Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Nanny.nu

Nannynu! medarbetarenkät 2014

Publicerat | mars 2, 2015 | Inga Kommentarer

Nannynu! medarbetarenkät 2014

Under november 2014 genomförde vi för andra gången vår stora medarbetarenkät, även detta år fick vi fina resultat som vi är mycket stolta över.

Att få en inblick i hur våra barnvakter upplever oss är väldigt viktigt för oss för att kunna utvecklas och för att ge våra barnvakter bästa möjliga jobb, utbildning och feedback. Vi vill fånga upp såväl vad som fungerar bra som vad som kan förbättras. Detta år deltog 477 av 815 barnvakter, vi är oerhört tacksamma till er som tog er tid och besvarade våra frågor.

Vi är mycket stolta över att 98,5 % av barnvakterna som deltog skulle rekommendera vänner och bekanta att söka jobb hos Nannynu!. Medarbetarenkäten från 2012 visade att 98,4 % av våra barnvakter väljer att rekommendera oss vidare. Nedan följer en presentation av resultatet på frågor som våra barnvakter svarat på.

Här kan du läsa om varför du ska välja att jobba på Nannynu!

Här kan du läsa mer om vad barnvakter säger om oss

Här kan du läsa mer om vad våra kunder säger om oss

NMI1

Studerar på gymnasiet 60,3%
Studier på eftergymnasiala studier (universitet, högskola, folkhögskola etc.) 20,5%
Övriga studier (Komvux, SFI etc.) 3,0%
Deltidsjobb/Timanställd 10,1%
Heltidsjobb 4,6%
Pensionär 0,2%
Arbetssökande 1,3%

 


NMI2

1. Instämmer inte alls 0,9%
0,6%
5,1%
20,3%
5. Instämmer helt 73,1%

 

 


NMI3

Answer Options Rating Average
Få arbetslivserfarenheter 4,99
Ha försäkring på mitt arbete 3,66
Få referenser inför framtida arbeten 5,24
Lön 5,53
Ha roligt på mitt arbete 5,94
Få en chans att komma ut i arbetslivet 5,27
Få utbildning inom HLR och barnsäkerhet 4,40
Annat (notera i kommentar vad) 3,80

 

 


NMI4

Ja 98,5%
Nej 1,5%
 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Felicia från Sundbyberg

  Publicerat | mars 2, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Felicia från Sundbyberg

  Felicia har arbetat hos oss sedan februari 2014. Hon jobbar i tre olika familjer där två bor i Sundbyberg och en bor på Kungsholmen. Felicia är trygg, tydlig, ordningsam och lekglad med barnen. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Felicia under 2015.

  Felicia är 18 år gammal och bor i Sundbyberg. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Jensen Gymnasium Västra med inriktning barn & fritid. När hon inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! är hon med vänner, pojkvän eller på gymmet. 

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har alltid tyckt om att arbeta med barn, barn är så himla smarta och tänker så annorlunda. Det är så kul att se utvecklingen på ett barn.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag tycker att Nannynu! har en väldigt bra sammanhållning med oss anställda och kollar hela tiden så vi trivs med familjerna vi jobbar med. Det är ett seriöst företag i mina ögon som jag verkligen trivs att jobba för.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Jag arbetar som sagt för 3 familjer. Den familjen i Kungsholmen bor nära flera olika parker, en badplats och mycket natur. Dom i Sundbyberg bor nära biograf, lekplatser, fotbollsplan.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Det finns övergångsställen på bägge ställen men jag är alltid noga med att se till så att dom håller mig i handen och vi kollar alltid tillsammans ifall det kommer en bil/cyklist.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha roligt med barnen! Fråga vad dom vill göra, om dom har förslag på någonting, om dom vill till någon speciell lekplats. Baka med barnet eller låt barnet hjälpa till att laga maten om han/hon vill det.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Felicia skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar på förskolan, innan vi går hem så brukar vi stanna förbi på någon lekplats och leka där ett tag, sen går vi hem och leker lite eller läser böcker. Sedan så äter vi middag, sen leker vi lite till och sedan förbereldelse inför vila (bada, borsta tänderna, byta blöja, göra välling). Därefter så lägger jag dom, sjunger lite sånger eller läser en bok.

 • Dela

 • Jeanette Holm nominerad till SvD affärsbragd 2015

  Publicerat | februari 25, 2015 | Inga Kommentarer


  Jeanette Holm

  Jeanette Holm nominerad till SvD affärsbragd 2015

  Nannynu!s grundare Jeanette Holm fd. Gorosch är nominerad till SvD affärsbragd 2015. Priset går till en person som gjort en förtjänstfull prestation inom näringslivet som kan kopplas till insatser gjorda under de senaste åren. Jeanette Holm är stolt och hedrad över att bli nominerad till det fina priset, att barnpassningsföretaget Nannynu! finns representerat.

  ”Hon har gjort barnpassning till en framgångsrik affärsidé. I samband med att rut-avdraget infördes drog entreprenören Jeanette Holm igång sitt barnvaktsföretag på nätet 2007. I flera intervjuer har hon beskrivit hur efterfrågan på barnvaktstjänster då exploderade och med sänkta arbetsgivaravgifter för ungdomar var tajmingen perfekt. Hon var i stort sett ensam på barnpassningsmarknaden och bröt med sitt bolag Nanny.nu helt ny mark.”, skriver Svenska Dagbladet här

  2014 instiftade tidningen priset SvD Affärsbragd för att uppmärksamma och sätta strålkastarljusen på svenskt entreprenörskap. SvD vill med priset lyfta fram de goda exemplen och inspirera andra till att våga satsa på sin företagsidé. Tanken är att priset ska gå till en person eller en grupp av personer som gjort en förtjänstfull prestation inom näringslivet som kan kopplas till insatser gjorda under de senaste åren. Årets pris delas ut i maj i samband med invigningen av SM i UF-företagande i Stockholm.

  Jeanette är glad över stolt över nomineringen:
  ”Det känns fantastiskt och hedrande att Nannynu! och jag blir nominerade till detta ärofyllda pris och få synas jämte dessa giganter till entreprenörer. Men med det enormt engagerade, underbara teamet på kontoret och ca 900 fantastiska barnvakter så är jag inte förvånad”. 

  På Nannynu! är vi stolta över att vår grundare Jeanette Holm är en del av den fina skara utvalda entreprenörer som kan vinna priset. 

  Ni kan rösta på Jeanette här.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ellen från Täby

  Publicerat | februari 23, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Ellen från Täby

  Ellen har arbetat hos oss sedan september 2014. Hon jobbar i Täby med en familj som har två stycken barn, åldrarna 1 & 3. Ellen är ordningsam, tänker på säkerheten och blandar lekfullhet med pedagogik när hon är tillsammans med barnen. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Ellen under 2015.

  Ellen är 18 år gammal och bor i Skarpäng, Täby. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Åva gymnasium där hon läser natur-natur.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har alltid tyckt om barn, detta för att barn alltid är så ärliga. Det är lätta att vara med och allt blir så okomplicerat och man får så mycket tillbaka. De är fulla av energi och vill alltid göra saker vilket gör att jag blir glad och energisk. Sen att barn ser upp till en och man känner att man kan lära dem något och visa dem något nytt vilket de blir jätteimponerade av är häftigt! Barn tänker och ser världen på ett helt annat sätt vilket gör att man får nya perspektiv på saker och ting.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Att jobba på Nannynu! är en trygghet. Man känner sig alltid uppskattad och väl mottagen. Man får den hjälp man behöver och hela processen från intervju till familj gick snabbt och smidigt och var väldigt lärorik! Man kan alltid få tips och råd. Samt är det bra att man får gå kurserna då HLR för barn är lite annorlunda och man får repetera vilket gör att man känner sig tryggare när man har det stora ansvaret som barnvaktandet innebär.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  När jag hämtar barnen brukar jag låta dem bestämma väldigt mycket och utifrån hur mycket dem orkar gör vi olika saker. I närheten av dagis finns en stor lekpark vilken vi besökt och dem älskar att bli gungade länge. Hemvägen är också lite utav ett ”guldkorn” då vi går en stig hem genom skogen vilket gör att hemvägen aldrig är sig lik. Ibland stannar vi och räknar löv och letar kottar och ibland stannar vi och leker en stund i skogen.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Eftersom hemvägen är en skogsväg finns det inte särskilt mycket trafik och hemvägen är väldigt kort och området väldigt lugnt. Men precis innan man kommer till huset går en lite större väg där och där har vi en speciell plats vid en brunn där vi alltid stannar och kollar oss noga för (och repeterar höger och vänster) innan vi passerar lugnt tillsammans.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att ta det lugnt och låta all ta sin tid. Försöka njuta och skratta så mycket som bara går. Om du har roligt-har barnen roligt! Att lyssna på barnen är också väldigt viktigt. Jag försöker alltid lyssna på barnen och göra saker som dem tycker om och visa dem nya saker. Målet är att allt ska vara roligt, vare sig det handlar om att lära sig nya bokstäver, leka eller äta middag!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ellen skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  En vanlig arbetsdag börjar när jag kommer till dagis vid 15.00 och på dagis pratar vi med fröknarna och letar upp ryggsäck med mera. Sedan går vi vanligtvis hem och då pratar vi om dagen och leker i skogen. Hemvägen tar den tid den tar. Det är mycket roligare att stanna och leka lite då och då än att stressa. Beroende på vad barnen vill göra är vi ute en liten stund innan vi går in. Det är poppis att provsitta på min cykel och samla löv i olika färger. Väl inne tar vi på oss rena kläder och tvättar av oss innan vi går in i lekrummet för att kolla på någon ny bil eller något tåg. Vi leker olika lekar och pratar mycket om olika djur, färger, former och läten. 3-åringen är också väldigt duktig på alfabetet och vi lär oss skriva bokstäverna på tavlan som finns och vi övar på vems namn som innehåller vilken bokstav och vi försöker koppla ihop namn, bokstäver och djur. Till exempel Ellen-Elefant. Efter en lång dag på dagis där barnen ofta är ute hela dagarna är det mysigt och att ta det lugnt och läsa en saga- gärna Bamse eller lyssna på barnkammarbokens låtar och sjunga med. Att läsa sagan i en koja på kuddar på golvet är också uppskattat! Om föräldrarna kommer hem lite senare värmer jag mat och vi äter och pratar om häftiga saker, djur och olika figurer. Efter middagen fortsätter vi leka/ läsa saga tills föräldrarna kommer hem. När föräldrarna kommer pratar vi en stund tillsammans och ibland leker vi lite till innan det är dags att säga hejdå och vi ses nästa gång!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Zainab från Spånga

  Publicerat | februari 16, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt- Zainab från Spånga

  Zainab har arbetat hos oss sedan september 2014. Hon arbetar sedan starten i en familj som bor i Sollentuna där hon är väldigt uppskattad. Familjen berättar: Zainab är guld. Hon är en glad och rolig tjej som barnen gillar. Zainab tar egna initiativ och tar stort ansvar. Hon har lätt att leka och aktivera barnen. Vi har bara positiva ord att säga om henne. De leker på väg hem, bakar kaka, spelar spel, ritar och hon har ofta med sig egna målarbilder”. Vi på Nannynu! är glada att Zainab fortsätter hos oss 2015.

  Zainab är 21 år gammal och bor i Rinkeby, Spånga. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Tensta gymnasium.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har alltid haft det lätt med barn, hantera dem, leka och komma överens med barnet. Alla barn är väldigt unika och speciella på sitt eget sätt. Man får lära sig väldigt många saker, de har också en livlig fantasi. När man är med ett barn går jag till den nivån och kan lätt bara slappna av och vara barnslig. Man återgår till tidigare stadium när man är med dem. Mitt mål i framtiden är att bli kurator eller psykolog till barn vilket jag hoppas att jag blir. 

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  För man kan nå sin handledare när det passar en, annars kan man alltid vända sig till handledarens kollegor och få hjälp och svar på sina frågor. Sedan har Nannynu! kurser som de ser till att man klarar av för att kunna fortsätta jobba på Nannynu!. Jag trivs också väldigt mycket med min handledare, alla som jobbar där får säkert en väldig trevlig person som tar hand om en hela vägen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Var dig själv, försök att få barnet att skratta och ha kul med dig. Det är det bästa sättet att bygga upp barnets förtroende för dig. För då kommer de alltid vara lika glada när de träffar barnvakten.

 • Dela

 • Större förfrågan på barnvakt i Uppsala

  Publicerat | februari 16, 2015 | Inga Kommentarer


  Större förfrågan på barnvakt i Uppsala

  Sedan Nannynu! grundades 2007 har fokus enbart riktats mot Stockholm läns barnfamiljer. Under maj 2014 valde Nannynu! att starta upp även i Uppsala län. Vi kan nu se att Uppsala stad gått om ett flertal av Stockholms kommuner, en efter en. Idag finns Nannynu!s åttonde största kundgrupp i Uppsala stad.

  Att få barnvaktsbranschen att öka snabbt är en utmaning, särskilt när det kommer till att öppna upp i nya städer där den externa barnvaktstjänsten genom Rutavdraget inte slagit igenom med full kraft, förklarar Robert Bällstav, kommunikationsansvarig på Nannynu!. 

  - Att få familjer att våga ta steget att söka barnvakt externt, utanför familj och vänskapskrets, är inte det enklaste. Det kan vara läskigt och nervöst att ta hjälp av någon utifrån som en inte känner från start. Det är först nu när vi lyckats få in ett antal kunder som inflödet ökar på allvar. Familjer rekommenderar andra familjer att söka hjälp via oss, det är det som fungerar allra bäst till en start. Att ens grannar eller arbetskollega har testat på en extern agentur, som Nannynu!, ger störst trygghet. Det är också rekommendationer, kund-till-kund, som till en start bygger på vår kundbas. Det var precis samma sak när vi startade upp i Stockholm och vi börjar också komma till det stadiet i Göteborg där vi startade upp december 2014, berättar Robert.

  Elina Lundin, Uppsalaansvarig på Nannynu!, förklarar att det finns gott om kandidater med god erfarenhet av barnpassning i Uppsala, vi har några barnvakter som väntar på familjer nu idag, förklarar Elina. 

  - Det är så roligt att det äntligen har rullat igång på riktigt i Uppsala! Nöjda familjer rekommenderar in nya familjer till oss, vilket är extra roligt då vi har fantastiska barnvakter i Uppsala som väntar på familjer.

  Topp 10-listan över de kommuner där flest av våra familjer bor.

  1 – Stockholms stad
  2 – Nacka kommun
  3 – Sollentuna kommun
  4 – Täby kommun
  5 – Lidingö stad
  6 – Danderyds kommun
  7 – Solna stad
  8 – Uppsala stad
  9 – Sundbybergs stad
  10 – Huddinge kommun

  Nannynu! har cirka 850 barnvakter och drygt 900 barnfamiljer som har hjälp. Här kan du läsa mer om Nannynu! i UNT och om Andrea, en av våra barnvakter från Uppsala.

 • Dela

 • Populärt i Göteborg att skaffa och jobba som barnvakt

  Publicerat | februari 11, 2015 | Inga Kommentarer


  Populärt i Göteborg att skaffa och jobba som barnvakt

  Populärt i Göteborg att skaffa och jobba som barnvakt

  I starten av 2015 är Göteborg den stad där barnvaktsintresset ökats mest tydligt. Intresset för vad barnvaktsföretag kan erbjuda och hur vi arbetar i regionen är sånt som de potentiella kunderna frågar om. Kunderna, barnfamiljer runtomkring i Göteborg med närkommuner, har haft möjlighet att få barnvakt via Nannynu! sedan december 2014. I de områden där intresset varit störst är centrala Göteborg och Västra Frölunda störst, men det har även kommit in förfrågningar från exempelvis Borås. Det vanligaste upplägget som efterfrågas är 1 gång i veckan med hämtning från förskola även om uppläggen kan variera från familj till familj.

  Vi på Nannynu! tycker det är roligt att Rutbranschen verkar ha slagit igenom på allvar runt Göteborg. År 2011 testade Nannynu! att starta upp verksamhet i Göteborg men utan större framgång. Då var det näst intill endast intresse från barnfamiljer i Stockholm. Under maj 2014 startade Nannynu! verksamheten i Uppsala där intresset varit stort. Under december 2014 bestämde vi oss för att testa på nytt i Göteborg men även i Malmö. Vi kan nu se att intresset är klart störst i Göteborg om vi bortser från Stockholm där branschen sedan innan är stor och etablerad.

  Vi kan även se att intresset att jobba som barnvakt är mycket stort runt om i Göteborg. Sedan Nannynu!s verksamhet öppnade i region Göteborg i mitten av december har 185 personer sökt barnvaktsjobb hos oss.

  Vi har tagit kontakt med två anställda från centrala Göteborg, Isabella 23år & Ellen 21 år, som fått jobb som barnvakt på Nannynu! för att höra varför de vill jobba som just barnvakt:

  - Jag ville jobba med barnpassning för att jag ser det som ett bra komplement och extrajobb till min utbildning. Jag läser fjärde terminen på förskollärarprogrammet i Göteborg och känner därför att det passar mig som handen i handsken, förklarar Isabella.
  - Som student känner jag att detta är det perfekta extrajobbet! Det ger mycket att arbeta med barn och det faktum att man får vara kreativ och aktiv på arbetstid gör det väldigt roligt, hälsar Ellen.

  Ellen förklarar att barnpassning i Göteborg tidigare handlat mycket om att ta hjälp av sina föräldrar eller vänner. Ellen sökte runt för att hitta jobb på andra sätt och fann Nannynu! på Google, Isabella fann oss via Arbetsförmedlingen.

  - Jag valde att arbeta på Nannynu! för att jag läst bra om företaget på internet och jag ansåg att företaget var seriöst och att de var ett relativt stort barnvaktsföretag. Att börja jobba hos en familj som jag från början inte kände, tyckte jag bara var roligt. Jag såg fram emot att träffa familjen och lära känna dem. Familjen hade inte träffat mig sedan innan heller, så vi var båda i samma situation vilket kändes bra, berättar Ellen.

  Isabella förklarar varför hon valt att söka barnvaktsjobb externt och hur starten kommer kännas:
  - Jag tycker att Nannynu! känns som ett företag med seriösa och bra villkor – både för familjer och anställda. Jag tycker om att polisregister dras ut, man blir utbildad i HLR etc. Det gör att det blir ett tryggt företag. Att börja jobba hos en ny familj är nervöst och spännande på samma gång – både för oss men även för familjerna. Men under tidens gång så lär man känna varandra allt bättre och spänningen försvinner. Jag kommer fokusera på att barnet känner sig tryggt med mig och att barnet ska känna att det kommer bli roligt när jag kommer. Inte att det är något som är jobbigt. Det ska vara en rolig tid tillsammans.

  I Göteborg finns massor av saker att göra med barn förklarar Ellen:
  - Göteborg erbjuder mycket aktiviteter som man kan göra tillsammans med barn. I Slottskogen kan man besöka djur och äta medhavd picknick som man gjort tillsammans med barnen innan. Sen finns lekplatsen Plikta att leka på i anslutning till Slottskogen. Om vädret inte tillåter kan en dag inne på Universeum vara spännande.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt Eva

  Publicerat | februari 9, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt Eva

  Eva har arbetat hos oss sedan mars 2014. Hon har jobbat hos tre familjer via Nannynu! runt om i centrala Stockholm. Eva är en fantastisk person, alltid ett leende på läpparna, ödmjuk och kompetent. Det märks att Eva jobbat med barn i hela sitt vuxna liv. På Nannynu! har hon arbetat med barn som är upp till två år gamla. Vi på Nannynu! är väldigt glada att hon fortsätter hos oss 2015 och framåt.

  Eva är 68 år gammal och bor på Södermalm. På fritiden tränar hon på gym, med Yoga och meditation. Annars är hon gärna i skogen och letar svamp. Eva är idag pensionerad förskolelärare. 

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Att jobba med barn är så oerhört roligt och givande. Har gjort det under större delen av mina yrkesverksamma år, huvudsakligen som förskollärare. Därför känns det jättebra att när jag nu gått i pension kunna få fortsätta att arbeta med barn, nu som nanny. Att få vara med när barnen undersöker och utforskar sin omgivning både ute och inne är så spännande. Grunden för en fortsatt bra relation är att se och respektera barnet.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Första intrycket jag fick av Nannynu! var positivt. Från första telefonkontakten och vidare framåt. Det känns bra med att ha en kontaktperson och att de försöker se vilka nannies som kan passa till ”rätt” familj. Det har även varit givande uppföljningar, däremellan trevliga telefonkontakter och mejl. 

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  I båda stadsdelarna finns det bra parker att besöka. Humlegården med parklek och stora gräsmattor är välbesökt av mig och barnet som nu är 1 1/2 år.  Där finns även massor av hundar som leker och är på hundpromenader. Kronobergsparken på Kungsholmen är också en bra park. Där brukar vi bl.a sparka boll och spela bandy. Sen gör vi gärna ett besök på biblioteket som har en jättebra barnavdelning.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  I stan är det ju framförallt gator och trafik som kan vara farligt för barn. Barnen som jag passar är 1½ – 2 år och sitter i vagn när vi förflyttar oss i stan. När vi stannar vid övergångsställen brukar jag prata med barnen om röd stoppsignal och grönt när man kan gå.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Prata med och lyssna på barnet. Var kreativ och använd olika uttrycksmedel som sång, målning, läsande, berättande med mera. Lek tillsammans med barnet! Försök att hitta barnets intresseområden. Det är även viktigt med bra relation till föräldrar. 

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt Ebba

  Publicerat | februari 2, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt Ebba

  Ebba har arbetat hos oss sedan januari 2014. Hon har jobbat hos tre olika familjer via Nannynu! i Täby, Danderyd och vid Odenplan. Ebba är en fantasifull, kreativ och barnkär barnvakt. Vi på Nannynu! är så glada att hon fortsätter med oss under 2015.

  Ebba är 18 år gammal och bor i Täby. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Södra latins gymnasium.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Barn har förmågan att sätta igång ens kreativa och spralliga sida, något som jag själv uppskattar väldigt mycket. De kan alltid ge dig ett stort leende på läpparna och lysa upp en grå dag. Detta gör jobbet som barnvakt positivt och givande.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Att veta att man är anställd och alltid har företaget och sin kontaktperson bakom sig underlättar väldigt. Det får mig att känna mig trygg och bra på det jag gör. Att alltid kunna få tips på t.ex aktiviteter och sånger är även väldigt positivt.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Jag jobbar oftast på kvällar vilket gör att jag och barnen inte så ofta har chansen att vara utomhus utan finner aktiviteter hemma. När jag jobbar i Ella gård så brukar det dock vara på dagen och där finns det stora ängar som är perfekta för lite fotbollsmatcher och lekplatser där ”Dunken” är väldigt uppskattat.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  När jag jobbar inne vid Odenplan är det viktigt att vara väldigt noggrann med barnen eftersom att i princip alla gator däromkring är trafikerade, men så länge man håller sig till övergångsställena är det inga problem. Vid mina andra två familjer i Ella gård och Stocksund finns det ingenting att oroa sig över.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Att vara kreativ och ha tålamod! Barn kan snabbt tröttna på lekar och då är det din uppgift att finna en ny aktivitet så ta chansen att använda din fantasi. Du kan även hamna i många situationer där det gäller det att plocka fram ditt tålamod exempelvis när det är dags att äta!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ebba skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar killarna från fritids vid 16.00, därifrån går vi hemåt. Väl hemma gäller aktiviteter som studsmatta, innebandy, kurragömma eller fotboll. Ibland plingar någon kompis på och då tar vi oss alla ner till parken för en omgång ”Dunken”. Vid kl 18.00 lagar jag middag och sedan är det middagsdags. Därefter kan det vara dags för parken igen eller så blir det kanske lite inomhusbandy, allt beror på årstid! Ifall det är vår och sommar är det i alla fall alltid fokus på att försöka hålla oss utomhus och njuta!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt Josefine

  Publicerat | januari 26, 2015 | Inga Kommentarer


  Josefine har arbetat hos oss sedan augusti 2014. Hon arbetar hos en familj via Nannynu! där hon upplevs som en trygg och ansvarsfull barnvakt. Vi på Nannynu! är väldigt glada att ha Josefine hos oss.

  Josefine är 18 år gammal och bor i Tyresö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar Josefine sista året på Värmdö gymnasium där hon läser Samhälle med kulturprofil. Familjen Josefine arbetar hos bor i Enskede.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Att vara barnvakt passar mig mycket bättre just nu än något annat jobb. Jag upplever inte att det är samma stress som att ha ett arbete som att sitta i en kassa eller att jobba som servitris. Naturligtvis så har man istället ett stort ansvar för barnet som man passar. Just det är också något som är väldigt bra att lära sig, att ansvara för någon annan än sig själv. Dessutom är ju barn oftast hur mysiga och roliga som helst! Det gäller bara att veta hur man ska reagera i olika situationer för att allt ska gå bra.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det är ett roligt alternativ till extrajobb och Nannynu hjälper att hitta en familj som passar en själv och som är nära. Jag tycker att de på Nannynu hade byggt upp anställningen på ett bra sätt i steg som kändes tryggt. Man blev inte bara helt plötsligt placerad hos en slumpmässig familj utan man får gå på intervju och en kurs där man även får träffa andra barnvakter som man kan få tips av. Jag fick definitivt ett bättre grepp om hur man ska vara en riktigt bra barnvakt. Med Nannynu blir det mer professionellt. När man börjar arbeta får man dessutom en kontaktperson som följer upp ens arbetsgång och som man kan ringa till om man har några funderingar. Det gör också att man känner säg bekväm, man har någon som kan hjälpa en.

  Jag har verkligen fått en familj och ett barn som är underbara! De passar verkligen mig och där har Nannynu lyckats matcha väldigt bra. Det är inte tungt att gå till jobbet, man längtar istället! Man blir ju vän med barnet och jag antar att det kommer kännas ganska tråkigt och jobbigt när jag måste/ska sluta.  

  Hos Nannynu! får jag dessutom själv välja hur/var/när jag vill jobba och det är därför det funkar så perfekt som extrajobb, trots att jag jobbar heltid på kontor.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Det finns en park som ligger en bit bort, vet inte om den har något speciellt namn. Dit brukar jag ofta gå efter jag hämtat barnet på dagis. Där finns så många olika saker för barn i olika åldrar. Även om flickan som jag passar bara är 1,5 år så är det perfekt att vara ute där och få upptäcka.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Det är ett övergångsställe som man går över när man ska till huset men barnet jag passar sitter i vagn så det brukar inte vara något problem då. Ibland så är vi ute runt huset bara och då är vägen nära men det gäller att ständigt ha koll på barnet och vara lyhörd om någon bil skulle vara på väg in området där huset ligger.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips är att vara uppmärksam på barnet, vilken ålder hen än är så visar ofta barnet på olika sätt vad hen vill göra. Ta reda på vad barnet tycker om och var hela tiden uppmuntrande och glad. Barnet känner ofta av ens humör så om hen skulle göra sig illa, bara lite, så ska man inte göra det till en sådan stor grej. En annan viktig sak är att ha god kommunikation med föräldrarna, skriva när barnet har somnat till exempel. 

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  Under april månad 2014 genomförde vi för andra året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,2 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Nannynu! Nannynu!

  Veckans stjärna

  Veckans stjärnbarnvakt Felicia Felicia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Felicia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 800 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning #1 - Barn-hlr & Barnolycksfall

  Vi utbildar barnvakterna i barnolycksfall och hur de utför Barn-HLR. Kursen hålls av våra certifierade instruktörer. Du kan även ställa sjukvårdsrelaterade frågor till vår instruktör Christine.

  Utbildning #2 - Nannycertifiering

  Vi certifierar våra barnvakter med vår Nannycertifiering.  Nannycertifieringen är utvecklad tillsammans med en leg. psykolog/leg. psykoterapeut och avslutas med ett prov för våra anställda.

  Bakgrundskontroll & rekrytering

  Vi är noga med att bakgrundskontrollera våra barnvakter. Alla våra barnvakter behöver ha tidigare erfarenheter av barn, vi kontrollerar att deras angivna erfarenhet stämmer och gör andra kontroller. Här kan du läsa hur vår process går till och vilka kontroller vi gör.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss. Vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier