Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

Veckans stjärnbarnvakt – Sofie från Östermalm

Publicerat | augusti 26, 2015 | Inga Kommentarer


Sofie Å

Sofie har arbetat hos oss sedan april 2015 i en familj på Kungsholmen, Stockholm. Sofie är en uppskattad barnvakt som intresserar sig i barnen och familjen. Vi på kontoret ser fram emot att följa Sofie i sitt arbete under hösten.

Sofie är 18 år och studerar nu tredje året på Internationella engelska gymnasiet vid Skanstull där hon läser ekonomi-juridik. Förutom att jobba på Nannynu! tränar hon gärna eller umgås med vänner och familj.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba som barnvakt då det låter mig använda mina mer kreativa och ansvarsfulla sidor. Det är väldigt roligt att få se barnens leenden när jag dyker upp och hur de ser upp till mig.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba på Nannynu!, då alla är väldigt hjälpsamma och seriösa. Jag känner mig väldigt trygg och vet att jag kan höra av mig till någon av mina handledare (Sebastian eller Harriet) när som helst ifall det är något jag undrar över. Jag har även blivit väldigt bra bemött av deras kund-support!

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Vi har gått till lite olika parker, men de som har varit väldigt bra är ”Pontonjärparken” och ”Kronobergsparken”. De båda ligger väldigt nära hemmet och förskolan. Det som vi gillar med parkerna är att det finns väldigt många olika saker att göra där, vilket barnen tycker är kul. Det finns en del övergångsställen men det är inte jättemycket trafik där vi brukar gå. Det yngsta barnet brukar sitta i vagnen och det äldre vet att hon måste hålla sig nära mig och inte får krossa gatan utan mig. Jag brukar se till att påminna om detta.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid försöka vara så positiv som möjligt. Barnen ser upp till dig och kan lätt påverkas av ditt humör eller hur du agerar i olika situationer. Försök att vända saker till något positivt som får barnen att må bra, och se till att hålla dig lugn i stressiga situationer så att det inte påverkar barnen.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Sofie skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
En arbetsdag för mig börjar först med att jag hämtar minsta barnet på dagis. Sedan åker vi buss för att hämta nästa barn på förskolan. När båda barnen är hämtade så går vi ibland förbi och köper någon macka om de är hungriga, för att sedan ta en tur i parken om det är fint väder. När vi sedan kommer hem brukar jag börja med middagen och den äldsta vill oftast hjälpa till att duka fram. Den minsta har jag nära mig så att jag kan ha koll på honom. Vid matbordet kan vi fortsätta prata om dagen eller om vad vi ska göra efter middagen. När vi ätit klart brukar vi leka lite och beroende på när föräldrarna kommer hem så kan det hända att jag hinner natta den yngsta.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Joanna från Bromma

  Publicerat | augusti 17, 2015 | Inga Kommentarer


  Joanna L

  Joanna är veckans stjärnbarnvakt. Joanna har arbetat hos oss sedan september 2014 i en familj på Kungsholmen, Stockholm. Familjen beskriver henne som en mogen och barnkär barnvakt. Vi på Nannynu! är väldigt nöjda med Joanna och ser fram emot att fortsätta med henne i höst.

  Joanna är 19 år och tog i våras studenten från Södra latin. Idag jobbar hon heltid på Vitamin Well och jobbar extra på Nannynu!. När hon inte arbetar är hon gärna på gymmet, ute med sin häst eller ute i motionsspåret.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Att jobba som barnvakt ställer saker på sin spets. Hur bra tålamod, kreativitet och nyfikenhet har du egentligen? Att jobba som barnvakt är utmanande och den personliga utvecklingen blomstrar. Mina ”barn” är fantastiska individer, de är kloka, ärliga och framförallt: de har humor! Jag har aldrig tråkigt under mina arbetspass, min övertygelse är stor att tiden flyger iväg! Under min skolgång var den en enda lång utandning att få barnvakta. Man är i nuet och glömmer kommande prov och redovisningar.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Att jobba för Nannynu! är okomplicerat. Det är enkelt att komma i kontakt med er och man blir aldrig ”övergiven”. Min kontaktperson har regelbundna avstämningar för att se att allt går som det ska. Hade problem uppstått hade jag inte tvekat att kontakta er.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Jag och mina barnvaktsbarn brukar hänga vid Kristinebergs IP. Framförallt vid fotbollsplanen och omkringliggande grönområde. Favoritleken är att jag ska jaga dem (fast helst inte vara tillräckligt snabb för att fånga någon).

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Barnen bor vid Hornsbergs strand, vilket enligt mig är ett familjevänligt område. Men givetvis kan faror lura runt varje hörn. Det går en del cykelbanor där cyklister dundrar förbi i hög hastighet. Det kan vara lätt att glömma att cyklisterna finns, speciellt när man är inne i en spännande lek.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips är nog att vara öppen för nya förslag. Utifrån vad jag upplevt finns det ingen given mall för hur ett barn ”bör” hanteras. Enskilda individer behöver olika saker för att få sina behov uppfyllda. Var lyhörd mot barnens föräldrar och försök att leva som de lär.

  Nedan berättar Joanna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut för henne:
  En vanligt dag brukar börja med att jag hämtar det äldsta barnet i skolan för att sedan gå till lillasysterns dagis och plocka upp henne. Vad vi sedan gör varierar helt beroende på barnens humör. Ibland är glassuget starkare än viljan att leka i en park, då brukar vi börja med glass. En annan gång önskas pyssel i hemmet, då brukar vi vanligtvis göra det. Ingen dag är den andra lik helt enkelt. Vi gör alltifrån pyssel, filmmys, fotboll eller en avancerat form av kull (som jag oftast är för trög för att förstå mig på, barnen är alltid steget före mig). Men mitt mål är att få med någon form av fysisk aktivitet under arbetspasset. Mot kvällen brukar jag göra i ordning mat för att sedan äta middag tillsammans. Sedan brukar energin sina och barnen vill oftast ta det lugnt innan läggdags och föräldrarnas hemkomst.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Nafi från Södermalm

  Publicerat | augusti 12, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Nafi från Södermalm

  Nafi har arbetat hos oss sedan mars 2015 i centrala Stockholm. Nafi är en toppenbarnvakt som utför sitt arbete på ett väldigt bra sätt. Vi ser fram emot att fortsätta med Nafi hösten 2015.

  Nafi är 18 år och börjar nu i augusti studera sitt tredje år på Klara Norra Gymnasium. När hon inte är i skolan eller på Nannynu! lyssnar hon gärna på musik, läser böcker eller tittar på film. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Nafi under 2015. Nedan kan ni läsa intervjun med Nafi.

  Jag tycker att det är jättekul att jobba på Nannynu!, eftersom min handledare Emilia verkligen tar hänsyn till hur det går för mig och vad jag tycker om familjerna jag har. Samt att andra som jobbar på kontoret är väldigt ansvarsfulla. Om min handledare inte är på plats, då vet jag att jag kan alltid få hjälp av andra som finns på kontoret.

  Där jag passar barnen finns en park som heter Klockparken, det är väldigt nära hemmet och förskolan där barnen går. Det tar inte mer än två eller tre minuter från hemmet till parken eller från förskolan till parken. I parken brukar barnen cykla eller åka sparkcykel med andra barn i området.

  När det gäller bilvägar eller övergångsställen i området vet barnen precis var de får vara och inte vara. Jag tar för säkerhetsskull alltid upp reglerna som gäller när vi är ute.

  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att inte vara rädd att kommunicera med föräldrarna, var alltid ärlig mot dem när du ger en ”kort rapport” om vad ni har gjort under dagen. Säg till föräldrarna om du märker något som du tycker är fel, det är viktig att både föräldrarna och du kan lita på varandra.

  En arbetsdag för mig börjar från att jag hämtar barnen kl 16:00 från förskolan.  Om solen skiner och barnen inte är för trötta går vi in i lägenheten för att hämtar hjälm och cykel/sparkcykel. Sedan är vi ute i ca 1 eller 1 och en halv timme. Efter allt lekande går vi in i hemmet där barnen får lite frukt och dryck medan jag lagar middag till dem vid ca kl 17 och 17:30. Vid kl 19:00 – 20:00 brukar föräldrarna komma hem och då ger jag föräldrarna en kort rapport om hur dagen gick och efteråt kramar jag barnen hejdå. Så börjar och slutar en arbetsdag för mig.

 • Dela

 • Sommar och semester utan hemsideuppdateringar och chatt

  Publicerat | juni 22, 2015 | Inga Kommentarer


  Sommar och semester

  Sommar och semester på Nannynu!

  Nu går vi på Nannynu!-kontoret snart på semester. Kontoret kommer dock vara bemannat med personal precis som vanligt under vardagar kl 9-17. I augusti är vi tillbaka med full styrka igen. Under juli månad kommer inte hemsidan att uppdateras. Chatten kommer under juli att vara stängd. Glad sommar önskar Nannynu!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Vera från Bromma

  Publicerat | juni 15, 2015 | Inga Kommentarer


  VeraE

  Vera har arbetat hos oss sedan januari 2015 i en familj i Bromma, Stockholm. Det är familjen själva som rekommenderat oss att utnämna Vera till veckans stjärna. Hon förtjänar en guldstjärna om ni har en sådan”. Hon beskrivs som en storasyster som är ansvarsfull kreativ och rolig. 

  Vera är 17 år och kommer till hösten börja tredje året på Kungsholmens gymnasium. Förutom att jobba på Nannynu! spelar hon volleyboll och piano. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Vera under 2015.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Möjligheten att släppa lös mitt 5-åriga inre. Rita, pyssla och leka. Du kan hitta på så många kreativa saker och ju mer kreativt desto roligare tycker barnen att det är.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Från första början så ger de dig all information du kan tänkas behöva och finns alltid där om du har frågor. Vidare hjälper de dig med alla steg som uppkommer så som tidrapportering och följer upp så att allt går som det ska.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Båtparken, Björklundshage och Kyrksjön (ängar och skog).

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Bällstavägen (alla kör för fort eftersom den är lång och rak).

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Försök att ha så roligt som möjligt! Om du har kul så kommer även barnen ha kul. Var kreativ och ”go crazy”.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Vera skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag har två killar 6 och 3 år. Hämtning på dagis vid 16.30. Vi går tillsammans hem och leker lite på en närliggande äng längs vägen. När vi kommer hem lagar jag och 3-åringen mat medan 6-åringen leker med LEGO eller pysslar. Vi äter sen i lugn och ro. Efter det så pysslar vi, klär ut oss eller bara busar. Ibland har vi tema, tex Frost eller Musse Pigg, då klär vi ut oss till dem, lyssnar på låtar från filmen och ritar teckningar av karaktärerna. Detta gör vi fram tills dess att någon av föräldrarna kommer hem, runt 19.00.

 • Dela

 • Malin Pajnert, Rekryterare

  Publicerat | juni 10, 2015 | Inga Kommentarer


  Malin Pajnert, Rekryterare

  Hej!

  Mitt namn är Malin och jag började arbeta som rekryterare här på Nannynu! i juni 2015. Jag befinner mig i Göteborg och ser alltså till att hitta rätt barnvakter här och i närområdet runt omkring.

  Jag studerar idag Personalvetarprogrammet vid Göteborgs Universitet och har tidigare arbetat på skola med barn i flera åldrar. Erfarenheter jag tog med mig därifrån kommer väl till användning i jakten på att hitta de mest lämpade barnvakterna för olika familjer. På Nannynu! arbetar vi med matchning mellan barnvakt och familj då det är viktigt att båda parter trivs med varandra för att allt ska fungera så bra som möjligt!

  Tycker Du att ett arbete som barnvakt låter roligt och tror att Du är rätt person för jobbet? Tveka då inte att kontakta mig för mer information eller om Du har några frågor!

  Jag hoppas att vi ses!

  / Malin

 • Dela

 • Tar strid för rutavdraget

  Publicerat | juni 10, 2015 | Inga Kommentarer

  Nannynu! med Jeanette Holm tar strid för rutavdraget

  Jeanette Holm,  styrelseordförande Nannynu!, är med i chefsnätverk för kvinnliga entreprenörer. I en artikel i Dagens Industri från 3 juni kritiserar bland annat Jeanette Holm regeringens minskning av rut- och rotavdraget. Läs hela artikeln nedan.


  nannynuDI

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Lisa från Uppsala

  Publicerat | juni 9, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Lisa från Uppsala

  Lisa har arbetat hos oss sedan september 2014 i en familj i Sunnersta, Uppsala. Hon är en väldigt omtyckt av hela familjen. Hon tänker på säkerheten, är lugn, trygg, kreativ och barnkär.

  Lisa är 22 år och bor i Sunnersta, Uppsala. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon på Sveriges Lantbruksuniversitet. På fritiden håller hon gärna på med hästar. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Lisa under 2015.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker att det är ett bra arbete att ha som extrajobb nu när jag studerar. Det känns roligt och givande att jobba med barnen och det är något jag trivs bra med.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  När jag ansökte som barnvakt hos Nannynu! kändes det väldigt tryggt med hur jag fick den familjen jag jobbar för nu, eftersom det var flera intervjuer och jag fick träffa dem innan vi bestämde oss. Det var också bra att jag fick en intro- och HLR-kurs innan jag började. Dessutom har jag också en kontaktperson så är det något jag undrar över vet jag var jag ska vända mig.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Vid skolan där jag lämnar av barnen är det ofta mycket bilar så där är det viktigt att både jag och barnen tittar efter ordentligt innan vi går in på skolområdet. Jag kör dem också till skolan, så för mig är det också viktigt att köra lugnt och försiktigt.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Jag skulle nog säga att det är att lyssna på barnen, hur mår de idag och vad har de haft för sig sedan vi sågs sist. Jag brukar också planera, innan jag jobbar, vad vi kan göra för roliga saker under dagen och alltid höra med barnen vad de skulle vilja göra.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lisa skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag brukar komma dit kvart i sju på morgonen och då brukar båda barnen vara uppe. Sedan beror det lite på om de redan har fått frukost, men har de inte det så frågar jag vad de vill ha att äta och fixar sedan i ordning det. De barnen jag är hos brukar oftast få titta lite på tv medan de äter frukost och vaknar till lite. Om vi har tid över efter frukosten så hittar vi på lite olika saker, ibland spelar vi spel och ibland pysslar vi. Under december grejade vi mycket med LEGO-kalendern där de varje morgon skulle bygga ihop en ny sak. Runt halv åtta, kvart i åtta går de och borstar tänderna och innan vi åker vid åtta så ordnar vi allting annat som behövs. Ibland är det att hitta längdskidor och ibland ska jag fläta håret på ett av barnen.
  Vi brukar vara framme vid skolan runt fem över åtta, och då går jag med det minsta barnet till förskolan och lämnar av det äldsta vid skolgården. När jag är färdig så sms:ar jag alltid en av föräldrarna så att de vet att båda har kommit till skolan som de ska.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ebba från Vasastan

  Publicerat | juni 1, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Ebba från Vasastan

  Ebba har arbetat hos oss sedan november 2014 i en familj i Gamla stan. Hon är en väldigt uppskattad barnvakt. Familjen beskriver henne som en trygg och kreativ person som deras son älskar.

  Ebba är 18 år och bor i Vasastan, Stockholm. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Östra Reals gymnasium. På fritiden är hon gärna med vänner eller tränar.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  För det första så känns det knappt som ett jobb att vara barnvakt då man har väldigt kul under sina arbetspass. Det är även roligt att känna att man blir uppskattad för det man gör, både av föräldrarna men också såklart av barnet när man märker hur glad han blir när man kommer och inte vill att man ska gå när passet är slut.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det är skönt att veta att Nannynu! alltid finns där för att hjälpa oss barnvakter ifall det skulle uppstå något problem. Det är också smidigt att det är Nannynu! som ordnar med inbetalningarna från föräldrarna och ens lön, så slipper man tänka på det själv.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha tålamod med barnet, men visa ändå att det är du som bestämmer. Om barnet vill leka något särskilt kan du också som barnvakt lägga till något extra i leken så att det blir en speciell lek, vilket gör att den blir roligare!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ebba skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Jag brukar hämta från förskolan kl. 16.00, sedan går vi hem. När vi kommit hem leker vi tills jag börjar förbereda middagen runt 17 – 17.30. Vi leker allt från kurragömma, affär, bygga lego och tågbanor eller med hans dinosaurier. Att rita kartor för att sen gå på skattjakt är också något som han tycker är väldigt kul. Efter vi ätit fortsätter vi att leka till hans föräldrar kommer hem runt 19.00. Blir det längre pass brukar jag även natta honom med välling och sagoläsning i sängen.

 • Dela

 • I höst står Nannynu! på Underbara barn

  Publicerat | maj 27, 2015 | Inga Kommentarer


  I höst står Nannynu! på Underbara barn

  Nannynu! på Underbara barn-mässan även i år.

  Det ska bli fantastiskt roligt att stå ytterligare ett år på Stockholmsmässan i Älvsjö där Underbara barn kommer äga rum. 9-11 oktober kommer dörrarna att stå öppna för barn och vuxna i alla åldrar. Vi på Nannynu! har nu börjat planera årets helg.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  99,3 % kundnöjdhet. Under april månad 2015 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,3 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu!

  Veckans stjärna

  Veckans stjärnbarnvakt – Sofie från Östermalm Sofie är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sofie gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss. Vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier