Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Nannynu! i Dagens industri 21 februari 2017. ”Barnpassare tar nya vägar”

Publicerat | februari 24, 2017 | Inga Kommentarer


Nannynu! i Dagens industri 21 februari 2017. "Barnpassare tar nya vägar"

Tisdag 21/2 var Nannynu! med i ett reportage av Dagens industri. Läs hela artikeln här.

Nedan kan ni läsa utdrag om Nannynu! ur artikeln ”Barnpassare tar nya vägar”, skriven av Hanna Dunér.

”Tidigare hade vi en tillväxt på runt 20 procent varje år. Den siffran har nu avtagit. Tidigare köpte en kund i snitt 16 timmar per månad. Efter sänkningen minskade det snabbt till tolv”, säger Per Danckwardt som är vd för marknadsledaren Nannynu.

Branschen utgörs av ett trettiotal aktörer, varav de flesta är Stockholmsbaserade. Av de fem största omsätter Nannynu cirka 27 Mkr, och de övriga fyra mellan 4 Mkr och 8 Mkr.

Att de flesta bolagen fortfarande är relativt små beror på branschens komplexitet, och en svårighet att professionalisera, menar Per Danckwardt på Nannynu.

”Vårt uppdrag bygger på att vinna förtroende. Du har väldigt krävande kunder, du ska ha kapacitet att rekrytera, få din personal att prestera och vidareutvecklas, samtidigt som du bara fakturerar varje kund för tio timmar i månaden. Det är svårt att få lönsamhet och få det att fungera affärsmässigt”.

Marknadens exakta storlek är svårbedömd tack vare att en stor andel barnpassning är svart arbete.

Elin Kvist, forskare vid Sociologiska institutionen på universitetet i Umeå, som har forskat på städtjänster, menar att det finns en försiktighet när det gäller professionell barnpassning.

”Att sälja ruttjänster handlar om att etablera förtroende. Eftersom barnpassning handlar extra mycket om tillit och förtroende, så kanske många väljer att anlita bekantas tonårsbarn svart istället för att köpa tjänsten vitt från ett företag”, säger Elin Kvist.

Om 2016 var ett stålbad, kan 2017 bli året då de företag som finns kvar breddar sitt tjänsteutbud.

Nannynu var förutseende och rullade redan sommaren 2016 ut städtjänsten Tidynu.

Per Danckwardt tror på en svag återhämtning det kommande räkenskapsåret.

”Jag tror att vi har tagit oss igenom den största osäkerheten, vilket märks på våra ägare som är villiga att satsa igen. Vi ser också att efterfrågan på vår städtjänst har kommit igång bra”.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Julia från Rönninge

  Publicerat | februari 20, 2017 | Inga Kommentarer

  Denna vecka är Julia från Rönninge veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2016. Idag jobbar Julia åt en familj i Hägersten. ”Det har rullat på jättefint med Julia. Både jag och sonen tycker verkligen bra om Julia”, berättar familjen som är fortsatt mycket nöjd med henne. Vi på Nannynu! tycker att Julia gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Julia är 17 år och bor i Rönninge, Salem. Hon studerar på gymnasiet där hon läser estetiskt gymnasium med inriktning sång. Vid sidan av hennes studier och barnvaktande sjunger hon gärna, träffar gärna vänner och familj samt arbetar extra på ett lekland under helgtid. Läs intervjun med Julia nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har alltid tyckt om barn. När jag var liten hade jag mina jämnåriga syskon och vi lekte alltid tillsammans och hade roligt. Men jag längtade efter ett småsyskon som jag kunde ta hand om. Jag hade bebisdockor som jag dagligen tog hand om. Sedan fick jag ett till småsyskon när jag var nio. Han döptes till Viggo och jag var noga att vaka över och ta hand om honom. Tror mitt intresse kom därifrån för att jag kände att jag hade ansvar att min lillebror skulle få det så bra som möjligt och tyckte så mycket om att umgås med honom och lära ut saker. Så varför jag älskar att passa barn är svårt och svara på. Men för att de är så söta, accepterande och för det är så kul att leka med dem. De säger så charmiga saker och det är inte bara jag som lär de saker utan de lär mig viktiga grejer.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag tycker det är kul och jobba på Nannynu! för att jag får jobba med ett intresse och för jag har en sån fin värdfamilj men också för att kommunikationen är bra. Allt går enkelt och smidigt och Nannynu! är väldigt professionella. Att peppa barnvakter att få vara med i veckans stjärnbarnvakt uppskattas av de anställda. Det ger mig iallafall pepp att göra ett bra jobb. Det är det jag tycker om Nannynu!

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Det beror på helt. Om barnet är helt slut efter en hård dag i skolan kan vi bara kolla på tv ibland men att emellan åt byta sysselsättning men med något som inte kräver så mycket energi. Ex läsa bok, spela lite schack eller baka. Annars brukar vi spela Pokémon go, bygga lego, rita och pyssla.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att alltid ha en idé om vad en kan göra under dagen men att även lyssna på vad barnen gillar att göra. På så sätt hittar barnet kanske ett nytt intresse men har även någon att dela med sina intressen för. Beröm mycket. Det lilla kan ge mycket. Inget slår ett barns leende när de känner sig stolta efter mycket beröm! Sen tycker jag att det är viktigt att ha en bra relation med föräldern till barnen jag passar. Min värdfamilj och jag sms:ar alltid dagen innan och checkar av lite. Det är väldigt viktigt för båda men också bara slänga iväg ett sms när vi har kommit hem för att föräldrarna ska veta att allt är lugnt och att det går bra. Jag brukar ex skriva ” Hej vi är hemma nu! Vi tänkte baka nu en liten stund. Det blir kladdkaka och senare kanske vi bygger lite lego. Ha det så bra så ses vi ikväll!” Något kort bara så att föräldern är medveten och vet att allt har gått bra!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Julia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  1: Hämtar barnet från skolan. Checkar av med läraren och barnet att allt har gått bra. Frågar om läxor och vad de har gjort i skolan idag.

  2: Tar en promenad hem i 15 minuter. När vi är hemma sms:ar jag föräldern att allt är bra och att vi är hemma. Sedan berätta vad vi ska göra eller om något speciellt måste sägas.

  3: Sedan brukar jag att fråga vad barnet vill göra. Ibland vet barnen och ibland har de ingen aning. Då är det bra att vara förbered med små saker en kan göra. Ex pyssla lite, spela något spel, leka kurragömma.

  4: Efter att ha lekt med barnet och klockan börja närma sig halv sex brukar jag börja med maten. Om de vill får de gärna vara med och göra lite. Men en måste absolut ha koll på allt så barnet inte kan skada sig. Annars om barnet inte vill laga mat med mig så brukar jag sätta på tv. Ibland väljer de och kolla på tv eller så fortsätter de leka med något annat.

  5: Medan jag lagar mat kollar jag in och ser vad barnet gör och pratar lite.

  6: Sedan äter vi tillsammans. Brukar även ge barnen ansvar att duka bordet. Vi sitter vid matbordet och pratar. Ibland lär vi oss något nytt om varandra eller sitter och skrattar åt en rolig historia.

  7: Sedan klockan sju börjar rapport som vi brukar kolla på. Ett bra program där barn lär sig mycket på och som är lättförståeligt. Brukar även efter programmet gå in på hemsidan och rösta på ett par saker, som veckans roliga klipp osv.

  8: Sedan brukar vi ibland baka, kanske spela ett spel, rita lite. Är jätteolika.

  9: När klockan är lite innan åtta börjar det bli sängdags. Byta om till pyjamas, borsta tänderna och städa undan allt som har tagits fram.

  10: När det är klart så läser vi en bok i ca 20 minuter och pratar lite. Tycker det är bra att läsa bok innan de somnar då det ökar intresset men också för då kopplar de av och somnar enklare. Sen är det mysigt och roligt att bara läsa.

  11: Sedan väntar jag på att föräldern ska komma hem där vi pratar om hur det har gått och vad vi har gjort. Men även om andra grejer. Sedan åker jag hem och ser fram emot nästa veckas jobb:).

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Caroline från Bromma

  Publicerat | februari 15, 2017 | Inga Kommentarer

  Denna vecka är Caroline från Bromma veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2014 i en familj i Bromma. ”Vi är verkligen nöjda med Caroline. Barnen älskar henne och vi tycker det funkar alldeles utmärkt.”, berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Caroline har gjort ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Caroline är 18 år och bor i Bromma. År 2016 tog hon studenten och arbetar nu heltid på ett företag. När hon inte arbetar så sysslar hon med sång, dans, löper och reser gärna. Nedan kan du läsa intervjun med Caroline:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Det roligaste med att passa barn är att de är så fulla av energi, de ser minsta lilla grej som ett stort äventyr. Det är spännande att förstå sig på hur de tänker. Jag jobbade heltid på en förskola i ett par veckor efter sommaren och jag minns att jag tänkte att det är ett så viktigt jobb, men jättesvårt också förstås. Svårare än man kan tro. Jag minns även att det bästa med ens barndom var de gånger man fick göra det där lilla extra, som inte behövde vara något särskilt stort heller. Man har ju gjort ett barns dag om man t.ex. bakar, vilket man kanske inte gör varje gång. Så om man är trött en dag och barnen frågar en om man kan göra något speciellt som man egentligen inte är supertaggad på, typ som att hoppa studsmatta, så brukar jag förstås ändå alltid säga ja för att jag vet hur mycket det betyder för dem. De blir helt lyriska! Och om de om tio år kan titta tillbaka på sin barndom och tänka: ”det där, det var det som förgyllde min barndom.” Då är jag bara superglad om jag kunnat vara en del av det.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag har ju jobbat på Nannynu! i 2,5 år till jul men har varit barnvakt mycket längre, ca 7,5 år, så jag har ju en hel del erfarenhet nu om att vara barnvakt men framförallt om olika typer av barn, om man säger så. Det bästa med Nannynu! är att de på kontoret är väldigt vänliga och tillmötesgående. Kommunikationen till kontoret går lätt om man behöver få tag på någon och jag gillar konceptet att man har en egen kontaktperson så man alltid vet vem man ska kontakta vid problem eller frågor o.s.v. Dessutom är man alltid uppdaterad via nyhetsbrevet som kommer varje månad även om man inte pratat med sin kontaktperson nyligen. Det är även positivt att man kan lägga upp sina tider direkt med familjen utan att behöva gå via kontoret, det blir väldigt mycket flexiblare och enklare då tycker jag.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Mina barnvaktsbarn tycker om att spela brädspel, hoppa studsmatta och att leka ”apan i mitten” med en toffel. Barn brukar ju tycka denna lek kan vara väldigt jobbig och frustrerande om de står i mitten, men om det blir lagom länge så funkar det. Jag brukar därför oftast stå i mitten. Båda barnen viker sig dubbla av skratt när jag ”missar” toffeln, vilket är härligt att se. I höstas började vi även spela Pokémon Go, det älskar ju storebrorsan, även om lillasyster är måttligt intresserad. Vi brukar gå till en park i närheten där de bor så kan hon åka rutschkana medan han fångar någon Pokémon. Jag brukar inte vara för att spela spel på telefoner eller surfplattor när jag är barnvakt men barnen kommer ut och rör på sig vilket är bra i allmänhet, så det är väl undantaget.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips till andra barnvakter är väl att försöka skapa en kreativ miljö där man säger ja om barnen föreslår något, även om man är trött. Självklart ska man ju även sätta gränser, men ändå. Dessutom tror jag även på att lyssna på vad barnen har att säga. Jag tar för vana att fråga barnen vad de har gjort i skolan under dagen, vad de gjort i helgen o.s.v. Detta gör vi framförallt under middagen. Jag tror det är superviktigt för barnen att få formulera sig själva och berätta. Här har jag märkt att det lätt blir så att storasyskon börjar berätta och tolka åt en vad det yngre syskonet säger, men här försöker jag uppmuntra även det yngre barnet att få formulera sig själv utan hjälp. Prova det! Och om så är fallet för dig med så kan du öva dem på att tala för sig själva. Det är del i att bli självständig och tänka sina egna tankar, och det tror jag är väldigt nyttigt att lära sig.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Caroline om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  En vanlig arbetsdag ser ut som såhär att jag hämtar barnen kl. 16 i skolan där de går. När vi kommer hem brukar vi gå till parken där de bor och fånga Pokémons, klättra och åka rutschkana. Ibland hinner vi även studsa studsmatta i deras trädgård.Sedan går vi hem och äter middag, ofta varma mackor med mozzarella eller fetaost på, vilket både barnen och jag gillar. Sedan brukar lillasyster få välja något att göra så att det blir rättvist, vilket varit fia med knuff nio gånger av tio under hösten. Sedan brukar vi sätta på musik och dansa, köra charader eller spela ytterligare något spel tills föräldrarna kommer hem vid 19.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ellinor från Enskede

  Publicerat | februari 8, 2017 | Inga Kommentarer

  Denna vecka är Ellinor från Enskede veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan april 2015. Idag jobbar Ellinor åt en familj i Johanneshov. ”Det fungerar fantastiskt med Ellinor”, berättar familjen som är fortsatt mycket nöjda med henne. Vi på Nannynu! tycker att Ellinor gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Ellinor är 19 år och bor i Gubbängen, Enskede. År 2016 tog hon studenten och arbetar istället nu innan hon planerar att fortsätta studera vidare. Vid sidan av hennes barnvaktande arbetar hon deltid som publikvärd på Konserthuset. Nedan kan du läsa intervjun med Ellinor:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har redan som liten tyckt om att passa barn, just för att det är roligt att man får vara en förebild för barnen men också för att man lär sig att ta eget ansvar.

  En av anledning till att jag tycker att barnvakt är ett så pass roligt jobb är för att det så givande. Barn har alltid en sån härlig energi som lätt smittar av sig och gör att arbetet blir otroligt kul. Jag är en person som gillar att hjälpa människor och det får jag chansen att göra genom detta jobb. Bara av att hämta barnen på förskolan och se att dom kommer springandes mot en av lycka gör en såklart väldigt glad, men även att se föräldrarnas glädje för att man tar hand om deras barn på ett sånt bra sätt. Det tycker jag är det finaste med att arbeta som barnvakt. När man ska gå hem är man alltid helt fylld av glädje från den härliga energin som barnen har givit mig.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag tycker om företaget och tycker det är en ära att få representera det. Det känns även tryggt att veta att oavsett vad som sker så har man ett företag bakom sig som hjälper en om det skulle behövas. Har man några frågor eller funderingar så har man en personlig kontaktperson som hjälper en vilket är väldigt bra och smidigt.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Det varierar mycket. Vi brukar ofta leka för att dom önskar det, men jag ser även till att variera aktiviteterna för att det inte ska bli tråkigt och ensidigt. Vi kan göra allt ifrån att rita, spela spel, bygga lego/tågbana eller göra pärlplattor.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att vara uppmärksam, lekfull men också otroligt flexibel. Man kanske har planerat hur dagen ska se ut genom att tänka ut vad man ska leka och göra när man kommer hem, men barnen kanske är jättetrötta eftersom det kan ha varit mycket intryck under dagen. Kanske vill de inte vill leka på en gång utan bearbeta dessa intryck genom att leka lite själva eller kanske bara prata om dagen som vart helt enkelt. Det går kanske inte alltid som man har planerat eller tänkt men det gör ingenting, bara barnen är nöjda så räcker det.

  Sen är det även viktigt att vara lekfull. Man kan göra rutiner som barnen kanske anser är tråkiga som tex att borsta tänderna eller byta blöja. Man kan göra dessa till en lek eller tävling för att fånga barnens intresse och på sånt sätt får rutinerna som i början ansågs vara tråkiga till roliga.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ellinor om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar barnen runt fyra på förskolan, sen går vi hem och dom får en frukt på vägen. När vi kommer hem ser jag till att barnen tvättar händerna och byter blöja om så behövs. Sedan får dom göra vad dom vill, vilket oftast är att leka. Jag leker då med dom tills det är dags att förbereda middagen. Runt femtiden är maten klar och vi äter. Sedan fortsätter vi att leka fram tills att klockan är sex. Då ser jag till att plocka ihop samt att sätta på pyjamas på barnen. När de är klart är det dags för välling, under tiden kollar barnen på Bolibompa.

  Sen borstar jag tänderna på barnen och sen väntar vi på att föräldrarna ska komma hem, vilket brukar ske runt sju/åttatiden. Oftast somnar barnen innan föräldrarna har kommit hem i soffan och då bär jag över dom till deras sängar.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Malin från Solna

  Publicerat | januari 31, 2017 | Inga Kommentarer

  Veckans stjärnbarnvakt - Malin från Solna

  Denna vecka är Malin från Solna veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2015. Idag jobbar Malin hos tre olika familjer som bor i Solna, på Kungsholmen och på Östermalm. Vi får ofta höra bra från familjerna om henne. ”Bra tjej, vi är supernöjda och vår son tycker mycket om henne!”. Vi på Nannynu! tycker att Malin gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Malin är 28 år och bor i Solna. Vid sidan av hennes barnvaktande studerar hon till naprapat på heltid och driver eget företag. Nedan kan du läsa intervjun med henne:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har alltid gillat barn och den glädje de ger. De kommer med så roliga funderingar och tankar.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Nannynu! ger dig möjlighet att jobba utifrån vad du själv har tid med och återkopplar med jämna mellanrum.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  De olika barnen gillar olika saker så det är utvecklande att hitta något som passar alla. Jag passar enbart killar så det blir mycket lego/duplo-byggande, leka med tågbana/klossar eller som att vara ute i lekparken (Humlegården) när det är väder för det.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips är att försöka få barnen att hitta på något att leka med som dem gillar att göra. Försöka aktivera dem så mycket som möjligt.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Malin om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Oftast hämtar jag barnen på förskolan och så går vi hem för att göra något hemma och sen kommer föräldrarna hem och lagar mat till dem. Hos ena familjen ser jag till att barnet äter middagen som är framplockat. Sedan nattar jag barnet.

 • Dela

 • Nannynu! medarbetarenkät 2016

  Publicerat | januari 23, 2017 | Inga Kommentarer

  Nannynu! medarbetarenkät 2016

  Under november och december 2016 genomförde Nannynu! sin stora medarbetarundersökning för fjärde året i rad. I likhet med tidigare år fick vi återigen fina resultat som vi är nöjda med. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu! uppskattar barnvakternas engagemang i enkäten. Vi anser att återkoppling är en naturlig del för att kunna få så bra förutsättningar som möjligt att skapa trivsel i arbetet, utveckla vår utbildning och vårt bemötande. Vi har fått många fina omdömen, såväl som rekommendationer på vad som kan utvecklas. Enkäten skickades ut till 950 barnvakter och 739 deltog i undersökningen.

  Vi är mycket stolta över att 97,9 % av barnvakterna som deltog skulle rekommendera vänner och bekanta att söka jobb hos Nannynu!.
  Nedan följer en presentation av resultatet på frågor som våra barnvakter svarat på.

  Här kan du läsa mer om vad våra kunder sa i kundundersökningen 2016

  Din åldersgrupp.

  Jag har en bra relation till familjen jag jobbar hos.

  Jag har en bra relation till min kontaktperson på Nannynu!.

  Jag skulle rekommendera vänner och bekanta att söka jobb hos Nannynu!.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ellinor från Järfälla

  Publicerat | januari 16, 2017 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Ellinor från Järfälla

  Denna vecka är Ellinor från Järfälla veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan juni 2016. Ellinor har hjälpt en familj i Bromma en eftermiddag i veckan. Familjen tycker hon är en riktigt bra barnvakt. Vi på Nannynu! vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

  Ellinor är 20 år och bor i Järfälla. Vid sidan av hennes barnvaktande arbetar hon som säljare i butik. Nedan kan du läsa intervjun med Ellinor:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  För att man får lära sig något nytt av barnen, man får vara rolig på ett sätt man inte alltid kan vara med vuxna och för att barn är det härligaste som finns.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Man får bra utbildning, det finns alltid någon man kan prata med om man har frågor och de passar ihop barnvakterna med familjer bra!

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Spela fotboll/innebandy/basket och andra sporter. Annars så är det mycket pyssel!

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  För mig är barnen arbetsgivaren. Man ska lyssna på vad de vill göra så att man kan anpassa ens tid till roligheter! Ibland kanske de inte orkar vara med på en aktivitet och då får man acceptera det och ta det lugnt istället.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ellinor om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Hämtar först minsta grabben på förskolan runt 16 tiden, sedan promenerar vi tillsammans till skolan och hämtar de andra två grabbarna. Har vi tur med vädret tar ibland promenaden hem i en timme och leker längst med vägen. Vi brukar först göra en aktivitet och sedan så får de leka med vad de vill medan jag lagar mat för en gemensam måltid vid 17.30/18. Sedan om de orkar leker vi vidare eller så myser vi ned oss i soffan.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Alexandra från Östermalm

  Publicerat | januari 12, 2017 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Alexandra från Östermalm

  Denna vecka är Alexandra från Östermalm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2015. Idag jobbar Alexandra några gånger i månaden åt två olika familjer på Östermalm i Stockholm. Vi på Nannynu! vill den här veckan lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Alexandra är 18 år och bor på Östermalm. Vid sidan av hennes barnvaktande läser hon nu ekonomi och gör nu sitt sista år på gymnasiet. När Alexandra inte är barnvakt eller studerar är hon gärna med familj och vänner som tar fram det bästa i henne. Nedan kan du läsa intervjun med Alexandra:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag tycker att det är kul då jag alltid lär mig nya saker. Allt från olika tankar som barn har till hur olika barn reagerar i olika situationer. Det är även intressant och kul att se hur relationen med barnen utvecklas under tiden man spenderar tillsammans. Från att vi i början inte alltid kom överens till att vi nu har väldigt roligt tillsammans. Jag tror även att jag lär mig lika mycket av barnen som barnen lär sig av mig, vilket jag tycker är kul.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Det jag gillar mest med Nannynu! är att det är ett välorganiserat företag då jag själv är organiserad och tycker om när saker och ting är i sin ordning. Något annat som jag tycker om är att jag alltid känner mig trygg. Jag vet att jag alltid kan höra av mig om jag har några frågor eller funderingar. Att Nannynu! hör av sig och frågar hur allt går och att man har en regelbunden kontakt med sin kontaktperson är också något jag uppskattar.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Jag har två familjer som jag hjälper. Det jag tycker är kul är att barnen i de olika familjerna tycker om att göra olika saker. I den ena familjen tycker barnen om att ta det lugnt och t.ex. sitta ner och pyssla, medan barnen i den andra familjen tycker om att gå till parken och älskar aktiviteter som fotboll.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips är nog att alltid ha en bra kommunikation med föräldrarna, barnen och Nannynu! Fråga hellre en gång för mycket än en gång för lite.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alexandra om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Allt beror på vad barnen vill göra och vilket humör de är på. Jag jobbar med två familjer så det kan se väldigt olika ut. Men jag hämtar barnen på förskolan i ena familjen och i skolan i den andra. Jag brukar fråga barnen om det är något speciellt som de vill göra eller så har jag planerat något, som t.ex. museum eller parken. Annars går vi hem och t.ex. pysslar eller spelar spel. När det är middagsdags så lagar jag mat som vi sen äter tillsammans. Efter maten gör vi bara lugna saker så att barnen ska börja varva ner och bli trötta. I den ena familjen så kommer föräldrarna hem lite efter maten, medan i den andra familjen så läser jag en saga för barnen och försöker få dem att somna. När föräldrarna kommer hem berättar jag vad vi gjort och om det är något som gått mindre bra. Vi säger hejdå och ses igen om en vecka.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Södermalm jobbar i Nacka

  Publicerat | december 16, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Elin från Södermalm jobbar i Nacka

  Denna vecka är Elin från Södermalm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2016. Idag jobbar Elin två gånger i veckan åt en familj i Nacka. Hon är väldigt populär av barnet hon passar. Vi på Nannynu! tycker att Elin gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Hon kommer även jobba som Nannynu!s ambassadör på hennes skola.

  Elin är 18 år och bor på Södermalm. Vid sidan av hennes jobb på Nannynu!s så studerar hon på naturprogrammet, Nacka gymnasium. Utöver skolan så är hon gärna med vänner, tränar, lyssnar på musik eller läser. Hon dansar och går på Yoga sedan några år tillbaka. Nedan kan du läsa intervjun med Elin:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag tycker det är jätteroligt att vara runt barn eftersom de ofta är så himla energifulla och glada. Att passa barn är väldigt givande och det finns inget som går upp mot att mötas av ett stort leende när man hämtar på dagis. Det är också roligt att följa med i barnets utveckling och ser hur hen lär sig nya saker och växer.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag trivs väldigt bra hos Nannynu! just eftersom allt fungerar så bra. Man får bra riktlinjer för hur man ska göra, och en bra hjärt- & lungräddningsutbildning innan man börjar arbeta hos familjen. Dessutom vet man att det alltid finns en kontaktperson som man kan höra av sig om problem uppstår. Nannynu! skapar bra förutsättningar för kommunikation med familjen man arbetar hos så att man tillsammans kan komma fram till bra arbetstider osv. Det gör att allt redan är fixat när man kommer till passen och man kan fokusera på att ha så kul som möjligt med barnen.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Den treåring som jag passar tycker om att leka i parken, sjunga, läsa sagor, klippa och rita, leka med lego eller köra olika rollspelslekar.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt största tips till andra barnvakter att komma på idéer på lekar och aktiviteter innan passet så att man har någon idé utifall barnet tröttnar på sina tidigare lekar. Ett annat tips är är att klä sig varmt och äta bra inför passen så att man orkar vara ute och leka länge, speciellt nu när det börjar bli kallt.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Elin om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  En vanlig eftermiddag när jag passar barn består av hämtning på dagis för att sedan gå till den närliggande parken där vi leker ett tag, t.ex gungar eller klättrar i klätterställningar. Sen går vi hem och jag lagar middag medan hen leker eller tar det lugnt i soffan en stund. Efter barnet ätit middag leker vi någon lek (t.ex kurragömma) eller bygger lego, lägger pussel eller klipper och klistrar. Ibland är barnet trött efter en lång dag och då brukar vi sitta i soffan och läsa en saga. Fram mot kvällen kommer någon av barnets föräldrar hem och då säger vi hejdå för dagen.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Paola från Norra Djurgården

  Publicerat | december 5, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Paola från Norra Djurgården

  Denna vecka är Paola från Norra Djurgården veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan december 2015. Nu jobbar Paola 1-3 dagar i veckan åt två olika familjer boendes i Årstaberg och på Kungsholmen. Familjerna är väldigt nöjda med henne och tycker hon är en jättebra barnvakt. Vi på Nannynu! tycker att Paola gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Paola är 27 år och bor på Norra Djurgården. Vid sidan av hennes barnvaktande studerar hon svenska för att bli barnskötare. Nedan kan du läsa intervjun med Paola som är på engelska:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Because kids have their own way to see the world, I can discover something new with them when I don’t expect it. Every day is different and full of new adventures.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  It is a very well organized company. My contact person is always available and it clarifies every doubt I have. Nannynu! also blends the confidence of a stable job with time flexibility.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Kids really like to unleash their creativity. I let them draw stuff on papers, build thing with Legos and make up fantastic stories with them.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Grow up with them. If they see you as a playmate everything gets much easier. Of course you have a lot of responsibility and you should stay careful while you are playing with them.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Paola om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  I pick up the kids from the daycare at 3 PM, on the way home we usually have a walk in the park nearby. If the weather is nice we usually stay in the park and we have a snack, usually a fruit or some yoghurt. Then we go home and we read books, play with lego, puzzles, we also make some drawing until the parents come back

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  98,5% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2016 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 98,5% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier