Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Sarah från Täby

Publicerat | september 15, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Sarah från Täby

Denna vecka är Sarah från Täby veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Sarah åt två olika familjer boendes i Täby och i Nacka. ”Vi är mycket nöjda med Sarah. Hon är fantastisk med barnen” berättar en av familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Sarah gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Sarah är 28 år och bor i Täby. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon på svenska som andraspråk och söker doktorandtjänst vid Karolinska institutet där hon hoppas få studera cancer och fortsätta den forskning hon har påbörjat. Läs intervjun med Sarah nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Enligt mig är det kul att passa barn för barn kan visa oss på många olika sätt hur bra det är att leva och få glädje av varje ny dag. Det känns också bra att dela nya och spännande upplevelser med barn, som när de tar deras första steg eller lyckas att stava sina namn till exempel.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu har varit jättehjälpsam för mig för att hitta familjer som behöver mitt stöd. Personalen kommunicerar tydligt, och alla anställda som jag har pratat med har varit väldigt snälla mot mig. Det betyder mycket att jobba med så vänliga människor!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar tycker bäst om att leka utomhus. Det finns en “brandbil” i lekparken bredvid förskolan där ett av mina barn går, och vi har släckt många bränder under det senaste året.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Glöm inte att du jobbar med personer som är barn, men som också är unika människor med deras egna preferenser avseende hur de vill ha roligt. Tro på dina instinkter, men var säker på att du också lyssnar på dem!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag ansökte till ett jobb förra året när jag hittade Nannynus hemsida. Då hörde jag av mig till dem, och det blev snart så att jag kopplades ihop med flera familjer inom mitt område.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sarah om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Oftast tillbringar jag tid med barnen som jag passar i lekparken efter att förskolan har stängt. Efter ett tag i lekparken går vi hem för att äta mellanmål och spela brädspel eller bygga Lego tills föräldrarna kommer hem. Vi ritar eller dansar till musik också ofta.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Diana från Värmdö

  Publicerat | september 4, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Diana från Värmdö

  Denna vecka är Diana från Värmdö veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Diana åt två olika familjer boendes på Värmdö och på Södermalm. Barnen och familjerna är supernöjda med henne. Vi på Nannynu! tycker att Diana gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Diana är 21 år och bor på Värmdö. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon på Stockholms universitet. Läs intervjun med Diana nedan.

  Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

  Det jag tycker mest om att kunna jobba som barnvakt är att man får vara med och se hur ett barn utvecklas och blir en liten självständig person. Det är härligt att se att man kan göra barnen glad genom att få passa de.

  Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

  Jag tycker att det är superhärligt att få jobba hos Nannynu för att man har en kontakt person som ofta kollar upp både hur familjen har det med en och hur man själv som barnvakt har det, samt att man får en säker och professionell relation med familjerna man jobbar för.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen som jag passar tycker om att vi leker, trebarnsfamiljen på Värmdö gillar mest när vi har kittlingsattacker, samt att vi ibland bakar eller med den minsta bygger lego. I den andra familjen som bor på Södermalm tycker barnet om när vi leker med bilar och läser böcker.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips för andra barnvakter är att vara självsäker, detta gör att barnen känner sig trygga med dig, samt att man ska ha tålamod, ge barnen tid att bestämma sig för saker, alla dessa små utmaningar som vi ger får de att bli mer självsäkra.

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Jag fick höra talas om Nannynu när jag gick på gymnasiet, då de erbjöd extrajobb.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Diana om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Min arbetsdag hos trebarnsfamiljen på Värmdö börjar runt kl 16, jag hämtar den minsta (4 år) på dagis, vi går en kort promenad hem till de. Oftast har de två äldre syskonen (10 år och 12 år) kommit hem, om inte så kommer de hem vid middagen. När vi kommit hem ska man tvätta händerna, barnet kanske vill ha en frukt innan middagen, vi brukar leka med hens leksaker. Barnen tycker även om att få leka tillsammans. Runt kl 17 börjar jag laga middag, under tiden leker den minsta på egen hand, sitter i köket och pysslar eller får titta på TV en stund. Vi samlas alla vid middagen kl 18 och barnen får äta middag, efter det hjälper de äldre barnen att plocka undan. Jag duschar eller badar den minsta, hen tycker om att få sitta i karet och leka med badleksakerna ett tag. 4-åringen får ta på sig sin pyjamas och jag gör välling till honom. Hen tycker om att få leka med sina äldre syskon innan det är sovdags. Vid kl 19 får hen gå och lägga sig, jag frågar om hen vill att jag ska läsa någon bok, de senaste gångerna har hen varit superduktigt och somnat på egen hand. Vid detta laget brukar jag ha lite tid med de äldre barnen, då kan vi antingen hitta på något pyssel eller se på något program som de tycker om, ena barnet tycker om att framföra låtar hen lärt sig så vissa kvällar har vi en show. Kl 20 får de börja göra sig redo för läggdags på egen hand, borsta tänderna och ta på sig pyjamas. Runt kl 20.30 brukar mamman komma hem, jag berättar hur dagen gått och vi diskuterar om vilken dag jag ska komma här näst. Vi skriver på tidrapportslappen, jag säger adjö till alla och cyklar hemåt.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Agnes från Liljeholmen

  Publicerat | augusti 28, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Agnes från Liljeholmen

  Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! - Agnes från Liljeholmen

  Denna vecka är Agnes från Hägersten veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Agnes åt en familj i Skarpnäck. Barnen trivs verkligen med henne, hon är pålitlig och mogen. En toppen tjej!.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Agnes gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Agnes är 19 år och bor i Liljeholmen. Hon tog studenten nu i somras. Läs intervjun med Agnes nedan.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  De tycker om att pyssla och baka, bland annat har vi gjort trolldeg som var otroligt roligt för barnen och vid jul bakade vi pepparkakor. Vi leker även mycket ute när vädret tillåter. Lego är också populärt.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Var kreativ! Ta barnen till biblioteket, parken eller hitta på något pyssel som du t.ex. hittat på internet. Var också lyhörd när det kommer till barnen för jag tror att det kan skapa en trygghet hos dem.

  Hur hörde du talas om Nannynu?

  Jag hade flera vänner som jobbade på Nannynu!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Agnes om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Det börjar med att jag hämtar det fyraåringen på förskolan för att sedan hämta det äldre på skolan. Under vår promenad till skolan frågar jag fyraåringen om dagen och så brukar vi öva på bokstäver och siffror genom att han läser från registreringsskyltar på bilar och sedan läser jag upp ”ordet”/ljudet samt hela numret. Detta är något han tycker är väldigt roligt. Efter att vi har hämtat sjuåringen på skolan brukar vi stanna kvar på skolgården ett tag och leka om vädret tillåter. Sedan tar vi tunnelbanan hem till dem och när vi kommer hem brukar oftast föräldrarna också vara hemma vid det laget. Om de inte är det kanske vi spelar något spel, pysslar, leker med lego eller leker någon påhittad lek. Jag brukar även hjälpa till med läxan någon gång i månaden. Föräldrarna kommer alltid hem innan middagen och då åker jag hem!

 • Dela

 • Barnens favoritmat

  Publicerat | augusti 24, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Barnens favoritmat

  Liksom för Pippi, Pettson och Findus är pannkakor den mest populära maträtten för barn i åldrarna fem år och uppåt. För de yngre barnen kvalificerar köttbullar och makaroner sig in på en överlägsen förstaplats.

  Bland de absolut yngsta är puré och frukt det bästa. Pasta med endast ketchup på är också en tydlig favorit. Efter dessa traditionella barnmaträtter som nog de flesta av oss åt när de var små, kommer lite mer avancerade smaker såsom sushi, indisk mat, wok, och gulaschsoppa.

  Förra mätningen som gjordes år 2014 om barnens favoritmaträtter visade, likt årets undersökning, också pannkakor, köttbullar, pasta och korv som de universella favoriträtterna. Sedan skiljer det sig, då pizza och potatisbullar är mer populärt än korv och tacos.

  Även om tacos numera ses som en svensk nationalrätt visar våra undersökningar på att sushi och oliver med fetaost verkar toppa det.

  Nedan har vi årets sammanställda lista på barnens topp 10 favoritmaträtter, samt topp 10 listan för år 2014. Drygt 1000 av Nannynu!s anställda barnvakter har fått möjligheten att delta i enkäten.

  Topp 10 (2017)

  1.Pannkakor
  2.Köttbullar & makaroner
  3.Pasta & ketchup
  4.Korv
  5.Pizza
  6.Potatisbullar
  7.Pyttipanna
  8.Spagetti & köttfärssås
  9.Sushi
  10.Oliver & fetaost

  Topp 10 (2014)

  1. Pannkakor
  2. Köttbullar
  3. All sorts pasta (ex. makaroner, spagetti)
  4. Korv
  5. Tacos
  6. Fiskpinnar
  7. Köttfärssås
  8. Sushi
  9. Tortellini
  10. Kyckling

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Charlotte från Lilla Essingen

  Publicerat | augusti 21, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Charlotte från Lilla Essingen

  Denna vecka är Charlotte från Essingen veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Charlotte åt en familj på Södermalm. Allt är superbra! Charlotte är toppen.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Charlotte gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Charlotte är 17 år och bor på Lilla Essingen. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon sista året på gymnasiet. Hon tränar mycket och umgås gärna med nära och kära. Läs intervjun med Charlotte nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Barn är det härligaste som finns! Glada, kreativa och inga gränser på ett underbart sätt.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  För att jag får möjligheten att kunna göra det jag gillar. Att vara med barn.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  De tycker om att bada, leka, pyssla, gymnastik och klättra.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att alltid vara den bästa versionen av dig själv och ge mycket kärlek till barnen.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Charlotte om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar flickorna på dagis och skola. Är det fint väder ute brukar vi gå förbi en park leka lite. Efter det brukar vi gå hem hand i hand och sjunga lite ramsor, jag brukar fråga vad de har gjort under dagen och fråga de vad de är sugna på göra när de kommer hem. När vi har kommit hem gör jag i ordning lite mat, vi dukar och sitter vid matbordet tillsammans. Är tjejerna trötta brukar vi sitta i soffan och läsa lite böcker. Annars brukar vi leka, pyssla, bygga med lego m.m. Sedan börjar kvällen närma sig och föräldrarna kommer hem.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Cindy från Bromma

  Publicerat | augusti 17, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Cindy från Bromma

  Denna vecka är Cindy från Bromma veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Cindy åt en familj i Bromma. ”Väldigt ansvarsfull och pålitlig. Hon har verkligen koll på läget och har lätt att ta instruktioner” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Cindy gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Cindy är 17 år och bor i Bromma. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon sista året på Kungsholmens gymnasium där hon läser Natural science. Läs intervjun med Cindy nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Framförallt att träffa barnen och att umgås med dem.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Det är skönt att det är så bra kommunikation mellan mig, familjen och Nannynu.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Att pyssla, måla och hoppa studsmatta!

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Tänk inte bara att det är ditt jobb att passa barnen utan att det också är det viktigt att ni har trevligt tillsammans!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Cindy om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar barnen, det ena från dagis och det andra från förskolan innan vi promenerar hem tillsammans. Sedan leker vi en liten stund innan jag börjar laga middag. Efter middagen leker vi och har det trevligt tills föräldrarna kommer hem.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Alexandra från Danderyd

  Publicerat | juli 3, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Alexandra från Danderyd

  Denna vecka är Alexandra från Danderyd veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Alexandra åt en familj i Täby. Vi är jättenöjda och glada att vi har lärt känna Alexandra. Det känns som att hon har blivit ett naturligt inslag i vår familj och vår dotter ser alltid fram emot när det är Alexandra som hämtar.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Alexandra gör ett superjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Alexandra är 18 år och bor i Danderyd. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon samhälle-beteende på Täby Enskilda gymnasium. När hon inte arbetar på Nannynu! eller studerar så är hon värdinna på Lounge no18 och spenderar mycket tid med sin häst. Annars är hon gärna med sin pojkvän eller med sina vänner. Läs intervjun med Alexandra nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har alltid tyckt att barn är så himla roliga! Fyllda av kreativitet och energi som verkligen gör vardagen roligare. Dem tar fram den mest ödmjuka och barnsliga sida hos mig, vilket är så kul för en snart vuxen tjej som lever med mycket stress kring skolan osv.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag gillar att jobba på Nannynu! för att det är väldigt organiserat och välgjort. Mycket kommunikation och många utvärderingar vilket gör mig som barnvakt säker i mig själv och att familjen är nöjd. Jag kan alltid ringa Elina kring funderingar och frågor vilket är ett jättebra stöd! Riktigt seriöst företag som jag är glad jag jobbar för.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Mitt barnvaktsbarn älskar att leka i lekparken och gunga så högt som möjligt! Hon älskar att pyssla, allt ifrån att leka med deg till att måla samt pärla. Vi leker ofta med hästar och dansar mycket till alla sorters musik, mest Frost! Och när vädret tillåter så badar hon i poolen och äter glass:)

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att ta fram den barnsliga sidan och leka med barnen mer än att ”vakta” över dem. Jag har ofta riktigt roligt med henne för att jag släpper det ”vuxna” i mig och jag tror även att hon uppskattar det.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alexandra om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar henne ifrån dagis 15.30 och då har jag ofta med mig en liten fika bestående av saft och ett litet kex. Vi går till lekparken och leker. Efter en sisådär timme brukar vi röra oss hem och hitta på vad hon är sugen på! Det skiftar varje gång med vad hon vill leka. Hon gillar väldigt mycket att pyssla och när jag jagar henne :) Kring 17.30 lagar jag middag till henne och sen kommer hennes föräldrar runt 18!

 • Dela

 • RUT 10 år

  Publicerat | juni 30, 2017 | Kommentarer inaktiverade för RUT 10 år

  Imorgon lördag 1 juli firar rutavdraget 10 år. Vi på Nannynu! har hjälp nästan 4000 olika barnfamiljer att få en barnvakt matchad till dem och ungefär lika många barnvakter har anställts av oss.

  Under de här 10 åren har svenska hushåll köpt hemnära tjänster från professionella företag till ett värde av 45 miljarder kronor vilket motsvarar knappt 100 000 heltidsårsarbeten. År 2007 när rutavdraget kom till så uppskattade Skatteverket att 150 000 hushåll köpte tjänster svart. Idag har över 700 000 hushåll köpt tjänster vitt genom rutavdraget.

  Vi på Nannynu! anställer till största del personer som aldrig haft en skattad lön och som vill ta ett första steg ut i arbetslivet. De här personerna är hungriga att få komma ut och jobba med något som är bland det roligaste de vet samtidigt som de tjänar en riktig lön. Att få jobba med unga människor är en av de stora drivkrafterna med Nannynu! och något som ger mycket energi. Vi kommer fortsätta att satsa på att anställa fler unga barnvakter till alla familjer som har ett behov.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Clairy från Nacka

  Publicerat | juni 27, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Clairy från Nacka

  Denna vecka är Clairy från Nacka veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2016. Idag jobbar Clairy åt en familj i Kungsholmen. ”Det fungerar jättebra! Clairy är supertrevlig och flexibel. Tar egna initiativ. Känns tryggt.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Clairy gör ett superjobb med barnen och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Clairy är 18 år och bor i Nacka. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon ekonomi på Viktor Rydbergs gymnasium i Odenplan. När hon inte arbetar på Nannynu! eller studerar så tränar hon gärna och umgås med vänner samt familj. Läs intervjun med Clairy nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har alltid älskat barn och eftersom jag aldrig haft några småsyskon har jag alltid dragits till att arbeta med barn. Det jag gillar mest med barn är deras spontanitet, fantasi och ärlighet. Oavsett vilket humör man hade innan, så lämnar man alltid sitt pass med en positiv energi. Det bästa med att jobba som barnvakt, speciellt med samma barn under en längre period är att få vara med när barnet växer upp och se hur de utvecklas och får lära sig nya saker.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Nannynu är ett mycket ansvarsfullt företag då de kräver att man ska gå igenom olika kurser när man börjar arbeta som barnvakt hos dem. De har även alltid en god kontakt med sina anställda. Jag känner mig trygg att arbeta för Nannynu och jag vet exakt vem jag ska vända mig till om det dyker upp problem eller något jag undrar över.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnet jag passar älskar att leka ute i parken i sandlådan. Hemma vill han helst busa med mig, bygga tågbana, läsa, rita eller leka med Play dough.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mina bästa tips är att tänka ut lite innan varje pass vad man kan hitta på med barnen, t.ex. kolla hur vädret är, man kanske kan planera att göra några lekar utomhus istället för hemma. Något jag brukar tänka på är att jag inte endast är där för att passa barnet utan även där för att lära barnet något nytt. Det behöver inte vara något stort, kanske ett nytt ord, en ny lek eller en ny färg. Mitt sista sista tips är att alltid ha en god kommunikation med barnens föräldrar. Berätta hur barnet har mått under dagen, vad har ni gjort tillsammans osv. Det är viktigt att föräldrarna känner sig trygga att lämna sitt barn med dig.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Clairy om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Mitt arbetspass börjar med att jag kommer och hämtar från förskolan, vissa dagar är lättare att få med honom hem än andra. Hemma går vi ut på bakgården och leker, om vädret tillåter, då är det oftast sandlådan som är roligast. Efter ett tag är dags att gå upp gör att gör i ordning middagen. Efter maten är det mer lek och bus som står på schemat tills föräldrarna kommer hem eller bara lite mys om han är för trött.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Mahpuba från Solna

  Publicerat | juni 22, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Mahpuba från Solna

  Denna vecka är Mahpuba från Solna veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan november 2016. Idag jobbar Mahpuba åt två familjer, en på Kungsholmen och en i Solna. Mahpuba är ansvarfull, proaktiv och en kommunikativ tjej. Hon tar ansvar och kommer i tid.” berättar en av  familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Mahpuba gör ett superjobb med barnen och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Mahpuba är 17 år och bor i Solna. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb har hon precis pluggat klart andra året på gymnasiet där hon läser samhälle. Hon har ven ett extrajobb på Burger king. Läs intervjun med Mahpuba nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag anser vidare att det är väldigt givande och roligt att arbeta med barn. Jag lär mig så mycket kloka saker av barnen, för man blir aldrig färdiglärd. Barn är underbara att umgås med. Dom är så otrolig kreativa och kommer på så roliga saker som man själv hade missat och som barnvakt får man chansen att återkoppla och återuppleva barndomen med barnen.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag är supernöjd av att jobba som barnvakt hos Nannynu, för de är väldigt säkra och toppen företag. Tack vare dem har jag lärt mig massor med nytt och även fått så härliga familjen som jag jobbar hos, vilket jag är också glad över.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen älskar att spela dans-stop. Jag laddar ner deras favorit låtar och varje gång vi ses så kör vi dans-stop. Det finns mycket annat också som barnen tycker om att göra, så som rollspel, baka, läsa, måla och pyssla mycket.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Var säker på dig själv då barnen också känner sig säkra vid dig. Hitta på spel eller kör enkla experiment som barnen blir intresserade av. Glöm inte låta också barnen bestämma vad ni ska göra och gärna planera i förväg med dem till nästa gång när ni ska ses.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Mahpuba om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Eftersom jag har två familjer så ser också mina arbetsdagar lite olika ut. Min ena familj behöver inte hämtning, utan jag kommer hem till dem och vi leker med barnen en stund, de brukar också äta mellis emellan. Vi brukar också baka eller pyssla med något vilket barnen tycker om att göra. Den andra familjen däremot behöver hjälp med hämtningen, då ungefär vid 15 tiden jag hämtar äldsta barnen från förskolan och sedan vi promenerar till förskolan där yngre barnen går. Senare vi besöker en lekplats och kör lekar där, det kan hända så också att vi tar fika ute om det är fint väder. Efter all lek och promenad jag lämnar barnen hem till föräldrar där vi hälsar hej då till varandra och jag tackar mig för dagen.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier