Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Nanny.nu

Referenser

“För det första är Nathalie väldigt trevlig, snäll och behaglig till sättet - vilket både vi och barnen uppskattar. För det andra, och det är än mer imponerande, är hon initiativrik och hittar på saker med barnen som är perfekt anpassat till vad de orkar med efter en hel dag på dagis och skola. Slutligen är hon väldigt flexibel och orädd inför nya uppgifter och förändringar: ingenting är ett problem och hon har tagit sig an allt ifrån att byta blöjor för första gången till att hämta på en ny skola på samma oförvägna
sätt. - Gunnar, Nacka”

Veckans stjärna

Publicerat | september 29, 2014 | Inga Kommentarer


Oliver är en mycket omtyckt barnvakt av de två familjer som han jobbar hos. Både barnen och föräldrarna känner sig trygga med honom, vilket förstås är det viktigaste. Även vi på Nannynu! uppskattar Oliver som alltid är lätt att kommunicera med, positiv och lätt att ha att göra med. En av familjerna berättar vad barnen brukar önska:

- Barnen gillar honom verkligen, de vill att han kommer oftare, helst varje vecka! 

Oliver är 19 år gammal, bor i Sundbyberg och jobbar hos två av våra familjer i Solna & Bromma. Vid sidan av Nannynu! arbetar han deltid på en skola som resurs. Tidigare gick Oliver på Blackebergs gymnasium där han i somras tog studenten.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Ända sedan jag var liten har min dröm varit att på ett eller annat sätt jobba med barn. Det hela kom så naturligt för mig eftersom jag är äldst av 7 syskon. Att jobba som barnvakt var ett tillgängligt och enkelt sätt att för mig både plugga och tjäna pengar samtidigt. Passa barn är något som man inte kan sätta ett pris på. Det är så otroligt givande att dela ett barns vardag, du får se en individ utvecklas i rasande fart och att ha ett finger med i den utvecklingen är obeskrivligt. Att passa ett barn kan vända på din värld, de bidrar med så mycket glädje som du inte kan hitta någon annanstans. På det senaste året som jag har arbetat hos Nannynu! har jag inte bara lärt känna nya fantastiska och underbara barn, jag har även lärt känna mig själv bättre. 

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! är ett fantastiskt företag att jobba på. Att ha sin arbetsplats både utomhus, inomhus, i en park, på en fotbollsplan, eller varför inte framför ett pussel är något som är svårt att finna någon annanstans. Att ständigt få träffa nya människor, uppleva nya miljöer, bilda nya kontakter – och samtidigt plugga eller arbeta med något annat är en av de stora anledningarna till att jag började arbeta hos Nannynu!. Så fort du har frågor eller känner dig osäker om något kan du alltid få hjälp av dina mentorer. 

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Utanför familjen som bor i Frösunda finns det en fin liten park som vi brukar vara på. Den passar precis honom då den inte är för stor, det finns klätterställningar, sandlådor, gungor och mycket annat. Det finns även en liten skog där vi brukar springa runt och leka. Ibland har vi tagit lite längre utflykter, till exempel till en fotbollsplan som heter ”Ulriksdals Idrottsplats” där vi brukar spela fotboll, leka, och springa runt. 

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Precis som många andra kvarter finns det alltid bilar. Vissa kör ibland alldeles för fort. Detta kan göra att det uppstår farliga situationer. Mitt barn har lärt sig att alltid ta min hand och titta åt båda hållen om vi ska gå över en gata. 

Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
Att alltid ha tålamod, aldrig ge upp och även om du är en kompis till barnet så är det viktigt att  hela tiden hitta nya sätt att utmana med lekar och övningar, något som inte alltid är en dans på rosor. Att vara fantasifull och våga släppa fram ditt inre barnasinne. Sedan är det viktigt att ha en bra kommunikation med föräldrar, alltid berätta vad ni har gjort, vilka problem ni behövde ta er runt och vilka positiva saker som barnet har klarat av. 

Nedan har Oliver skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag kom till förskolan och såg genast mitt barn leka tåg med en annan liten pojke. Som vanligt lyste hans ögon upp när jag kom gåendes mot honom. Han hoppade av ”tåget” och sprang mot mig och jag lyfte upp honom högt över marken. Han brukar gilla att leka flygplan på det sättet. Han visade stolt upp sin nya trehjuling som han har börjat cykla med till dagis. Innan vi tog oss hem så gick vi till en av det vanliga lekparker vi brukar vara på. Fantasin började direkt att flöda när vi kom in i lekparken och pojken antog rollen som en av sina idoler, Spiderman. Självklart ingick det i leken att jag skulle vara en strandsatt och hjälplös person, som han behövde rädda från hajar och faror. Efter mycket lek och stoj gick vi hem och då började jag laga mat. Att ”multitaska” är något man måste vara beredd på att göra som barnvakt, och medan jag lagade mat så byggde vi båda lego. Han ville bygga ett torn som var högre än han själv, något som stolt skulle visas upp för mamma när hon kom hem. Tiden gick som alltid väldigt snabbt, men innan mamma kom hem så hann vi även läsa lite ”Bamse”. 

 

 

 

 

 • Dela

 • Träffa Sveriges största 7åring på underBARA BARN-mässan i Älvsjö

  Publicerat | september 23, 2014 | Inga Kommentarer


  Nannynu! fyller 7 år fredagen den 3 oktober. Det firar vi bland annat genom ansiktsmålning på underBARA BARN-mässan i Älvsjö den 3-5 oktober. För föräldrarna kommer det att finnas erbjudanden som endast är aktuella för årets besökare.

  Underbara barn, mässan som tar små barn på stort allvar, öppnar dörrarna på Stockholmsmässan i Älvsjö den 3-5 oktober. På plats kommer Nannynu! att finnas. 

  Barnen kommer att få träffa våra erfarna barnvakter för lek och pyssel i vår pysselhörna. Här får barnen även gratis ansiktsmålning till det djur eller till den superhjälte som önskas. Föräldrarna får träffa våra kundansvariga och får svar på alla frågor som kan uppkomma när det funderas på att skaffa en barnvakt. Vi går igenom hur en kundprofil skapas, hur familjen får en kandidatpresentation, hur intervjun går till och hur våra barnvakter därefter arbetar. Under mässan kommer även alla besökare få ta del av ett ny kund-erbjudande som endast gäller för besökarna.

  Kom och fira med oss på mässan!

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | september 22, 2014 | Inga Kommentarer


  ”Under den här tiden som barnvakt har jag lärt mig mer om livet än vad jag har lärt mig under 12 år i skolan. Barn är sig själva, de säger vad de tycker och lever varje dag till fullo. De njuter av allt och uppskattar det lilla i livet. Det är ett givande jobb som är fullt av äventyr och utmaningar. Alla barn är olika och unika så ingen dag är den andra lik.”

  Åsa är 20 år gammal och bor i Huddinge. Sedan april 2013 har Åsa jobbat för oss på Nannynu! i flera familjer. Med en positiv inställning och ett glatt humör är hon alltid öppen för nya utmaningar men tar samtidigt ansvar för att det fungerar med sina nuvarande familjer. Vi tycker det är otroligt roligt att Åsa jobbar för oss och hoppas givetvis att vi får behålla henne länge. Utöver arbetet på Nannynu! pluggar hon för att ta körkort.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Under den här tiden som barnvakt har jag lärt mig mer om livet än vad jag har lärt mig under 12 år i skolan. Barn är sig själva, de säger vad de tycker och lever varje dag till fullo. De njuter av allt och uppskattar det lilla i livet. Det är ett givande jobb som är fullt av äventyr och utmaningar. Alla barn är olika och unika så ingen dag är den andra lik.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Att jobba för Nannynu ger dig en trygghet, du kommer inte helt plötsligt stå utan jobb och du behöver inte oroa dig om det är en familj du inte vill jobba för. Du hör av dig till Nannynu och de hjälper dig. När du behöver stöd finns de där eller när du behöver råd ställer de alltid upp.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  I Älvsjö har jag inte jobbat så länge så där vet jag bara att det ska finnas en väldigt fin park för barnen att leka i. I Rönninge finns det en underbar natur och ta promenader i skogen är bland det bästa som finns.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  I Rönninge finns det ett övergångsställe precis vid skolan där det kör många bilar som hämtar sina barn från skolan och förskolan så där får man se upp.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Mitt bästa tips är att vara sig själv och ha roligt med barnet/barnen. Barn märker otroligt mycket, så är du inte genuin och ger av dig själv kommer barnet/barnen automatiskt ha ett avstånd till dig och inte våga lita fullt ut på dig.

  Nedan har Åsa skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  När jag kommer till huset i Älvsjö sitter 4,5-åriga Emma och ser på TV, 2-åriga Malin springer runt med sin vagn. Det här är bara andra gången jag jobbar i den här familjen och första gången jag blir själv med båda barnen. Malin tittar upp på mig med stora ögon och ett brett leende på läpparna, jag ler tillbaka med värme i blicken för att visa henne att jag är en snäll person som hon inte behöver vara rädd för.

  När vi är själva sätter jag mig på soffan med barnen och vi tittar lite på barnprogram, det är rätt så tidigt på morgonen och barnen är hemma ifrån förskolan idag. Efter ett tag reser jag mig upp och börjar leka med plastmaten och låtsats att jag äter av den och ger nallen bredvid mig mat. Precis som jag trodde flyger barnen upp och vill också leka denna roliga lek. Vi delar vår mat och Malin springer och hämtar leksakstallrikar, skedar och plastglas. Nu kan picknicken börja. När leken väl är igång rullar den på otroligt bra och vi leker med alla leksaker och hittar på alla möjliga olika lekar.

  Till slut märker jag att Malin börjar bli lite gnällig så jag går och dukar fram lunchen. När vi har ätit så dukar jag av och börjar med disken när jag ur mitt högra öga ser att Emma sitter med en sax bredvid Malin, direkt vänder jag mig om och säger till Emma att saxar har vi vid bordet. Man får absolut inte leka med dem och inte nära Malin. Emma försvarar sig med att hon skulle bara klippa lite i halsbandet som hon hade gjort till Malin så de vet att det är Malins halsband. Jag säger att du får bara klippa när du sitter vid bordet och vi vet att det halsbandet är Malins, du behöver inte klippa i det då det kanske går sönder. Emma lämnar tillbaka saxen och börjar leka igen. När jag har diskat klart sätter jag barnen i vagnen och vi går ut på en promenad. Malin somnar nästan direkt och Emma hjälper mig lite att hitta vägen eftersom jag aldrig har varit där förut. Efter ungefär 30 minuter är vi hemma igen. Malin vaknar när jag lyfter upp henne ur vagnen så vi sätter oss vid TV:en igen när alla är lite småtrötta, men efter ett tag piggnar de till och vi börjar leka igen. Rätt som det är kommer deras mamma hem och barnen blir superglada.

  Emma & Malin heter egentligen något annat.

   

   

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | september 16, 2014 | Inga Kommentarer


  Malin H

  Malin har arbetat för Nannynu! sedan maj 2014 i en familj med två barn. Familjen beskriver Malin som en kreativ barnvakt, hon är inte rädd för att ta med barnen på lekplatsen, cykla eller göra det barnen önskar. Hon lagar mat och tar egna initiativ  vilket familjen tycker är fantastiskt skönt. Vi kan inte annat än instämma i att Malin är en toppenbarnvakt som är trygg, positiv och ansvarsfull!

  Malin är 18 år gammal, bor i Danderyd och jobbar hos en av våra familjer i Täby. Vid sidan av Nannynu studerar hon och har nyligen börjat sista året på Viktor Rydbegs gymnasium i Djursholm där hon läser det naturvetenskapliga programmet.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Det är otroligt varierande, utmanande och mysigt. Barnen har så mycket energi att det smittar av sig! Det är också kul att leka med barnen, att se dem ha roligt samtidigt som jag själv uppskattar det minst lika mycket.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det är så välorganiserat och man känner ett enormt stöd både från Nannynu och familjen. Kommunikationen med Elina (min kontaktperson på företaget) har fungerat jättebra och är det något man undrar så är det bara att höra av sig. Första intrycket jag fick när jag kom in på kontoret var ”ååå, vad mysigt det är här!”. Alla var så trevliga, jag kände mig genast varmt välkommen. Sedan dess har min positiva uppfattning om Nannynu bara förstärkts.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Det finns en park i närheten av dagis med klätterställning, gungor och kort sagt allt som behövs för en riktigt bra lekstund. Många av barnens kompisar leker också där. Familjen bor även nära en skog där man kan bygga kojor, plocka blåbär och hallon och ”gå på upptäcktsfärd”.

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Det finns en stor bilväg som vi måste korsa på vägen hem från dagis. Om flickorna inte sitter i vagnen ser jag alltid till att de håller i vagnen när vi går över. Nästan hela vägen hem från dagis är små villovägar, utan trottoarer. Då måste man vara försiktig och gå nära väggrenen när det kommer bilar. Flickorna är så duktiga att jag bara behöver säga till för att de genast ska stanna vid sidan av vägen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter? 
  Var kreativ och flexibel. Låt vädret samt barnens humör och önskemål inspirera dig till att hitta på nya, roliga saker att göra. På så sätt blir det aldrig tråkigt, varken för barnen eller för dig!

   

 • Dela

 • Rut-användandet för barnpassning har aldrig varit större

  Publicerat | september 11, 2014 | Inga Kommentarer


  Barnpassning2

  Användningen av barnvaktstimmar genom Nannynu! har under de tre föregående åren ökat mellan 13-21 % räknat mot föregående år. Under augusti 2014 ökade kundinflödet med hela 46 % i jämförelse med 2013 års inflöde.

  Per Danckwardt, VD på Nannynu, säger:

  - Det är fantastiskt kul att barnvaktsbehovet bara fortsätter. Vi trodde att ökningen skulle minska, bli mer och mer jämn för varje år och att behovet efter barnvakt inte skulle öka så explosivt framöver. Att det nu ökat så drastiskt med nästan 50 % är fantastiskt roligt.  

  I dagsläget rekryteras det in erfarna kandidater kontinuerligt. Vi håller under september runt 20 intervjuer dagligen och gör allt för att ge så många barnfamiljer som möjligt en barnvakt. Viktigt är dock att fortsätta behålla en god erfarenhet hos alla barnvakter trots det stora antalet. Att ökningen är så stor just i augusti och september månad tror vi på Nannynu! beror på att vardagspusslet blir extra påtagligt för familjerna efter sommarsemestern. Från augusti är det just hämtning från förskola som de flesta familjer behöver ha extra hjälp med. Ju längre vi kommer in i terminen, desto fler kunder hör av sig för att få hjälp någon gång i månaden, exempelvis för att komma iväg på en biofilm, restaurangbesök eller fest.

  Under augusti månad har 144 familjer fått en ny barnvakt av Nannynu! Vi hoppas kunna bemanna alla de familjer som just nu väntar på att få en barnvakt.

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | september 8, 2014 | Inga Kommentarer


  Ida P

  ”Hon är en fantastisk tjej! Vi är mycket nöjda!”, berättar en av de familjer Ida hjälper för oss.

  Ida är 19 år gammal och bor i Tyresö men kommer sedan innan från Gotland. Ida jobbar hos flera av våra familjer runt om i Stockholm mellan Vasastan till Enskede. Vid sidan av Nannynu arbetar hon även som Barista, lärarvikarie och inom äldrevården. På fritiden tävlar hon i hästhoppning på sin halvblodsvalack ”Spartacus”. Tidigare kombinerade Ida sitt arbete hos oss med gymnasiestudier men efter studenten i somras har Ida velat jobbat mer vilket vi självklart hjälpt henne med. Ida är en positiv, framåt och driven tjej. Hon är och har varit mycket uppskattad i sina familjer av såväl barn som vuxna.

  Här nedan berättar Ida om hur det är att jobba på Nannynu! och varför hon tycker om att vara barnvakt.

  Jag tycker att det är otroligt roligt att passa barn, dels för att ingen dag är den andra lik och för att jag verkligen uppskattar att se barnen utvecklas.

  Att få vara med och dela lyckan med familjerna, allt från att vara delaktig i deras barns skolstarter till att få se dem gå för första gången är en härlig grej att få vara med om, även om det inte är ens egna barn. En annan sak som är fantastiskt med jobbet som nanny är att barnen liksom föräldrarna visar enorm uppskattning, det räcker långt för att tycka att jobbet jag gör är värdefullt!

  Av alla parker, museum och liknande vi besökt så är min favorit Vasaparken.  Barnen kan göra många olika saker och alla aktiviteter är anpassade för olika åldrar, vilket gör mitt jobb som barnvakt något lättare eftersom alla är sysselsatta. Faror i området har jag ännu inte märkt av några större, men för de minsta barnen så är alltid trappor och sluttningar något som de alltid ska hålla på vid. Det är inte något vidare bra ställe att hålla till på då de lätt tappar balansen och ramlar.

  Mitt tips till andra barnvakter är att våga fråga föräldrarna i familjen om det exempel är okej att åka iväg eller göra någon utflykt i området. Det är något som gör vardagen till det lilla extra för barnen. ”Mina” barn uppskattar jättemycket när vi åker på museum, till nya parker eller exempelvis bara går ut och cyklar lite i området. I övrigt så tror jag också att man kommer väldigt långt med ett leende, så kom alltid glad till jobbet!

   

 • Dela

 • Veckans stjärna

  Publicerat | september 2, 2014 | Inga Kommentarer


  Mathilda

  ”Vi är oerhört nöjda med Mathilda, hon är en riktig klippa”, förklarar familjen som hon jobbar hos.

  Mathilda är 18 år gammal, bor i Tullinge som ligger i Botkyrka kommun. Hon har just börjat trean i Tullinge gymnasium där hon läser Samhällsvetenskapsprogrammet med beteende som inriktning. Förutom att jobba hos Nannynu brukar Mathilda umgås med kompisar och med sin pojkvän på fritiden. Hon gillar även att springa och lägger mycket tid på skolarbetet.

  Mathilda började jobba för oss på Nannynu! i mars 2014 och har snabbt växt fram till en stjärna. Familjen som Mathilda hjälper menar att hon är ansvarstagande, stabil och alltid håller ordning och reda. Dessutom gillar hon att göra det lilla extra; ”Mathilda är mycket kreativ – vid påsk tog hon med sig pussel åt barnen”, förklarar pappan i familjen. Vi på kontoret håller med och är stolta över att Mathilda jobbar hos oss!

  Här nedan berättar Mathilda om hur det är att jobba på Nannynu och varför hon älskar att vara barnvakt.

  Jag tycker att det är kul att vara barnvakt för att barn är så härliga och öppna personer. Deras ärlighet och kreativitet hittar man inte hos någon annan. Jag tycker att det är så kul att vara barnvakt för att det aldrig blir som man tänkt eller planerat, varje dag är olik den andra.

  Att jobba på Nannynu passar verkligen mig. Jag får själv välja hur mycket jag vill jobba och min familj bor ca 20 min ifrån mig, vilket är alldeles lagom långt för mig att åka. Sedan känns det väldigt tryggt att ha en bra handledare man kan vända sig till med frågor. Det är även härligt att få dela med sig av sina upplevelser som barnvakt med sin handledare.

  I närheten där familjen bor ligger en väldigt bra park, ”Aspöparken”. Dit tar det ca 10 min att gå. Barnen älskar att leka i parken och det finns saker att göra för båda barnen. Familjen bor i ett lugnt område och de största farorna är bilarna. Jag ser alltid till att barnen håller i vagnen eller handen när vi går över vägen och vi ser tillsammans efter så att det inte kommer några bilar.

  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid vara positiv med barnen. Barn kan ”gå i baklås” när de inte vill göra något, tillexempel vid handtvättning. Då gäller det att man som barnvakt är påhittig och kreativ och kanske be barnet att visa hur mycket skum han/hon kan göra i handfatet. Att vara påhittig och positiv är det viktigaste skulle jag säga. Barn älskar att leka och busa, därför tycker barnen att det är kul om barnvakten blir likadan. En barnvakt ska vara den person barnen gör roliga saker som de kanske inte gör med föräldrarna. Barnvakten ska vara en förebild och barnen ska längta efter att barnvakten ska komma!

  Här är ett exempel på hur en dag på jobbet kan se ut:

  Dagen började med att jag hämtade barnen på förskolan. När jag kom dit hittade jag först den äldre pojken, så när jag stod och pratade med honom hörde jag den yngre pojken ropa ”TIIDA, TIIIIDA”. Jag vände mig om och fick en stor kram. Vi gick hem från förskolan och räknade bilar på vägen hem. När vi kom hem ordnade jag mellis åt pojkarna. Efter mellis läste vi massor av böcker, bland annat ”Totte bygger”. Efter en stund hittade barnen sin favoritstol. Den går att snurra runt, så barnen satte sig på stolen och lekte att de åkte till rymdens alla planeter. När alla planeter var besökta satte vi oss i köket och ritade. Innan föräldrarna kom hem hann vi med att läsa några fler böcker.

   

 • Dela

 • Det perfekta barnvaktspasset

  Publicerat | augusti 26, 2014 | Inga Kommentarer


  Kurragömma

  Att jobba som barnvakt är ofta en utmaning. Alla barn är olika och alla föräldrars förväntningar på barnvakten skiljer sig åt. Att som barnvakt komma in i en främmande familj kan vara både spännande och nervöst, det är ofta svårt att veta vad föräldrarna exakt vill ha. Passen kan se olika ut från familj till familj, men för att hjälpa framtida barnvakter att lägga upp sin dag har Nannynu! tagit fram ett generellt tretimmarspass.

  Ett vanligt arbetspass för våra barnvakter brukar vara runt tre timmar, ofta mellan 15.00-18.00 eller 16.00-19.00, ungefär 1-3 gånger i veckan. Generellt tar barnvakten hand om samtliga barn i familjen (oftast 1-3 stycken). Barnvaktsföretaget Nannynu! har tillsammans med barnvakter tagit fram tips på hur ett sådant pass kan se ut. Vi rekommenderar följande exempel men framförallt, tänk på säkerheten och att ha roligt ihop med barnet/barnen du passar.

  Dagen innan arbetspasset
  Se till att planera din tid med barnet. Brukar barnet tycka det är roligast med fartfyllda eller lugna dagar, vill föräldern/föräldrarna att barnet ska lära sig något särskilt eller har du något roligt du skulle vilja visa barnet? Hör också med föräldern vilken mat som ska tillagas.

  16.00 – Hämtning
  Hämta barnet på förskolan, skolan eller fritids. Dubbelkolla så du får med dig allt (exempelvis kläder, barnvagn, napp, nycklar). Är det mörkt ute, se till att barnet och/eller barnvagnen har reflexer på sig. Stäm av med personalen om hur barnets dag har varit. Har barnet ätit och sovit bra?

  16.15 – Gå hemåt
  På väg hem från förskolan/skolan är det väldigt populärt att stanna i parken eller skogen för lite lek. Hör med barnet och föräldrarna vilken den roligaste platsen är att stanna på. Kanske är det en stadspark, en skogsdunge eller till och med så nära hemmet som på baksidan. Se till att du har koll på trafiken längs vägen hem och att du finns nära ifall barnet klättrar i höga ställningar.
  Prata med barnet om dagen på förskolan/skolan. Kanske har han/hon funderingar som du kan svara på. Du har säkert också något roligt att berätta.

  16.50 – Hemkomst och mellanmål
  När ni kommer hem till familjen, se till att hänga upp ytterkläderna, ställ in vagnen och i vissa fall lås fast den. Har barnet blöta kläder från regnet så se till att han/hon snabbt får på sig torra kläder. Hör med föräldrarna i förväg om barnet ska ha mellanmål. En del barn ska ha större mellanmål medan andra endast ska ha någon frukt (detta beror på när barnet senast åt på förskolan/skolan och när middagen ska serveras).

  17.00 – Lek
  Passa på att hitta på något innan det är dags för mat. Vad tycker barnet skulle vara roligast att göra idag? Har du tänkt ut någon spännande aktivitet du vill hitta på med barnet? Kanske ska det ritas, spelas fotboll, bakas eller dansas. En förälder har kanske bett dig att lära barnet bokstäver och siffror eller ha lite läxläsning.

  17.30 – Middag
  Tillaga mat och ät ihop med barnet. Kanske har de mat i kylskåpet som du endast behöver värma upp, kanske har de ett recept som ligger framme eller så får du fria tyglar att tillaga något som finns i frysen. Se till att det även finns grönsaker på tallriken. Om möjligt, försök även få barnet delaktigt i matlagningen. Kanske räcker det med att barnet dukar eller hackar gurka och sallad med en trubbig kniv. Använder du bara två plattor på spisen, se till att använda de två närmast väggen då barnet har svårare att komma åt kastrullhandtaget för att minimera risken för brännskador. När ni har ätit klart ställer du in disken/diskar och torkar av köksytorna så det ser ut som det gjorde innan.

  18.30 – Lek
  Innan en förälder kommer hem hinner ni troligen med en sista lek. Kanske ritar ni och äter något av det ni bakat tidigare. Kanske är det kurragömma, kull, spel eller dans som är det roligaste för tillfället. Här kan det även vara läge att prata om vad ni ska göra nästa gång du hämtar. Innan föräldern kommer hem, plocka undan och se till att hemmet ser ut som det gjorde innan du kom dit.

  18.55 – Avrapportering
  Det är enkelt att missa avrapporteringen till den förälder som avlöser dig. Berätta om vad ni gjort under dagen, vad har varit roligast och om det är något som har gått mindre bra. Glöm inte att berätta det personalen på förskolan/skolan sagt. Här är även ett bra tillfälle att göra tidrapporteringen/skriva på tidrapportlappen tillsammans med föräldern.

  19.00 – Hemgång
  Nu är ditt arbetspass klart och du kan känna dig riktigt nöjd när du går hem. Börja redan nu fundera lite smått över vad ni ska hitta på nästa gång du hämtar.

  Varje pass kan skilja sig åt, det beror på hur föräldrarna vill ha det. Passen kan både vara längre och kortare (passen får dock inte vara kortare än 2½ timme enligt Nannynu!s regler, för barnvaktens skull). Passar du flera barn eller har en lång resväg hem från förskolan/skolan kan det hända att ni bara hinner ett större lekpass. Nannynu! vill inte att våra barnvakter tittar på TV med barnen men ifall föräldrarna tycker det går bra är det givetvis helt OK att titta ihop en stund. Kom ihåg att det är du som bestämmer, du får och ska vara bestämd ifall det krävs. Mobilen ska förstås inte användas för privat bruk när du arbetar men ha den ändå i närheten ifall någon förälder försöker nå dig under passet. Se till att ha roligt med med varandra, då blir även din arbetsdag mycket mer givande.

  Här är några tips som våra tidigare ”veckans stjärnbarnvakter” har delat med sig av:

  Alina 18 år, barnvakt Nannynu!
  - Ha skoj med barnen! Ta fram det inre barnet i dig och var kreativ, men behåll ditt vuxna ansvar.
  Najwan 22 år, barnvakt Nannynu!
  - Mitt tips är att alla ska njuta av timmarna vi spenderar med våra barn som vi passar och lära de så mycket vi kan.
  Louise 18 år, barnvakt Nannynu!
  - Mitt bästa tips till andra barnvakter är att lyssna på barnen, ta del av deras åsikter och gör dem delaktiga i beslutsprocesser som vad ni ska leka med eller vad ni ska laga för mat. Det är viktigt att de också får känna sig viktiga, däremot så måste du själv hela tiden ha koll på att inget går överstyr! Det är trots allt du som bestämmer i slutändan.
  Hanna 21 år, barnvakt Nannynu!
  - Mitt bästa tips är att inte stressa upp sig för mycket. Barnen märker det mer än du tror. Ibland händer saker som inte går att förutse, speciellt med barn, och då får man göra det bästa av situationen och i efterhand fundera på hur man kan hantera situationen bättre nästa gång.
  Camilla 23 år, barnvakt Nannynu!
  - Det kan vara skönt för barnen med rutin i början när en ny människa kommer in i deras liv. När ni har lärt känna varandra kan det vara dags att slänga in lite ”surprises”. Bara något så enkelt som att gå till en ny lekpark eller ha picknick utomhus istället för vanlig middag hemma kan förgylla vardagen mycket, men att sedan återgå till rutinen känns tryggt.

  Nannynu! har frågat samtliga av sina barnvakter (drygt 700 stycken) om vilka favoritaktiviteter barnen har när de är tillsammans med barnvakten. Barnen i undersökningen har varit mellan 0 – 10 år, samtliga bor i Stockholms län. Här är topp 10-listan.

  Vilka aktiviteter vill barnen göra tillsammans med barnvakten?
  1. Vara ute i parken/skogen och leka
  2. Pyssla/rita
  3. Spela fotboll
  4. Bygga LEGO
  5. Spela sällskapsspel
  6. Dansa
  7. Hoppa på studsmattan
  8. Gunga
  9. Baka
  10. Se på TV/film

 • Dela

 • Veckans citat

  Publicerat | augusti 20, 2014 | Inga Kommentarer

  Hösten är igång på Nannynu!

  Vi får nu in många nya familjer och barnvakter och våra kurser (Nannycertifieringen och Barn-Hlr & barnolycksfall) är igång. Vi jobbar även mycket med att följa upp hur det går för våra barnvakter och familjer. Nedan följer några uppföljningar vi fått äran att ta del av:

  Citat från barnvakter:

  Hej Elina, det går jätte bra och HLR kursen var helt outstanding igår. Läraren var ju super vilken tur att ni har henne. Angående familjen, flickan är en extremt lättskött liten tre månaders bebis. Glad o god o sover mycket. Föräldrarna är jättetrevliga fina människor och vi kommer jättebra överens. Jag har fått bra instruktioner. Jag känner att de är glada och tacksamma att jag är där och jag är tacksam att få vara där och sköter flickan som hon vore min egen. Vänligen Annica

  Hej Lina! Allt går bara fint hos familjen, jag längtar alltid tillbaka till barnen när jag går därifrån så det känns verkligen som om jag hamnat rätt. Vänliga hälsningar Emelie

  Hej Elina, tack för ditt email. Vad roligt att höra att Isabelle trivs med att vår son. Kontakten med dig var bra, och du tog kontakt med mig redan dagen efter att jag hade sänt in en förfrågan till Nanny Nu. Det var uppskattat! Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, men jag kände att Nannynu var ett seriöst företag och det kändes tryggt. Det är också bra att du följer upp och ser till att både barnvakt och kund är nöjda. Det gör att man litar på företaget. Jag tycker att ni har gjort ett bra jobb och Isabelle är en fin barnvakt åt vår son. Med vänlig hälsning Kristina

  Hej Erik, Stina är pålitlig och gör allt som man skulle rimligen förvänta sig att hon ska göra. Vi känner oss trygga med Stina. Hon är en lugn person som verkar ha förmågan att hitta lösningar till vardagsproblem. Stina framstår som en mycket trevlig och mogen person, som är lätt att kommunicera med. Personalen på förskolan säger också att de får ett väldigt bra intryck av henne. Vi är väldigt nöjda med hur allt har gått än så länge. Med vänlig hälsning Nick

  Citat från kunder:

  Cornelia was wonderful! It was very helpful for me to have her and my daughter absolutely loved her! /Lucy

  Vi är supernöjda med matchningsprocessen. Den gick snabbt och ni fick fram en toppenkandidat. Både Julia och vi båda föräldrar är mycket nöjda med Josefine. Kontakten med dig var också toppen. Du har varit mycket professionell och hjälpsam. Vi är jätteglada över Nannynu! /Stina

  Om du vill läsa fler referenser från familjer klicka här

 • Dela

 • Nannynu! behöver anställa fler än 500 personer under hösten

  Publicerat | augusti 14, 2014 | Inga Kommentarer


  Evelina Sadeghii

  För många är de sista semesterdagarna till ända och nu börjar vardagen igen och med den allt som får tiden att räcka till. Vi beräknar att anställa 569 personer fram till årsskiftet och efterfrågan är redan väldigt stor på våra duktiga barnvakter.

  Varje år matchas hundratals familjer med våra duktiga barnvakter och kundinflödet når nya höjder i år. Hösten 2013 tog vi in 495 nya barnvakter, något som måste öka denna höst sett till det stora intresset bland Stockholms barnfamiljer. Vi behöver varenda ansökan vi kan få in för att täcka den stora efterfrågan. I dagsläget är det framför allt unga tjejer som studerar på gymnasiet eller universitet som söker sig till oss och vi hoppas att kunna nå ut bättre även till killar och såväl unga som mer seniora barnpassare, hos oss är alla välkomna!

  Just nu ha vi brist på barnvakter i:

  Stockholms innerstad, Solna, Hägersten, Lidingö, Nacka, Bromma, Enskede, Danderyd, Sollentuna, Täby och Järfälla. Intresset är även stort utanför dessa regioner.

  Att jobba som barnvakt är ett jättebra extrajobb som fungerar utmärkt i kombination med studier eller deltidsarbete. Våra barnvakter är uppskattade av familjerna där de arbetar och tycker det är fantastiskt att få vara med och se barnen utvecklas. Läs gärna med bland våra veckans stjärnor om vad de gör tillsammans med barnen.

  Om du känner någon som kan vara intresserad så be dem kika förbi hos oss på www.nanny.nu och skicka in en ansökan, vi och de familjer som vänder sig till oss behöver varje person vi kan hitta just nu. Våra kriterier är följande:

  - Du ska ha god erfarenhet av barnpassning, förskola eller liknande. (Även släkt räknas in här)

  - Du ska fylla minst 18 år under året

  - Du ska bo inom Stockholms län.

  - Du ska ha goda referenser på barnpassning och ha ett ”grönt” belastningsutdrag.

  - Du ska ha ett stort intresse för barn.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella Referens: "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Dom gick direkt ut och gungade. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  Under april månad 2014 genomförde vi för andra året en kundundersökning med fina resultat. Vi är måna om våra kunder och anser det viktigt att lyssna på dem för att kunna erbjuda bästa möjliga service. Resultatet visar bland annat att 99,2 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta.

  Barn-hlr & Barnolycksfall

  Vi satsar på våra barnvakter och utbildar dem med Barn-hlr och Barnolycksfall. Vi utbildar barnvakterna hur de utför barn-hlr och i de vanligaste olycksfallen. Kursen hålls av en av våra certifierade instruktörer. Citat från en barnvakt som deltog på Christines kurs: ”HLR kursen var helt outstanding igår. Läraren var ju super vilken tur att ni har henne...” Vänligen Annica Du kan även ställa sjukvårdsrelaterade frågor till vår instruktör Christine.

  Nannycertifiering

  Vi certifierar våra barnvakter med vår Nannycertifiering.  Nannycertifieringen är utvecklad tillsammans med en leg. psykolog/leg. psykoterapeut och avslutas med ett prov för våra anställda.

  Säkerhet

  Vi är noga med att bakgrundskontrollera våra barnvakter. Alla våra barnvakter behöver ha tidigare erfarenheter av barn, vi kontrollerar att deras angivna erfarenhet stämmer och gör även andra kontroller. Här kan du läsa hur vår process går till och vilka kontroller vi gör.

  Veckans stjärna

  Oliver är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Oliver gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 800barnvakter på Nannynu!

  Veckans citat

  Fina ord från barnvakter och familjer. Vi arbetar mycket med uppföljningar och får varje dag ta del av fina ord. "...det har verkligen gjort skillnad i vår vardag. Vet inte hur vi hade överlevt utan detta! Så tack för det." Nedan kan du läsa fler citat från denna vecka.

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss, vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser med oss. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången man som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier