himla glada och prestigelösa vilket man inte kan låta bli att dras med i. 

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Därför att jag känner mig trygg med att även om jag arbetar hos en familj, har jag företaget Nannynu i ryggen. Min kontaktperson Emma hör kontinuerligt av sig för uppföljning och det känns bra att ha en specifik person på Nannynu som jag kan vända mig till vid frågor/stöd och som har insikt i min situation. 

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Vi är nästan alltid hemma, men familjen har en stor gård med gunga, studsmatta och en lekstuga som vi brukar leka i. 

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Det finns inga större faror på vägen vi brukar ta hem från skolan, men det är några gator som saknar övergångställen. Då stannar vi alltid och tittar åt båda hållen innan vi tar hand och går över tillsammans. 

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Att våga bjuda på sig själv tror jag är viktigt. Innan jag började jobba som barnvakt skulle jag känt mig töntig om jag lekte med Barbie eller sjöng och dansade järnet till Amy Diamond med låtsasmick i handen. Nu tycker jag det är roligt och flickan jag passar blir glad när jag är lika entusiastisk som henne. 

  Nedan har Elina skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar flickan jag passar på skolan vid 15.00, sedan går vi tillsammans hem. På vägen hem brukar vi träna på att läsa genom att titta på reklamskyltar och gatunamn. När vi väl kommer hem brukar vi leka med Barbie, leka Melodifestivalen, leka affär, skola eller måla. Vi har ganska många olika lekar vi brukar leka och hinner oftast med nästan alla på en dag. Det går nämligen undan! Det beror också på årstid, på sommaren och våren är vi utomhus mer än på hösten och vintern. Sen brukar vi göra läxorna innan middagen som vi äter gemensamt med resten av familjen. Vid 19.00 åker jag hem. 


  Elina-sång

  Elina under ”Melodifestivalen”

 • Dela

 • Upplägget hämtning från förskola & skola

  Publicerat | oktober 17, 2014 | Inga Kommentarer


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Det klart vanligaste behovet hos Nannynu!s olika familjer är att de vill ha hjälp med hämtning från förskola eller skola. Vissa familjer har barnpassning 1-2 gånger i veckan och andra 3-4 gånger i veckan. Vissa familjer har endast behov av hämtning varannan vecka och sen finns det familjer som har hjälp varje vecka måndag-fredag. Hämtningen brukar ske runt 15.00/16.30 och passet brukar ta slut runt 17.30/19.00. Ibland kan hämtningen vara innan klockan 15.00 och ibland kan sluttiden vara senare. Minimum timantal per tillfälle är 2½ timme. 

  En del familjer har bestämda dagar som de alltid har hjälp på medan vissa familjer justerar dagarna från vecka till vecka, antingen beroende på sina jobb eller på barnvaktens skolschema.

  Vi på Nannynu! rekommenderar att familjen i sin barnvaktsförfrågan är så flexibel/öppen som möjligt med vilka dagar/tider de kan tänka sig ha hjälp. Det ökar urvalet på matchade barnvakter och gör det lättare att hitta rätt barnvakt till just er.

  Det vanligaste arbetspasset för våra barnvakter brukar vara runt tre timmar, ofta mellan 15.00-18.00 eller 16.00-19.00, ungefär 1-3 gånger i veckan. Generellt tar barnvakten hand om samtliga barn i familjen. Att barnet och barnvakten har det roligt ihop är så klart viktigt, nummer ett för Nannynu! är dock att säkerheten går som nummer #1.

  Självklart kan passen se olika ut från familj till familj. Vi på Nannynu! har tillsammans med våra barnvakter tagit fram hur ett generellt tretimmarspass kan se ut.

  Dagen innan arbetspasset

  • Barnvakten planerar sitt pass med barnet. Brukar barnet tycka det är roligast med fartfyllda eller lugna dagar, vill föräldern att barnet ska lära sig något särskilt eller har barnvakten något roligt han/hon skulle vilja visa barnet? Här kan barnvakten också stämma av med föräldern vilken mat som ska tillagas.

  16.00 – Hämtning

  • Barnet hämtas på förskolan, skolan eller fritids. Här dubbelkollar barnvakten så denne får med sig allt (exempelvis kläder, barnvagn, napp, nycklar). Är det mörkt ute så ser barnvakten till att barnet och/eller barnvagnen har reflexer på sig. Här stämmer även barnvakten av med personalen om hur barnets dag har varit. Har barnet ätit och sovit bra?

  16.15 – Går hemåt

  • På väg hem från förskolan/skolan är det väldigt populärt att stanna i parken eller skogen för lite lek. Här kan barnvakten höra med barnet och föräldern vilken den roligaste platsen är att stanna på. Kanske är det en stadspark, en skogsdunge eller till och med så nära hemmet som på baksidan. Barnvakten ser till att denne har koll på trafiken längs vägen hem och att han/hon finns nära ifall barnet klättrar i lekparkens höga ställningar. Här pratar barnvakten med barnet om dagen på förskolan/skolan.

  16.50 – Hemkomst och mellanmål

  • När de kommer hem till familjen så ser barnvakten till att hänga upp ytterkläderna, ställ in vagnen och i vissa fall lås fast den. Har barnet blöta kläder från regnet så ser barnvakten till att barnet snabbt får på sig torra kläder. Bra om barnvakten och föräldern i förväg pratat om barnet ska ha mellanmål. En del barn ska ha större mellanmål medan andra endast ska ha någon frukt.

  17.00 – Lek

  • Här passar de på att hitta på något innan det är dags för mat. Vad tycker barnet skulle vara roligast att göra idag? Barnvakten har kanske tänkt ut någon spännande aktivitet att hitta på med barnet? Kanske ska det ritas, spelas fotboll, bakas eller dansas. Vissa föräldrar vill att barnvakten lär barnet bokstäver och siffror eller att ha lite läxläsning.

  17.30 – Middag

  • Mat ska tillagas och ätas ihop med barnet, ibland vill familjen att barnvakten har med egen mat. Kanske har familjen mat i kylskåpet som endast behöver värma upp, kanske har de ett recept som ligger framme eller så får barnvakten fria tyglar att tillaga något som finns i frysen. Om möjligt så försöker även barnvakten få barnet delaktig i matlagningen. Kanske räcker det med att barnet dukar eller hackar gurka och sallad med en trubbig kniv. Används bara två plattor på spisen, så bör barnvakten se till att använda de två närmast väggen då barnet har svårare att komma åt kastrullhandtaget för att minimera risken för brännskador. När de har ätit klart ställer barnvakten in disken/diskar och torkar av köksytorna så det ser ut som det gjorde innan.

  18.30 – Lek

  • Innan en förälder kommer hem hinns troligen en sista lek med. Kanske ritas och äts något av det som eventuellt bakats tidigare. Kanske är det kurragömma, kull, spel eller dans som är det roligaste för tillfället. Här kan det även vara läge att prata om vad de ska göra nästa gång barnvakten hämtar. Innan föräldern kommer hem, plockar barnvakten undan och ser till att hemmet ser ut som det gjorde innan han/hon kom dit.

  18.55 – Avrapportering

  • Barnvakten berättar om vad denne och barnet gjort under dagen, vad har varit roligast och om det är något som har gått mindre bra. Även det personalen på förskolan/skolan sagt avrapporteras. Här görs även tidrapporteringen mellan barnvakt och förälder.

  19.00 – Hemgång

  • Redan nu kan barnvakten börja fundera lite smått över vad denne ska hitta på nästa gång han/hon hämtar barnet. 

   

  Läs mer om upplägget heltid & deltid här
  Läs mer om det sporadiska upplägget här
  Läs mer om sökprocessen ser ut här

 • Dela

 • Heltids & deltidsupplägg

  Publicerat | oktober 17, 2014 | Inga Kommentarer


   

  Något som efterfrågas är hur Nannynu!s möjligheter är att hjälpa till på heltid eller deltid. Vi har hjälpt flera familjer med sådana upplägg och brukar kunna lösa det behovet. Antingen tar vi en kandidat som finns ledig i vår ”barnvaktspool” eller så rekryterar vi in en passande kandidat till uppdraget.

  Heltid

  • Heltidsuppläggen brukar se ut precis som de låter, heltid mellan måndag till fredag ca kl 7-15, 8-16 eller 9-17. Hur antalet timmar sprids ut går att bestämma från familj till familj. För att uppnå vårt rabatterade heltidspris på 20% krävs att heltidsupplägget är 160h/månad. Självklart räknar vi bort röda dagar samt om barnvakten skulle bli sjuk och ni därför behöver ställa in barnpassningen. Vi kan dock alltid försöka hitta en vikarie.

  Deltid

  • En del familjer vill ha hjälp 2-3 heldagar i veckan. Det kan också se ut som så att barnvakten lämnar barnet på förskolan under morgonen måndag-fredag och sedan hämtar barnet runt 15/16. 2½ timme är minimum per tillfälle vilket skulle resultera i minst 5 timmar per dag.

  Anlitar ni barnvakten 60 timmar/månaden eller mer utgår 10 % rabatt på grundpriset.
  Anlitar ni barnvakten 110 timmar/månaden eller mer utgår 15 % rabatt på grundpriset.
  Anlitar ni barnvakten 160 timmar/månaden eller mer utgår 20 % rabatt på grundpriset.

  Läs mer om våra grundpriser här.

   

  Läs mer om upplägget hämtning från förskola & skola här
  Läs mer om det sporadiska upplägget här
  Läs mer om sökprocessen ser ut här

 • Dela

 • Sporadiskt behov

  Publicerat | oktober 17, 2014 | Inga Kommentarer


  Barnpassning

  Det vanligaste behovet efter regelbunden hämtning från förskola/skola är ett sporadiskt behov. Det brukar vara mellan 1-3 gånger i månaden, blandade tider & dagar. 

  Sporadiska kvällar

  • Det kan vara par/föräldrar som någon/några gånger i månaden vill komma iväg på bio, middag eller fest. Det kan vara på både vardagar och helger. Här brukar vi placera ut barnvakter som redan jobbar hos en av våra familjer och som vill jobba lite extra i månaden.

  Sporadiskt dagtid

  • Ibland kan det vara att en föräldraledig mamma eller pappa behöver avlastning någon gång i veckan/månaden för att gå på ett gym-pass, jobbmöte, träffa en vän eller bara få tid att hinna sova. Den här typen av pass brukar vara i några timmar (minimum 2½ timmar/tillfälle).

  Sporadiska lämningar

  • De flesta familjer hos Nannynu! har hjälp med hämtning från förskola/skola, dock finns det några familjer som vill ha hjälp med lämning istället, alternativt blandat lämning och hämtning. Lämningen brukar se ut som så att barnvakten kommer hem till familjen mellan 6.00-7.30 för att hjälpa till med frukost och påklädning. Därefter brukar barnet och barnvakten tillsammans ta sig till förskolan/skolan. Minimum timantal är 2½ timme per tillfälle. Även om barnvakten endast blir inkallad för att jobba mellan 7.00-8.30 debiteras familjen med vårt minimumantal 2½ timme som barnvakten sedan får i lön.

  Sporadiska heldagar eller VAB

  • Ett annat sporadiskt behov som ibland efterfrågas är enstaka heldagar. Det kan vara VAB eller det kan vara en specifik dag då föräldrarna måste jobba samtidigt som barnet väntar på förskoleplats. Exempel nummer två brukar gå att lösa. Då hittar vi i regel en barnvakt som jobbar deltid/har eftergymnasiala studier och har någon dag i veckan helt ledig. Gäller det VAB är det svårare. Vi tackar i regel nej till uppdrag där barnen har feber, influensa etc. på grund av risk för smitta till barnvakt. Vid feberfria dagar eller exempelvis en enklare förkylning brukar vi försöka hjälpa till. Det är dock helt upp till barnvakten ifall hen vill jobba.

  Engångsuppdrag

  • Engångsuppdrag är när familjer, hotell, företag eller liknande behöver hjälp med barnpassning vid enstaka tillfällen. Då skickar vi en kandidat som redan jobbar hos oss och som är tillgänglig vid det önskade tillfället. Här har vi en annan prislista (200/400kr/h med eller utan Rutavdraget). Rutavdraget kan endast användas av privatpersoner i hemmet. Vid eventuell avbokning får kunden en avbokningsavgift. Under våra mest hektiska perioder; augusti, september och januari måste vi tyvärr tacka nej till engångsuppdragen.

   

  Läs mer om upplägget hämtning från förskola & skola här
  Läs mer om upplägget heltid & deltid här
  Läs mer om sökprocessen ser ut här

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | oktober 16, 2014 | Inga Kommentarer


  Marielle kom till oss på NannyNu! i mars i år och har sedan dess arbetat i en familj med en dotter som nu hunnit fylla 2 år. Familjen säger att de vunnit i ”Nannylotteriet” och är väldigt glada över att få ha Marielle hos sig. Även vi på kontoret tycker att Marielle är en riktigt härlig tjej som gör ett väldigt bra jobb som barnvakt! Hon är kommunikativ, glad och påhittig.

  Marielle är 21 år gammal, bor i Midsommarkransen (men är från Strömstad, Bohuslän) och pluggar till Socionom på Stockholms Universitet. Familjen hon hjälper bor i Liljeholmen.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det bästa är energin man får. Barn är så otroligt spralliga och energiska och det smittar av sig. Det känns inte alls som ett jobb, utan som någonting roligt som man gör för att man vill. Man får så himla mycket tillbaka och jag är alltid på bra humör när jag har jobbat.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Hela processen från att jag först sökte har gått så himla smidigt. Hittade en underbar familj direkt som jag trivs jättebra med, och det är alltid skönt att veta att man har Nannynu i ryggen om jag till exempel skulle behöva hjälp eller undra över något. Har bara positivt att säga och har aldrig haft några problem.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  I Liljeholmen finns det en lekplats (tror den kallas Fruktparken) med en rutschkana som är formad som en banan, en vattenmelon man kan klättra i, päron man kan gömma sig i osv. En väldigt rolig lekplats och populär hos tjejen jag passar. Den ligger fint precis bredvid sjön trekanten, vilket innebär att det även är nära om man vill mata fåglar eller kasta pinnar i vattnet.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  På vägen mellan dagis och hemmet måste man på ett ställe korsa tvärbanan, där måste man självklart vara extra försiktig. Men vi har som regel att man alltid måste hålla handen när man går över där, så det går bra.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Hitta på roliga saker med barnen, se det inte som ett jobb utan som någonting roligt som du också får ut något av. Var fantasifull och ha en plan redan innan du går på ditt pass, på så sätt är det lättare att förbereda. Om du till exempel har bestämt att ni ska mata fåglarna, ta med bröd osv.

  Nedan har Marielle skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  I och med att tjejen jag passar endast är två år så brukar hon få styra ganska mycket vad hon känner för att göra. Jag hämtar henne på dagis (oftast 15.30) och på vägen ger jag henne en banan att äta. Så länge det inte ösregnar så är vi alltid ute ca 1 timme och leker efter dagis, vad vi gör varierar. Ofta hamnar vi i Fruktparken (lekplats), där vi gungar och åker rutschkana. Efter att vi har varit ute och lekt av oss går vi hem och värmer mat. Under tiden jag fixar med det brukar jag underhålla henne med att plocka fram böcker hon kan kolla i eller någonting annat att leka med. Klockan 17.00 är det dags att äta. Efter att hon ätit klart och allt kladd torkats bort brukar vi hoppa i sängen, jaga varandra eller leka kurragömma. Hon är en sprallig tjej som har energi för ett helt fotbollslag och det smittar av sig. När vi har gjort det här brukar vi vara ganska trötta, då sätter vi oss och bläddrar igenom böcker (Bamse är en av favoriterna) eller så leker vi med hennes Pippi-docka. När klockan är 18.00 kommer föräldrarna hem och det är dags att säga hejdå! 

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  Under april månad 2014 genomförde vi för andra året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,2 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Nannynu! Nannynu!

  Veckans stjärna

  Lina är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Lina gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 800 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning #1 - Barn-hlr & Barnolycksfall

  Vi utbildar barnvakterna i barnolycksfall och hur de utför Barn-HLR. Kursen hålls av våra certifierade instruktörer. Du kan även ställa sjukvårdsrelaterade frågor till vår instruktör Christine.

  Utbildning #2 - Nannycertifiering

  Vi certifierar våra barnvakter med vår Nannycertifiering.  Nannycertifieringen är utvecklad tillsammans med en leg. psykolog/leg. psykoterapeut och avslutas med ett prov för våra anställda.

  Bakgrundskontroll & rekrytering

  Vi är noga med att bakgrundskontrollera våra barnvakter. Alla våra barnvakter behöver ha tidigare erfarenheter av barn, vi kontrollerar att deras angivna erfarenhet stämmer och gör andra kontroller. Här kan du läsa hur vår process går till och vilka kontroller vi gör.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss. Vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier