Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

Veckans stjärnbarnvakt – Rebecca från Upplands-Bro

Publicerat | februari 1, 2016 | Inga Kommentarer


Veckans stjärnbarnvakt, Rebecca från Upplands-Bro

Rebecca är 22 år och har jobbat för Nannynu! sedan november 2015, med en familj som bor på Östermalm. Eftersom Rebecca studerar ett treårigt kandidatprogram i kultur och geografi på Stockholms Universitet har hon vägarna förbi stadsdelen och möjligheten att få en långsiktig relation med familjen. Innan hon började studera och påbörjade sin resa med Nannynu! arbetade hon på två förskolor. Rebecca har även varit au pair i New York.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Innan jag började plugga jobbade jag på förskola och jag trivs så otroligt bra med barn i min närhet. Det blir en guldkant i vardagen att få vara med någon som utvecklas så mycket och som är tacksam att man finns där och hjälper till. Jag tycker det är fantastiskt att barn är så ärliga och lojala. Att vara just barnvakt är också speciellt, jag får underlätta vardagen för föräldrarna och de litar på att jag kan ta hand om deras barn när de inte är hemma.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det är verkligen ett perfekt extrajobb för mig som pluggar. Ansökningsprocessen gick så snabbt och alla på kontoret var så otroligt trevliga och tillmötesgående. Jag känner mig trygg i min anställning och jag älskar att jobba med barn helt enkelt.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Nu till vintern är det ju trist att det är mörkt på kvällarna men nära där min familj bor finns en fotbollsplan som är upplyst, och barnen älskar att gå dit. Det kommer bli många fotbollsmatcher framöver.
Eftersom min familj bor på Östermalm finns det såklart en hel del trafik. Mina barn går i skola och på dagis i närheten av hemmet och vi går hem tillsammans. Det gäller att hålla koll på övergångsställe efter både bilar och cyklar, se till att barnen har reflexer på sig och att alltid hålla händer.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Var dig själv! Barn behöver någon som är säker i sig själv och inte tvekar. Var konsekvent med regler och diskutera med föräldrarna när du börjar vad de har för regler i huset som du kan utgå ifrån.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Rebecca om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
Barnen hämtas på två olika platser och de brukar få turas om att hämtas först. Jag hämtar första barnet kl 15.30 och går sedan en promenad till syskonet innan vi går hem alla tre. Vi brukar vara hemma ungefär kl 16-16.15 och äter en frukt eller liknande, om inget annat blivit sagt om tidig middag eller så. Jag bestämmer aldrig vad vi ska göra på eftermiddagen utan att fråga barnen. Jag kommer med några idéer, helst inte samma sak som vi gjorde dagen innan, och så får barnen tillsammans komma överens om vad i ska hitta på. Jag försöker variera aktiviteter så att vi både gör något fysiskt och något lugnare. Om jag blivit ombedd av en förälder att laga middag så fixar jag det, barnen hjälper till att duka och kanske skära grönsaker. Vid kl 18-18.30 slutar jag för dagen.

 

 

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Kungsholmen

  Publicerat | januari 18, 2016 | Inga Kommentarer


  veckansstjärnaelin

  Elin bor på Kungsholmen och har jobbat för Nannynu! sedan augusti 2015 hos en familj som också bor på Kungsholmen. Familjen berättar att Elin och barnen klickade snabbt och att hon är ansvarsfull. När Elin varit med barnen återkopplar hon bra till föräldrarna genom att berätta om dagen, något som känns bra för oss eftersom bra kommunikation mellan familj, barnvakt och Nannynu! är mycket viktig för att passningen ska fungera smidigt. Vi tycker att Elin gör ett superjobb som barnvakt och vi ser fram emot ett samarbete med Elin under det kommande året.

  Elin är 17 år och läser andra året estet med inriktning medieproduktion på Globala gymnasiet. På fritiden är hon gärna kreativ och gillar att fotografera, lyssna på musik och umgås med vänner.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker att det är kul för att barn är så fantasifulla och roliga. Jag har alltid kul och skrattar på jobbet.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! är väldigt engagerade i oss barnvakter, och jag har lärt mig mycket.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Rålis parklek tycker både killarna och jag är rolig att leka i!
  Om vi går hem från skolan går vi på Drottningsholmsgatan som är ganska stor och väldigt trafikerad. Om vi åker tunnelbana är perrongen och rulltrappan eventuella faror.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha kul tillsammans!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Elin om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Jag brukar hämta vid 16-tiden på skolan, det tar alltid lite tid att gå ifrån alla kompisar och plocka ihop klä på sig med mera. Sen tar vi antingen tunnelbanan hem eller så går vi och stannar i en lekpark på vägen hem. Väl hemma brukar killarna leka med lego eller rita medan jag lagar mat, sen äter vi tillsammans, ibland hjälper de till med disken efteråt och sen leker vi tillsammans tills mamma eller pappa kommer hem.

   

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Anna från Hägersten

  Publicerat | januari 11, 2016 | Inga Kommentarer


  Anna, veckans stjärna

  Anna har arbetat med oss sedan maj 2015, med en familj som bor på Norrmalm. Familjen säger att hon fick bra kontakt med barnen direkt och att de är trygga med Anna som barnvakt, samt att hon är ordningsam. Vi tycker att Anna gör ett superbra arbete med familjen och vi ser mycket fram emot att fortsätta arbeta med Anna under 2016.

  Anna är 25 år och läser till socionom på Stockholms Universitet. När hon inte studerar eller jobbar som barnvakt försöker hon umgås med vänner och sambo, och träna.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har tidigare arbetat på flera olika förskolor (både i Sverige och Norge) och har även varit au pair i USA i ett år. Att arbeta med barn är alltså något jag har stor erfarenhet av och något som jag tycker är kul och lärorikt. Numera studerar jag och därför är Nannynu! perfekt arbete vid sidan av studierna, då tiden inte riktigt räcker till att arbeta långa arbetspass på en förskola men ett par kvällar i veckan däremot är alldeles lagom.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag är av uppfattningen att Nannynu! är en bra och väl organiserad arbetsgivare och jag tycker om att min kontaktperson hör av sig med jämna mellanrum och checkar av läget. Jag tycker att det är otroligt bra att Nannynu! har en hjärt- och lungräddningskurs som alla ska genomgå – det är alltid bra att uppdatera sina kunskaper om hur man på bästa sätt ska hantera olika farliga situationer och rädda liv. Christine som höll i kursen var otroligt pedagogisk och jag uppskattade den väldigt mycket.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Observatorielunden ligger i området, vilken är en park som barnen älskar att besöka. Jag försöker ibland föreslå andra parker i närheten men ”Obsan” är helt klart favoriten.
  Största faran är helt klart trafiken. Även om barnen är duktiga och vi övar på att kolla efter bilar vid oövervakade övergångsställen finns det alltid risker. Vi brukar alltid hålla handen när vi går över och turas om att trycka på knappen vid trafikljusen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha kul – om du också har det kul så har barnen även det kul. Ta reda på vad ni har gemensamt, hitta på roliga saker och skratta mycket.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Anna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Oftast hämtar jag först upp det äldsta barnet på skolan vid 15.30 och sedan promenerar vi bort till det yngre barnets förskola. När vi alla är samlade besöker vi oftast en park där vi klättrar i klätterställningar, leker kurragömma eller kull. Andra dagar går vi hem och ritar, spelar spel eller läser böcker. Ibland besöker vi biblioteket som ligger i närheten eller åker på liten utflykt – senast tog vi tunnelbanan till Söder och besökte Skånegläntan. Ungefär vid 17.45 brukar vi vara hemma igen och ibland förbereder jag middagen. Någon gång mellan 18-18.30 kommer föräldrarna hem, vi går igenom eftermiddagen/kvällen och jag kramar till slut barnen hejdå.

   

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ofelia från Saltsjö-Boo

  Publicerat | januari 4, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Ofelia från Saltsjö-Boo

  Ofelia har jobbat med oss sedan februari 2015 hos en familj i Nacka. Familjen beskriver henne som en toppentjej som är bra på sitt jobb och att barnen gillar henne. Vi är stolta över att Ofelia arbetar för oss och vi ser fram emot att följa hennes arbete i framtiden.

  Ofelia är 18 år och läser tredje året musik med samhällsinriktning på Viktor Rydbergs Gymnasium och bor i Saltsjö-Boo. På fritiden umgås hon gärna med familj och vänner, när hon inte pluggar.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag älskar att barn är så ärliga. Man får ett direkt kvitto på om man gör ett bra eller ett mindre bra jobb. Jag tycker dessutom att barn är väldigt underhållande; de ställer många roliga frågor och har ofta en fantasi som sträcker sig långt, vilket jag tycker är superkul!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det är skönt med ett företag som verkligen har koll på sin grej. De har en bra organisationsstruktur med positiv och engagerad personal!

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Det finns både en liten park i närheten och en gård med hästar! Familjen har dessutom en jättefin tomt som är väldigt lekvänlig.
  När man tar sig från dagis hem måste man gå över ett övergångsställe. Där gäller det att ta det lugnt och att alltid titta en extra gång!

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ett glatt humör! Eftersom man inte träffas mer än några timmar i veckan är det jätteviktigt att vara på topp när man väl ses. En positiv inställning smittar av sig!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ofelia skrivit hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  I nuläget hämtar jag alla tre barn på dagis och sedan promenerar vi hem. Vi äter ofta mellanmål ute och leker därefter på tomten. När mamman i familjen kommer hem äter dom middag och sedan leker vi lite till! Vissa dagar badar jag dom minsta två och sedan vinkar vi hejdå.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Eveline från Tyresö

  Publicerat | december 14, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Eveline från Tyresö

  Eveline har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2015. Familjen Eveline jobbar hos bor på Östermalm och beskriver henne som glad och ordningsam – de vill ha kvar henne för alltid. Vi är mycket glada över att samarbetet mellan familjen och Eveline funkar så bra och vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Eveline nästa år.

  Eveline är 18 år och läser tredje året på Viktor Rydbergs Gymnasium, inriktning natur-musik. Utöver jobbet som barnvakt extrajobbar hon med ekonomi och är ungdomsledare på Filadelfiakyrkan. På fritiden umgås hon gärna med kompisar och äter god mat.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  För att barn är så mysiga och sprider så mycket glädje. Det är ett perfekt extrajobb som både ger lite extra pengar samt en glädjekick varje vecka.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! är grymma och professionella. De hjälper alltid till om jag har några frågor. De har även bra villkor för både barnvakten och kunden och vill båda parter det bästa. Man känner att de bryr sig om en och det känns väldigt tryggt.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Tessinparken är en park som mina barnvaktsbarn älskar. Humlegården är också bra, men deras studsmatta är favoriten.
  Det finns flera garageutfarter, och övergångsställen, som vi går förbi när vi går hem från förskolan inne i stan. Dessa kan vara svåra att se och är därför viktiga att hålla koll på.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Prata mycket med barnen och visa att du bryr dig. Då blir de bekväma och vågar prata med dig och säga till om något är fel. Ha även en plan över vad ni kan göra när du kommer dit ifall barnen själva inte har några idéer. Be även föräldrarna tydligt förklara vilka regler dom har hemma så att du inte behöver känna dig obekväm över vad dom får och inte får göra. Håll dig sedan till dessa regler, barnen kommer testa dina gränser.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Eveline skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar barnen på förskolan i stan vid 15.00 och sedan går vi till bussen som tar oss hem till dem. Väl hemma lagar jag mat om de är hungriga och sedan leker vi. Kuddkrig, bilrace och hoppa studsmatta är favoriterna. Ibland bakar vi eller går och köper glass och sätter oss i solen. Sedan efter cirka 2,5 timmar kommer föräldrarna hem.

 • Dela

 • Consuelo – Barnvakt på Nannynu!

  Publicerat | december 10, 2015 | Inga Kommentarer


  Consuelo

  Consuelo är 32 år gammal och bor i Saltsjöbaden. Hon har arbetat med Nannynu! sedan hösten 2015 med en familj i hennes område. Hon studerar till barnskötare och vill jobba på förskola i framtiden.

  Consuelos erfarenhet av barn är bred. Innan hon började arbeta med Nannynu! har hon passat barn åt familjer med barn i olika åldrar. Hon har också arbetat deltid på en förskola. Innan Consuelo kom till Sverige bodde hon i Spanien, men hon är från början från Chile.

  Varför vill du arbeta med barn?
  Jag vill jobba med barn för att det gör mig riktigt glad. Jag har haft turen att få göra det jag älskar, det är min passion att leka och lära med barn. Barn gör mig glad och tar fram mina bästa sidor.

  Hur är det att kombinera Nannynu! med andra jobb och studier?
  Jag började arbeta som vikarie på en förskola samtidigt som jag började arbeta på Nannynu!, och studerar för att bli barnskötare samtidigt. Jag är nöjd med det jag gör just nu, även om det är lite tråkigt att jag inte har tid att jobba med fler familjer än en för tillfället.

  När och varför bestämde du dig för att arbeta med Nannynu!?
  Jag bestämde mig för att ta ett deltidsjobb samtidigt som jag studerar här i Sverige. Jag har tre års erfarenhet av barnpassning sedan tidigare, men jag ville ha något seriöst och professionellt att sätta på mitt CV, och Nannynu! kändes perfekt för det ändamålet.

  Hur skulle du beskriva Nannynu! som företag och arbetsgivare?
  Nannynu! är ett seriöst företag som behandlar både familjer och arbetstagare med respekt. Jag får intrycket av att det är viktigt för dem att försäkra familjen om deras säkerhet när de väljer en barnvakt.

  Beskriv hur du kände när du blev bokad för en intervju:
  Jag var lite nervös för att de gjorde en grundläggande utvärdering av mina erfarenhet och frågade efter referenser, de gav ett seriöst intryck. Jag började dock känna mig mer avslappnad så småningom och mötet med familjen var trevligt.

  Beskriv hur ett arbetspass med Nannynu!-familjen ser ut:
  Jag tar hand om en pojke på ett år, han är så söt och jag älskar att ha kvalitetstid med honom. Jag hämtar upp honom från förskolan, vi går till parken eller leker lite hemma, sen går vi hem och äter lite mat tillsammans innan det är dags att bada så han är ren och avslappnad tills han ska läggas.

  Varför rekommenderar du andra att söka jobb som barnvakt hos Nannynu!?
  För att man får mycket erfarenhet och det är jättekul att spendera tid med barn! Man får också tid över till studier och andra arbeten.

 • Dela

 • Consuelo – Babysitter at Nannynu!

  Publicerat | december 10, 2015 | Inga Kommentarer

  Consuelo

  Consuelo is 32 years old and is currently living in Saltsjöbaden. She has been working with Nannynu! since the fall of 2015 with a family in her area. She is studying to work with children and would like to work full time in a kindergarten in the future.

  Consuelos experience with children is wide. Before she started working with Nannynu! she has been babysitting for different families with babies, toddlers and older children. She has also been working part time at a preschool in Sweden. Before Consuelo came to Sweden she lived in Spain, though she’s originally from Chile.

  Why do you want to work with children?
  I want to work with children because it makes me really happy. I have been very lucky to have the chance to do what I love, it’s my passion to learn and play with kids. Kids make me happy and bring out the best parts of me.

  How is it to combine Nannynu! with your other job and studies?
  I started to work as a substitute in a school at the same time I started working at Nannynu!, and I study to become a kindergarten teacher at the same time. I’m really happy with things I’m doing right now, sadly I don’t have the time to work with more than one family at the time.

  When and why did you decide to work at Nannynu!?
  I decided to take a part time job whilst studying in Sweden. I have three years experience as a nanny but I wanted something serious and professional for my resumé, and I thought that Nannynu! would be good for my CV.

  How would you describe Nannynu! as a company and employer?
  Nannynu! is a serious company and they treat both the families and employees seriously. I think it’s very important for them to assure the family’s safety and security when picking a babysitter.

  What is the best with Nannynu!?
  They provide a good relationship with the family and a collaboration that will stretch over a longer period. It’s both good for the kids, parents and babysitters.

  Describe how you felt when you were booked for an interview:
  I was a little nervous because they made a thorough evaluation of my experiences and asked for references, it was very serious. Over time I began to feel more relaxed and the meeting with the family was nice.

  Please describe how a working day with the Nannynu!-family looks like:
  I care for a baby boy of 1 year, he is so cute and I enjoy spending quality time with him. I pick him up from day care, we go to the park or maybe play a little at home, then we eat dinner together and finally I give him a bath to be clean and relaxed before going to bed.

  Why do you recommend other people to apply as a nanny for Nannynu!?
  Because you get plenty of experience and spending time with kids I really fun! You also get time for your studies and other job.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ella från Uppsala

  Publicerat | december 7, 2015 | Inga Kommentarer


  Ella - veckans stjärnbarnvakt

  Ella har arbetat hos oss sedan november 2014 i två olika familjer. Familjerna Ella jobbar hos idag säger att hon är en lekglad och initiativrik barnvakt som är bra på att kommunicera. Barnen vill inte att Ella ska åka hem efter sina pass och vi på Nannynu! är mycket glada och stolta över att ha Ella som barnvakt här hos oss.

  Ella är 23 år och studerar till logoped på Uppsala Universitet. När hon inte jobbar på Nannynu! eller på pluggar så umgås hon gärna med vänner, löptränar eller dansar.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker att det är fantastiskt roligt och givande att jobba med barn, man lär sig mycket av att se hur de utvecklas och av att få ta del av deras tankar och påhittiga idéer. Barn har en så härlig fantasi och impulsivitet, att man aldrig vet exakt hur ett arbetspass kommer se ut, det gillar jag med att vara barnvakt. Man får så otroligt mycket värme och kärlek från barnen, vilket gör att jag alltid går ifrån jobbet med ett leende på läpparna. Dessutom får man ju chansen att leka av sig lite, vilket inte är helt fel!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det känns tryggt att jobba via ett företag som Nannynu!, då vet man att allt går rätt till. Både för mig som barnvakt och för familjen som vet att de får en barnvakt som är väl lämpad för jobbet och som dessutom genomgått utbildning och HLR via Nannynu!.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Båda familjerna jag passar bor där det finns stora innergårdar och fina grönområden, så jag behöver sällan gå långt för att kunna leka ute med barnen, vilket vi ofta gör. Barnen jag passar är alla under 6 år så vi håller oss ofta i och runt omkring hemmet. Hos den ena familjen finns en stor bilväg som man måste korsa för att komma till en liten skog där barnen ibland vill leka. Då får man se till att barnen verkligen lyssnar på en när man förklarar att det är viktigt att hålla handen och kolla noga efter bilar.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Det viktigaste tror jag verkligen är att tycka det är roligt att vara med barn, då tror jag att det mesta kommer ganska naturligt. Har du kul, så har barnen kul! Försök att vara påhittig med vad man kan göra och bjud på dig själv! Sen gäller det också att våga kunna säga ifrån och sätta gränser när barnen tänjer på dem, men att göra det på ett lugnt och pedagogiskt sätt.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Fredrika skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag jobbar kvällar eller helger så mitt arbetspass involverar inte hämtning på förskolan. Jobbar jag till exempel en eftermiddag på helgen, så kan dagen börja med att jag kommer hem till familjen och leker lite inne med barnen, läser böcker, bygger tågbana, leker kurragömma, helt enkelt det som jag och barnen har lust att göra! Sedan brukar vi gå ut någon gång under dagen och springa av oss lite. Efter det brukar det passa med mellanmål och ytterligare lite inomhuslek innan föräldrarna kommer hem och det är dags att säga hejdå.


 • Dela

 • Nannynu!s grundare Jeanette Holm på Expressens Dinapengar.se

  Publicerat | november 30, 2015 | Inga Kommentarer


  Jeanette Holm, grundare Nannynu!

  Lördagen den 28 november publicerade Expressen en intervju med Jeanette Holm, grundare till Nannynu!.
  Jeanette berättar om sin resa med Nannynu!:
  – Jag jobbade i princip dygnet runt de första två åren. Det måste man vara beredd på, att de första åren kräver extremt mycket arbete, säger hon.
  Hon fokuserade på att bygga upp strukturen och en stark kultur, så att det blev enkelt att anställa och träna upp duktiga medarbetare, berättar hon.
  – Det är egentligen de två grundpelarna för att ett bolag skall kunna bli självgående. Plus extremt duktig personal.

  Läs hela intervjun med Jeanette här.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Fredrika från Vasastan

  Publicerat | november 30, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Fredrika från Vasastan

  Fredrika har arbetat hos oss sedan augusti 2010 i flera olika familjer. Familjen Fredrika jobbar hos idag säger att hon är en fantastisk barnvakt som är engagerad, initiativrik och ansvarsfull. De är jätteglada att få ha Fredrika i sin familj. Vi på Nannynu! instämmer och är jätteglada över att ha henne hos oss!

  Fredrika är 23 år och jobbar vid sidan av Nannynu! på en träningsstudio på Östermalm. När hon inte jobbar på Nannynu! eller på träningsstudion så umgås hon gärna med vänner, tränar eller reser till Barcelona för att umgås med sin syster.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det bästa med att jobba med barn är att de aldrig dömer, försöker alltid ha så kul som möjligt och så får man så mycket kärlek! Det är alltid roligt på jobbet och man vet aldrig vad som ska hända, det är ett äventyr att jobba med barn.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Man får stöd, feedback och det känns alltid tryggt att veta att om det skulle behövas finns det alltid någon att ringa eller be om hjälp. Sen är de duktiga på att matcha ihop en med rätt familj!

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Vi hänger mycket i Humlegården och Vasaparken där Stockholm Parklek har aktiviteter och leksaker man kan få låna. Annars är också Lill-Jansskogen en riktig favorit!
  I och med att familjen bor i Vasastan så är det väldigt mycket bilar och trafik att akta sig för överallt. Det är svårt att säga en specifik plats, men Valhallavägen är inte direkt en barnvänlig väg.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Gör allt till en lek! Att gå över gatan kan handla om färg, vinka till bilarna och säg ”tack tack”. Sen ska man aldrig underskatta att även prata med yngre barn, de kanske inte förstår alla ord, men de lär sig otroligt mycket av att du kommunicerar med dem och låter dem vara delaktiga i beslut och vardagssysslor.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Fredrika skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar pojken på förskolan vid 15-tiden, oftast har de inte avslutat mellis då så jag slår mig ner och gör honom sällskap. Sedan packar jag väskan medan han säger hejdå och leker in i det sista. Efter det tar vi sparkcykeln till Humlegården eller Vasaparken och leker tills vi inte orkar leka mer, ett bra tecken på att det är dags att gå hem är när både jag och pojken hänger på bänkarna och inte har energi att springa mer! Då rullar vi hemåt och det gäller att inte ha bråttom, för en kvarts promenad kan ta en timme för honom, det finns så mycket att titta på. Väl hemma leker vi med tågen, spelar tennis (en ny favorit) eller så kör vi med bilar innan det är dags för mig att lämna över till föräldrarna och gå hem.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Kundundersökning

  99,3 % kundnöjdhet. Under april månad 2015 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,3 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu!

  Veckans stjärna

  Veckans stjärnbarnvakt, Rebecca från Upplands-Bro Rebecca är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Rebecca gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier