Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Nanny.nu

Referenser

“Jag måste bara säga att ni också har varit väldigt bra som företag, det känns jätteskönt att ha er som stöd när man är barnvakt. /Lovisa”
Mvh, Lovisa
Läs mer

Veckans stjärna

Publicerat | oktober 22, 2014 | Inga Kommentarer


Elina jobbar hos oss på Nannynu! sedan september 2013 och är en mycket uppskattad barnvakt både av oss här på kontoret men även av familjen som hon hjälper någon/några gånger i veckan. Familjer berättar att dottern längtar tills att hon ska komma och säger att Elina är toppen! Vi tycker också Elina är en riktigt toppenbra barnvakt; hon är påhittig, positiv och hör alltid av sig och berättar hur det går vilket vi tycker är jätteroligt!

Elina är 21 år gammal och bor i studentkorridor på Stora Lappskärrsberget, Norra Djurgården. Hon pluggar till journalist på Södertörnshögskola. Familjen hon har via oss bor i Djursholm. 

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Det är ett väldigt aktivt jobb som innebär fart och fläng, något som passar mig som är en väldigt sprallig person. Sen är barn oftast så himla glada och prestigelösa vilket man inte kan låta bli att dras med i. 

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Därför att jag känner mig trygg med att även om jag arbetar hos en familj, har jag företaget Nannynu i ryggen. Min kontaktperson Emma hör kontinuerligt av sig för uppföljning och det känns bra att ha en specifik person på Nannynu som jag kan vända mig till vid frågor/stöd och som har insikt i min situation. 

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Vi är nästan alltid hemma, men familjen har en stor gård med gunga, studsmatta och en lekstuga som vi brukar leka i. 

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Det finns inga större faror på vägen vi brukar ta hem från skolan, men det är några gator som saknar övergångställen. Då stannar vi alltid och tittar åt båda hållen innan vi tar hand och går över tillsammans. 

Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
Att våga bjuda på sig själv tror jag är viktigt. Innan jag började jobba som barnvakt skulle jag känt mig töntig om jag lekte med Barbie eller sjöng och dansade järnet till Amy Diamond med låtsasmick i handen. Nu tycker jag det är roligt och flickan jag passar blir glad när jag är lika entusiastisk som henne. 

Nedan har Elina skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar flickan jag passar på skolan vid 15.00, sedan går vi tillsammans hem. På vägen hem brukar vi träna på att läsa genom att titta på reklamskyltar och gatunamn. När vi väl kommer hem brukar vi leka med Barbie, leka Melodifestivalen, leka affär, skola eller måla. Vi har ganska många olika lekar vi brukar leka och hinner oftast med nästan alla på en dag. Det går nämligen undan! Det beror också på årstid, på sommaren och våren är vi utomhus mer än på hösten och vintern. Sen brukar vi göra läxorna innan middagen som vi äter gemensamt med resten av familjen. Vid 19.00 åker jag hem. 


Elina-sång

Elina under ”Melodifestivalen”

 • Dela

 • Upplägget hämtning från förskola & skola

  Publicerat | oktober 17, 2014 | Inga Kommentarer


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Det klart vanligaste behovet hos Nannynu!s olika familjer är att de vill ha hjälp med hämtning från förskola eller skola. Vissa familjer har barnpassning 1-2 gånger i veckan och andra 3-4 gånger i veckan. Vissa familjer har endast behov av hämtning varannan vecka och sen finns det familjer som har hjälp varje vecka måndag-fredag. Hämtningen brukar ske runt 15.00/16.30 och passet brukar ta slut runt 17.30/19.00. Ibland kan hämtningen vara innan klockan 15.00 och ibland kan sluttiden vara senare. Minimum timantal per tillfälle är 2½ timme. 

  En del familjer har bestämda dagar som de alltid har hjälp på medan vissa familjer justerar dagarna från vecka till vecka, antingen beroende på sina jobb eller på barnvaktens skolschema.

  Vi på Nannynu! rekommenderar att familjen i sin barnvaktsförfrågan är så flexibel/öppen som möjligt med vilka dagar/tider de kan tänka sig ha hjälp. Det ökar urvalet på matchade barnvakter och gör det lättare att hitta rätt barnvakt till just er.

  Det vanligaste arbetspasset för våra barnvakter brukar vara runt tre timmar, ofta mellan 15.00-18.00 eller 16.00-19.00, ungefär 1-3 gånger i veckan. Generellt tar barnvakten hand om samtliga barn i familjen. Att barnet och barnvakten har det roligt ihop är så klart viktigt, nummer ett för Nannynu! är dock att säkerheten går som nummer #1.

  Självklart kan passen se olika ut från familj till familj. Vi på Nannynu! har tillsammans med våra barnvakter tagit fram hur ett generellt tretimmarspass kan se ut.

  Dagen innan arbetspasset

  • Barnvakten planerar sitt pass med barnet. Brukar barnet tycka det är roligast med fartfyllda eller lugna dagar, vill föräldern att barnet ska lära sig något särskilt eller har barnvakten något roligt han/hon skulle vilja visa barnet? Här kan barnvakten också stämma av med föräldern vilken mat som ska tillagas.

  16.00 – Hämtning

  • Barnet hämtas på förskolan, skolan eller fritids. Här dubbelkollar barnvakten så denne får med sig allt (exempelvis kläder, barnvagn, napp, nycklar). Är det mörkt ute så ser barnvakten till att barnet och/eller barnvagnen har reflexer på sig. Här stämmer även barnvakten av med personalen om hur barnets dag har varit. Har barnet ätit och sovit bra?

  16.15 – Går hemåt

  • På väg hem från förskolan/skolan är det väldigt populärt att stanna i parken eller skogen för lite lek. Här kan barnvakten höra med barnet och föräldern vilken den roligaste platsen är att stanna på. Kanske är det en stadspark, en skogsdunge eller till och med så nära hemmet som på baksidan. Barnvakten ser till att denne har koll på trafiken längs vägen hem och att han/hon finns nära ifall barnet klättrar i lekparkens höga ställningar. Här pratar barnvakten med barnet om dagen på förskolan/skolan.

  16.50 – Hemkomst och mellanmål

  • När de kommer hem till familjen så ser barnvakten till att hänga upp ytterkläderna, ställ in vagnen och i vissa fall lås fast den. Har barnet blöta kläder från regnet så ser barnvakten till att barnet snabbt får på sig torra kläder. Bra om barnvakten och föräldern i förväg pratat om barnet ska ha mellanmål. En del barn ska ha större mellanmål medan andra endast ska ha någon frukt.

  17.00 – Lek

  • Här passar de på att hitta på något innan det är dags för mat. Vad tycker barnet skulle vara roligast att göra idag? Barnvakten har kanske tänkt ut någon spännande aktivitet att hitta på med barnet? Kanske ska det ritas, spelas fotboll, bakas eller dansas. Vissa föräldrar vill att barnvakten lär barnet bokstäver och siffror eller att ha lite läxläsning.

  17.30 – Middag

  • Mat ska tillagas och ätas ihop med barnet, ibland vill familjen att barnvakten har med egen mat. Kanske har familjen mat i kylskåpet som endast behöver värma upp, kanske har de ett recept som ligger framme eller så får barnvakten fria tyglar att tillaga något som finns i frysen. Om möjligt så försöker även barnvakten få barnet delaktig i matlagningen. Kanske räcker det med att barnet dukar eller hackar gurka och sallad med en trubbig kniv. Används bara två plattor på spisen, så bör barnvakten se till att använda de två närmast väggen då barnet har svårare att komma åt kastrullhandtaget för att minimera risken för brännskador. När de har ätit klart ställer barnvakten in disken/diskar och torkar av köksytorna så det ser ut som det gjorde innan.

  18.30 – Lek

  • Innan en förälder kommer hem hinns troligen en sista lek med. Kanske ritas och äts något av det som eventuellt bakats tidigare. Kanske är det kurragömma, kull, spel eller dans som är det roligaste för tillfället. Här kan det även vara läge att prata om vad de ska göra nästa gång barnvakten hämtar. Innan föräldern kommer hem, plockar barnvakten undan och ser till att hemmet ser ut som det gjorde innan han/hon kom dit.

  18.55 – Avrapportering

  • Barnvakten berättar om vad denne och barnet gjort under dagen, vad har varit roligast och om det är något som har gått mindre bra. Även det personalen på förskolan/skolan sagt avrapporteras. Här görs även tidrapporteringen mellan barnvakt och förälder.

  19.00 – Hemgång

  • Redan nu kan barnvakten börja fundera lite smått över vad denne ska hitta på nästa gång han/hon hämtar barnet. 

   

  Läs mer om upplägget heltid & deltid här
  Läs mer om det sporadiska upplägget här
  Läs mer om sökprocessen ser ut här

 • Dela

 • Heltids & deltidsupplägg

  Publicerat | oktober 17, 2014 | Inga Kommentarer


  Något som efterfrågas är hur Nannynu!s möjligheter är att hjälpa till på heltid eller deltid. Det är något vi gärna hjälper till med och något som brukar gå att lösa. Antingen tar vi en kandidat som finns ledig i vår ”barnvaktspool” eller så rekryterar vi in en passande kandidat till uppdraget.

  Heltid

  • Heltidsuppläggen brukar se ut precis som de låter, heltid mellan måndag till fredag ca kl 7-15, 8-16 eller 9-17. Ibland väljer familjer att ha hjälp med tiotimmarspass måndag-torsdag för att sedan inte ha hjälp på fredagar. Hur antalet timmar sprids ut går att bestämma från familj till familj. För att uppnå vårt rabatterade heltidspris krävs det att heltidsupplägget är 160h/månad.

  Deltid

  • En del familjer vill inte ha hjälp på heltid utan behöver kanske endast ha hjälp 2-3 heldagar i veckan. Det kan också se ut som så att barnvakten lämnar barnet på förskolan under morgonen måndag-fredag och sedan hämtar barnet runt 15/16. 2½ timme är minimum per tillfälle vilket skulle resultera i minst 5 timmar per dag. Beroende på antalet timmar varje månad justeras priset efter vår rabattstege som du kan läsa om här.

   

  Läs mer om upplägget hämtning från förskola & skola här
  Läs mer om det sporadiska upplägget här
  Läs mer om sökprocessen ser ut här

 • Dela

 • Sporadiskt behov

  Publicerat | oktober 17, 2014 | Inga Kommentarer


  Barnpassning

   

   

   

   

  Det näst vanligaste behovet efter regelbunden hämtning från förskola/skola är ett sporadiskt behov. Det brukar vara mellan 1-3 gånger i veckan, blandade tider & dagar. 

  Sporadiska kvällar

  • Det kan vara par som ett någon/några gånger i månaden vill komma iväg på bio, middag eller fest. Det kan vara både vardagar som helger. Här brukar vi placera ut barnvakter som redan jobbar hos oss men som gärna skulle jobba lite extra i månaden.

  Sporadiskt dagtid

  • Ibland kan det vara att en förälder behöver avlastning någon gång i veckan/månaden för att gå på ett gym-pass, gå på ett jobbmöte, träffa en vän eller bara få tid att hinna sova. Den här typen av pass brukar vara i några timmar (minimum 2½ timmar/tillfälle).

  Sporadiska lämningar

  • De flesta familjer hos Nannynu! har hjälp med hämtning från förskola/skola, dock finns det många familjer som vill ha hjälp med lämning istället, alternativt blandat lämning och hämtning. Lämningen brukar se ut som så att barnvakten kommer hem till familjen mellan 6.00-7.30 för att hjälpa till med frukost, hygien och påklädning. Därefter brukar barnet och barnvakten tillsammans promenera till förskolan/skolan. Minimum timantal är 2½ timme per tillfälle. Även om barnvakten endast blir inkallad för att jobba mellan 7.00-8.30 debiteras familjen med 2½ timme som barnvakten sedan får i lön.

  Sporadiska heldagar eller VAB

  • Ett annat sporadiskt behov som ibland efterfrågas är enstaka heldagar. Det kan vara VAB, det kan vara en specifik dag föräldrarna måste jobba samtidigt som barnet väntar på förskoleplats. Exempel nummer två brukar gå att lösa. Då hittar vi i regel en barnvakt som jobbar deltid/har eftergymnasiala studier och har någon dag i veckan helt ledig. Gäller det VAB är det svårare. Vi tackar i regel nej till uppdrag där barnen har feber, influensa etc. på grund av smitta till barnvakt. Vid feberfria dagar eller exempelvis en enklare förkylning brukar vi påbörja en sökprocess. Det är dock helt upp till barnvakten ifall den vill jobba med VAB pga smittorisk.

  Engångsuppdrag

  • Engångsuppdrag är något vi brukar ta oss an. Då skickar vi en kandidat som redan jobbar hos oss och som endast kan vid det önskade tillfället. Här får också kunden en avbokningsavgift för en eventuell avbokning. Under våra mest hektiska perioder; augusti, september och januari måste vi tyvärr tacka nej till engångsuppdragen.

   

  Läs mer om upplägget hämtning från förskola & skola här
  Läs mer om upplägget heltid & deltid här
  Läs mer om sökprocessen ser ut här

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | oktober 16, 2014 | Inga Kommentarer


  Marielle kom till oss på NannyNu! i mars i år och har sedan dess arbetat i en familj med en dotter som nu hunnit fylla 2 år. Familjen säger att de vunnit i ”Nannylotteriet” och är väldigt glada över att få ha Marielle hos sig. Även vi på kontoret tycker att Marielle är en riktigt härlig tjej som gör ett väldigt bra jobb som barnvakt! Hon är kommunikativ, glad och påhittig.

  Marielle är 21 år gammal, bor i Midsommarkransen (men är från Strömstad, Bohuslän) och pluggar till Socionom på Stockholms Universitet. Familjen hon hjälper bor i Liljeholmen.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det bästa är energin man får. Barn är så otroligt spralliga och energiska och det smittar av sig. Det känns inte alls som ett jobb, utan som någonting roligt som man gör för att man vill. Man får så himla mycket tillbaka och jag är alltid på bra humör när jag har jobbat.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Hela processen från att jag först sökte har gått så himla smidigt. Hittade en underbar familj direkt som jag trivs jättebra med, och det är alltid skönt att veta att man har Nannynu i ryggen om jag till exempel skulle behöva hjälp eller undra över något. Har bara positivt att säga och har aldrig haft några problem.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  I Liljeholmen finns det en lekplats (tror den kallas Fruktparken) med en rutschkana som är formad som en banan, en vattenmelon man kan klättra i, päron man kan gömma sig i osv. En väldigt rolig lekplats och populär hos tjejen jag passar. Den ligger fint precis bredvid sjön trekanten, vilket innebär att det även är nära om man vill mata fåglar eller kasta pinnar i vattnet.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  På vägen mellan dagis och hemmet måste man på ett ställe korsa tvärbanan, där måste man självklart vara extra försiktig. Men vi har som regel att man alltid måste hålla handen när man går över där, så det går bra.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Hitta på roliga saker med barnen, se det inte som ett jobb utan som någonting roligt som du också får ut något av. Var fantasifull och ha en plan redan innan du går på ditt pass, på så sätt är det lättare att förbereda. Om du till exempel har bestämt att ni ska mata fåglarna, ta med bröd osv.

  Nedan har Marielle skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  I och med att tjejen jag passar endast är två år så brukar hon få styra ganska mycket vad hon känner för att göra. Jag hämtar henne på dagis (oftast 15.30) och på vägen ger jag henne en banan att äta. Så länge det inte ösregnar så är vi alltid ute ca 1 timme och leker efter dagis, vad vi gör varierar. Ofta hamnar vi i Fruktparken (lekplats), där vi gungar och åker rutschkana. Efter att vi har varit ute och lekt av oss går vi hem och värmer mat. Under tiden jag fixar med det brukar jag underhålla henne med att plocka fram böcker hon kan kolla i eller någonting annat att leka med. Klockan 17.00 är det dags att äta. Efter att hon ätit klart och allt kladd torkats bort brukar vi hoppa i sängen, jaga varandra eller leka kurragömma. Hon är en sprallig tjej som har energi för ett helt fotbollslag och det smittar av sig. När vi har gjort det här brukar vi vara ganska trötta, då sätter vi oss och bläddrar igenom böcker (Bamse är en av favoriterna) eller så leker vi med hennes Pippi-docka. När klockan är 18.00 kommer föräldrarna hem och det är dags att säga hejdå! 

 • Dela

 • Uppsalafamiljernas barnvaktsbehov ökar – 20 % rabatt för nya kunder i Uppsala

  Publicerat | oktober 14, 2014 | Inga Kommentarer


  Nannynu! öppnade sin verksamhet i Uppsala län under den sena våren 2014. Efter en försiktig inledning har nu familjerna börjat höra av sig. Under september blev den tionde Uppsalafamiljen matchad med en barnvakt.

  De familjer som blivit matchade är från Uppsala, Knivsta, Gimo, Björklinge och Bålsta.

  - Det är fantastiskt roligt att det börjat komma in en del kunder runt i Uppsala. Extra roligt är det att familjerna runt i Uppsala får så himla kompetenta barnvakter, säger Uppsalaansvarige Elina Lundin.

  Under september månad arbetade alla Nannynu!s drygt 800 barnvakter över 10 000 timmar vilket är första gången vi når den barriären. Det firar vi genom att ge alla nya familjer inom Uppsala län som skickar in en barnvaktsförfrågan senast 31 oktober 20 % rabatt under de två första månaderna de har hjälp.

 • Dela

 • 10 000 arbetade barnvaktstimmar!

  Publicerat | oktober 8, 2014 | Inga Kommentarer


  10 000 arbetade barnvaktstimmar – första gången någonsin!

  Under den stora höstruschen under augusti och september har barnvaktsförfrågningarna ökat markant. Därför är det extra roligt att våra drygt 800 barnvakter arbetat i över 10 000 timmar under september månad. Ett mål vi är väldigt stolta över att uppnå. Tack alla barnvakter!

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | oktober 6, 2014 | Inga Kommentarer


  Makda

  Makda har arbetat för Nannynu! sedan maj 2014 i en familj med två barn. Familjen berättar att Makda ofta har idéer om vad hon vill göra med barnen när hon kommer dit. Hon provar gärna sådant hon har lärt sig under sin utbildning. De beskriver Makda som en flexibel, ordningsam och ansvarsfull barnvakt. Hon återkopplar spontant efter att ha varit med barnen och hon kan vara kreativ när familjen inte har hunnit förbereda någon speciell aktivitet för barnen. Vi kan inte annat än instämma i att Makda är en toppenbarnvakt som är positiv, ansvarsfull och lätt att kommunicera med.

  Makda från Kista är 20 år gammal och studerar på Stockholms universitet till förskolelärare. Familjen hon arbetar hos bor i Sundbyberg.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker att det är kul att passa barn eftersom de är så roliga och man vet aldrig vad barnen kan säga eller ska göra. De är oförutsägbara och det är det som gör det roligt, ena dagen är inte den andra lik!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det bästa med Nannynu är att man känner sig uppskattad och välkommen! De tar väl hand om sina anställda och anpassar jobbet efter ens situation.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  En plats som barnen gillar och oftast vill gå till heter Tuvanparken. De älskar att klättra, gunga och åka rutschkana!

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  De faror som finns i området är nog vägen till och från parken eftersom man går längs gatan på trottoaren nästan hela vägen dit. Det är inte mycket trafik på den gatan men det gäller att hålla koll på barnen och se till att man håller i handen och koncentrerar sig på omgivningen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Att lyssna på barnen och göra barnen delaktiga i beslut om aktiviteter. Det vinner alla på då barnen får vara med och bestämma vilken aktivitet vi ska göra.

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | september 29, 2014 | 2 Kommentarer


  Oliver är en mycket omtyckt barnvakt av de två familjer som han jobbar hos. Både barnen och föräldrarna känner sig trygga med honom, vilket förstås är det viktigaste. Även vi på Nannynu! uppskattar Oliver som alltid är lätt att kommunicera med, positiv och lätt att ha att göra med. En av familjerna berättar vad barnen brukar önska:

  - Barnen gillar honom verkligen, de vill att han kommer oftare, helst varje vecka! 

  Oliver är 19 år gammal, bor i Sundbyberg och jobbar hos två av våra familjer i Solna & Bromma. Vid sidan av Nannynu! arbetar han deltid på en skola som resurs. Tidigare gick Oliver på Blackebergs gymnasium där han i somras tog studenten.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Ända sedan jag var liten har min dröm varit att på ett eller annat sätt jobba med barn. Det hela kom så naturligt för mig eftersom jag är äldst av 7 syskon. Att jobba som barnvakt var ett tillgängligt och enkelt sätt att för mig både plugga och tjäna pengar samtidigt. Passa barn är något som man inte kan sätta ett pris på. Det är så otroligt givande att dela ett barns vardag, du får se en individ utvecklas i rasande fart och att ha ett finger med i den utvecklingen är obeskrivligt. Att passa ett barn kan vända på din värld, de bidrar med så mycket glädje som du inte kan hitta någon annanstans. På det senaste året som jag har arbetat hos Nannynu! har jag inte bara lärt känna nya fantastiska och underbara barn, jag har även lärt känna mig själv bättre. 

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! är ett fantastiskt företag att jobba på. Att ha sin arbetsplats både utomhus, inomhus, i en park, på en fotbollsplan, eller varför inte framför ett pussel är något som är svårt att finna någon annanstans. Att ständigt få träffa nya människor, uppleva nya miljöer, bilda nya kontakter – och samtidigt plugga eller arbeta med något annat är en av de stora anledningarna till att jag började arbeta hos Nannynu!. Så fort du har frågor eller känner dig osäker om något kan du alltid få hjälp av dina mentorer. 

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Utanför familjen som bor i Frösunda finns det en fin liten park som vi brukar vara på. Den passar precis honom då den inte är för stor, det finns klätterställningar, sandlådor, gungor och mycket annat. Det finns även en liten skog där vi brukar springa runt och leka. Ibland har vi tagit lite längre utflykter, till exempel till en fotbollsplan som heter ”Ulriksdals Idrottsplats” där vi brukar spela fotboll, leka, och springa runt. 

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Precis som många andra kvarter finns det alltid bilar. Vissa kör ibland alldeles för fort. Detta kan göra att det uppstår farliga situationer. Mitt barn har lärt sig att alltid ta min hand och titta åt båda hållen om vi ska gå över en gata. 

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Att alltid ha tålamod, aldrig ge upp och även om du är en kompis till barnet så är det viktigt att  hela tiden hitta nya sätt att utmana med lekar och övningar, något som inte alltid är en dans på rosor. Att vara fantasifull och våga släppa fram ditt inre barnasinne. Sedan är det viktigt att ha en bra kommunikation med föräldrar, alltid berätta vad ni har gjort, vilka problem ni behövde ta er runt och vilka positiva saker som barnet har klarat av. 

  Nedan har Oliver skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag kom till förskolan och såg genast mitt barn leka tåg med en annan liten pojke. Som vanligt lyste hans ögon upp när jag kom gåendes mot honom. Han hoppade av ”tåget” och sprang mot mig och jag lyfte upp honom högt över marken. Han brukar gilla att leka flygplan på det sättet. Han visade stolt upp sin nya trehjuling som han har börjat cykla med till dagis. Innan vi tog oss hem så gick vi till en av det vanliga lekparker vi brukar vara på. Fantasin började direkt att flöda när vi kom in i lekparken och pojken antog rollen som en av sina idoler, Spiderman. Självklart ingick det i leken att jag skulle vara en strandsatt och hjälplös person, som han behövde rädda från hajar och faror. Efter mycket lek och stoj gick vi hem och då började jag laga mat. Att ”multitaska” är något man måste vara beredd på att göra som barnvakt, och medan jag lagade mat så byggde vi båda lego. Han ville bygga ett torn som var högre än han själv, något som stolt skulle visas upp för mamma när hon kom hem. Tiden gick som alltid väldigt snabbt, men innan mamma kom hem så hann vi även läsa lite ”Bamse”. 

   

   

   

   

 • Dela

 • Träffa Sveriges största 7åring på underBARA BARN-mässan i Älvsjö

  Publicerat | september 23, 2014 | Inga Kommentarer


  Nannynu! fyller 7 år fredagen den 3 oktober. Det firar vi bland annat genom ansiktsmålning på underBARA BARN-mässan i Älvsjö den 3-5 oktober. För föräldrarna kommer det att finnas erbjudanden som endast är aktuella för årets besökare.

  Underbara barn, mässan som tar små barn på stort allvar, öppnar dörrarna på Stockholmsmässan i Älvsjö den 3-5 oktober. På plats kommer Nannynu! att finnas. 

  Barnen kommer att få träffa våra erfarna barnvakter för lek och pyssel i vår pysselhörna. Här får barnen även gratis ansiktsmålning till det djur eller till den superhjälte som önskas. Föräldrarna får träffa våra kundansvariga och får svar på alla frågor som kan uppkomma när det funderas på att skaffa en barnvakt. Vi går igenom hur en kundprofil skapas, hur familjen får en kandidatpresentation, hur intervjun går till och hur våra barnvakter därefter arbetar. Under mässan kommer även alla besökare få ta del av ett ny kund-erbjudande som endast gäller för besökarna.

  Kom och fira med oss på mässan!

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  Under april månad 2014 genomförde vi för andra året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,2 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta.
  "Vi är så enormt glada och tacksamma. Ni är utan konkurrens bästa förmedlaren av barnvakt på den här sidan jordklotet." /Jenny Nilsson, barnvaktsfamilj från Upplands Väsby
   

  Veckans stjärna

  Elina är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Elina gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 800 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning #1 - Barn-hlr & Barnolycksfall

  Vi utbildar barnvakterna i barnolycksfall och hur de utför Barn-HLR. Kursen hålls av våra certifierade instruktörer. Du kan även ställa sjukvårdsrelaterade frågor till vår instruktör Christine.

  Utbildning #2 - Nannycertifiering

  Vi certifierar våra barnvakter med vår Nannycertifiering.  Nannycertifieringen är utvecklad tillsammans med en leg. psykolog/leg. psykoterapeut och avslutas med ett prov för våra anställda.

  Bakgrundskontroll & rekrytering

  Vi är noga med att bakgrundskontrollera våra barnvakter. Alla våra barnvakter behöver ha tidigare erfarenheter av barn, vi kontrollerar att deras angivna erfarenhet stämmer och gör andra kontroller. Här kan du läsa hur vår process går till och vilka kontroller vi gör.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss. Vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier