Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

Veckans stjärnbarnvakt – Liva från Hägersten

Publicerat | april 27, 2015 | Inga Kommentarer


Veckans stjärnbarnvakt - Liva från Hägersten

Liva har arbetat hos oss sedan september 2012 i två olika familjer. Familjen hon jobbar med idag bor i Hammarby sjöstad och har ett barn på 2 år. Så här beskriver de samarbetet: ”Kan bara säga att vi är SUPERNÖJDA med Liva! Hon får fem plus i alla kategorier och Max tycker jättemycket om henne. Det bästa med Liva är att hon verkar leka mycket med Max, lagar gärna mat och gör mycket pyssel – det uppskattar vi mycket!”. 

Liva är 22 år och bor vid Telefonplan, Hägersten. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon på Grafikskolan i Hammarby sjöstad. Dessförinnan läste hon Genusvetenskap vid Stockholms Universitet. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Liva under 2015.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Det är ett otroligt varierande jobb med stort utrymme för att vara kreativ och hitta på nya saker att göra varje gång. Barnen jag passar är väldigt öppna för mina förslag och kommer ofta med egna idéer som de tänkt ut under veckan mellan gångerna vi träffas. Att jobba som barnvakt är ett grymt extrajobb, du har aldrig tråkigt och går nästan alltid hem med mer energi än när du kom.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! hjälper en att hitta en familj som passar, för mig har matchningen fungerat jättebra båda gångerna. Dessutom är det skönt att ha en kontaktperson som med jämna mellanrum följer upp och kollar så att allt fungerar med både mig och föräldrarna till barnen.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Jag jobbar kvällar och nu på vintern är det oftast mörkt när jag hämtar barnen, så då hittar vi på saker inomhus. Om det inte är mörkt så vi kan åka pulka eller har snöbollskrig på vägen hem. När det inte är vinter och det är fint väder brukar vi gå och spela fotboll, i Hjorthagen finns en jättebra konstgräsplan med gångväg och gräsmatta utanför där man kan åka skateboard, rita med gatkritor eller hitta saker ute att använda i pyssel senare.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Det är flera övergångsställen och tunnelbana att hålla koll på, men så länge man har full fokus på barnen och är tydlig med vad som är farligt så känner de av när det är bra att hålla sig nära och vara försiktig.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Ha kul tillsammans med barnen, hitta saker som både du och barnen tycker om att göra och gör dem tillsammans. Var uppmärksam och lyssna på vad barnen vill göra eller om de vill ändra på något. Kommunicera med föräldrarna, uppdatera dem om vad du och barnen gjort efter varje gång du varit där och ha ibland lite längre samtal där du och föräldrarna kan ta upp saker ni tänkt på.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Liva skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar vid fyra halv fem tiden och vi tar tunnelbanan hem. På vägen kommer vi tillsammans fram till något kul att göra och sen leker vi i några timmar, ute eller inne. När det är dags att laga mat brukar vi göra det tillsammans, de får röra i grytor, mäta deciliter, provsmaka etc. Efter maten brukar vi hitta på något lite lugnare, ofta något pyssel för att komma ner i varv innan det är dags för läggning med godnattsaga. Plocka undan i köket och diska gör jag när barnen somnat, innan föräldrarna kommer hem, för att vi ska få så mycket tid tillsammans som möjligt.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Lidingö

  Publicerat | mars 30, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Elin från Lidingö

  Elin har arbetat hos oss sedan oktober 2014 i en familj med två barn som bor på Lidingö. Familjen berättar att hon ansvarsfull, har alltid ordning i hemmet, förmedlar vad förskolepersonalen sagt och lekar väldigt bra med barnen. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Elin under 2015.

  Elin är 18 år och bor på Lidingö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Kunskapsgymnasiet där hon läser ekonomi. När Elin inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! tränar hon gärna eller är med familj, vänner och sina hundar.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har tyckt om att vara barnvakt ända sedan jag var liten själv, jag har nämligen sju syskon där jag är näst äldst. Att hitta på alla möjliga saker med barnen och se deras glädje är oslagbart. Att se hur barnen ser en som en förebild, det är svårt att smälta. Jag har ett oerhört ansvar för barnen, att lära dem vad som är rätt och fel här i världen, förstora ordförrådet och använda fantasin med dem.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag fick ett första bra intryck när jag var på kontoret. Personalen och alla som jobbar där är så trevliga och snälla. Systemet med tidsrapporteringen tycker jag är suveränt, för då blir det rätt från alla håll och ingen blir någonsin lurad. Min kontaktperson Elina tycker jag mycket om.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  På Lidingö där både jag och familjen bor (vi bor 2 minuter från varandra) finns det många lekparker. Kyttingeparken och en annan lekpark i Sticklinge tycker både jag och barnen om. Golfbanan är också ett guldkorn tycker jag. På vintern har ena barnet åkt massa pulka och skidor där med sitt dagis vilket hon älskar.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Vissa bilvägar från ena tjejens dagis är lite farliga. Många svängar som gör att varken vi eller bilföraren kan se varandra, vilket inte är så himla bra.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt absolut bästa tips är att vara kreativ! Hitta på nya lekar, baka nya kakor eller bygga upp er alldeles egna fantasivärld. Dels blir det roligare för er som barnvakt, dels blir det roligare för barnen. Det blir positivt med nya lekar som barnen då kommer koppla till dig. Mitt andra tips är att ta reda på vad barnen tycker om att göra, om de t.ex. gillar lastbilar, prinsessor, lego etc. När barnen då märker att du som barnvakt är riktig engagerad i deras intressen, blir det roligare stunder för alla er.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Elin skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag är barnvakt till två tjejer i åldern 2 och 4. Först hämtar jag yngsta tjejen vid 14.00 och därefter promenerar vi till andra dagiset där hennes storasyster är. Dagisen ligger en bit ifrån varandra så vi kan ta bussen, men eftersom det är krångligt att tajma in två olika bussar, så promenerar jag och yngsta tjejen med vagnen istället. Det blir mycket roligare tycker båda vi. När vi sedan anländer till andra dagiset, hämtar vi upp äldsta tjejen och promenerar sedan hem till deras hus. Den äldsta tjejen går på ett dagis där dem är ute dagligen och hittar på olika aktiviteter, vilket gör att hon oftast är mycket trött när jag hämtar henne. Lilltjejen hinner ha sin eftermiddagsvila när jag har hämtat henne, men inte fått i sig mellis, så där är ännu en anledning till att vi går hem direkt från dagisen.

  När vi väl kommit hem ordnar jag med mellis till oss allihopa. Om den yngsta tjejen behöver byta blöja gör jag det. Vi brukar leka alla möjliga lekar. ”Under hökens vingar KOM” är den lek vi leker mest. Vi brukar leka med Barbie, dockor, hästar och lägga pussel.

  När klockan närmar sig 17-17.30 brukar jag börja med maten som oftast består av pasta och tillbehör såsom köttfärssås, korv stroganoff, chili con carne med mera men även grönsaker till middagen. Efter maten hjälps vi åt att plocka undan och därefter leker vi lite till innan det är dags för mig att gå hem.

 • Dela

 • Nannynu! hjälper till att skapa entreprenörer i Kenya

  Publicerat | mars 24, 2015 | Inga Kommentarer


  HandInHand

  Hand in Hand arbetar idag med två byprojekt i Kenya där de hjälper människor att bli entreprenörer för att kunna skapa egna företag och framtida arbetstillfällen. Vi på Nannynu! tycker det är ett väldigt bra och viktigt initiativ som vi valt att stödja med donation.

  Hand in Hand Sweden är en ideell förening som arbetar utan vinstintresse. De arbetar med insamling av donationer från svenska institutioner, företag och privatpersoner men de har också ett ansvar för att övervaka och utveckla arbetet i de länder där Hand in Hand har verksamhet. Hand in Hands metod att bekämpa fattigdomen är genom att hjälpa fattiga människor att hjälpa sig själva. Det gör de genom  att utbilda och träna kvinnor i entreprenörskap och sedan, ibland med hjälp av mikrolån, hjälpa dem starta ett eget företag. Genom familjens ökade inkomst låter föräldrarna barnen sluta arbeta för att gå i skolan.

  Entreprenörskap och att sätta kvinnor i arbete går i linje med varifrån Nannynu! själva kommer ifrån och vad vi idag arbetar med, fast på den svenska marknaden. Därför känns det naturligt och viktigt att kunna hjälpa till och bidra på distans i detta projekt.

  Tycker du att detta låter spännande och vill veta mer? Gå in på Hand in Hands hemsida för att läsa mer om hur du kan vara med och bidra.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Amanda från Vallentuna

  Publicerat | mars 23, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Amanda från Vallentuna

  Amanda har arbetat hos oss sedan november 2014 i en familj som bor i Vallentuna. Amanda är en barnvakt som vi är glada över att ha hos oss. Familjen berättar att hon tar initiativ, ser barnen, har med egna leksaker och pysslar gärna. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Amanda under 2015.

  Amanda fyller 18 år i april och bor i Vallentuna. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon andra året på Tibble gymnasium i Täby. När Amanda inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! spelar hon helst fotboll.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Anledningen till att jag sökte detta jobb var för att jag tycker att det är kul att ta hand om barn, att få se dem utvecklas och få vara en del av deras vardag.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  För att det är ett riktigt bra jobb för mig som verkligen tycker om att jobba med barn, sen ger det mig en bra erfarenhet att söka vidare inom detta yrke. Sen är de på Nannynu! väldigt trevliga och lätta att prata med vilket gör att det hela känns som ett mer bekvämt jobb.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Det finns en idrottsplats som heter Vallentuna IP med tre stora fotbollsplaner och en volleybollplan. Sen finns det en simhall som heter Gym & Sim, Det finns även en stor lekpark som ligger vid Åbygärdet (Åby park).

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  De faror som finns i Vallentuna där jag jobbar är många stora bilvägar, då min familj bor centralt i Vallentuna. Där åker det många bilar på vägarna, går bussar och även tåg. Övergångsställena vid tågen är olycksdrabbade så ska man gå över där behöver man hålla ett extra öga på barnen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Se framåt, var positiv och öppen för att hitta på nya och påhittiga saker för barnen att göra. Sätt gärna in lite räkna och lek i deras vardag när ni t.ex. är ute: räkna röda eller blå bilar vilket är ett bra sätt att räkna och ha roligt.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Amanda skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag kommer till min familj, pratar med familjen och ser hur läget är samt om barnen ätit eller behöver något som lunch/mellanmål/middag. Om så är fallet så börjar jag med att laga lite mat så de kan äta, sen brukar vi sätta oss och rita eller pyssla lite. Beroende på om det är dagtid eller kvällstid så blir det olika lekar och pyssel inomhus, men när det är för/eftermiddag går vi ut och går en liten promenad till någon lekpark där vi stannar i någon/några timmar och leker. Efter det går vi in vilket då brukar närma sig lunch eller middagstid. Då ser jag till att barnen äter och ibland att de sover middag. Sedan sätter vi igång och leker lite olika lekar, pysslar eller leker med barnens egna leksaker. Sen när föräldrarna kommer hem så pratar vi om dagen vad vi har gjort och om något har hänt eller om allt bara har gått bra.

 • Dela

 • Stephanie Melas, Rekryteringsassistent

  Publicerat | mars 20, 2015 | Inga Kommentarer


  Stephanie Melas, Rekryteringsassistent

  Hej!

  Mitt namn är Stephanie Melas och jag jobbar som rekryteringsassistent på Nannynu! samtidigt som jag pluggar programmet Personal, Arbete och Organisation på Stockholms Universitet. Det känns väldigt roligt och lärorikt att jobba här och hjälpa till med anställningsprocessen.

  Jag är uppvuxen i Grekland och jag flyttade till Stockholm, Kungsholmen för sju år sen. På min fritid tycker jag om att resa, gå på bio, träna eller umgås med min familj och vänner.

  Med vänliga hälsningar,
  Stephanie

 • Dela

 • Nannynu!s grundare Jeanette Holm i Mitt i Danderyd

  Publicerat | mars 19, 2015 | Inga Kommentarer

  Nannynu!s grundare Jeanette Holm i Mitt i Danderyd


  Nannynu!s grundare Jeanette Holm i Mitt i Danderyd

  I tisdags var Nannynu!s grundare Jeanette Holm i Mitt i Danderyd. Jeanette berättar om hur hon kom på idén med Nannynu! och om att våra satsa på eget.

  – Nu när jag vet att alla har samma värderingar, samma tankesätt och samma sätt att göra buisiness på, så kan jag luta mig tillbaka och lita på att de gör ett bra jobb, säger Jeanette Holm och menar att många ofta drunkar i det egna bolaget som en följd av kontrollbehov.
  – Du kan inte bli ett stort bolag om du vill göra allting själv.

  Läs hela artikeln här på sida 8.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Gabriella från Älvsjö

  Publicerat | mars 17, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Gabriella från Älvsjö

  Gabriella har arbetat hos oss sedan april 2013 i två olika familjer. Hennes första familj bodde på Östermalm. Familjen hon jobbar hos idag bor i Älvsjö. Gabriella är en jättebra barnvakt, har hög arbetsmoral och är trygg med barnen. Vi ser fram emot att fortsätta med Gabriella under 2015.

  Gabriella är 19 år gammal och bor i Älvsjö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Grillska gymnasiet i Liljeholmen. När Gabriella inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! så umgås hon med familj, vänner, tränar och sköter om sin blogg.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  För att barn sprider sån härlig energi och glädje! Dessutom är dem påhittiga så det blir sällan en tråkig stund. Att vara barnvakt är helt klart världens bästa jobb och det är perfekt för mig som går i skolan. Man får släppa alla måsten för några timmar, plocka fram sin spralliga sida och leka av sig! Dessutom är det ett meningsfullt jobb då man får hjälpa familjen så att deras vardag går ihop.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det bästa är att man alltid har någon att vända sig till, vilket känns tryggt. Dessutom är det en stor trygghet att man efter avslutad rekryteringsprocess får gå på utbildningar. Bland annat en hjärt- & lungräddningskurs som är väldigt viktigt! Jag fick många bra tips om hur jag blir en ännu bättre barnvakt.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Långbro park, ett stenkast från både dagis och hemmet. Där åker vi snowracer på vintern och plockar blommor, åker rutschkana och gungar under sommaren.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  För oss är trafiken en fara. Anton sitter alltid i barnvagnen men han brukar ändå hjälpa till att hålla koll om det kommer några bilar =)

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha tålamod och våga använda fantasin. Det finns otroligt mycket lekar man kan hitta på tillsammans med hjälp av fantasin. Tålamod kan ibland behövas när det gäller maten men då brukar även fantasin vara till stor hjälp. Man kan berätta sagor och berättelser vid matbordet. Då blir barnen intresserade och maten kan lättare slinka ner!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Gabriella skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag brukar hämta pojken på dagis vid 15:30, vi tar en promenad hem men brukar oftast stanna i parken som vi passerar. Vid den här årstiden är det perfekt att stanna och åka några gånger med snowracern i backen som finns i parken. Han fick en snowracer i julklapp så det är en favoritaktivitet. På sommaren brukar vi hänga i parken och åka rutschkana och gunga. Vid strax efter fem äter vi middag tillsammans och därefter är det bad som gäller. En riktig favorit är ”Följa John” som vi brukar leka innan det är dags för välling. Rita, måla och leka med lera är också några favoriter. Efter massor av lek ska vällingen drickas och sedan är det läggdags. Strax därefter kommer föräldrarna hem och då brukar vi sitta och prata vad vi gjort, hur det gott och lite allmänt trevligt snack.

 • Dela

 • Vinn barnpassning i Magdalena Graafs blogg

  Publicerat | mars 16, 2015 | Inga Kommentarer


  Magdalena Graaf blogg

  Under vecka 12 kan du tävla om gratis barnpassning i Magdalena Graafs blogg.

  Fram till söndag 22/3 kan du vara med och tävla om gratis barnpassning i Magdalena Graafs blogg. Förutom barnpassning genom Nannynu! kan du även vinna välling eller smothies av OTTO barnmat. Läs mer om tävlingen i Magdalena Graafs blogg här.

 • Dela

 • Nannynu! och Jeanette Holm i SvD

  Publicerat | mars 13, 2015 | Inga Kommentarer


  Läsa hela artikeln om Nannynu! och Jeanette Holm i SvD här

  Idag är Nannynu! med sin grundare Jeanette Holm i Svenska Dagbladet. Jeanette pratar om var Nannynu! är idag, om branschen, det politiska läget och var hon ser sig i framtiden.

  När hon var 28 år sade hon upp sig från Evli Bank för att starta eget. Någon affärsidé hade hon inte.

  – Jag gav mig själv en månad att komma på något.

  Hon kom fram till 20 olika förslag. När hon gick igenom affärsmöjligheterna stack ett av dem ut: barnpassning. Rut-avdraget hade precis införts, arbetsgivaravgifterna för unga hade sänkts och några konkurrenter fanns knappt. I början var det inte ens moms på barnpassning.

  Jeanette Holm hyrde ett skrivbord i Gamla Stan och började intervjua barnvakter. En månad senare startade hon Nannynu.

  – Efter det har det varit helt hysteriskt.

  Efter bara ett halvår fick hon anställa administrativ personal för att hinna med allt arbete med barnvakterna. I dag har Nannynu 21 fast anställda och 900 barnvakter – och en omsättning på 30 miljoner.

  Konkurrenterna ligger långt efter. Det näst största barnpassningsföretaget är bara en femtedel så stort som Nannynu. I Stockholm har företaget över 50 procent av marknaden och nyligen öppnade Nannynu barnpassning i Uppsala, Göteborg och Malmö.

  Locka kunder har aldrig varit något bekymmer. Familjer som behöver hjälp att hämta barn på dagis är Nannynus största kundgrupp och efterfrågan på barnvakter är större än tillgången.

  – Det är så sjukt mycket kunder som hör av sig. Vi har i princip varit ordermottagare sedan starten.

  Läs hela artikeln ur Svenska Dagbladet här.

 • Dela

 • Jeanette Holm i Svenskt näringsliv

  Publicerat | mars 12, 2015 | Inga Kommentarer


  Jeanette Holm i Svenskt näringsliv

  Nannynu!s grundare Jeanette Holm är idag i Svenskt Näringsliv med sin gästkrönika ”Så blir du en framgångsrik entreprenör”.

  Jeanette Holm är idag i tidningen Svenskt Näringsliv där hon beskriver vad en entreprenör bör fokusera på och hur en idé blir till ett framgångsrikt företag, men även om rutavdragets betydelse. Läs hela Jeanettes gästkrönika här.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  Under april månad 2014 genomförde vi för andra året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,2 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta.

  Nannynu!

  Veckans stjärna

  Liva är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Liva gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning #1 - Barn-hlr & Barnolycksfall

  Vi utbildar barnvakterna i barnolycksfall och hur de utför Barn-HLR. Kursen hålls av våra certifierade instruktörer. Du kan även ställa sjukvårdsrelaterade frågor till vår instruktör Christine.

  Utbildning #2 - Nannycertifiering

  Vi certifierar våra barnvakter med vår Nannycertifiering.  Nannycertifieringen är utvecklad tillsammans med en leg. psykolog/leg. psykoterapeut och avslutas med ett prov för våra anställda.

  Bakgrundskontroll & rekrytering

  Vi är noga med att bakgrundskontrollera våra barnvakter. Alla våra barnvakter behöver ha tidigare erfarenheter av barn, vi kontrollerar att deras angivna erfarenhet stämmer och gör andra kontroller. Här kan du läsa hur vår process går till och vilka kontroller vi gör.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss. Vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier