Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

Nannynu! på Stockholmsmässans Underbara barn

Publicerat | oktober 7, 2015 | Inga Kommentarer

underbarabarn

Nannynu! på Stockholmsmässans Underbara barn

Nannynu! kommer på fredag 9/10 till söndag 11/10 stå på Älvsjömässan där Underbara barn-mässan kommer hålla rum. Här kan du träffa mängder av företag som erbjuder produkter, tjänster och annat som har med barn att göra. Nannynu! kommer att erbjuda gratis ansiktsmålning och ha en pysselhörna. Nya familjer som kommer in genom mässan får 10% rabatterat pris på de första två månaderna.

Hoppas ni kommer förbi och träffar oss. Läs mer om mässan här.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Emma från Bromma

  Publicerat | oktober 5, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Emma från Bromma

  Emma har arbetat hos oss sedan december 2012. Nu arbetar hon i två familjer i Bromma, strax utanför Alvik. Emma har alltid varit en väldigt populär barnvakt hos oss, hon ger ett lugnt intryck och är väldigt uppskattad av barnen.

  Emma är 22 år och har Nannynu! som sin huvudsakliga sysselsättning. När hon inte arbetar hos Nannynu! så tränar hon, sjunger eller ritar Emma gärna.

  Här kan du läsa intervjun med Emma:

  Ett drömjobb jag har haft sen jag var liten är att bli förskollärare, att ta hand om barn, leka och lära dem saker. För att bli förskollärare måste jag plugga vidare på universitetet och eftersom Nannynu! finns kan jag ta hand om barn både tills jag kommit in och samtidigt som jag pluggar.

  Jag tycker att det är kul att passa barn eftersom man får vara med i deras utveckling, speciellt yngre barn. Att leka med dem och se till att de har så roligt som möjligt.

  Jag är väldigt glad att jag hittade Nannynu!, jag fick möjligheten att göra det jag älskar. Jag tycker att Nannynu! gör ett bra jobb, de hjälper oss som vill bli barnvakter att få en familj, det går alltid väldigt smidigt och man kan alltid lita på att de gör sitt jobb.

  Mitt tips till andra barnvakter är att ha kul och vara kreativ så kommer allt gå bra. Se också till att kommunicera mycket med föräldrarna!

  Så här ser en vanlig dag ut hos familjerna:

  På morgonen så kommer jag hem till familjen, väcker barnen och ser till att de får i sig frukost, tar fram ytterkläder och följer med barnen till skolan/förskolan.

  På eftermiddagen hämtar jag barnen på förskolan, väl hemma leker vi en stund innan maten, den yngre vill oftast läsa böcker och den äldre brukar leka med LEGO. Sedan äter vi innan vi antingen är ute en stund på gården och leker massa olika lekar, eller så är vi inne och leker eller ritar. Sedan kommer föräldrarna hem, vi pratar en stund om hur det har gått och sedan går jag hem.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Evelina från Uppsala

  Publicerat | september 28, 2015 | Inga Kommentarer


  EvelinaE

  Evelina har arbetat hos oss sedan oktober 2014 i en familj boende i Björklinge utanför Uppsala. Evelina är en mycket uppskattad barnvakt. Familjen berättar sonen är väldigt förtjust i henne. Vi på kontoret ser fram emot att följa Evelina i sitt arbete under hösten.

  Evelina är 18 år och går nu Thoren business school i Uppsala där hon studerar ekonomi. När hon inte jobbar på Nannynu! så sjunger hon mycket. 

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  För att jag älskar barn! Det är så kul att se att dem tycker om mig och att veta att dem har roligt. Att se att andra blir glada av så små saker gör mig lycklig.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag tycker det är kul för att just barn är en stor passion för mig och jag hade inte valt något annat företag att jobba för.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Vi har en mulleskog samt en stor lekplats där vi kan leka hela dagarna! Kossor finns också som är roliga att titta på. Det är en ganska trafikerad väg men vi försöker att hålla oss borta från den.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha kul och se till att barnen tycker om dig lika mycket som du tycker om dem för då blir jobbet roligare.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Lina från Bagarmossen

  Publicerat | september 22, 2015 | Inga Kommentarer


  LinaS

  Lina har arbetat hos oss sedan september 2014 i en familj boende i Älvsjö. Lina är en mycket uppskattad barnvakt. Familjen berättar att hon tänker 100% på säkerheten, hon kommunicerar väl, alltid i tid och väldigt bra med barnen. Vi på kontoret ser fram emot att följa Lina i sitt arbete under hösten.

  Lina är 18 år och tog studenten i somras. När hon inte jobbar på Nannynu! så umgås hon gärna med vänner och familj. Nu håller hon också på att ta körkortet.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag älskar och jobba som barnvakt för att jag personligen älskar barn. Jag tycker inte att det finns något bättre än barn. De sprider sån härlig glädje och energi att det smittar av sig. Barnen sätter alltid ett leende på ens läppar och de lyser upp ens dag. Det bästa med att vara barnvakt är att man alltid har kul på jobbet. Man får vara barn igen, släppa alla måsten, tankar i huvudet, och bara låta kreativiteten flöda för några timmar och man hittar alltid på roliga saker som man kanske inte skulle göra i vanligt fall som till exempel gå till parken och leka, pyssla osv. Jag tycker även det är superkul och se hur barnen utvecklas. Det är nästan som att de blir ens egna barn, en del av ens liv. Man kommer varandra så himla nära, både med barnen och föräldrarna.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det bästa med att jobba på Nannynu! är att man känner sig så himla trygg. Man har alltid någon att vända sig till om man har några funderingar. Jag personligen har världen bästa kontaktperson Sebastian som är väldigt stöttande och hjälper alltid till på bästa sätt. Det som även är bra med Nannynu! är att de matchar dig med en familj som passar just dig. Nannynu! har matchat mig med en familj hur bra som helst. Jag är supernöjd med barnen och familjen jag har fått. Det är en väldigt underbar familj och jag barnvaktar 3 urgulliga barn. Jag är verkligen stolt över att jobba på Nannynu!.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Det finns väldigt mycket att göra i området där familjen bor. Det finns 2 parker, en nära där de bor och en lite längre ifrån. Sen finns även Långsjön där man kan ha picknick eller till och med bada om vädret tillåter. Något barnen uppskattar väldigt mycket är att gå ut i skogen som ligger precis utanför huset och klättra i träden, plocka bär eller bara gå ut och leka i skogen.
  För oss är trafiken en fara. Det finns en bilväg utan övergångsställe på väg när vi ska hem efter hämtning på dagis. Där gäller det att ha koll. Oftast sitter småtjejerna i vagnen och storebror håller i vagnen när vi går över men annars är jag väldigt noggrann med att vi ska gå över tillsammans och hålla varandra i handen.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att ha kul, och vara positiva. Då blir allt mycket roligare och det smittar av sig till barnen vilket gör att ni får en både roligare och mysigare stund tillsammans.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lina skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Mina arbetsdagar börjar 16:00/16:30 och då hämtar jag först tjejerna på dagis och sedan går vi tillsammans och hämtar storebror på dagiset lite längre ifrån. Sedan brukar vi vara ute en stund och leka om vädret tillåter. Vad vi hittar på ute varierar men oftast vill barnen gå till skogen och klättra i träden och sedan gå och leka av sig i parken. På fredagar brukar vi ta bussen till Älvsjö station och handla glass tillsammans. Men nu under sommaren har familjen köpt en studsmatta som har varit en riktig favorit hos barnen.

  Sedan efter ungefär en timmes lekande ute så brukar vi gå hem och först ta av oss, sedan tvättar vi händerna innan vi går upp och äter frukt tillsammans. Vid ca 18:00 är det dags att äta middag som jag har lagat eller värmt och efter att alla har ätit klart brukar vi ha en timme på oss och leka och vara busiga tillsammans innan föräldrarna kommer hem. En favorit är att ”leka spöke”, då vill barnen att jag drar på mig en filt och så ska jag springa efter och fånga dem. Annars brukar vi läsa böcker, måla eller bygga kojor, sedan brukar föräldrarna komma hem ca 19:00 och då pratar vi om hur det har gått, vad vi har gjort och även prata lite allmänt. Även föräldrarna är helt underbara då de är väldigt förstående och härliga och prata med!

 • Dela

 • Nannynu! på TV4Nyheterna

  Publicerat | september 16, 2015 | Inga Kommentarer

  Tisdagen 15/9 var Nannynu! på TV4Nyheterna i ett inslag om att barnvaktsförfrågningarna ökar över landet. Du kan se hela inslaget här.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ebba från Saltsjö-Boo

  Publicerat | september 14, 2015 | Inga Kommentarer


  EbbaN

  Ebba har arbetat hos oss sedan oktober 2014 med två olika familjer i Nackaområdet. Ebba är en mycket uppskattad barnvakt. ”Ebba är FANTASTISK”, skriver en av familjerna när vi gör vår regelbundna uppföljning. Vi på kontoret ser fram emot att följa Ebba i sitt arbete under hösten.

  Ebba är 18 år och går sitt tredje år på Nacka gymnasium med inriktning Samhälle. När hon inte jobbar på Nannynu! eller går i skolan så umgås hon gärna med vänner, gymmar eller jobbar i en sportbutik.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag älskar mitt jobb som barnvakt för man får så mycket mer lärdomar av det än vad man tror. Ibland blir jag så överraskad av vad barnen kan lära mig om livet som jag inte ens har tänkt på. Att få vara med när deras hjärnor och personligheter utvecklas och man ser dom bli klokare och klokare för varje dag. De timmar man passar barnen är en möjlighet att få vara liten igen och att följa med på deras fantasilekar är det bästa som finns. Att dessutom märka hur mycket förtroende man kan få av dessa barn är en magisk känsla!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! har varit jätteduktiga med all information och är en otroligt bra organisation. Jag vet att de hjälper mig så fort jag behöver hjälp. De checkar av läget ibland och ser till att allting är bra och jag kunde inte vara mer nöjd över allting som Nannynu! ger mig.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Eftersom jag har två olika familjer så är det lite olika beroende på vem jag är hos. Familjen i Tollare har två jättefina lekparker som vi ibland går till när det är fint väder. Familjen i Kummelnäs har gunga och studsmatta på deras tomt som vi brukar leka med när vi kommer hem. På vägen hem går vi även alltid förbi två stycken bockar som vi alltid stannar och vinkar till och kollar på.
  Övergångsställen är väl det som är den största faran i båda familjernas områden. Men då stannar vi alltid, kollar över vägen som man ska göra och går över tillsammans. Det blir alltid som en liten extra övning och rutin att gå igenom det varje gång.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Lyssna på vad barnen vill göra och låt deras fantasi spridas. Kom på idéer och kom tillsammans överens om vad ni ska göra. Var inte rädda att säga till dem på skarpen när de gör något fel. Det är en lärdom som de får och det är när de börjar trotsa dig som du vet att de verkligen kan lita på dig. Ha dessutom kul så länge du jobbar och uppskatta verkligen all tid du får med barnen!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ebba skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Eftersom jag har två familjer så blir det lite olika beroende på vilket familj som jag jobbar hos. I den ena familjen har vi två barn på 7 & 2 år. Oftast hämtar jag barnen runt 4, efter det så kan vi leka ute i parken om det är fint väder eller så går vi hem och leker inomhus. Då kan det vara så att vi läser en bok, spelar något spel, leker med leksaker, leker tjuv och polis eller andra lekar som de har lärt sig från dagis/skolan. Sedan är det dags för mat och oftast är det bara för mig att värma på mat. Då sitter vi och äter och pratar om vad de har gjort under dagen, om det är något speciellt som har hänt osv. Efter det blir det mer lek som kan innehålla dansstop eller kurragömma innan föräldrarna kommer hem runt 6-7.

  I den andra familjen har jag ett barn som är 1½ år ungefär. Honom hämtar jag på dagis ungefär klockan 4 och som jag går hem i barnvagn med. Vi går förbi bockarna och säger hej och tittar på skogen och alla bilar. Om det är fint väder så gungar vi, åker rutschkana eller leker på altanen. Om det är dåligt väder går vi in och leker med leksakerna inomhus. Sedan är det dags för mat och under tiden då vi äter kollar vi på havet och letar efter båtar som åker förbi. Efter maten blir det mer lek och skoj och sedan kommer föräldrarna hem runt 6-7.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Linn från Bromma & Östermalm

  Publicerat | september 7, 2015 | Inga Kommentarer


  LinnL

  Linn har arbetat hos oss sedan mars 2015 i en familj i Hjorthagen, Stockholm. Linn är en uppskattad barnvakt av familjen. Hon trygg, ansvarsfull och har god hand om barnen. Hon är lätt att kommunicera med och och barnen är alltid glada när de är med henne. Vi på kontoret ser fram emot att följa Linn i sitt arbete under hösten.

  Linn är 18 år och går sitt tredje år på Norra Real i Stockholm. När hon inte jobbar på Nannynu! eller går i skolan så umgås hon gärna med familj och vänner men tycker även om att läsa och resa.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Att jobba som barnvakt är roligt eftersom varje arbetspass är unikt, barn har ofta en väldigt stor fantasi och därför blir varje tillfälle med dem som en lek. Att arbeta med barn tror jag är väldigt lärorikt, man lär sig först och främst att ta ansvar men samtidigt är det lärorikt på så sätt att du blir mer kreativ och påhittig.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Att arbeta hos Nannynu! känns väldigt bra och säkert, alla barnvakter får en egen handledare som hjälper till med allt som känns svårt eller jobbigt. Att tidsrapportera är väldigt enkelt och det underlättar mycket. I början av anställningen blir man dessutom utbildad i hjärt- & lungräddning så att man vet precis vad som ska göras om en olycka skulle ske, då känns det mycket säkrare sen när man träffar barnen.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  I området där jag jobbar finns en park som kallas Ekorrparken, där älskar barnen att leka och vi stannar ofta till där på vägen hem från förskolan. Sen har huset som familjen bor i en egen gård där man kan cykla eller åka sparkcykel vilket vi också brukar göra.
  Området är väldigt barnanpassat så faror finns det inte gott om vilket är väldigt skönt för mig som barnvakt, det finns såklart några vägar att passera men då vet barnen precis vad som gäller. Vi stannar alltid och kollar efter bilar, sen går vi hand i hand över övergångsstället.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att självklart att vara tydlig och förklara för barnen vad som gäller men att samtidigt inte hålla för hårt på regler, det blir ofta så tråkig stämning om du och barnet inte kommer överens. Försök istället att kompromissa och låt barnet berätta hur han eller hon vill göra innan du säger nej, då kommer ni förhoppningsvis ha en mycket roligare tid tillsammans!

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Linn skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  En arbetsdag för mig börjar med att jag hämtar barnen från förskolan runt 15.30. Efter det går vi hem och leker i någon timme, oftast dansar, ritar och läser vi. Runt 17.00-17.30 börjar jag laga mat och då får barnen välja om dom vill hjälpa till eller inte, oftast sitter dom vid matbordet och äter lite grönsaker i väntan på maten. Vi äter i lugn och ro tillsammans och sen har vi ungefär en timme kvar av lek innan föräldrarna kommer hem runt 18.30. Då återberättar jag hur dagen har varit och vad vi har gjort, om dom har ätit ordentligt och om det har hänt något annat som jag vill att föräldrarna ska känna till. Sen kramas vi hejdå och jag går hem!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Stefanie från Aspudden

  Publicerat | augusti 31, 2015 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Stefanie från Aspudden

  Stefanie har arbetat hos oss sedan juli 2014 i en familj i Hammarby sjöstad, Stockholm. Stefanie är en uppskattad barnvakt av familjen. Hon beskrivs som ansvarsfull, kommunikativ och kreativ med sonen. Vi på kontoret ser fram emot att följa Stefanie i sitt arbete under hösten.

  Stefanie är 41 år och jobbar förutom på Nannynu! även som illustratör och som smaktestare i en fokusgrupp. Hon har även två egna döttrar.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har stor erfarenhet av arbete i skola och förskola – men inser att nanny-jobb med enskilda barn passar mig bra nu. Jag kommer bättre till min rätt, känner att jag kan ge av min tid och intresse på det sätt jag önskar. Det är ett självständigt och meningsfullt arbete som gör mig glad!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Att vara anställd av Nannynu! känns seriöst och som en trygg grund. Man har genomgått kurser och man har någon (handledaren) att regelbundet bolla frågor med vid behov. Nannynu! som företag har en positiv anda – och hjälper till att matcha ihop en med lämpliga familjer.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Vi har under våren och sommaren fått våra favoritställen i området. Ofta har vi tagit färjan över från Sjöstan till Södermalm och gått till Blecktornsparken; en stor bra lekpark för barn i alla åldrar. Här finns även djur att titta på.
  Jag har sett till att undvika och ta oss ifrån trafikerade områden (tvärbanan går t.ex precis utanför familjens port) och istället åkt mot naturen i utkanten av stan. Vid Sicklasjön och på Hellasgården har det varit skönt att vistas. Där är det möjligt för ”min” lilla pojke att ströva mer fritt och även att sova middag i vagnen ute i friska luften.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Att tänka på i arbetet som nanny är bland annat att vara en tydlig, varm och närvarande vuxen. Visa sin personlighet och ha roligt tillsammans med barnet. (Även ett liten barn känner av och märker när man trivs).

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Stefanie skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  Mina arbetsdagar ser olika ut. Men i regel kommer jag till familjens bostad tidigt; samtalar lite med föräldrarna innan de går till sina jobb. Pojken ser glad ut när jag kommer in, vilket får mig att kvickt gå från att känna mig sömnig till att bli peppad och motiverad. Jag gör pojken iordning; klär honom. Vi pratar (han för sin del med blickar och kroppsspråk) och leker på golvet. Sedan förbereder jag för utgång. Han får vara i sandlådan, gunga, kolla på fåglar etc. Jag har ett mellanmål med. I regel blir det två timmars middagsvila utomhus. Sedan hem och fixa lunch till oss. Vidare sjunger vi mycket och jag läser högt ur böcker. Ibland, om han orkar och det är skönt väder är vi ute en omgång till på eftermiddagen innan mamman eller pappan är tillbaks. Några gånger har vi besökt Öppna förskolan; som extra social stimulans och lite förberedelse inför starten på dagis. Innan jag slutar för dagen sammanfattar jag för föräldrarna hur dagen varit och visar kanske något foto. Då finns tid och möjlighet att ställa frågor som eventuellt uppkommit under dagen.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Sofie från Östermalm

  Publicerat | augusti 26, 2015 | Inga Kommentarer


  Sofie Å

  Sofie har arbetat hos oss sedan april 2015 i en familj på Kungsholmen, Stockholm. Sofie är en uppskattad barnvakt som intresserar sig i barnen och familjen. Vi på kontoret ser fram emot att följa Sofie i sitt arbete under hösten.

  Sofie är 18 år och studerar nu tredje året på Internationella engelska gymnasiet vid Skanstull där hon läser ekonomi-juridik. Förutom att jobba på Nannynu! tränar hon gärna eller umgås med vänner och familj.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba som barnvakt då det låter mig använda mina mer kreativa och ansvarsfulla sidor. Det är väldigt roligt att få se barnens leenden när jag dyker upp och hur de ser upp till mig.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba på Nannynu!, då alla är väldigt hjälpsamma och seriösa. Jag känner mig väldigt trygg och vet att jag kan höra av mig till någon av mina handledare (Sebastian eller Harriet) när som helst ifall det är något jag undrar över. Jag har även blivit väldigt bra bemött av deras kund-support!

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Vi har gått till lite olika parker, men de som har varit väldigt bra är ”Pontonjärparken” och ”Kronobergsparken”. De båda ligger väldigt nära hemmet och förskolan. Det som vi gillar med parkerna är att det finns väldigt många olika saker att göra där, vilket barnen tycker är kul. Det finns en del övergångsställen men det är inte jättemycket trafik där vi brukar gå. Det yngsta barnet brukar sitta i vagnen och det äldre vet att hon måste hålla sig nära mig och inte får krossa gatan utan mig. Jag brukar se till att påminna om detta.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid försöka vara så positiv som möjligt. Barnen ser upp till dig och kan lätt påverkas av ditt humör eller hur du agerar i olika situationer. Försök att vända saker till något positivt som får barnen att må bra, och se till att hålla dig lugn i stressiga situationer så att det inte påverkar barnen.

  Nedan har veckans stjärnbarnvakt Sofie skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
  En arbetsdag för mig börjar först med att jag hämtar minsta barnet på dagis. Sedan åker vi buss för att hämta nästa barn på förskolan. När båda barnen är hämtade så går vi ibland förbi och köper någon macka om de är hungriga, för att sedan ta en tur i parken om det är fint väder. När vi sedan kommer hem brukar jag börja med middagen och den äldsta vill oftast hjälpa till att duka fram. Den minsta har jag nära mig så att jag kan ha koll på honom. Vid matbordet kan vi fortsätta prata om dagen eller om vad vi ska göra efter middagen. När vi ätit klart brukar vi leka lite och beroende på när föräldrarna kommer hem så kan det hända att jag hinner natta den yngsta.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Joanna från Bromma

  Publicerat | augusti 17, 2015 | Inga Kommentarer


  Joanna L

  Joanna är veckans stjärnbarnvakt. Joanna har arbetat hos oss sedan september 2014 i en familj på Kungsholmen, Stockholm. Familjen beskriver henne som en mogen och barnkär barnvakt. Vi på Nannynu! är väldigt nöjda med Joanna och ser fram emot att fortsätta med henne i höst.

  Joanna är 19 år och tog i våras studenten från Södra latin. Idag jobbar hon heltid på Vitamin Well och jobbar extra på Nannynu!. När hon inte arbetar är hon gärna på gymmet, ute med sin häst eller ute i motionsspåret.

  Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
  Att jobba som barnvakt ställer saker på sin spets. Hur bra tålamod, kreativitet och nyfikenhet har du egentligen? Att jobba som barnvakt är utmanande och den personliga utvecklingen blomstrar. Mina ”barn” är fantastiska individer, de är kloka, ärliga och framförallt: de har humor! Jag har aldrig tråkigt under mina arbetspass, min övertygelse är stor att tiden flyger iväg! Under min skolgång var den en enda lång utandning att få barnvakta. Man är i nuet och glömmer kommande prov och redovisningar.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Att jobba för Nannynu! är okomplicerat. Det är enkelt att komma i kontakt med er och man blir aldrig ”övergiven”. Min kontaktperson har regelbundna avstämningar för att se att allt går som det ska. Hade problem uppstått hade jag inte tvekat att kontakta er.

  Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
  Jag och mina barnvaktsbarn brukar hänga vid Kristinebergs IP. Framförallt vid fotbollsplanen och omkringliggande grönområde. Favoritleken är att jag ska jaga dem (fast helst inte vara tillräckligt snabb för att fånga någon).

  Vilka faror finns det i området där du passar barn?
  Barnen bor vid Hornsbergs strand, vilket enligt mig är ett familjevänligt område. Men givetvis kan faror lura runt varje hörn. Det går en del cykelbanor där cyklister dundrar förbi i hög hastighet. Det kan vara lätt att glömma att cyklisterna finns, speciellt när man är inne i en spännande lek.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips är nog att vara öppen för nya förslag. Utifrån vad jag upplevt finns det ingen given mall för hur ett barn ”bör” hanteras. Enskilda individer behöver olika saker för att få sina behov uppfyllda. Var lyhörd mot barnens föräldrar och försök att leva som de lär.

  Nedan berättar Joanna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut för henne:
  En vanligt dag brukar börja med att jag hämtar det äldsta barnet i skolan för att sedan gå till lillasysterns dagis och plocka upp henne. Vad vi sedan gör varierar helt beroende på barnens humör. Ibland är glassuget starkare än viljan att leka i en park, då brukar vi börja med glass. En annan gång önskas pyssel i hemmet, då brukar vi vanligtvis göra det. Ingen dag är den andra lik helt enkelt. Vi gör alltifrån pyssel, filmmys, fotboll eller en avancerat form av kull (som jag oftast är för trög för att förstå mig på, barnen är alltid steget före mig). Men mitt mål är att få med någon form av fysisk aktivitet under arbetspasset. Mot kvällen brukar jag göra i ordning mat för att sedan äta middag tillsammans. Sedan brukar energin sina och barnen vill oftast ta det lugnt innan läggdags och föräldrarnas hemkomst.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Blondinbella - nöjd kund hos nannynu!

  Isabella
  "Eva hade inte träffat Gillis på två månader men han kände igen henne och det gick hur bra som helst. Vi använde oss av Nannynu! när vi letade nanny och dom hittade rätt vid första försöket." /Isabella Löwengrip

  Kundundersökning

  99,3 % kundnöjdhet. Under april månad 2015 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,3 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu!

  Veckans stjärna

  Emma är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Emma gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utskrift

  Referenser

  Vi lyssnar mycket på våra kunder. Uppföljningar är viktiga för oss. Vi skulle kunna berätta massor om varför ni ska ge just oss förtroendet att hjälpa er med barnpassningen fast vi låter istället våra kunder berätta om sina upplevelser. Här kan du läsa några kommentarer från våra kunder, vad de tycker om Nannynu! och sin barnvakt.

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier