Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

Veckans stjärnbarnvakt – Nora från Hammarby sjöstad

Publicerat | november 23, 2015 | Inga Kommentarer


Nora, veckans stjärnbarnvakt

Nora har arbetat hos oss sedan hösten 2013 i flera familjer. Just nu arbetar hon hos en familj i Hammarby Sjöstad som beskriver Nora som ansvarsfull, initiativrik och lekfull. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta jobba med henne även nästa år.

Nora är 20 år och jobbar på Nannynu! vid sidan av sitt arbete på Amnesty International som kommunikatör. I framtiden vill hon läsa till psykolog.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
För att de alltid är pigga på att testa nya lekar och annat roligt! Du får verkligen chansen att använda din kreativitet tillsammans med barnet. Sen är det också såklart väldigt fint för hjärtat att få mötas av ett stort leende varje gång man kommer!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det finns flera anledningar till varför jag tycker att det är kul att jobba på Nannynu!. Jag gillar verkligen den kontinuerliga kontakt jag har med min kontaktperson Sebastian där jag får chansen att ställa eventuella frågor och funderingar. Dessutom får man emellanåt feedback på hur familjen och barnet trivs med en och det gör att man känner sig både uppskattad och viktig i sitt arbete som barnvakt!

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Det som är så bra med att vara barnvakt i Hammarby sjöstad är att det finns massa parker och fina utomhusmiljöer för barnet att leka i. En 5-minuters promenad leder oss även fram till populära Andy’s Lekland i Sickla där vi har hunnit göra ett besök tidigare som var mycket uppskattat. I området finns också ett mysigt bibliotek som vi ska besöka någon dag för att läsa böcker i en koja!
I Hammarby sjöstad kan trafiken vara en fara när vi vistas utomhus. Här finns det många trånga och trafikerade vägar där både bilister och kollektivtrafik ska samsas. Jag brukar vara noga med att prata med barnet innan vi går utanför dörren genom att sätta mig i hans nivå och berätta för honom hur viktigt det är att vi går tillsammans och håller hand vid de stora vägarna eller övergångsställena.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Försök alltid sträva efter att göra det där lilla extra när du jobbar! För mig känns det otroligt viktigt att alltid jobba efter det då jag märker att det gör både mig och familjen glad. Exempel på det är att vara noga med att hålla ordning och reda i hemmet genom att diska den disk som ni har använt under tiden som du har varit där och ställa i ordning alla leksaker där de ska vara. Helt enkelt se till så att det ser ut som när de lämnade det! När föräldrarna kommer hem igen så får ni gärna sätta er ned en liten stund tillsammans och prata om dagen som varit. Då får du chansen berätta om vad ni har gjort, hur det har gått och om det har hänt något särskilt som du tror är viktigt för dem att veta. Detta brukar vara väldigt uppskattat då jag upplever att det inger en känsla av trygghet och förtroende.
Ta även hjälp utav Nannynu! och använd det material som du får skickat till dig på mailen. Jag har både printat ut det fina ritblocket och övat in sångerna och det har varit jätteskönt att ha de tillhands vid kvällsaktivitet och nattning.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Nora skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag brukar komma hem till familjen vid 17-tiden när både föräldrarna och barnet är hemma från jobb och förskola. När jag är utanför porten så ringer jag alltid mamman i familjen och berättar att jag är framme och då brukar barnet komma springandes med ett leende på läpparna och öppna för mig. Sedan hänger vi lite hemma och snicksnackar med föräldrarna innan de vinkar oss hej då! Hittills har det aldrig varit några ledsna miner när det har gått iväg så då brukar vi sätta igång med middagen direkt. Efter maten brukar jag vara följsam och se vad han vill hitta på idag. Kvällsaktiviteterna brukar variera, ibland går vi ut på en upptäcktsfärd och andra kvällar umgås vi hemma med hans leksaker och ritar eller busar tillsammans. När läggdags närmar sig tar vi oss till badrummet där vi gör ordning honom inför natten (klädombyte, blöjbyte, tandborstning och lite sång såklart!). Sedan vilar vi i soffan en stund för att komma ned i varv och när han börjar bli trött så lägger jag honom i sängen och läser godnattsaga tills jag hör den tunga, djupa andningen som betyder att han har somnat för natten.

 • Dela

 • Nannynu! medarbetarenkät 2015

  Publicerat | november 20, 2015 | Inga Kommentarer

  Nannynu! medarbetarenkät 2015

  Under oktober och november 2015 genomförde Nannynu! sin tredje stora medarbetarundersökning. I likhet med tidigare år fick vi fina resultat som vi är nöjda med. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu! uppskattar barnvakternas engagemang i enkäten. Vi anser att återkoppling är en naturlig del för att kunna få så bra förutsättningar som möjligt att skapa trivsel i arbetet, utveckla vår utbildning och vårt bemötande. Vi har fått många fina omdömen, såväl som rekommendationer på vad som kan utvecklas. Enkäten skickades ut till 905 barnvakter och 602 deltog i undersökningen.

  Vi är mycket stolta över att 97,8 % av barnvakterna som deltog skulle rekommendera vänner och bekanta att söka jobb hos Nannynu!.
  Nedan följer en presentation av resultatet på frågor som våra barnvakter svarat på.

  Här kan du läsa om varför du ska välja att jobba på Nannynu!

  Här kan du läsa mer om vad barnvakter säger om oss

  Här kan du läsa mer om vad våra kunder säger om oss

  Vad har du för annan sysselsättning?

  Studerar på gymnasiet 61,3%
  Studier på eftergymnasiala studier (universitet, högskola, folkhögskola etc.) 18,6%
  Övriga studier (Komvux, SFI etc.) 4,3%
  Deltidsjobb/Timanställd 9,5%
  Heltidsjobb 4,3%
  Pensionär 0,3%
  Arbetssökande 1,7%

   

  Jag har en bra relation till familjen jag jobbar hos

  1. Instämmer inte alls 0,3%
  1,7%
  7,9%
  20,9%
  5. Instämmer helt 69,2%

   

  Jag har en bra relation med min kontaktperson på Nannynu!

  0. Vet ej 4,8%
  1. Instämmer inte alls 1,2%
  4,5%
  11,5%
  29,8%
  5. Instämmer helt 48,2%

   

  Vad är det bästa med att jobba på Nannynu?

  Vid svar på denna fråga har barnvakten haft möjlighet att fylla i de alternativ som stämmer in bäst.

  Frågealternativ Antal
  Få arbetslivserfarenheter 355
  Ha en inkomst 330
  Ha roligt på arbetet 356
  Få utbildning inom HLR och barnsäkerhet 137
  Annat 25

   

  Jag skulle rekommendera vänner och bekanta att söka jobb hos Nannynu!

  Ja 97,8%
  Nej 2,2%
 • Dela

 • Malin Mohlkert, Konsultchef

  Publicerat | november 19, 2015 | Inga Kommentarer


  Malin Mohlkert, konsultchef

  Hej!

  Jag heter Malin Mohlkert och jobbar som konsultchef här på Nannynu! sedan november 2015 och därmed återvänt till min hemstad Stockholm efter fyra år i Umeå. I de norrländska skogarna studerade jag till civilekonom med inriktning mot Service Management, en inriktning som definierar mig på ett bra sätt då jag drivs av nya sociala möten och skapandet av relationer.

  Jag har själv arbetat som barnvakt för Nannynu! under 2007-2008 och det känns otroligt roligt att få komma tillbaka, men denna gång få underlätta för fler familjer och samtidigt ge unga människor möjligheten att ta sig in på arbetsmarknaden. Min ambition är att alltid ge bästa möjliga service samt skapa långsiktiga relationer, både med er som familj och för dig som barnvakt.

  Fritiden spenderar jag med min man, familj och vänner där jag gärna står för matlagningen. Jag tycker mycket om att resa och drömmer om att åka tillbaka till Australien, där jag bodde under en längre tid för några år sedan.

  Jag ser fram emot att få hjälpa dig att hitta rätt barnvakt!

  Malin

 • Dela

 • Anna Lincoln, Rekryterare

  Publicerat | november 19, 2015 | Inga Kommentarer


  Anna Lincoln, rekryterare

  Hej!

  Anna heter jag och jobbar som rekryterare på Nannynu!. Första gången jag jobbade här var som barnvakt under våren 2012. Därefter har jag varit inne på kontoret i olika perioder och jobbat som assistent. I början av november 2015 fick jag tjänsten som rekryterare vilket ska bli riktigt roligt.

  Jag är uppvuxen på en bondgård ute i Odensala men bor nu i Märsta. Efter att jag tog studenten 2011 så har jag rest en hel del i världen, men också jobbat inom restaurang och reception. Min fritid spenderar jag på handbollsplanen, med vänner eller med familjen. Efter sju år som huvudansvarig handbollstränare för ett flicklag har jag insett hur mycket vi vuxna och barn kan lära oss av varandra. Därför känns det jättekul att få vara här på Nannynu! och träffa er som söker tjänsten som barnvakt som har den upplevelsen framför er.

  Har ni några frågor så tveka inte på att höra av er.

  Anna

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Charlotte från Täby

  Publicerat | november 16, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Charlotte från Täby

  Charlotte har arbetat hos oss sedan juni 2015 i en familj boende i Djursholm. Charlotte är en uppskattad barnvakt av både familjen och oss på Nannynu!. Vi ser fram emot att fortsätta jobba med henne även nästa år.

  Charlotte är 18 år och studerar tredje året på Danderyds gymnasium där hon läser internationell ekonomi. När hon inte jobbar på Nannynu! är hon gärna med vänner och familj eller spelar innebandy

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har växt upp med många kusiner vilket gjort att jag trivs med barn runt om mig. Jag och min kusin Felix är de äldsta kusinerna vilket har gjort att vi ofta fått ta hand om våra småkusiner, därför är jag van vid att ta ansvar och har mycket tålamod. Jag trivs helt enkelt med barn runt om mig och har kul med dem.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det bästa med att få barnvaktsjobb genom Nannynu! är att man får en familj som passar en själv. Man matchas med en familj som passar in med ens egna schema vilket underlättar väldigt mycket.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Var barnvakt åt en familj som passar just dig! Ha bra kontakt med dem via sms och fråga om något är oklart.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Charlotte skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Ibland är mitt barnvaktsbarn redan hemma, så då kommer jag direkt till huset. Då leker jag med barnet, läser böcker, bygger kojor, ja allt möjligt. Ibland tar vi en paus och äter en frukt. Ibland är föräldrarna hemma samtidigt och ibland inte. Sedan när middagen närmar sig så åker jag hem!

 • Dela

 • Nike Rietz, Rekryteringsassistent

  Publicerat | november 12, 2015 | Inga Kommentarer


  nikeweb

  Hej!

  Mitt namn är Nike och jag jobbar som rekryteringsassistent här på Nannynu!. Jag tog studenten i juni 2015 och har tidigare jobbat mycket inom servicebranschen.

  Första gången jag kom i kontakt med Nannynu! var 2013. Då började jag jobba som barnvakt åt två underbara familjer, som jag än idag har god kontakt med. Det var ett helt fantastisk kliv in på arbetsmarknaden, och gav mig en erfarenhet som jag alltid kommer att ha nytta av. Efter sommaren 2015 började jag med att jobba lite extra på kvällar och helger här på kontoret, och med tiden blev det en heltidsanställning. Det jag tycker är bäst med mitt jobb är den dagliga kontakten jag får med människor. Att jag får möjligheten att prata med så många olika typer av människor varje dag är för mig guld värt!

  Jag har fantastiska kollegor omkring mig som jag ser upp till och dagligen tar lärdom av. Dessutom är Nannynu! ett grymt exempel på hur du kan utvecklas i ditt jobb och öppna möjligheter, bara du visar framfötterna! Från och med januari 2016 är det mig du möter i receptionen när du kommer till Nannynu!.

  Hälsningar

  Nike

 • Dela

 • Elin Jernbäcker, Rekryteringsassistent

  Publicerat | november 12, 2015 | Inga Kommentarer


  ElinJernbäcker

  Hej!

  Mitt namn är Elin och jag arbetar extra som rekryteringsassistent här på Nannynu!. Det är ett roligt arbete där jag ständigt utvecklas och får möjlighet att ha kontakt med många olika människor varje dag. Det roligaste med mitt arbete är att rekrytera engagerade och drivna barnvakter till våra familjer. För att hitta bra barnvakter så tar jag bland annat hjälp av mina erfarenhet från att själv ha arbetat som barnvakt samt som vikarie på förskolor.

  När jag inte arbetar så studerar jag på Stockholms universitet på personal, arbetsliv och organisationsprogrammet. Det är en treårig utbildning som jag är klar med till vårterminen 2016. På min fritid tycker jag främst om att umgås med nära och kära, gärna över en fika. Annars gillar jag att träna, nu för tiden springer jag och går på gym mest men förr har jag även spelat fotboll och pingis.

  Om du funderar på att skaffa barnvakt eller att själv arbeta som barnvakt så tycker jag absolut att du ska höra av dig till oss här på Nannynu!.

  Med varma hälsningar,

  Elin Jernbäcker

 • Dela

 • Anna Brandt Svärd, Rekryterare

  Publicerat | november 12, 2015 | Inga Kommentarer


  AnnaBS

  Hej!

  Mitt namn är Anna Brandt Svärd och jag har varit en del av Nannynu! sedan oktober 2013 då jag började arbeta som barnvakt här. Jag såg det som ett perfekt extrajobb i kombination till mina studier eftersom jag tycker att barn är helt fantastiska. När jag hade pluggat klart min treåriga utbildning började jag i september 2015 arbeta heltid som assistent på kontoret på Nannynu! och  från november 2015 arbetar jag istället som rekryterare.

  Från början kommer jag ifrån Åhus i Skåne men bor sedan hösten 2012 i Stockholm. Jag flyttade hit för att läsa kandidatprogrammet i ekonomi och IT på Stockholms Universitet. Under tiden har jag hunnit bli kär i både staden och i min pojkvän så jag har därför inga planer på att flytta härifrån.

  Efter att ha varit assistent åt konsultcheferna och därigenom haft mycket kontakt med redan anställda barnvakter ska det bli väldigt spännande att backa ett steg i processen och istället få vara med och ta fram alla dessa duktiga och ambitiösa barnvakter. Eftersom jag själv varit barnvakt åt tre underbara tjejer i snart två år vet jag vad som krävs i rollen och vad familjerna värdesätter hos en bra barnvakt, vilket kan gynna mig som rekryterare. Det är en otroligt bra grej att vi hjälper ungdomar att komma ut på arbetsmarknaden samtidigt som barnfamiljernas vardag underlättas. Jag är också glad över att få jobba på en så trivsam arbetsplats med så drivna och roliga kollegor.

  Vänliga hälsningar,

  Anna

 • Dela

 • Barn ska äta riktig mat, Nyhetsmorgon TV4

  Publicerat | november 11, 2015 | Inga Kommentarer

  Barn ska äta riktig mat, Nyhetsmorgon TV4

  Onsdagen 11/11 visade Nyhetsmorgon TV4 ett klipp om barnmat och föräldrars vanor att ge sina barn pulvermat eller på burk. Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm och barnläkaren Kajsa Kaijser berättar om matvanor, hur de kan förändras och hur vi ska ställa oss till val av barnmat. Titta gärna på det intressanta klippet.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Natalia från Uppsala

  Publicerat | november 9, 2015 | Inga Kommentarer


  NataliaI

  Natalia har arbetat hos oss sedan mars 2015 i tre familjer boende i Uppsala. Natalia är väldigt omtyckt av familjerna. Hon beskrivs som pålitlig, tar hand om barnen på ett bra sätt, ordnar bra mat och är allmänt härlig att vara med för barnen. 

  Natalia är 21 år och studerar till undersköterska. När hon inte jobbar på Nannynu! umgås hon gärna med vänner och tränar på gym.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Att jobba som barnvakt är väldigt givande. Jag får hjälpa barnen att växa, utvecklas och lära sig, allt via lek! Den ömhet man får tillbaka av barnen är obeskrivlig. Att få leka med barnen ger mig mycket energi och livskraft. Man glömmer bort livet runt omkring för ett tag, eftersom små barn kräver ständig uppmärksamhet.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Att jobba på Nannynu! känns tryggt. Jag vet att jag alltid har ett bollplank att vända mig till om problem skulle uppstå. Jag får stöd, utbildning och uppmuntran från er på Nannynu!.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  En av familjerna jag jobbar hos bor nära Vasaparken, som är en underbar lekpark. Annars uppskattar barnen att upptäcka nya saker i deras område, så vi brukar gå på ”äventyr”. Nu på hösten letar vi upp fina löv, fruktträd och kastanjer.
  De största farorna finns nog inne hos familjerna. En av de yngre barnen jag passar klättrar på allt! En annan gillar att stoppa allt han ser i munnen. Annars är det trappor och övergångsställen som känns som de största riskerna.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt tips till andra barnvakter är att våga släppa loss! Känn in barnens dagsläge och vad de vill göra, men ha alltid någon lite mer lockande aktivitet i bakhuvet som du kan plocka fram vid konflikter eller när mamma och pappa är saknade.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Natalia skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Mina arbetspass ser väldigt olika ut eftersom jag jobbar hos tre olika familjer vid olika tider.
  Innan jag börjar jobba med barnen stämmer vi av om barnen har gjort något speciellt sedan senast och hur de har sovit och ätit under dagen. Om jag kommer på eftermiddagen brukar vi göra i ordning något mysigt mellanmål, ha picknick (på vardagsrumsgolvet om det regnar) och sen leker vi, antingen ute eller inne. Eftersom två av familjerna jag jobbar hos har engelska som modersmål brukar jag försöka lära dem lite svenska, till exempel siffror och djur. Samtidigt älskar de att lära mig nya ord på engelska. Vi leker fantasilekar, ritar och leker kurragömma med de yngre barnen. Med de äldre barnen spelar vi fotboll (deras lag vinner alltid…), sällskapsspel eller så bygger vi med LEGO. Ibland åker vi på utflykt, till en 4-h gård, badplats eller en ny lekpark. När vi äter middag brukar vi hitta på historier och berätta sagor. Innan hemgång berättar vi för föräldrarna vad vi har gjort under dagen, sedan säger vi hejdå.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  99,3 % kundnöjdhet. Under april månad 2015 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,3 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu!

  Veckans stjärna

  Nora, veckans stjärnbarnvakt Nora är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Nora gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier