Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Josefine från Södermalm

Publicerat | oktober 25, 2016 | Inga Kommentarer


Veckans stjärnbarnvakt - Josefine från Södermalm

Varje vecka presenteras en barnvakt som gör ett väldigt bra jobb. Denna vecka är Josefine från Södermalm veckans stjärna. Hon började jobba på Nannynu! november 2015 och har hjälpt en familj på Östermalm. Familjen skriver ”Vi är supernöjda med Josefine och hade inte kunnat få en bättre nanny till vår son. Hon leker roliga lekar, tar med sig böcker (som hon själv lånar på biblioteket) och lagar mat. Sonen gillar henne jättemycket och är stolt när hon skall hämta honom på dagis.” Vi på Nannynu! tycker att Josefine har gjort ett väldigt bra jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

Josefine är 18 år och bor på Södermalm. Vid sidan av hennes barnvaktande går hon på gymnasiet med inriktning natur. Förutom det spenderar hon mycket tid med vänner och familj. Nedan kan du läsa intervjun med Josefine:

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag tror inte att det finns något annat jobb där man får skratta så mycket som när man är barnvakt. Barn säger och gör så roliga saker. Dessutom är det otroligt lärorikt och jag har verkligen mognat som person. Det är ett otroligt ansvar jag har som barnvakt; att få förtroendet att ta hand om någon annans barn. Jag blir tvungen att agera vuxet.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det är ett väldigt välorganiserat företag, och trots att jag är ensam barnvakt under mina pass känner jag mig aldrig ensam. Att ha en kontaktperson som jag alltid kan ställa frågor till om jag har funderingar känns väldigt tryggt.

Vilka guldkorn och faror finns det i området där du passar barnen?
Gustaf Adolfsparken är toppen. Nu när det varit lite varmare väder har vi varit där några gånger. Där finns en fotbollsplan, klätterställningar, gungor, sandlådor och andra kul grejer. Det ligger helt avskiljt från bilar, så det är jätteskönt.
Det enda jag kan komma på är de övergångsställen vi passerar i stan på Östermalm, det kan komma en och annan bil som har bråttom. Men så länge jag är tydlig med att vi alltid håller i handen och kollar åt höger, vänster, höger när vi går över gatan så känns det aldrig direkt farligt. Det är ett ganska lugnt område.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Var lyhörd på vad ditt/dina barn tycker om och vill göra. Vissa barn behöver en väldigt lugn barnvakt, som de kan läsa sagor eller rita med, medan andra behöver en som kan hitta på roliga aktiva lekar. Som barnvakt får man anpassa sig efter barnets behov. Det är också viktigt att så tidigt som möjligt sätta gränser och visa vem det är som bestämmer. Att ha barnets/barnens respekt är jätteviktigt, så att de vet att de måste lyssna på dig om du t.ex. säger att de måste hålla din hand när ni går över gatan.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
Jag hämtar på dagis vid fyra. Sedan går vi hemåt, antingen raka vägen eller förbi någon park där vi stannar och leker. Väl hemma äter vi något litet mellis; frukt och mjölk är favoriten. Mitt barn tycker mycket om att hitta på lekar med legofigurer eller gosedjur, så ofta sitter vi bara och just leker med dessa. Vi brukar också läsa sagor. Ibland, om föräldrarna kommer hem lite senare, lagar jag middag, annars kommer de hem till middagstid.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Pernilla från Bromma

  Publicerat | oktober 17, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt, Pernilla från Bromma

  Efter att veckans stjärnbarnvakt varit på paus under några månader är den nu tillbaka med buller och brak varje vecka. Denna vecka är Pernilla från Bromma veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan januari 2016. Idag jobbar Pernilla regelbundet en gång i veckan med en familj på Ekerö. Familjen skriver ”vi är jättenöjda med Pernilla och tycker att hon är en alldeles fantastisk barnvakt, full av roliga idéer och mycket omtyckt av båda killarna.” Vi på Nannynu! tycker att Pernilla gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

  Pernilla är 18 år och bor i Bromma. Vid sidan av hennes barnvaktande går hon på gymnasiet med Sam-Media inriktning, är gärna ute och springer, lagar mat och spelar piano. Nedan kan du läsa intervjun med Pernilla:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Det bästa med att vara barnvakt är att hitta på roliga saker tillsammans med barnen, allt ifrån små utflykter till middagar. Jag lär mig så mycket kloka saker av dem, för man blir aldrig färdiglärd. Vi har lätt till skratt och jag går alltid därifrån med ett leende på läpparna.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Ända sedan dag 1 har kontakten mellan mig som barnvakt och Nannynu! varit superbra. Man blir omhändertagen och jag vet att de finns där, vilket är en enorm trygghet.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?

  Jag tror vi hittar nya guldkorn för varje vecka som går. Närhet till skog, lekplats och äng. Men trädgården är nog allra bäst – plats för picknicks och lek.

  Det finns en stor bilväg som inte är särskilt rolig, men som tur är så finns det en lugnare väg att välja.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att ha en bra dialog med föräldrarna har varit viktigt för mig sedan dag 1, var inte rädd för att fråga dem saker. Men framförallt se till att timmarna tillsammans med barnen blir en rolig stund. Det kommer finnas tillfällen då det blir prövningar, men det kommer bara göra er relation starkare.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Pernilla om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  En vanlig dag börjar med att jag hämtar killarna på dagis vid 15.00, efter det kan det bli en promenad hem eller en tur till skogen. När vi kommer hem så tycker vi om att baka och spela spel, oftast gärna till lite sång och musik. Vid halv fem börjar vi laga mat, ibland blir det jag som lagar men oftast hjälps vi åt. Middagen tillsammans är det bästa, då pratar vi om dagen som gått. Om vi bakat blir det alltid en liten efterrätt. Sen är vi ute och spelar fotboll eller leker inomhus innan föräldrarna kommer efter 18.00.

 • Dela

 • Nannynu! med i Östermalmsnytt

  Publicerat | oktober 14, 2016 | Inga Kommentarer

  En av Nannynu!s familjer var här om dagen med i Östermalmsnytt

  foto Ylva Bergman

  foto Ylva Bergman

  Läs artikeln nedan eller här.

  Familjer på Östermalm står i kö för att få hjälp med barnpassning. I Norra Djurgårdsstaden bor Hedda, som hämtas på förskolan av en nanny tre dagar i veckan. ”Det är lyxigt att veta att Hedda har det bra och att vi har det bra”, säger hennes mamma Linda Räfsbäck.

  Tre dagar i veckan blir Hedda, snart 4 år, hämtad av en barnvakt på förskolan i Norra Djurgårdsstaden. De går till parken, lekplatsen, tar en promenad eller tittar på film.

  Sedan Hedda var drygt ett och ett halvt år har hennes föräldrar anlitat barnvakt från ett nannyföretag.

  – Både jag och Heddas pappa har krävande arbeten och arbetar heltid. Att ha barnvakt försäkrar att vi har avlastning, säger Heddas mamma Linda Räfsbäck.

  Familjer står i kö

  Att använda sig av nannyföretag för att få hjälp med barnen är inget ovanligt i Stockholm. Östermalmsnytt skrev härom veckan att efterfrågan på nannytjänster har ökat i staden de senaste åren. Och behoven är störst störst på Östermalm och i Vasastan, enligt företagen vi pratade med. Här står dessutom familjer i kö för att få hjälp.

  – Trenden ökar överallt för varje månad men det är boende på Östermalm och i Vasastan som vi ser har de största behoven, sa Richard Nordell, vd på Adoer, till Östermalmsnytt då.

  LÄS ÄVEN: Nannyföretagen blomstrar i Stockholm

  För familjen Rydin/Räfsbäck är det värdefullt att det finns en tjänst som hjälper till med att förkorta några av Heddas förskoledagar.

  – Det är stor skillnad på att gå hem från jobbet klockan 15.30 eller 16.30. Vi har båda jobb med möten och förhandlingar som ibland drar ut på tiden. Då är det skönt att veta att Hedda ändå får en kort dag och att vi slipper stressa den sista timmen.

  – Det är lyxigt att veta att Hedda har det bra och att vi har det bra, säger hon.

  Linda och hennes man har även äldre barn, 7 och 9 år, från tidigare förhållanden. Medan Hedda är hemma med barnvakten hämtar föräldrarna de andra barnen från fritis och får lite egentid med dem, också det ett plus, menar Linda.

  Ger tummen upp

  De anlitar sin barnvakt via nanny.nu och är väldigt nöjda över hur det fungerar. När en barnvakt har tvingats att sluta har det snabbt börjat en ny. Företaget ger förslag och efter ett möte är det familjen som tar beslutet.

  LÄS ÄVEN: Mer eftertraktat än någonsin att skaffa nanny – ”Man bygger upp en relation”

  Linda Räfsbäck känner fler barnfamiljer som anlitar olika nannyföretag. En anledning till att tjänsten vuxit tror hon har att göra med att Rut-avdraget gäller och att kostnaden därmed reduceras.

  – Det är upp till var och en att hitta sitt sätt. Detta är bra för oss som en hjälp till att få det berömda livspusslet att gå ihop.

  Och vad tycker Hedda själv om den här lösningen? När hon får frågan ler hon och gör snabbt tummen upp.

   

 • Dela

 • Nannynu! i Vi i Vasastan

  Publicerat | oktober 11, 2016 | Inga Kommentarer

  Nannynu! Vi i Vasastan. Foto: Ylva Bergman

  Nannynu! Vi i Vasastan. Foto: Ylva Bergman

  Måndagen 10/10 är Nannynu! och vår barnvakt Julia med i Vi i Vasastan.

  Läs artikeln här

  Mer eftertraktat än någonsin att skaffa nanny – ”Man bygger upp en relation”

  I Vasastan står föräldrar i kö för att få hjälp med hämtning, matlagning och barnpassning. Anna Sandberg och hennes man tar hjälp av en nanny en gång i veckan. ”Den dagen är helig” säger hon.

  När Anna Sandbergs son Walter var tio månader började hon och hennes man ta hjälp av en nanny. I dag är han drygt två år.

  – Vi blev tipsade om företaget av en kompis, det var min man som var drivande. Han var inte föräldraledig och tyckte att jag också skulle ha egentid. Spontant kände jag `ska jag inte ta hand om mitt eget barn?´ men de känslorna har försvunnit, säger Anna Sandberg.

  Både hon och hennes man är inflyttade till Stockholm från Skåne.

  – Vi har inte barnens mor- eller farföräldrar här som annars hade kunnat passa barnen, säger Anna Sandberg.

  En gång i veckan hämtar Julia Perdsjö från Nanny.nu Walter från förskolan, lagar mat och är med honom tills föräldrarna kommer hem.

  – Den dagen är helig för mig. Oavsett vad jag väljer att göra, yoga, träna, se en film, så är det skönt att få lite tid för sig själv. När skulle jag annars kunna klippa mig, till exempel, säger Anna Sandberg, som nu är föräldraledig med Greta, sex månader.

  – När Greta skulle komma så behövde vi åka in till BB på kvällen och då fick Walter vara med Julia under natten. Det kändes bra att veta att Walter kände Julia och hade det bra och våra föräldrar kom dagen därpå, säger Anna Sandberg.

  Från första stund kände hon förtroende för Julia Perdsjö.

  – Vi fick se ett Youtube-klipp med hennes presentation och någon vecka senare träffades vi. Jag gick och satte mig på ett kafé och de gick till Vasaparken. Jag kände mig inte orolig över huvud taget, jag tror att det handlar om personkemi, säger Anna Sandberg.

  Tanken är att Julia i framtiden ska passa båda barnen.

  – Man bygger upp en relation med dem, vilket är väldigt kul. Jag läser till mellanstadielärare och det här jobbet passar mig jättebra, säger hon.

  – Och vår situation kommer inte att förändras. Vi båda har intensiva, krävande arbeten som ekonomer, säger Anna Sandberg.

  Företaget Nanny.nu  har för tillfället cirka 300 aktiva kunder i Stockholms innerstad och av dessa bor majoriteten på Östermalm och i Vasastan. Där finns det även en kölista på familjer som vill ha hjälp med vardagsbestyren.

  – Det märks att det är poppis när man är ute, speciellt i Vasaparken där jag brukar träffa många andra nannys, säger Julia Perdsjl.

   

   

 • Dela

 • Gratis ansiktsmålning i Humlegården fredag 7/10

  Publicerat | oktober 3, 2016 | Inga Kommentarer


  ansiktsmalning

  På fredag 7/10 kommer alla barn att kunna få gratis ansiktsmålning i Humlegården. Det är barnvaktsföretaget Nannynu! som erbjuder ansiktsmålning. De kommer att stå vid ”Parklek Humlegården” mot Karlavägen och det äger rum mellan klockan 13.00 – 17.00.

  Nannynu! har vid ett antal gånger hållit i ansiktsmålning och det brukar alltid vara den populäraste aktiviteten som erbjuds. De som utför ansiktsmålningarna är barnvakter och som har god erfarenhet av barn. Här har även föräldrar möjligheten att ställa frågor till personalen ifall de är intresserade av barnpassning och hur det fungerar.

  Ansiktsmålningen håller igång mellan kl 13-17 så länge det finns färg kvar i burkarna.

 • Dela

 • Julia Widerståhl, Rekryterare

  Publicerat | september 5, 2016 | Inga Kommentarer


  Julia Widerståhl, Rekryterare

  Hej!

  Mitt namn är Julia och jag jobbar sedan augusti 2016 som rekryterare på NannyNu! Tidigare har jag även jobbat som barnvakt här i 6 år med massor av olika fantastiska familjer. Jag tycker att det är så kul och spännande att få se hur det fungerar ”bakom kulissen” på kontoret och att få förståelse för hur hela NannyNu!-maskinen fungerar ur både barnvakts- och kontorsperspektivet. Som barnvakt har det vart skönt att alltid få stöd och hjälp av personer som bryr sig under arbetet och jag känner att det är precis lika härligt stöd och gemenskap nu på kontoret. Stämningen är fantastisk och jag är alltid taggad på att gå till jobbet!

  Jag är född i Nacka, men har bott i både Australien, England och Danmark. I Danmark studerade jag programmet Bachelor in Economics and Business Administration vid University of Southern Denmark och blev i Juni 2016 färdig ekonom. Innan jag började mina studier har jag arbetat på Gröna Lund både som ballongflicka och servitris, samt på ett flertal olika caféer och restauranger i Sverige och Australien. När jag har tid över gillar jag att resa, gå på konserter och att umgås med familj och vänner.

  Min tidigare erfarenhet som barnvakt ger mig stor kunskap i hur olika familjer fungerar och vad de söker hos en barnvakt. Detta kommer jag att ha stor nytta av när jag spanar efter barnvakter i toppklass!

  Vi hörs!

  Hälsningar
  Julia

 • Dela

 • Elin Stenlund, Rekryterare

  Publicerat | september 5, 2016 | Inga Kommentarer


  Elin Stenlund

  Hej,

  Mitt namn är Elin Stenlund och jag har arbetat som rekryterare på NannyNu! sedan augusti 2016. Jag kommer ursprungligen från Östersund i härliga Jämtland, men bor nu i Stockholm där jag trivs som fisken i vattnet.

  Jag har alltid haft ett stort intresse för barn och gillar att arbeta med andra människor, och det är precis det jag får arbeta med här på NannyNu!-kontoret. Efter min utbildning till personalvetare var jag helt säker på att jag ville hjälpa andra människor att finna ett roligt och engagerande arbete. Jag tycker det är givande att få hjälpa människor, och framförallt ungdomar, att finna ett roligt jobb och samtidigt hjälpa en barnfamilj i nöd att få ihop vardagen.

  På min fritid umgås jag mycket med mina fem yngre syskon, mina vänner och så dansar jag en hel del. När jag får tid över myser jag gärna ner mig i soffan och kikar på en bra film!

  Om du är intresserad av att arbeta som barnvakt hos oss är du välkommen att fylla i en ansökan på vår hemsida, och har du några frågor eller funderingar så tveka inte att hör av dig till mig!

  Hälsningar,
  Elin Stenlund

 • Dela

 • Förändrat RUT – Nannynu! tar nya vägar in i framtiden

  Publicerat | augusti 24, 2016 | Inga Kommentarer


   Förändrat RUT - Nannynu! tar ny vägar in i framtiden

  Förändrat RUT – Nannynu! tar nya vägar in i framtiden

  Förändrade villkor i RUT-branschen har varit en farhåga som hängt som en skugga över oss på Nannynu! i flera år och gjort oss tveksamma till långsiktiga investeringar och stora satsningar. Nu har förändringarna slutligen trätt i kraft och alla tecken tyder på att vi kommer klara de utmaningar som de nya villkoren inneburit. Vi vågar därför äntligen höja blicken och ta sats för att nå nästa nivå. Nedan är våra planer, drömmar och mål för framtiden:

  Breddning av verksamheten – vi har lanserat städtjänsten Tidynu! i första hand för att genom ett kombinationserbjudande möjliggöra för våra kunder att få hjälp med såväl barnpassning som städning inom ramarna för det krympta RUT-avdraget. Det långsiktiga målet är förstås att Tidynu! ska bli en lika självklar leverantör för hemstädning som Nannynu! är för barnpassning.

  Digitalisering – vi vill utveckla vårt IT-stöd samt skapa nya digitala verktyg och därigenom ytterligare förbättra vår service och förenkla processen för såväl familjer som barnvakter. Förhoppningsvis kommer vi även att lansera en ny barnpassningstjänst med ambitionen att nå ut till fler hushåll runt om i Sverige och eventuellt de övriga nordiska länderna.

  Finansiering – som nämnt ovan har vi under åren undvikit stora satsningar just på grund av osäkerheten kring RUT-avdraget. Vi känner nu att vi med tillförsikt kan blicka framåt och har därför börjat söka en finansieringslösning som matchar våra ambitiösa planer för framtiden.

  Vi är Nannynu! och möter framtiden!

  Per Danckwardt
  VD Nannynu!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Lovisa från Huddinge

  Publicerat | juni 20, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Lovisa från Huddinge

  Veckans stjärna är Lovisa som bor i Huddinge. Familjen som Lovisa arbetar med bor i Älvsjö och berättar att hon är en pärla som utmärker sig med sitt ansvarsfulla tänk och pålitlighet. Minstingen i familjen berättar att man bara älskar Lovisa – ett betyg som värmer!

  Lovisa är 18 år och studerar naturvetenskapliga linjen på ett gymnasium på Gärdet. På fritiden är hon gärna på sitt lantställe och fiskar eller läser. Hon uppskattar livemusik och vänner, och har även ett annat extrajobb på ett café i Hornstull.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Känslan av att göra någonting nyttigt är det framförallt roligaste enligt mig. Några timmar varannan vecka får jag chansen att göra en positivt inverkan på en ung människas liv. Inledningsvis rörde sig om det fundamentala att vinna förtroende hos barnet och skapa en positiv upplevelse med mig för barnet, vilket i framtiden kan leda till att hen vågar lita på människor även utanför familjen. Nu mer fokuserar jag på att försöka lära barnet något nytt varje gång vi syns. Likaså att det ska vara en rolig stund på veckan. Då kan vi passa på att hitta på sådant som en förälder, som också försöker få ihop vardagspusslet, kanske inte hinner eller har ork över till. Barn är fantastiska i det att de är öppensinnade, det är ett drag jag gör vad jag kan för att de ska ta med sig det i uppväxten.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Hela upplevelsen jag haft att jobba på Nannynu! har varit fantastiskt fin. Jag har alltid vetat var jag ska vända mig om något känns otydligt eller problem uppstår, vilket gör det väldigt tryggt för mig som ungdom att jobba här. Jag har fått värdefulla lektioner; som en kurs i HLR av en lysande instruktör, onlineundervisningar med råd till oss barnvakter, och fått redovisat för mig företagets vision. Det är roligt att i förhållandevis ung ålder få en anställning, ta ansvar och slutligen göra något jag älskar – att jobba med barn.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Guldkornet i det område som jag passar barn är lummiga Långbroparken, dit brukar vi gå och mata ankor som bor där året om. Det ligger både barnet och mig varmt om hjärtat, då jag brukade leka där som liten och hen nu tycker att springa av sig och bekanta sig med fjäderfän.
  Det finns ett övergångsställe vid kanten av trafikerade Älvsjövägen, där det är grönt ljus för gående samtidigt som bilar från vänster. Viktigt för dig som barnvakt att tänka på samt att lära barnen är att titta ordentligt att bilar som också har grönt ljus ser er och stannar in för er.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Se den givande effekten för dig i jobbet och tänk på långsiktigheten i ditt handlande! För att du ska trivas i ditt jobb måste du ha roligt. Att få relationen till barnet att fungera och vara framgångsrik kommer kräva engagemang och tålamod. Om du sätter upp en regel eller förbjuder barnet att göra något, förklara då varför. Var konsekvent i ditt handlande och ljug inte för barnet.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lovisa beskrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag brukar hämta barnet kl 16.00 på dagis. Då brukar en av pedagogerna berätta vad de gjort på förskolan under dagen, särskilda händelser m.m. som jag kan vidareförmedla till föräldrarna sedan. Vi klär på oss ytterkläder i utan brådska för att sedan leka olika saker på vägen hem. Om vagnen är med vill barnet ofta att jag skjutsar hen i den hela vägen hem. Under vägen då brukar vi prata och sjunga, eller om hen bara vill ta en tupplur i vagnen. Andra gånger leker hen själv medan jag kör vagnen. Vid något tillfälle har jag även haft med några leksaker som hen kunnat leka med. Ofta svänger vi förbi parken jag nämnde tidigare. Då brukar vi mata ankorna med bröd jag medhavt. Sedan leker vi saker som upptäcksforskare, frisbee fast, klättrar i träd, tävlar vem som kan springa en hinderbana snabbast.

  När vi kommer hem brukar vi oftast leka ute på tomten. Gunga, laga ”mat” med hans service i sandlådan, hoppa studsmatta, kurragömma. Inomhus sedan brukar barnet få något att äta. Vi brukar spela olika brädspel, bygga koja, bada, leka med hans leksaker och bygga olika banor hans leksaker ska tävla i.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Alicia från Bromma

  Publicerat | juni 13, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärna - Alicia från Bromma

  Veckans stjärna är Alicia från Bromma. Hon arbetar med en familj som bor i hennes närområde som beskriver henne som mycket ansvarsfull, självsäker och stabil samt att hon skapar en trygghet hos barnen. Alicia är ett praktexempel på en av våra medarbetare som briljerar, och hon förtjänar uppmärksamhet för det arbete hon utför.

  Alicia är 17 år och läser estetik media med inriktning samhällsprofil på gymnasiet. Vid sidan av studierna springer hon gärna, och gillar att fotografera.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  För att det är ett jobb som ger så otroligt mycket till en själv. Fastän det kan vara stormigt i tre timmar så känner jag ett lugn när jag går därifrån. Det kan bero på att sättet man umgås som barnvakt är otroligt otvunget, inför barnen behöver du inte göra dig till.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag känner en stor trygghet gentemot Nannynu! då min kontaktperson hör av sig ofta för att uppdatera mig om läget och för att ge feedback från familjen. Jag känner att det är ett företag som lägger ner mycket resurser på att skapa en fin relation mellan alla parter som är inblandade.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  I närheten av både skola och dagis finns det en fotbollsplan som jag och det äldsta barnet har utnyttjat fina vårkvällar. Annars är trädgården en given plats för aktiviteter.
  Området är anpassat efter barn, det finns dock en bilväg som måste korsas men oftast så bilisterna medvetna om det och kör långsamt!

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Låta barnen leda dig till att göra vad de vill men att du är den som sätter gränser. Tvinga exempelvis inte på de någon lek eller att vara utomhus utan låt de göra det de brukar göra när föräldrarna är hemma. Dock kan du lite diskret hinta om olika aktiviteter du vill göra men få det att se ut som att det var barnens idé, den har funkat för mig och barnen blir glada för att de får bestämma!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Alicia beskrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar barnen vid fyra och hämtningen brukar ta runt en halvtimme, dörr till dörr. Därefter så kommer vi in i hallen, tar av skor och tvättar händer och annat sådant som hör till. Jag sätter på teven i bakgrunden och börjar värma maten som föräldrarna tillagat för att sedan få ropa på barnen att det är dags att äta. Efter maten så leker vi antingen kull och när vi gjort det blir det häng i soffan och ritstund. Halv sju kommer föräldrarna hem och mitt pass är slut!

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Kundundersökning

  98,5% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2016 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 98,5% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Josefine är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Josefine gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier