Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

I höst står Nannynu! på Underbara barn

Publicerat | maj 27, 2015 | Inga Kommentarer


I höst står Nannynu! på Underbara barn

Nannynu! på Underbara barn-mässan även i år.

Det ska bli fantastiskt roligt att stå ytterligare ett år på Stockholmsmässan i Älvsjö där Underbara barn kommer äga rum. 9-11 oktober kommer dörrarna att stå öppna för barn och vuxna i alla åldrar. Vi på Nannynu! har nu börjat planera årets helg.

 • Dela

 • Nannycertifiering av barnvakterna

  Publicerat | maj 26, 2015 | 8 Kommentarer

  För oss på Nannynu! är utbildning väldigt viktigt, därför får alla barnvakter genomgå vår nannycertifiering vars huvudsyfte är att de ska känna sig trygga, säkra och proffsiga i sitt arbete. De lär känna företaget och får en grundlig genomgång av sin arbetsbeskrivning; vilka förväntningar som finns på dem och vad som ingår i jobbet. Det är även ett stort fokus på kommunikation med barn och föräldrar. Vad som är viktigt att tänka på och hur man kan agera i olika situationer som kan uppstå.

  Barnvakterna får också möjlighet att lära känna sina kollegor, utbyta erfarenhet, funderingar och tips med varandra.

  Nannycertifierngen är vår egen utbildning där kommunikation, barnkunskap och våra värderingar vävts in tillsammans med en barnpsykologs tips och synpunkter.
  Barnpsykologen Märta Lönnquist har varit bollplank och rådgivare när vi utvecklat utbildningen och hon kommer även att finnas till hands i framtiden för att diskutera andra frågeställningar som kan komma upp.

  Märta Lönnquist är leg. psykolog/leg. psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi samt utbildad handledare och lärare i psykoterapi. Hon har arbetat som psykolog inom PBU (Psykisk barn- och ungdomsvård, idag BUP) under drygt 20 år. Sedan starten av Karlaplans Psykoterapigrupp 1988 är Märta verksam där på heltid. Märta har arbetat som handledare och lärare, bl.a. inom olika utbildningar vid Ericastiftelsen. Hon är medlem i Sveriges Psykologförbund och i Psykologföretagarna och ansluten till Föreningen för barn- och ungdoms-psykoterapeuter samt Riksföreningen Psykoterapicentrum.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Filippa på Vallentuna & Östermalm

  Publicerat | maj 25, 2015 | 1 Kommentar


  Veckans stjärnbarnvakt - Filippa på Vallentuna & Östermalm

  Filippa har arbetat hos oss sedan november 2014 i en familj i Bergshamra, Solna. Vi på kontoret trivs mycket bra med Filippa och ser fram emot att fortsätta under 2015. Filippa om sitt jobb: ”det bästa med att vara barnvakt är att lära känna världens bästa barn.”

  Filippa är 18 år och bor i Vallentuna och på Östermalm. Förutom att jobba på Nannynu! studerar Filippa teater på Viktor Rydberg Gymnasium. På fritiden tränar hon mycket, lagar gärna mat eller bakar och går ledarutbildning inom försvaret. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Filippa under 2015.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det bästa med mitt jobb är att jag får ha kul samtidigt som jag arbetar. Att ta hand om barn kräver mycket ansvar, men man får så mycket tillbaka i form av positiv energi, kärlek och kreativitet. Därför är det absolut världens bästa jobb!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! är ett företag som tänker långsiktigt och ger arbetsmöjligheter även på längre sikt. De matchar dig med en familj som passar dig, har kontinuerlig uppföljning och ser till att allt går bra, vilket gör att man alltid känner att de bryr sig och håller koll.

  Jag rekommenderar Nannynu! till mina vänner som vill ha jobb vid sidan av studierna och till familjer som behöver barnvakt, eftersom jag vet att det är ansvarsfulla människor som arbetar här och för att Nannynu! är ett ansvarsfullt företag. Jag är stolt över att arbeta för Nannynu!.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Hittills har jag bara passat barnet jag passar på vintern, då det hunnit bli mörkt ute, vilket begränsar aktiviteter en aning. Om man vill hitta på utomhusaktiviteter finns Bergshamra IP, skolgården där man kan gunga, spela fotboll eller basket. Även Brunnsviken ligger i närheten, där man både kan ta en riktigt härlig promenad, ha picknick, eller varför inte bada ifall möjligheterna finns.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Alla vägar och övergångsställen är farliga. Det ska man alltid tänka på, speciellt när man har hand om barn.Min erfarenhet är att man är mycket mer nyfiken som barn. Allt kan vara kul att leka med och det kan gå så himla snabbt för en olycka att inträffa. Därför gäller det att ha koll hela tiden, men kanske extra mycket i exempelvis köket, där det finns vassa föremål och där det kan finnas varma plattor osv.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Tips till dig som är barnvakt är att uppskatta att Du har världens bästa jobb! Se det som en möjlighet att leka och ha kul med barnet/barnen du har hand om och hitta på saker, så blir det inte bara roligare för barnen, utan för dig också!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Filippa skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  En arbetsdag för mig börjar med att jag hämtar barnet jag barnvaktar på fritids, därefter går vi tillsammans hem till familjens lägenhet, där vi pysslar, spelar spel, leker med lego eller hittar på något annat skoj. Sedan lagar jag mat som redan är förberedd av föräldrarna och kanske ser vi på Bolibompa en stund efter maten. När föräldrarna kommer hem stämmer vi av om allt gått bra, ifall något särskilt hänt. Därefter är min arbetsdag slut.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Sheba från Solna

  Publicerat | maj 18, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Sheba från Solna

  Sheba är 19 år och bor i Solna. Hon har arbetat hos oss sedan december 2013 i flera olika familjer. Vi på Nannynu! är glada över att Sheba jobbar hos oss. Hon är en väldigt uppskattad barnvakt som vi stolt skickar ut till sina familjer. Vi är glada att hon jobbat sedan 2013 och ser fram emot att hon fortsätter med oss 2015.

  Nedan kan ni läsa om vem Sheba är, varför hon vill jobba som barnvakt och varför hon valt Nannynu!.

  Sheba heter jag och är 19 år gammal, född och uppväxt i Solna. Har arbetat inom Nannynu! i några år nu där jag trivs väldigt bra. Jag har flera familjer som bor lite överallt, alltifrån Hammarby sjöstad till innerstan (Östermalm). För mig spelar inte avståndet någon roll för mig. För om man trivs med sitt arbete har man ork och viljan att åka långt. Utöver mitt barnvakt jobb studerar jag sista året på gymnasiet.

  Detta jobb passar mig utmärkt. Att vara barnvakt är inte alls ansträngt utan snarare tvärtom, det är jättekul att arbeta som barnvakt. Man blir en del av familjen vilka jag gärna spenderar tid med. Det bästa med att vara barnvakt för mig är att man har roligt på jobbet, man känner inte av man ”jobbar” utan man känner sig så himla fri. Man får ett enormt bra stöd från föräldrarna, i alla fall jag. Att vara barnvakt hos Nannynu! är inte ett jobb man har utan det blir en del av ditt liv. Det handlar om ansvar och tillit som föräldrarna ger dig.

  En vanlig vardag med barnen som jag passar, är hämtning från dagis, hitta på något skoj på vägen hem som att stanna i en park i några timmar eller åka pulka i en backe. Sedan åker vi hem med barnen och lagar middag och vilar tills föräldrarna kommer hem. Det är nästan som att spendera tid med sina egna småsyskon. Det viktiga för mig när jag är med barnen är att det ska lyssna på mig, se mig som deras ansvarige och inte bara deras kompis. Det gäller och visa barnen vart gränsen går; att stanna vid övergångsstället, att äta vid middagstid, att hålla barnvagnen när man passerar gatan. Visst kan barnen blir lite tjuriga när du visar dig bestämd med det är viktigt, så barnen inte hamnar i fara. Trygghet för mig kommer först.

  Det bästa med att arbeta som barnvakt hos Nannynu! är att man har så otroligt bra kontakt både med personalen som arbetar på Nannynu! men även familjerna som man arbetar hos. Att ha en bra kontakt med familjen ökar trivsel och bekvämligheten hos dig som barnvakt. Jag har väldigt bra kontakt med mina familjer där vi hörs via telefon om vilka tider som passar båda. Jag är supernöjd med att arbeta på Nannynu!, det passar perfekt för mig då jag studerar vid sidan om. Passa på och sök, ni kommer inte att ångra er. Tvärtom!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Lovisa från Östermalm

  Publicerat | maj 11, 2015 | Inga Kommentarer


  Lovisa Kronsporre

  Lovisa har arbetat hos oss sedan maj 2014 i två olika familjer på Östermalm. Hon är en väldigt uppskattad barnvakt, både hos den nuvarande familjen och av oss på kontoret. Lovisa om sitt jobb: ”det bästa med att vara barnvakt är att lära känna världens bästa barn.”

  Lovisa är 18 år och bor på Östermalm, Stockholm. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon Samhällsprogrammet på Viktor Rydberg Gymnasium där hon går sista året. På fritiden tränar hon mycket, spelar cello, är politiskt aktiv och umgås gärna med vänner. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Lovisa under 2015.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det bästa med att vara barnvakt är att lära känna världens bästa barn. Jag har varit barnvakt åt familjen i ett halvår nu och varje tillfälle jag är barnvakt får jag ta del av barnens kreativitet och fantasi. Det kan vara härligt att få bli barn igen för en stund, låta kreativiteten flöda genom att leka och hitta på saker som man inte skulle göra annars, som att gå till parken, pyssla eller spela spel.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! är mycket bra att arbeta för då det ger en chanser som man annars inte hade fått som barnvakt. Man får till exempel gå kurs i Hjärt- & lungräddning för barn och de kan dessutom erbjuda en familj som passar ens tidigare erfarenhet av barn. Nannynu! ger en kunskaper för livet. Genom Nannynu! har man även en kontaktperson som man alltid kan fråga om hjälp. Det är en trygghet att veta att man alltid har ett företag bakom sig som kan stötta en med tips och utbildning för att man ska lyckas nå sin fulla potential som barnvakt.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Åh, då vill jag verkligen rekommendera Humlegården! Barnen älskar det och även jag. I Humlegården finns alla möjliga saker i parkleken, men även en liten stuga för kalla vinterdagar. I parken jobbar fantastisk personal, som alltid hjälper till och är trevliga, i julas var det t ex ljusstöpning.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Det finns en hel del övergångsställen så det gäller att hålla ögonen öppna, och se till att få ögonkontakt med den som kör. När man vet att allt är säkert, då går man över gatan och håller barnen i hand.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Var glad, så kommer det smitta av sig på barnen också! Genom att alltid försöka vara så positiv som möjligt kan man vända även jobbiga saker till något roligt. Då kan även papperet man tappat i marken, eller skrapsåret bli något som slutar i skratt.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lovisa skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar barnen på dagis. Vi klär på oss ytterkläderna och går till favoritparken Humlegården. Där leker vi med det barnen känner för just den dagen. Det kan vara att spela pingis, bandy, leka pirater eller pyssla inne i stugan i Humlegården, där man även kan köpa fika, bra tillfälle att öva matte för barnen när de lägger enkronor i en burk. När vi lekt färdigt och börjar bli hungriga går vi hem och lagar middag. Det blir ofta att vi pratar länge vid matbordet, om allt ifrån riddare till fotbollsspelare i Chelsea och Star Wars-gubbar. Efter middagen så duschar barnen och efter det brukar vi mysa lite framför TV:n eller läsa någon av barnens favoritböcker, fram tills att föräldrarna kommer hem.

 • Dela

 • Teodor Hammarström, Kundansvarig

  Publicerat | maj 7, 2015 | Inga Kommentarer


  Teodor

  Hej!

  Jag heter Teodor och började jobba som kundansvarig här på Nannynu! i april 2015. Att få vara en del av ett team som hjälper familjer att få sin vardag att gå ihop är för mig oerhört meningsfullt.

  Min hemort är för tillfället Uppsala där jag tidigare läste Kandidatprogrammet med inriktning mot Personal- och Arbetslivsfrågor. Från början är jag dock uppvuxen på västkusten i Hallands nordligaste ort: Kungsbacka. Den största delen av min fritid lägger jag på att skapa, lyssna på och spela musik. Även figurspel och allmänt häng med vänner och bekanta brukar fylla ut kvällarna.

  I min roll som kundansvarig är mitt främsta mål att ge så bra service som det bara går till alla de familjer och barnvakter som jag kommer i kontakt med. Min uppgift är att ta emot barnvaktsförfrågningar och söka efter den perfekta kandidaten för uppdraget, för att sedan följa upp och fungera som en kontaktperson. Kontinuitet och långsiktighet ligger alltid i fokus när jag matchar ihop barnvakter och familjer!

  Hör gärna av dig!

  Teodor

 • Dela

 • Kundundersökning 2015 Nannynu!

  Publicerat | maj 4, 2015 | Inga Kommentarer

  Under april månad 2015 genomförde vi för tredje året vår stora kundundersökning, även detta år fick vi ett fint resultat som vi är mycket stolta över. Detta år låg fokus mer på kontakten med de kundansvariga även om andra områden fanns representerade. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Att få en inblick i hur våra kunder upplever oss är väldigt viktigt för oss för att kunna utvecklas och för att ge våra kunder bästa möjliga service. Vi vill fånga upp såväl vad som fungerar bra som vad som kan förbättras. Detta år deltog 432 av 1080 kunder, vi är oerhört tacksamma till er som tog er tid och besvarade våra frågor.

  Vi är mycket stolta över att 99,3 % av kunderna som deltog gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Nedan följer en sammanfattning av resultatet, i frågorna avser Nannynu! personalen på kontoret.


  NKI 2015


  99,3 % Ja
  0,7 % Nej


  NKI 2015 (2)


  97,9 % Ja
  2,1 % Nej


  NKI 2015 (3)


  78,7 % betyg 5
  17,4 % betyg 42,8 % betyg 3
  0,2 % betyg 2
  0,2 % betyg 1
  0,7 % Ingen uppfattning


  NKI 2015 (4)


  66,5 % betyg 5.
  24,1 % betyg 4.
  5,3 % betyg 3
  0,9 % betyg 2
  0,9 % betyg 1
  2,3 % Ingen uppfattning


  NKI 2015 (5)


  74,4 % betyg 5.
  16,4 % betyg 4.
  1,6 % betyg 3
  0,5 % betyg 2
  0,2 % betyg 1
  6,9 % Ingen uppfattning

  Här kan du läsa om 2014 års kundundersökning
  Här kan du läsa om 2013 års kundundersökning

  Vi gör kontinuerligt uppföljningar med våra kunder, om du vill läsa mer om hur våra kunder upplever oss klicka här.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Johanna från Tyresö

  Publicerat | maj 4, 2015 | Inga Kommentarer


  Johanna Stålnacke

  Johanna har arbetat hos oss sedan juni 2014 i två olika familjer som bor i Enskede. Barnen hon passar är mellan 2-11 år gamla. Johanna är en rolig, ansvarsfull och stabil barnvakt som vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med under 2015.

  Johanna är 18 år och bor i Tyresö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Fryshusets gymnasium där hon studerar musik och rocksång. På fritiden styrketränar hon, umgås med kompisar och sin pojkvän.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt på Nannynu!?
  Jag tycker att barnpassning är ett väldigt bra extrajobb som passar mig utmärkt då man faktiskt har roligt hela tiden! Man busar, leker, pysslar, ritar, lagar mat och får lära barnen olika saker. Framförallt de som är lite mindre. Det som är så bra med små barn är att de oftast är väldigt roliga, alltid är ärliga och dömer en inte! Det är även därför jag tycker om att jobba på Nannynu!, men också för att jag har haft bra kontakt med handledare och personal på Nannynu!.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Den ena familjen bor precis bredvid en fotbollsplan där man säkert skulle kunna spela i sommar, jag tycker även att deras bakgård är bra där vi har cyklat/sparkcyklat.
  Den andra familjens område har jag inte sett så mycket av ännu, men har för mig att det även ska finnas en fotbollsplan dit vi kan gå då det börjar bli varmare. Men de har en stor baksida där det finns studsmatta och en gräsplätt där man kan göra allt möjligt.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  De största farorna skulle jag väl säga är vägen som går utanför. V är alltid nogranna med att man ska gå över övergångsstället så det har aldrig varit någon fara.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att man ska lyssna på vad barnen vill göra när dom vill leka, dom ska ha roligt när man kommer och det är också för deras skull man är där. Är barnen glada så blir i alla fall jag glad!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Johanna skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  I den ena familjen hämtar jag den yngsta från skolan 16.30, sedan går vi hem. Då är de andra pojkarna redan hemma. Ibland spelar vi spel tillsammans såsom Monopol, postkodmiljonären (frågesport), Vem där?. På sommaren har vi i alla fall varit ute, till exempel hoppat studsmatta, spelat badminton eller andra spel som man kan göra ute. Vid 18-tiden äter vi middag tillsammans. Sedan hittar vi på något igen tills föräldrarna kommer hem.

  I den andra familjen hämtar jag båda barnen på skolan och dagis, det brukar bli runt 16. Sedan går vi hem och då brukar jag fråga vad de vill göra. Oftast blir det rita, pyssla (klippa, klistra, pärla), leka affär, spela innebandy, måla naglarna på flickan i familjen, busa med hamstrarna. Sedan lagar jag mat så vi brukar äta mellan 17-18 och efter det så hittar vi på något annat igen tills föräldrarna kommer hem.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Liva från Hägersten

  Publicerat | april 27, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Liva från Hägersten

  Liva har arbetat hos oss sedan september 2012 i två olika familjer. Familjen hon jobbar med idag bor i Hammarby sjöstad och har ett barn på 2 år. Så här beskriver de samarbetet: ”Kan bara säga att vi är SUPERNÖJDA med Liva! Hon får fem plus i alla kategorier och Max tycker jättemycket om henne. Det bästa med Liva är att hon verkar leka mycket med Max, lagar gärna mat och gör mycket pyssel – det uppskattar vi mycket!”. 

  Liva är 22 år och bor vid Telefonplan, Hägersten. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon på Grafikskolan i Hammarby sjöstad. Dessförinnan läste hon Genusvetenskap vid Stockholms Universitet. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Liva under 2015.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det är ett otroligt varierande jobb med stort utrymme för att vara kreativ och hitta på nya saker att göra varje gång. Barnen jag passar är väldigt öppna för mina förslag och kommer ofta med egna idéer som de tänkt ut under veckan mellan gångerna vi träffas. Att jobba som barnvakt är ett grymt extrajobb, du har aldrig tråkigt och går nästan alltid hem med mer energi än när du kom.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! hjälper en att hitta en familj som passar, för mig har matchningen fungerat jättebra båda gångerna. Dessutom är det skönt att ha en kontaktperson som med jämna mellanrum följer upp och kollar så att allt fungerar med både mig och föräldrarna till barnen.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Jag jobbar kvällar och nu på vintern är det oftast mörkt när jag hämtar barnen, så då hittar vi på saker inomhus. Om det inte är mörkt så vi kan åka pulka eller har snöbollskrig på vägen hem. När det inte är vinter och det är fint väder brukar vi gå och spela fotboll, i Hjorthagen finns en jättebra konstgräsplan med gångväg och gräsmatta utanför där man kan åka skateboard, rita med gatkritor eller hitta saker ute att använda i pyssel senare.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Det är flera övergångsställen och tunnelbana att hålla koll på, men så länge man har full fokus på barnen och är tydlig med vad som är farligt så känner de av när det är bra att hålla sig nära och vara försiktig.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha kul tillsammans med barnen, hitta saker som både du och barnen tycker om att göra och gör dem tillsammans. Var uppmärksam och lyssna på vad barnen vill göra eller om de vill ändra på något. Kommunicera med föräldrarna, uppdatera dem om vad du och barnen gjort efter varje gång du varit där och ha ibland lite längre samtal där du och föräldrarna kan ta upp saker ni tänkt på.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Liva skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar vid fyra halv fem tiden och vi tar tunnelbanan hem. På vägen kommer vi tillsammans fram till något kul att göra och sen leker vi i några timmar, ute eller inne. När det är dags att laga mat brukar vi göra det tillsammans, de får röra i grytor, mäta deciliter, provsmaka etc. Efter maten brukar vi hitta på något lite lugnare, ofta något pyssel för att komma ner i varv innan det är dags för läggning med godnattsaga. Plocka undan i köket och diska gör jag när barnen somnat, innan föräldrarna kommer hem, för att vi ska få så mycket tid tillsammans som möjligt.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Lidingö

  Publicerat | mars 30, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Elin från Lidingö

  Elin har arbetat hos oss sedan oktober 2014 i en familj med två barn som bor på Lidingö. Familjen berättar att hon ansvarsfull, har alltid ordning i hemmet, förmedlar vad förskolepersonalen sagt och lekar väldigt bra med barnen. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Elin under 2015.

  Elin är 18 år och bor på Lidingö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Kunskapsgymnasiet där hon läser ekonomi. När Elin inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! tränar hon gärna eller är med familj, vänner och sina hundar.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har tyckt om att vara barnvakt ända sedan jag var liten själv, jag har nämligen sju syskon där jag är näst äldst. Att hitta på alla möjliga saker med barnen och se deras glädje är oslagbart. Att se hur barnen ser en som en förebild, det är svårt att smälta. Jag har ett oerhört ansvar för barnen, att lära dem vad som är rätt och fel här i världen, förstora ordförrådet och använda fantasin med dem.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag fick ett första bra intryck när jag var på kontoret. Personalen och alla som jobbar där är så trevliga och snälla. Systemet med tidsrapporteringen tycker jag är suveränt, för då blir det rätt från alla håll och ingen blir någonsin lurad. Min kontaktperson Elina tycker jag mycket om.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  På Lidingö där både jag och familjen bor (vi bor 2 minuter från varandra) finns det många lekparker. Kyttingeparken och en annan lekpark i Sticklinge tycker både jag och barnen om. Golfbanan är också ett guldkorn tycker jag. På vintern har ena barnet åkt massa pulka och skidor där med sitt dagis vilket hon älskar.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Vissa bilvägar från ena tjejens dagis är lite farliga. Många svängar som gör att varken vi eller bilföraren kan se varandra, vilket inte är så himla bra.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt absolut bästa tips är att vara kreativ! Hitta på nya lekar, baka nya kakor eller bygga upp er alldeles egna fantasivärld. Dels blir det roligare för er som barnvakt, dels blir det roligare för barnen. Det blir positivt med nya lekar som barnen då kommer koppla till dig. Mitt andra tips är att ta reda på vad barnen tycker om att göra, om de t.ex. gillar lastbilar, prinsessor, lego etc. När barnen då märker att du som barnvakt är riktig engagerad i deras intressen, blir det roligare stunder för alla er.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Elin skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag är barnvakt till två tjejer i åldern 2 och 4. Först hämtar jag yngsta tjejen vid 14.00 och därefter promenerar vi till andra dagiset där hennes storasyster är. Dagisen ligger en bit ifrån varandra så vi kan ta bussen, men eftersom det är krångligt att tajma in två olika bussar, så promenerar jag och yngsta tjejen med vagnen istället. Det blir mycket roligare tycker båda vi. När vi sedan anländer till andra dagiset, hämtar vi upp äldsta tjejen och promenerar sedan hem till deras hus. Den äldsta tjejen går på ett dagis där dem är ute dagligen och hittar på olika aktiviteter, vilket gör att hon oftast är mycket trött när jag hämtar henne. Lilltjejen hinner ha sin eftermiddagsvila när jag har hämtat henne, men inte fått i sig mellis, så där är ännu en anledning till att vi går hem direkt från dagisen.

  När vi väl kommit hem ordnar jag med mellis till oss allihopa. Om den yngsta tjejen behöver byta blöja gör jag det. Vi brukar leka alla möjliga lekar. ”Under hökens vingar KOM” är den lek vi leker mest. Vi brukar leka med Barbie, dockor, hästar och lägga pussel.

  När klockan närmar sig 17-17.30 brukar jag börja med maten som oftast består av pasta och tillbehör såsom köttfärssås, korv stroganoff, chili con carne med mera men även grönsaker till middagen. Efter maten hjälps vi åt att plocka undan och därefter leker vi lite till innan det är dags för mig att gå hem.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  99,3 % kundnöjdhet. Under april månad 2015 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,3 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu!

  Veckans stjärna

  Veckans stjärnbarnvakt – Filippa på Vallentuna & Östermalm Filippa är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Filippa gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss. Vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier