Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Nanny.nu

Referenser

“Det är väldigt bra att man får gå olika utbildningar, då känner man sig mer säker när man jobbar.”
Carolina, Barnvakt Nannynu!
Läs mer

Det perfekta barnvaktspasset

Publicerat | augusti 26, 2014 | Inga Kommentarer


Kurragömma

Att jobba som barnvakt är ofta en utmaning. Alla barn är olika och alla föräldrars förväntningar på barnvakten skiljer sig åt. Att som barnvakt komma in i en främmande familj kan vara både spännande och nervöst, det är ofta svårt att veta vad föräldrarna exakt vill ha. Passen kan se olika ut från familj till familj, men för att hjälpa framtida barnvakter att lägga upp sin dag har Nannynu! tagit fram ett generellt tretimmarspass.

Ett vanligt arbetspass för våra barnvakter brukar vara runt tre timmar, ofta mellan 15.00-18.00 eller 16.00-19.00, ungefär 1-3 gånger i veckan. Generellt tar barnvakten hand om samtliga barn i familjen (oftast 1-3 stycken). Barnvaktsföretaget Nannynu! har tillsammans med barnvakter tagit fram tips på hur ett sådant pass kan se ut. Vi rekommenderar följande exempel men framförallt, tänk på säkerheten och att ha roligt ihop med barnet/barnen du passar.

Dagen innan arbetspasset
Se till att planera din tid med barnet. Brukar barnet tycka det är roligast med fartfyllda eller lugna dagar, vill föräldern/föräldrarna att barnet ska lära sig något särskilt eller har du något roligt du skulle vilja visa barnet? Hör också med föräldern vilken mat som ska tillagas.

16.00 – Hämtning
Hämta barnet på förskolan, skolan eller fritids. Dubbelkolla så du får med dig allt (exempelvis kläder, barnvagn, napp, nycklar). Är det mörkt ute, se till att barnet och/eller barnvagnen har reflexer på sig. Stäm av med personalen om hur barnets dag har varit. Har barnet ätit och sovit bra?

16.15 – Gå hemåt
På väg hem från förskolan/skolan är det väldigt populärt att stanna i parken eller skogen för lite lek. Hör med barnet och föräldrarna vilken den roligaste platsen är att stanna på. Kanske är det en stadspark, en skogsdunge eller till och med så nära hemmet som på baksidan. Se till att du har koll på trafiken längs vägen hem och att du finns nära ifall barnet klättrar i höga ställningar.
Prata med barnet om dagen på förskolan/skolan. Kanske har han/hon funderingar som du kan svara på. Du har säkert också något roligt att berätta.

16.50 – Hemkomst och mellanmål
När ni kommer hem till familjen, se till att hänga upp ytterkläderna, ställ in vagnen och i vissa fall lås fast den. Har barnet blöta kläder från regnet så se till att han/hon snabbt får på sig torra kläder. Hör med föräldrarna i förväg om barnet ska ha mellanmål. En del barn ska ha större mellanmål medan andra endast ska ha någon frukt (detta beror på när barnet senast åt på förskolan/skolan och när middagen ska serveras).

17.00 – Lek
Passa på att hitta på något innan det är dags för mat. Vad tycker barnet skulle vara roligast att göra idag? Har du tänkt ut någon spännande aktivitet du vill hitta på med barnet? Kanske ska det ritas, spelas fotboll, bakas eller dansas. En förälder har kanske bett dig att lära barnet bokstäver och siffror eller ha lite läxläsning.

17.30 – Middag
Tillaga mat och ät ihop med barnet. Kanske har de mat i kylskåpet som du endast behöver värma upp, kanske har de ett recept som ligger framme eller så får du fria tyglar att tillaga något som finns i frysen. Se till att det även finns grönsaker på tallriken. Om möjligt, försök även få barnet delaktigt i matlagningen. Kanske räcker det med att barnet dukar eller hackar gurka och sallad med en trubbig kniv. Använder du bara två plattor på spisen, se till att använda de två närmast väggen då barnet har svårare att komma åt kastrullhandtaget för att minimera risken för brännskador. När ni har ätit klart ställer du in disken/diskar och torkar av köksytorna så det ser ut som det gjorde innan.

18.30 – Lek
Innan en förälder kommer hem hinner ni troligen med en sista lek. Kanske ritar ni och äter något av det ni bakat tidigare. Kanske är det kurragömma, kull, spel eller dans som är det roligaste för tillfället. Här kan det även vara läge att prata om vad ni ska göra nästa gång du hämtar. Innan föräldern kommer hem, plocka undan och se till att hemmet ser ut som det gjorde innan du kom dit.

18.55 – Avrapportering
Det är enkelt att missa avrapporteringen till den förälder som avlöser dig. Berätta om vad ni gjort under dagen, vad har varit roligast och om det är något som har gått mindre bra. Glöm inte att berätta det personalen på förskolan/skolan sagt. Här är även ett bra tillfälle att göra tidrapporteringen/skriva på tidrapportlappen tillsammans med föräldern.

19.00 – Hemgång
Nu är ditt arbetspass klart och du kan känna dig riktigt nöjd när du går hem. Börja redan nu fundera lite smått över vad ni ska hitta på nästa gång du hämtar.

Varje pass kan skilja sig åt, det beror på hur föräldrarna vill ha det. Passen kan både vara längre och kortare (passen får dock inte vara kortare än 2½ timme enligt Nannynu!s regler, för barnvaktens skull). Passar du flera barn eller har en lång resväg hem från förskolan/skolan kan det hända att ni bara hinner ett större lekpass. Nannynu! vill inte att våra barnvakter tittar på TV med barnen men ifall föräldrarna tycker det går bra är det givetvis helt OK att titta ihop en stund. Kom ihåg att det är du som bestämmer, du får och ska vara bestämd ifall det krävs. Mobilen ska förstås inte användas för privat bruk när du arbetar men ha den ändå i närheten ifall någon förälder försöker nå dig under passet. Se till att ha roligt med med varandra, då blir även din arbetsdag mycket mer givande.

Här är några tips som våra tidigare ”veckans stjärnbarnvakter” har delat med sig av:

Alina 18 år, barnvakt Nannynu!
- Ha skoj med barnen! Ta fram det inre barnet i dig och var kreativ, men behåll ditt vuxna ansvar.
Najwan 22 år, barnvakt Nannynu!
- Mitt tips är att alla ska njuta av timmarna vi spenderar med våra barn som vi passar och lära de så mycket vi kan.
Louise 18 år, barnvakt Nannynu!
- Mitt bästa tips till andra barnvakter är att lyssna på barnen, ta del av deras åsikter och gör dem delaktiga i beslutsprocesser som vad ni ska leka med eller vad ni ska laga för mat. Det är viktigt att de också får känna sig viktiga, däremot så måste du själv hela tiden ha koll på att inget går överstyr! Det är trots allt du som bestämmer i slutändan.
Hanna 21 år, barnvakt Nannynu!
- Mitt bästa tips är att inte stressa upp sig för mycket. Barnen märker det mer än du tror. Ibland händer saker som inte går att förutse, speciellt med barn, och då får man göra det bästa av situationen och i efterhand fundera på hur man kan hantera situationen bättre nästa gång.
Camilla 23 år, barnvakt Nannynu!
- Det kan vara skönt för barnen med rutin i början när en ny människa kommer in i deras liv. När ni har lärt känna varandra kan det vara dags att slänga in lite ”surprises”. Bara något så enkelt som att gå till en ny lekpark eller ha picknick utomhus istället för vanlig middag hemma kan förgylla vardagen mycket, men att sedan återgå till rutinen känns tryggt.

Nannynu! har frågat samtliga av sina barnvakter (drygt 700 stycken) om vilka favoritaktiviteter barnen har när de är tillsammans med barnvakten. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. Här är topp 10-listan.

Vilka aktiviteter vill barnen göra tillsammans med barnvakten?
1. Vara ute i parken/skogen och leka
2. Pyssla/rita
3. Spela fotboll
4. Bygga LEGO
5. Spela sällskapsspel
6. Dansa
7. Hoppa på studsmattan
8. Gunga
9. Baka
10. Se på TV/film

 • Dela

 • Veckans citat

  Publicerat | augusti 20, 2014 | Inga Kommentarer

  Hösten är igång på Nannynu!

  Vi får nu in många nya familjer och barnvakter och våra kurser (Nannycertifieringen och Barn-Hlr & barnolycksfall) är igång. Vi jobbar även mycket med att följa upp hur det går för våra barnvakter och familjer. Nedan följer några uppföljningar vi fått äran att ta del av:

  Citat från barnvakter:

  Då det är en ny termin innebär det tyvärr att vissa barnvakter går vidare i sina liv, nedan följer fina ord från barnvakter som tyvärr inte kan fortsätta.

  Hej Emma,Tack själva för all hjälp och stöd jag fått under tiden jag arbetat hos er, rekommenderar er varmt till andra som söker extrajobb! //Annika

  Hej Lina,
  Tack så hemskt mycket för intyget! Och jag måste tacka för min tid här och för en grym handledning – är mycket stolt över att ha jobbat här och kommer lugnt rekommendera familjer och potentiella barnvakter att söka sig till NannyNu! Med vänlig hälsning,Linnéa

  Citat från kunder:

  Hej Elina, Det är ordning och reda på Rebecca och vi gillar att hon är såpass kreativ i att sysselsätta vår dotter. De sjunger och grejar, mkt bra! Vår dotter kan hänga med Rebecca en rejäl stund och hon söker sig inte till oss ens om vi är hemma. Måste vara ett gott omdöme för Rebecca. Vi har ju haft en hel del hjälp från Nannynu! efter att tvillingarna kom in i bilden och det har verkligen gjort skillnad i vår vardag. Vet inte hur vi hade överlevt utan detta! Så tack för det. Med vänlig hälsning Christer

  Hej Erik! Hon var helt perfekt! 100 poäng av 100. Fantastisk på alla sätt: ansvarsfull, lekfull, ordningsam, omtänksam. Med vänlig hälsning Jenny

  Om du vill läsa fler referenser från familjer klicka här

 • Dela

 • Nannynu! behöver anställa fler än 500 personer under hösten

  Publicerat | augusti 14, 2014 | Inga Kommentarer


  Evelina Sadeghii

  För många är de sista semesterdagarna till ända och nu börjar vardagen igen och med den allt som får tiden att räcka till. Vi beräknar att anställa 569 personer fram till årsskiftet och efterfrågan är redan väldigt stor på våra duktiga barnvakter.

  Varje år matchas hundratals familjer med våra duktiga barnvakter och kundinflödet når nya höjder i år. Hösten 2013 tog vi in 495 nya barnvakter, något som måste öka denna höst sett till det stora intresset bland Stockholms barnfamiljer. Vi behöver varenda ansökan vi kan få in för att täcka den stora efterfrågan. I dagsläget är det framför allt unga tjejer som studerar på gymnasiet eller universitet som söker sig till oss och vi hoppas att kunna nå ut bättre även till killar och såväl unga som mer seniora barnpassare, hos oss är alla välkomna!

  Just nu ha vi brist på barnvakter i:

  Stockholms innerstad, Solna, Hägersten, Lidingö, Nacka, Bromma, Enskede, Danderyd, Sollentuna, Täby och Järfälla. Intresset är även stort utanför dessa regioner.

  Att jobba som barnvakt är ett jättebra extrajobb som fungerar utmärkt i kombination med studier eller deltidsarbete. Våra barnvakter är uppskattade av familjerna där de arbetar och tycker det är fantastiskt att få vara med och se barnen utvecklas. Läs gärna med bland våra veckans stjärnor om vad de gör tillsammans med barnen.

  Om du känner någon som kan vara intresserad så be dem kika förbi hos oss på www.nanny.nu och skicka in en ansökan, vi och de familjer som vänder sig till oss behöver varje person vi kan hitta just nu. Våra kriterier är följande:

  - Du ska ha god erfarenhet av barnpassning, förskola eller liknande. (Även släkt räknas in här)

  - Du ska fylla minst 18 år under året

  - Du ska bo inom Stockholms län.

  - Du ska ha goda referenser på barnpassning och ha ett ”grönt” belastningsutdrag.

  - Du ska ha ett stort intresse för barn.

 • Dela

 • Barnens favoriträtter

  Publicerat | juli 29, 2014 | Inga Kommentarer

  undefined

  Pannkakor, köttbullar och all sorts pasta ska det vara på tallriken om barnen får bestämma. Intressant är att pizzan eller hamburgaren inte ens hamnar på topp 10-listan utan ligger efter exempelvis sushin.

  Barnvaktsföretaget Nannynu! har frågat samtliga av sina barnvakter (drygt 720 stycken) om vilka favoriträtter barnen har som de är hos. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. Barnvakter som passar barn mellan 0-1 år har i högsta grad inte svarat och har de svarat har bröstmjölk hamnat högt upp på denna enkätfråga. Längre ned hittar du hela topp 10-listan.

  Vi ringde upp vår barnvakt Sara (passar två barn 4 & 7 år) vars barnvaktsbarn har pannkaka som sin favoriträtt.

  - Jag vet faktiskt inte varför de gillar just pannkaka, det känns de de flesta barn gör det. Det är nog en blandning av den söta sylten med smör och salt. De tycker jag gör goda pannkakor. En gång lagade jag pannkakor till barnen och tog fram vattenmelon som efterrätt. Det där minns de och har gjort det till en grej att alltid fråga om pannkakor, ”du vet den där gången som vi åt pannkakor ihop och sen vattenmelon…”. Jag brukar göra olika rätter åt barnen men pannkakor verkar vara favoriten.

  Vår barnvakt Emma, passar två barn 5 & 9 år, berättar varför hennes barnvaktsbarn tycker sushi är den godaste rätten.

  De älskar verkligen sushi och har gjort det sedan ganska länge. Jag vet att de tidigare har bott utomlands där de provat på en massa olika maträtter, allt från franskt till indonesiskt. När jag gör mellanmål vill de exempelvis inte ha en macka utan istället olivröra. Sushi brukar vi äta ihop, extra roligt tycker barnen det är när jag också äter sushi och säger att jag gillar det. Att jag äter och tycker om samma sak är mycket viktigt. Vi har inte provat att laga det ihop utan de brukar ofta be mig i sin tur att fråga deras mamma om hon inte kan köpa sushi. Jag vet faktiskt inte varför de gillar sushi så mycket, men kombinationen av fisken och sojan är det bästa. Storebror äter hela den gröna wasabiklumpen, medan lillasyster istället äter upp all ingefära. 

  Här är topp 10-listan -  Vilken favoriträtt har barnet/barnen du passar?

  1. Pannkakor
  2. Köttbullar
  3. All sorts pasta (ex. makaroner, spagetti) 
  4. Korv
  5. Tacos
  6. Fiskpinnar
  7. Köttfärssås
  8. Sushi
  9. Tortellini
  10. Kyckling

  Inom Stockholms län ser topp 10-listan i det närmaste identisk ut. På Kungsholmen skiljer det sig där tortellini är klar etta och på Lidingö där tacos är favoriten.

   

 • Dela

 • Öppettider i sommar

  Publicerat | juli 8, 2014 | Inga Kommentarer


  Reception

  Öppettider under vecka 28-30

  Under vecka 28-30 har kontoret öppet vardagar 9-16. Från vecka 31 har vi öppet 8-17 igen som vanligt.

  Vi på Nannynu! önsker er alla en fin sommar!

   

   

 • Dela

 • Veckans citat

  Publicerat | juni 30, 2014 | Inga Kommentarer

  Fina ord från familjer och barnvakter

  Varje dag får vi in fina uppföljningar från barnvakter och familjer vilket vi tycker är väldigt roligt. Vi tycker att det är viktigt att följa med barnvakt och familj under resans gång och arbetar därför mycket med regelbundna uppföljningar för att följa upp hur det går. Nedan är några vi fått äran att ta del av:

  Citat från barnvakter:

  Hej Lina,
  Jag tycker att det går väldigt bra med familjen. Jag och barnen har lärt känna varandra och vi har roligt ihop. Jag hämtar dom en gång i veckan och sedan går vi hem och leker och äter mat. Den senaste tiden har vi kunnat vara ute i det fina och varma vädret. Vi leker med tåg, läser böcker, ritar, spelar fotboll, leker på lekplatsen och mycket mer. Den minsta killen börjar snart och prata och det är intressant att se hur han utvecklas vecka från vecka. Med vänlig hälsning Josefin

  Hej Rebecca,
  Jag är jättenöjd! Jag upplever familjen som mycket välkomnande och trevliga, så det känns verkligen jätteskönt. Dottern är en jättesöt, sprallig och minst sagt väluppfostrad flicka. Det är verkligen ett nöje att ta hand om henne! Det värmer att höra sådan fin feedback från familjen redan efter en så kort period. Jag ser framemot att fortsätta jobba med familjen! Vänligen, Sara

  Citat från kunder:

  Hej Erik,
  Vi är supernöjda med Sofia. D
  et är bra ordning på Sofia. Hon har full koll, erbjuder sig att laga mat, plockar undan etc. Hon är mycket ansvarsfull och vi känner full trygghet. Kommunikationen är strålande, Sofia ligger hela tiden före i tanken och har stor tydlighet i tillgänglighet, tider etc. Barnen älskar Sofia och dom leker jättebra tillsammans, allt från utelek till pyssel hemma. Med vänlig hälsning Magnus

  Hej Elina,
  Johanna är väldigt ordningsam och det är helt undanplockat när vi kommer hem. Vi känner oss trygga med henne, och hon är ansvarsfull och ärlig. 
  Kommunikationen funkar utmärkt. Våra barn är ju så stora så dom berättar allt själva men hon berättar lite kort om vad dom gjort vilket räcker. Hon är mycket kreativ. Hade med sig eget garn och gjorde vänskapsarmband med barnen, spelar fotboll, hoppar studsmatta etc. Med vänlig hälsning Karin

  Om du vill läsa fler referenser från familjer klicka här

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | juni 26, 2014 | 1 Kommentar

  Nike

  Nike är precis den vi letat efter”, berättar en av familjerna där Nike arbetar. Vi på Nannynu! håller med, Nike är verkligen en barnvakt vi gärna skryter om. Hon är kreativ, positiv och tänker på säkerheten – något som är viktigt för alla familjer.

  Nike är 18 år gammal, bor i Älta och studerar Sam-media på gymnasiet, hon börjar tredje året nu till hösten. Nike arbetat som barnvakt hos olika familjer via Nannynu. Utöver att jobba som barnvakt gillar hon att spendera tid med vänner och träna på gym.

  Hon har arbetat hos oss sedan september 2013 och varit en uppskattad barnvakt både hemma hos familjer och på olika event, bland annat på Tele2 arena där vi anordnat barnpassning i samband med matcher och brunch. En av hennes familjer som hon har via Nannynu! beskriver Nike som glad, positiv och påhittig. En annan familj säger att hon är precis vad de letade efter. Vi på kontoret instämmer helt och är väldigt glada att ha henne här hos oss!

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det finns så många anledningar till att jag tycker om att jobba med just barn. Att få ta del av deras tankar och kreativitet och se hur de löser olika problem på sina egna vis är helt fantastiskt. Jag tycker också att det är så himla roligt att vara med och leka, eftersom att jag själv är lite barnslig av mig :)

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!? 
  Att jobba på Nannynu! är det absolut ultimata för mig, som barnvakt. Det känns tryggt att jobba och jag vet att jag alltid kan komma till min handledare om det skulle vara något. Sedan är det väldigt bra att man själv får bestämma hur mycket och i vilket område man ska jobba, eftersom att jag pluggar på heltid.

  Vad brukar du och barnen hitta på ihop?
  Barnen jag passar har en stor tomt, så vi brukar alltid leka där. Vi hoppar studsmatta, spelar fotboll, gungar och så vidare.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Precis utanför dagis i Nacka och på vägen hem så kör det bilar. Därför ser vi alltid till att gå tillsammans och stanna vid sidan av vägen när det kommer bilar.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Mitt bästa tips till alla som sitter barnvakt är att alltid vara glad och komma med positiv energi till barnen. Är du glad, är barnen glada. Var kreativ! Kom med idéer till lekar och aktiviteter, se till att barnen gör något som de vill! Ett annat tips är att försöka komma ihåg de här små speciella sakerna om barnen du passar, såsom favoritmat, födelsedagar, favoritsysselsättning, vilken sport de går på osv. Det uppskattas verkligen, både av barn och föräldrar.

  Nedan har Nike skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Dagen började med att jag kom till dagis vid fyra, där jag blev bemött med ”NIIIKEEE” och två bamsekramar! Vi blev kvar en liten stund på dagis och åkte rutschkana och den äldsta tjejen ville gärna visa för mig alla häftiga trix hon kan. Väl hemma lekte vi i det fina vädret ute på tomten, hoppade studsmatta och sparkade lite boll. Efter en bra stund gick vi in, och bestämde oss för att ”gå på bio” (i vardagsrummet alltså, framför barnkanalen). För att komma in på biografen, så måste man ju självklart ha en biobiljett, så därför satte vi oss en stund och gjorde varsina biobiljetter. Medan barnen satt och tittade lite på tv, lagade jag middag. Efter att vi hade ätit så satte vi oss ner för att lägga pussel innan föräldrarna kom hem vid 19-tiden.

 • Dela

 • Barnens favoritsporter

  Publicerat | juni 23, 2014 | Inga Kommentarer

  Zlatan

  Den svenska nationalsporten är också den överlägset populäraste sporten hos barnen där Zlatan är den stora förebilden. Fotbollen är överlägset störst från barn i åldern 2 år och uppåt. Nannynu! ser att barnen från ungefär 5 år och uppåt börjar testa på olika sporter där exempelvis dans och gymnastik blir populärt.

  Nannynu! har frågat samtliga av sina barnvakter (drygt 720 stycken) om vilka favoritsporter barnen har som de är hos. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. Ett tjugotal sporter/lekar togs upp. Barnvakter som passar barn mellan 0-1½ år har i högsta grad inte svarat på denna enkätfråga. Många av barnen ”sportar” inte heller utan har i många fall svarat exempelvis fotboll för att de gillar att sparka boll på baksidan. Längre ned hittar du hela topp 10-listan.

  Vi ringde upp våra barnvakter Linnéa (passar en 2-åring), Isaura (passar 5, 9, 10-åring) och Emma (passar 5,10,12-åring). Alla barnen har fotboll som sin favoritlek och berättar för oss varför.

  - ”Jag är Zlatan” brukar femåringen springa omkring och ropa. Zlatan är hans förebild. Vi spelar nästan fotboll varje gång det är fint väder. Till och med när vi ska hoppa på studsmattan brukar bollarna följa med upp. Vi har småmål på tomten som vi brukar använda oss av, förklarar Isaura.
  – För tvååringen handlar det inte så mycket om själva sporten ”fotboll” utan snarare att sparka en boll mellan oss, det går helt OK och blir bättre för varje gång. Jag började jobba hos dem runt mars då hennes pappa tipsade om att vi kan spela fotboll, sedan dess har vi nästan varje gång sparkat boll, berättar Linnéa.
  – De två äldsta barnen 10 & 12 år har fotboll som sitt största intresse, de spelar i ett lag i Järfälla. Tjejen på 12 år tycker det är extra roligt. Vi brukar ofta gå ut på deras gård och spela lag där vi delar upp oss två och två då även minstingen vill vara med, säger Emma.

  Barnvakten Vilda som passar två barn, 4 & 6 år, berättar om varför lillasyster älskar dans och varför storebror tycker det är töntigt. Barnvakten Mathilda förklarar varför hennes 4åriga pojke tycker dans är nummer 1.

  - Hon är så himla sprallig och behöver göra sig av med energi. Då är dans det roligaste. Det är inte så mycket till dans ännu utan mer att hon springer och gör olika rörelser till musik. En gång i veckan tränar hon dans i Saltsjö-Boo. Hemma brukar jag ansvara för musiken medan hon springer runt och dansar. Storebror tycker det är jättetöntigt med dans fast samtidigt vill han vara med och titta på när hon dansar. Själv vill han helst sparka fotboll, berättar Vilda.
  – När jag kom hem till familjen för första gången så berättade pojken att han tränar dans. Nu får jag dansa med honom när jag är där. Helst vill han att jag ska göra samma rörelser som honom och gör jag fel så är han snabb att berätta det, ”du måste göra så här med armen”. Jag brukar få ta med en CD eller spela musik från min mobil. Han dansar ”dansmix” och hade också en större uppvisning i maj, förklarar Mathilda.

  Vår barnvakt Jessica, passar två barn 10 & 7 år, berättar varför hennes barnvaktsbarn tycker gymnastik är favoritsporten.

  - Pojken på 10 år tycker gymnastik är så roligt nu när han tävlar och vinner mycket. Jag märkte tidigare att han tyckte det var jobbigt och att han inte ville när jag tog honom till träningen men sen han har börjat vinna har det verkligen vänt. Nu vill han dit! Lillasyster 7 år vill göra precis som storebror. De tycker det roligaste är när de får röra på sig, utveckla och lära sig sin egen kropps rörelsemöjligheter. Hemma studsar vi på studsmattan och lär oss nya hopp.

  Här är topp 10-listan – Vilken favoritsport har barnet/barnen du passar?

  1. Fotboll
  2. Dans
  3. Gymnastik
  4. Simning
  5. Innebandy
  6. Pingis
  7. Tennis
  8. Cykling
  9. Springa/löpning
  10. Ishockey

  Det ser bra ut för klubben Brommapojkarna, i just Bromma är fotbollen särskilt populär. I Enskede är det spring och löpning som dominerar medan de flesta på Lidingö vill vara i stallet och syssla med ridning. I Saltsjöbaden är Ishockey nummer ett.

 • Dela

 • Öppettider midsommarhelgen

  Publicerat | juni 18, 2014 | Inga Kommentarer

  tulpaner

  Glad midsommar!

  Midsommarafton, fredagen den 20/6,  har vi stängt och är åter måndagen den 23/6.

  Vi önskar alla våra familjer och barnvakter en trevlig midsommarhelg.

   

   

 • Dela

 • Barnens 10 bästa lekar

  Publicerat | juni 13, 2014 | Inga Kommentarer


  Kurragömma

  Kurra gömma, Kull, Titt-ut och Mamma-pappa-barn är lekar som de flesta barn någon gång har lekt. Det visade sig att två lekar stod ut i mängden när det gäller popularitet – Kurra gömma och Kull. Just momentet att få gömma sig och bli upptäckt är det roligaste, oavsett ålder. De minsta barnen leker Titt-ut, mellanbarnen Kurra gömma samt Kull och de äldsta Burken. 

  Nannynu! har frågat samtliga av sina barnvakter (drygt 720 stycken) om vilka favoritlekar barnen har som de är hos. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. Ett femtiotal lekar/spel/aktiviteter togs upp. Längre ned hittar du hela topp 10-listan. 

  Vi ringde upp vår barnvakt Lina vars barnvaktsbarn, åldrarna 2 & 6, berättat varför Kurra gömma är favoritleken. 

  De älskar att gömma sig och blir jätteglada när de blir hittade. Det roligaste i leken är momentet då de blir funna, särskilt enligt tvååringen. Det allra allra bästa är om jag lyckas hitta dom samtidigt. Varje gång jag ska åka hem därifrån så springer de och gömmer sig för då måste jag vara kvar ett litet tag till och hitta dem. 

  Barnvakten Malin som passar två flickor, 4 & 9 år, har också barn som älskar att gömma sig, fast denna gång i leken Burken.

  Nioåringen älskar att vinna och att känna sig bäst, just Burken vinner hon också alltid. Hon tycker det är så roligt att få gömma sig. Vi brukar leka det ihop där också fyraåringen är med, men systern förstår inte riktigt reglerna ännu. Däremot brukar det komma över vänner som vi leker Burken med.

  Vår barnvakt Lynda, passar ett barn 4 år, berättar varför hennes barnvaktsbarn tycker Kull är så roligt. Kull kan också utvecklas till andra lekar likt Burken ovan.

  Flickan jag passar älskar att springa och vara aktiv. Vi leker det varje gång vi är där och olika varianter av Kull. Senast var det pannkakskull där man ligger still på golvet och blir befriad.

  Här är topp 10-listan -  Vilken favoritlek har barnet/barnen du passar?

  1. Kurra gömma
  2. Kull
  3. Diverse rollekar (ex mamma-pappa-barn, tjuv & polis)
  4. Diverse sällskapsspel (ex Yatzy, UNO, Fia med knuff)
  5. Diverse tävlingsmoment med sporter (ex springa snabbast, brottas)
  6. Pyssla och rita
  7. LEGO
  8. Dansa
  9. Leka med bilar
  10. Titt-ut

  De största Kurra gömma-älskarna finner vi i Täby. På Östermalm är det Kull som gäller och i Tyresö är hemmadans nummer ett. 

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella Referens: "Eva hade inte träffat Gillis på två månader man han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Dom gick direkt ut och gungade. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  Under april månad 2014 genomförde vi för andra året en kundundersökning med fina resultat. Vi är måna om våra kunder och anser det viktigt att lyssna på dem för att kunna erbjuda bästa möjliga service. Resultatet visar bland annat att 99,2 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta.

  Barn-hlr & Barnolycksfall

  Vi satsar på våra barnvakter och utbildar dem med Barn-hlr och Barnolycksfall. Vi utbildar barnvakterna hur de utför barn-hlr och i de vanligaste olycksfallen. Kursen hålls av en av våra certifierade instruktörer. Du kan även ställa sjukvårdsrelaterade frågor till vår instruktör Christine.

  Nannycertifiering

  Vi certifierar våra barnvakter med vår Nannycertifiering.  Nannycertifieringen är utvecklad tillsammans med en leg. psykolog/leg. psykoterapeut och avslutas med ett prov för våra anställda.

  Säkerhet

  Vi är noga med att bakgrundskontrollera våra barnvakter. Alla våra barnvakter behöver ha tidigare erfarenheter av barn, vi kontrollerar att deras angivna erfarenhet stämmer och gör även andra kontroller. Här kan du läsa hur vår process går till och vilka kontroller vi gör.

  Veckans stjärna

  Nike är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Nike gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 700 barnvakter på Nannynu!

  Veckans citat

  Fina ord från barnvakter och familjer. Vi arbetar mycket med uppföljningar och får varje dag ta del av fina ord. "...det har verkligen gjort skillnad i vår vardag. Vet inte hur vi hade överlevt utan detta! Så tack för det." Nedan kan du läsa fler citat från denna vecka.

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss, vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser med oss. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången man som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier