Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Alexandra från Danderyd

Publicerat | juli 3, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Alexandra från Danderyd

Denna vecka är Alexandra från Danderyd veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Alexandra åt en familj i Täby. Vi är jättenöjda och glada att vi har lärt känna Alexandra. Det känns som att hon har blivit ett naturligt inslag i vår familj och vår dotter ser alltid fram emot när det är Alexandra som hämtar.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Alexandra gör ett superjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Alexandra är 18 år och bor i Danderyd. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon samhälle-beteende på Täby Enskilda gymnasium. När hon inte arbetar på Nannynu! eller studerar så är hon värdinna på Lounge no18 och spenderar mycket tid med sin häst. Annars är hon gärna med sin pojkvän eller med sina vänner. Läs intervjun med Alexandra nedan.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Jag har alltid tyckt att barn är så himla roliga! Fyllda av kreativitet och energi som verkligen gör vardagen roligare. Dem tar fram den mest ödmjuka och barnsliga sida hos mig, vilket är så kul för en snart vuxen tjej som lever med mycket stress kring skolan osv.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Jag gillar att jobba på Nannynu! för att det är väldigt organiserat och välgjort. Mycket kommunikation och många utvärderingar vilket gör mig som barnvakt säker i mig själv och att familjen är nöjd. Jag kan alltid ringa Elina kring funderingar och frågor vilket är ett jättebra stöd! Riktigt seriöst företag som jag är glad jag jobbar för.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Mitt barnvaktsbarn älskar att leka i lekparken och gunga så högt som möjligt! Hon älskar att pyssla, allt ifrån att leka med deg till att måla samt pärla. Vi leker ofta med hästar och dansar mycket till alla sorters musik, mest Frost! Och när vädret tillåter så badar hon i poolen och äter glass:)

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Att ta fram den barnsliga sidan och leka med barnen mer än att ”vakta” över dem. Jag har ofta riktigt roligt med henne för att jag släpper det ”vuxna” i mig och jag tror även att hon uppskattar det.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alexandra om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar henne ifrån dagis 15.30 och då har jag ofta med mig en liten fika bestående av saft och ett litet kex. Vi går till lekparken och leker. Efter en sisådär timme brukar vi röra oss hem och hitta på vad hon är sugen på! Det skiftar varje gång med vad hon vill leka. Hon gillar väldigt mycket att pyssla och när jag jagar henne :) Kring 17.30 lagar jag middag till henne och sen kommer hennes föräldrar runt 18!

 • Dela

 • RUT 10 år

  Publicerat | juni 30, 2017 | Kommentarer inaktiverade för RUT 10 år

  Imorgon lördag 1 juli firar rutavdraget 10 år. Vi på Nannynu! har hjälp nästan 4000 olika barnfamiljer att få en barnvakt matchad till dem och ungefär lika många barnvakter har anställts av oss.

  Under de här 10 åren har svenska hushåll köpt hemnära tjänster från professionella företag till ett värde av 45 miljarder kronor vilket motsvarar knappt 100 000 heltidsårsarbeten. År 2007 när rutavdraget kom till så uppskattade Skatteverket att 150 000 hushåll köpte tjänster svart. Idag har över 700 000 hushåll köpt tjänster vitt genom rutavdraget.

  Vi på Nannynu! anställer till största del personer som aldrig haft en skattad lön och som vill ta ett första steg ut i arbetslivet. De här personerna är hungriga att få komma ut och jobba med något som är bland det roligaste de vet samtidigt som de tjänar en riktig lön. Att få jobba med unga människor är en av de stora drivkrafterna med Nannynu! och något som ger mycket energi. Vi kommer fortsätta att satsa på att anställa fler unga barnvakter till alla familjer som har ett behov.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Clairy från Nacka

  Publicerat | juni 27, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Clairy från Nacka

  Denna vecka är Clairy från Nacka veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2016. Idag jobbar Clairy åt en familj i Kungsholmen. ”Det fungerar jättebra! Clairy är supertrevlig och flexibel. Tar egna initiativ. Känns tryggt.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Clairy gör ett superjobb med barnen och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Clairy är 18 år och bor i Nacka. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon ekonomi på Viktor Rydbergs gymnasium i Odenplan. När hon inte arbetar på Nannynu! eller studerar så tränar hon gärna och umgås med vänner samt familj. Läs intervjun med Clairy nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har alltid älskat barn och eftersom jag aldrig haft några småsyskon har jag alltid dragits till att arbeta med barn. Det jag gillar mest med barn är deras spontanitet, fantasi och ärlighet. Oavsett vilket humör man hade innan, så lämnar man alltid sitt pass med en positiv energi. Det bästa med att jobba som barnvakt, speciellt med samma barn under en längre period är att få vara med när barnet växer upp och se hur de utvecklas och får lära sig nya saker.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Nannynu är ett mycket ansvarsfullt företag då de kräver att man ska gå igenom olika kurser när man börjar arbeta som barnvakt hos dem. De har även alltid en god kontakt med sina anställda. Jag känner mig trygg att arbeta för Nannynu och jag vet exakt vem jag ska vända mig till om det dyker upp problem eller något jag undrar över.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnet jag passar älskar att leka ute i parken i sandlådan. Hemma vill han helst busa med mig, bygga tågbana, läsa, rita eller leka med Play dough.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mina bästa tips är att tänka ut lite innan varje pass vad man kan hitta på med barnen, t.ex. kolla hur vädret är, man kanske kan planera att göra några lekar utomhus istället för hemma. Något jag brukar tänka på är att jag inte endast är där för att passa barnet utan även där för att lära barnet något nytt. Det behöver inte vara något stort, kanske ett nytt ord, en ny lek eller en ny färg. Mitt sista sista tips är att alltid ha en god kommunikation med barnens föräldrar. Berätta hur barnet har mått under dagen, vad har ni gjort tillsammans osv. Det är viktigt att föräldrarna känner sig trygga att lämna sitt barn med dig.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Clairy om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Mitt arbetspass börjar med att jag kommer och hämtar från förskolan, vissa dagar är lättare att få med honom hem än andra. Hemma går vi ut på bakgården och leker, om vädret tillåter, då är det oftast sandlådan som är roligast. Efter ett tag är dags att gå upp gör att gör i ordning middagen. Efter maten är det mer lek och bus som står på schemat tills föräldrarna kommer hem eller bara lite mys om han är för trött.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Mahpuba från Solna

  Publicerat | juni 22, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Mahpuba från Solna

  Denna vecka är Mahpuba från Solna veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan november 2016. Idag jobbar Mahpuba åt två familjer, en på Kungsholmen och en i Solna. Mahpuba är ansvarfull, proaktiv och en kommunikativ tjej. Hon tar ansvar och kommer i tid.” berättar en av  familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Mahpuba gör ett superjobb med barnen och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Mahpuba är 17 år och bor i Solna. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb har hon precis pluggat klart andra året på gymnasiet där hon läser samhälle. Hon har ven ett extrajobb på Burger king. Läs intervjun med Mahpuba nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag anser vidare att det är väldigt givande och roligt att arbeta med barn. Jag lär mig så mycket kloka saker av barnen, för man blir aldrig färdiglärd. Barn är underbara att umgås med. Dom är så otrolig kreativa och kommer på så roliga saker som man själv hade missat och som barnvakt får man chansen att återkoppla och återuppleva barndomen med barnen.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag är supernöjd av att jobba som barnvakt hos Nannynu, för de är väldigt säkra och toppen företag. Tack vare dem har jag lärt mig massor med nytt och även fått så härliga familjen som jag jobbar hos, vilket jag är också glad över.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen älskar att spela dans-stop. Jag laddar ner deras favorit låtar och varje gång vi ses så kör vi dans-stop. Det finns mycket annat också som barnen tycker om att göra, så som rollspel, baka, läsa, måla och pyssla mycket.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Var säker på dig själv då barnen också känner sig säkra vid dig. Hitta på spel eller kör enkla experiment som barnen blir intresserade av. Glöm inte låta också barnen bestämma vad ni ska göra och gärna planera i förväg med dem till nästa gång när ni ska ses.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Mahpuba om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Eftersom jag har två familjer så ser också mina arbetsdagar lite olika ut. Min ena familj behöver inte hämtning, utan jag kommer hem till dem och vi leker med barnen en stund, de brukar också äta mellis emellan. Vi brukar också baka eller pyssla med något vilket barnen tycker om att göra. Den andra familjen däremot behöver hjälp med hämtningen, då ungefär vid 15 tiden jag hämtar äldsta barnen från förskolan och sedan vi promenerar till förskolan där yngre barnen går. Senare vi besöker en lekplats och kör lekar där, det kan hända så också att vi tar fika ute om det är fint väder. Efter all lek och promenad jag lämnar barnen hem till föräldrar där vi hälsar hej då till varandra och jag tackar mig för dagen.

 • Dela

 • Nannynu! i Dagens Industri

  Publicerat | juni 21, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Nannynu! i Dagens Industri

  11 juni var Nannynu! med i Dagens industri. Läs hela artikeln nedan eller här.

  Trots sänkt tak för rutavdragen är tjänsterna fortsatt populära. 2016, första året efter förändringen, ökade rutanvändandet med 10 procent.

  Och 2017 har bjudit på en riktig rivstart.

  Jämfört med januari till april förra året ökade rutavdragen under det första tertialet med hela 30 procent, visar Skatteverkets preliminära statistik. Enligt Skatteverkets verksamhetsutvecklare Cajsa Toresten står utvidgningen av rut, med flytt, it-tjänster och fler trädgårdstjänster, för en del av tillväxten.

  Varför även de äldre tjänsterna fått ny luft under vingarna kan hon inte riktigt svara på.

  ”Det har varit mycket skriverier om rot och rut under föregående år, det kanske ökar medvetenheten.”

  Gustav Wiel-Berggren, näringspolitisk expert på arbetsgivarorganisationen Almega, säger även han att den allra största tillväxten syns i de traditionella ruttjänsterna.

  Hans slutsats är att de större politiska penseldragen får effekt för branschen, snarare än de mindre lagtekniska bitarna.

  Rutföretaget Hemfrids vd Maria Andersson tror att det finns flera förklaringar till att alltmer pengar läggs på ruttjänster.

  ”Dels finns det ett växande behov för tjänster i hemmet, speciellt tror jag i de yngre generationerna. Dessutom handlar man i dag de här tjänsterna vitt. När politiker pratar positivt om rut och utökar tjänsterna så resulterar det i tillväxt”, säger hon.

  Hemfrid har utökat sitt utbud i takt med att rut har växt. Flyttjänster är det senaste tillskottet.

  ”Här har vi upplevt en stor tillväxt”, säger Marie Andersson.

  Även Homemaid, noterat på Aktietorget, har stark tillväxt just nu. Under första kvartalet ökade omsättningen med 16,6 procent. Förra året inleddes dock enligt årsredovisningen med negativ tillväxt, vilket enligt vd:n Eva-Karin Dahl var en effekt av det sänkta taket.

  Skatteverkets statistik över de som utfört rut-uppdragen 2016 visar att själva rutbetalningarna ökar mer än antalet utförare. Almegas Gustav Wiel-Berggren påpekar att begreppet utförare inte nödvändigtvis motsvarar ett rutföretag.

  ”Det kan i vissa fall handla om att en snickare som utför ett rotuppdrag även får i uppgift att städa upp..”

  Det har enligt Gustav Wiel-Berggren att göra med att vissa aktörer som till exempel Hemfrid har blivit så stora och växer så fort.

  ”Samtidigt är det en del företag i det mellanstora segmentet som har köpt upp en del småföretag.”

  Sannolikt pågår någon form av konsolidering i branschen. Homemaid är ett av företagen på köpsidan. Sedan den 1 april äger bolaget skånska Stormtrivs.

  Alldeles nyligen stod det även klart att de två största aktörerna inom barnpassning hamnar inom samma koncern, när Nannynu köpte Nannyakuten. Förändringar i rutavdraget var ett viktigt motiv till affären.

  Enligt Jeanette Holm, ägare till Nannynu, sjönk företagets omsättning så fort det blev diskussioner om att förändra taket för rut. När förändringen väl trätt i kraft blev effekten att snittbeloppet per faktura sjönk. Omsättningen kunde dock bibehållas, tack vare stor efterfrågan och ett stort inflöde av kunder, i kombination med rabatterade priser på hösten.

   

  Den totala summan för alla rutavdrag ökade dock markant under 2016, trots att taket för avdragen sänktes till 25.000 kronor för personer under 65 år.

  Fotnot: Skatteverkets siffror är inte justerade för inflation.

  Ändringar i rut:

  Den 1 januari 2016 sänktes taket för rut från 50.000 kronor till 25.000 kronor, för personer som inte fyllt 65 år.
  Följande tjänster ingår i rut: Barnpassning, flyttjänster, data och IT-tjänster, kläd- och textilvård, personlig hjälp och omsorg, städ- och rengöringsarbeten, snöskottning, trädgårdsarbete, reparation av vitvaror.
  Källa: Skatteverket

  Cathrine Hofbauer

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Melodie från Kungsholmen

  Publicerat | juni 12, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Melodie från Kungsholmen

  Denna vecka är Melodie från Kungsholmen veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Melodie åt en familj på Gärdet i Stockholm. Hon är mycket behaglig och fin med barnen!”, berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Melodie gör ett superjobb med barnen och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Melodie är 18 år och bor på Kungsholmen. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon andra året på Södra latin där hon läser samhälle. Läs intervjun med Melodie nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Alltid när man passar barn händer det något roligt, de är glädjespridare och ger en nya perspektiv som man som vuxen aldrig skulle tänka på.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Nannynu! är ett fantastiskt företag som verkligen satsar på en grym arbetsplats för sina anställda utöver att de vill leverera bra barnvakter till barnfamiljer. Jag har alltid fått respons, hjälp och feedback av min kontaktperson som ofta hör av sig, det märks att hon bryr sig!

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen som jag passar tycker mycket om att dansa och sjunga båda två. Vi lyssnar ofta på musik där de är snabba på att sjunga med och röra på sig. Vi ritar och pusslar ofta också, det bara flödar kreativitet kring dem!

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Det bästa tips jag har är att alltid gå in med öppet sinne när man vaktar barn. Man lär sig så otroligt mycket mer än man kan förvänta sig.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Melodie om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar oftast barnen på förskolan på eftermiddagen. Då klär vi på oss ytterkläder och pratar om dagen. Sedan tar vi vagnen hem till dem, en trevlig promenad där vi också pratar mycket. När vi kommit hem brukar jag laga mat till oss, ibland hjälper barnen till så gott de kan, och ibland leker de med varandra under tiden. Efter att vi ätit hittar vi på olika aktiviteter. Ibland har vi bara lyssnat på musik och dansat runt, andra gånger ritar vi i målarböcker och pussel är också populärt. Strax innan föräldrarna kommer hem börjar vi varva ner inför läggdags, då får de kvällsmacka och tittar lite på deras favoritserie.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Kaja från Nacka

  Publicerat | juni 5, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Kaja från Nacka

  Denna vecka är Kaja från Nacka veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Kaja åt en familj i Nacka. ”Vi är mycket nöjda med Kaja på alla punkter. Hon är pålitlig och mogen. Tar ansvar både för säkerhet och att barnen får kvalitativ tid”, berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Kaja gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Kaja är 18 år och bor i Nacka. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon sista året på estetik- och mediaprogrammet. När hon inte studerar så ägnar hon mycket tid åt sitt största intresse cykling. I övrigt tycker hon om att titta på filmer, syssla med grafisk design och vara med vänner. Läs intervjun med Kaja nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  För mig känns jobbet på Nannynu inte som ett jobb utan som en del av min fritid. Att arbeta med barn ger mig mycket glädje eftersom barn är så fantasifulla, kreativa och positiva och det är kul att få ta del av det. Jag har lärt mig lika mycket av barnen som de har lärt av mig.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag tycker att det är kul att arbeta på Nannynu eftersom det är ett seriöst och välorganiserat företag som tar hand om sina barnvakter och kunder. Varje barnvakt har kontakt med en kontaktperson som kollar hur det går för en och om allt känns bra. Har man frågor ställer man dem till sin kontaktperson och man får alltid svar samma dag. Man känner sig trygg och omhändertagen.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen tycker om att pyssla, spela brädspel, leka en massa olika lekar inomhus och leka ute – då spelar vi oftast fotboll.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt största tips är att lyssna på barnen och höra vad de vill göra men att våga säga nej. Att ta hand om barn är ett stort ansvar och säkerheten är alltid viktigast. Det är bra att vara kreativ och hitta på nya saker att göra så att barnen alltid har kul. Det är också viktigt att barnen känner sig delaktiga i allt man gör. Ett annat tips är att ha en bra kommunikation med föräldrarna.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Kaja om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Det börjar med att jag hämtar barnen på förskola/skola kl 15:30. Sedan åker vi hem. Oftast åker vi buss eftersom barnen brukar vara trötta och den korta bussresan får dem att vila, men ibland promenerar vi hem, vilket tar ungefär 20 minuter. Hemma börjar lekarna direkt. Antingen är det en ny lek som de behöver förklara för mig eller så är det mer traditionella lekar som kurragömma. Ibland har barnen med sig kompisar från förskolan/skolan och då leker vi alla tillsammans. Om barnen är hungriga förbereder jag mellanmål. Om vädret tillåter går vi ut och hoppar studsmatta eller spelar fotboll. Ibland vill även barnen kolla på film eller spela spel vilket de får göra från klockan 17:00. Ungefär klockan 18:00 kommer föräldrarna hem.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Karine från Uppsala

  Publicerat | maj 31, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Karine från Uppsala

  Denna vecka är Karine från Uppsala veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Karoline åt en familj i centrala Uppsala. ”She really seems to have his best interests at heart and this extends to all areas of play, meals and just being together. She has built a relationship with him that is firmly ‘theirs’ and it feels extremely comforting knowing (not feeling) that she would do literally everything in her power to keep him safe.”, berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Karine gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Karine är 24 år och bor i Uppsala. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon medie- och kommunikationsvetenskap på Uppsala Universitet. När hon inte studerar så jobbar hon på kafé, skriver för en studenttidskrift, går på yoga och springer. I övrigt tycker hon om att läsa, fika med kompisar och kolla på kriminalserier. Läs intervjun med Karine nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  För den mänskliga delen: man lär känna intressanta människor som kanske har helt andra sätt att leva på vardagen. Och för att man får vara kreativ med barn och följa dem i deras värld. Som barnvakt får man lära sig mycket från dem andra och det är en stor chans!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  NannyNu litar mycket på oss och man får verkligen bra arbetsvillkor. Genom de olika kurserna man går igenom i början får man en känsla av trygghet, legitimitet och att vad man gör spelar en roll – både för NannyNu och för familjen. Dessutom är min koordinator mycket snäll.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Han tycker om att spela hockey, bygga lastbilar eller fort med soffkuddar, dansa limbo, göra akrobatik, skjuta (på mig) med sitt vapen, räkna allt möjligt och rita Pokemon.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Jag skulle rekommendera att planera och tänka varje pass i förväg, men att sedan låta vad som händer hända. I förväg kan man till exempel tänka på vad ni kan göra, om det finns speciella saker du vill berätta för barnet, om du vill ta med vissa leksaker, hur vädret ska se ut, om det är specifika saker du vill prata om med föräldrarna, osv. Man kan också tänka att varje pass är nytt och att det aldrig kommer att ske igen; vad är det som är speciellt denna gång? Hur kan du göra det speciellt, samtidigt som det blir tryggt och känt för barnet? Sedan skulle jag rekommendera att säga ”ja” (om det inte är farligt/förbjudet självklart) till barnets ideer för spel. Säger hen att golvet är havet? Ja minsann det är havet! Har spelreglerna plötsligt blivit annorlunda (och mycket svårare för dig)? Ja absolut!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Karine om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Innan jag hämtar barnet försöker jag tänka på passet; det innebär bl.a. att inte glömma att ta med nycklarna (lärdom tagits) och ev. leksaker. När jag hämtar barnet är det vanligtvis fruktstund på förskolan (så att han brukar bli glad att slippa äta frukt). Vi säger hejdå till hans kompisar och går hem eller åker buss, det beror på vad han vill. Ibland går vi en bit med hans kompisar. På väg hem pratar vi ofta om vad som sker omkring oss. Ibland vill han vara för sig själv och då lämnar jag honom ifred. När vi är hemma äter han ofta ett mellanmål, på vintrarna tvättar jag snabbt hans ytterkläder och sedan spelar vi, antingen inomhus eller utomhus. Vid sextiden lagar jag middag till honom och sedan spelar vi vidare, tills pappan kommer hem. Ofta längtar barnet efter sitt pappa. I så fall händer det att vi ”förbereder” något åt pappan (en föreställning, en bild). När pappan är hem brukar jag berätta vad vi gjort och om något speciellt hände. Vi småpratar ofta också. Till sist skriver jag mina tider på lappen och vi bekräftar nästa gång vi ska ses. När jag går brukar vi säga antingen ”Au revoir” eller ”Ciao”!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Emmy från Gröndal

  Publicerat | maj 22, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Emmy från Gröndal

  Denna vecka är Emmy från Gröndal veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2015. Idag jobbar Emmy åt två familjer boende i Gubbängen och på Gärdet i Stockholm. ”Vi känner oss helt trygga med att Emmy är med barnen. Emmy och barnen gör roliga saker varje gång de ses, och tar kul initiativ. Barnen är så nöjda!”, berättar en av familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Emmy gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Emmy är 19 år och bor i Gröndal. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon sista sista året på gymnasiet där hon läser samhälle. I övrigt umgås hon gärna med sina vänner. Läs intervjun med Emmy nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag tycker det är kul att jobba som barnvakt eftersom att barn förmedlar en sådan positiv energi som man själv blir smittad av vilket resulterar i att varje barnvaktspass alltid blir roligt och energifyllt. Jag tycker också om interaktionen med barnen, det är härligt att få höra åsikter från deras perspektiv, man lär sig mycket mer av barn än vad man tror.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Nannynu! är ett väldigt seriöst företag som verkligen bryr sig om sina anställda och har en bra kontakt med oss barnvakter. Ända sedan jag blev anställd på Nannynu! tills nu har jag alltid känt mig trygg och har alltid haft en bra kontakt med dem som jobbar på kontoret, man vet precis vem man ska vända sig till om det dyker upp frågor och funderingar.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen jag barnvaktar gillar allt möjligt men mestadels att pyssla, leka ”inte nudda golv” och framförallt att leka kurragömma, vilket barnen älskar! Vi brukar också ha disco med Marcus och Martinus på.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att låta barnen få vara delaktiga i vad ni ska göra för aktiviteter då jag tror att det är väldigt viktigt för att barnet ska kunna känna sig sett och hört samt att du som barnvakt låter dig själv vara med och leka, ta fram den energifulla och kreativa sidan och var med och lek även fast du ibland är trött.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Emmy om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar barnen runt 15.00 och beroende på vädret brukar vi stanna och leka i parken på vägen hem, sedan kommer vi hem och då står oftast pyssel på schemat, där allt från att måla, rita, bygga robotar av kartonger, lägga pärlplattor finns med. Efter det brukar jag börja med maten medan barnen fortsätter pyssla eller leka med andra saker. Efter maten blir det oftast kurragömma som barnen älskar eller ”inte nudda golv” med en hinderbana som har olika stationer, detta gör vi till runt 18-19 då föräldrarna kommer hem.

 • Dela

 • Nannynu! och rutavdraget på tapeten efter uppköp av konkurrent

  Publicerat | maj 18, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Nannynu! och rutavdraget på tapeten efter uppköp av konkurrent

  Sedan Nannynu!s ägare Jeanette Holm köpt upp närmaste konkurrenten Nannyakuten för två veckor sedan har branschen och rutavdraget kommer upp på tapeten igen. Både Svenskt Näringsliv och Dagens industri skriver artiklar om detta nu i maj. Det är drygt ett år kvar till valet och än är framtiden för rutavdraget inte helt klart. Allt tyder på att det blir kvar men hur utformningen kommer att se ut är ovisst.

  Från Svenskt näringsliv 2017-05-17, läs hela artikeln här.

  Jeanette Holm vill att regeringspolitikerna får upp ögonen för de oönskade effekterna som har uppkommit när avdragen försämrades. Men hon hyser dessvärre inga större förhoppningar på att det ska bli en förbättring. När socialdemokraterna flaggade för begränsningar av visstidsanställningar på sin kongress visade de att de snarare väljer motsatt väg.

  – Det är svårt att förstå hur politikerna resonerar. Vår bransch har erbjudit tusentals unga människor ett arbete och många av dem har därmed fått får sin första viktiga kontakt med arbetsmarknaden här. Dessutom har många långtidssjukskrivna här hittat en väg tillbaka till arbetslivet.

  – Sist men inte minst har ett arbete i vår bransch varit en viktig del i integrationen av många nyanlända som genom att jobba hos oss lyckats skapa sig en första egen försörjning. Det är positiva sysselsättningsmöjligheter och vägar till arbete som nu ödeläggs, avslutar Jeanette Holm.”

  Från Dagens industri 2017-05-08, läs hela artikeln här.

  EFTERFRÅGAN FINNS. Förändringar i rutavdraget har gjort det svårt för barnpassningsbolagen att växa, trots att kunderna blir fler.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Alexandra är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Alexandra gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier