Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnvakt – Barnpassning – Barnflicka – Babysitter – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala

Veckans stjärnbarnvakt – Sabera från Gustavsberg

Publicerat | april 25, 2016 | Inga Kommentarer


Veckans stjärnbarnvakt, Sabera från Gustavsberg

Veckans stjärnbarnvakt är Sabera från Gustavsberg. Sabera arbetar med en familj i Mörtnäs sedan januari 2016. Malin, som är Saberas kontaktperson på kontoret, motiverar nomineringen med att Sabera är pålitlig och extremt noggrann, samt kreativ. Familjen säger att Sabera har bra kommunikation och närvaro med barnen, att hon är glad och varierar aktiviteter för barnen, och att hon tar stort ansvar. Sabera är verkligen en barnvakt i världsklass!

Sabera är 19 år gammal och läser sista året samhällsvetenskap med inriktning beteendevetenskap på Gustavsbergs gymnasium. På fritiden engagerar hon sig mycket i olika aktiviteter och grupper, främst inom politik och juridik.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag älskar barn och jag tycker att de är så härliga och ärliga, därför älskar jag att spendera tid med dem. De påminner mig även att livet blir så mycket lättare och roligare om man inte ser så allvarligt på allt. Dessutom: att vara barnvakt är ett otroligt givande extra jobb.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag är väldigt nöjd och glad att jag jobbar hos Nannynu!. Där får man en kontaktperson som gör att man får svar på sina frågor på ett bättre och fortare sätt. De är mycket noggranna med matchningen mellan barnvakten och familjen. Jag fick en underbar familj som jag trivs väldigt mycket med.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
På vägen mellan förskola och hem så finns det en liten sjö som vi alltid går förbi, och nära förskolan finns det en stor fotbollsplan.
Det är lite lång väg mellan förskolan och familjens hem, därför måste jag ha extra koll på barnen. Speciellt när det ena barnet vill gå och inte sitta i vagnen. Eftersom det har blivit ljusare så brukar vi ibland spela fotboll ute. En anledning till det är barnen då blir trötta och sitter i sin vagn på vägen hem.

Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
Sitt med barnen och försök planera era dagar tillsammans. Kolla vad deras intressen är och vad de gillar att göra, men också på det du är bra som du tycker att barnen får nytta av. Ta med er saker som du tycker behövs. Om ni har planerat att spela fotboll så ta med en liten boll, vattenflaska och någon frukt. En annan viktig sak är att man måste tänka på hygienen. Man är ansvarig för barnens fysiska och psykiska hälsa.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sabera om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
Jag jobbar två gånger i veckan från klockan 15-18. Då tar jag först de äldre barnen från skolan och sedan tar vi bussen till förskolan och hämtar det andra barnet. Därefter går vi alla tre hem tillsammans. Hemma brukar vi baka olika typer av kakor, dansa persisk dans, leka och bygga lego och annat. Vi lagar också mat tillsammans, ibland blir det afghansk mat.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Linnea från Åkersberga

  Publicerat | april 18, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Linnea från Åkersberga

  Linnea fyller 18 år i slutet av april och bor i Åkersberga. Familjen som Linnea arbetar med säger att de är nöjda med henne på alla punkter och att barnen tycker om henne supermycket. Elina, som är Linneas kontaktperson på Nannynu!, motiverar valet: ”Linnea är tjej som ställer upp i alla lägen, hon är en kreativ och pålitlig barnvakt”.

  Linnea läser andra året ekonomi och juridik på Täby Enskilda Gymnasium och arbetar även på en glassbar i Täby Centrum. Vid sidan av studierna och arbetet är hon också delaktig i Försvarsmaktens ungdomsverksamhet Försvarsutbildarna.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker det är så härligt för att barn är så uppriktiga och bryr sig till exempel inte om ytliga egenskaper – bara man kan ha kul tillsammans. Man får dessutom vara barnslig igen och leka, pyssla och allt annat man brukade göra när man var yngre.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Utöver att jag får jobba med en härlig familj så är de som jobbar på Nannynu! supertrevliga och hör av sig till en med jämna mellanrum.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Mina barnvaktsbarn älskar en lekplats en bit från deras skola som har gungor, klätterställningar, rutschkanor, ett stort trätåg och en snurrgunga som man skjutsar runt dem i. De gillar också att gå till biblioteket medan vi väntar på bussen hem till dem från skolan.
  Precis där vi tar bussen är det mycket bilar som åker vilket som kan vara farligt för barn tänker inte på att se sig för på samma sätt som vi lite äldre gör, men det brukar gå bra så länge man påminner dem!

  Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Försök hitta på saker med dina barn, leka lekar, baka, pyssla saker du sett på facebook eller någon annanstans, bygg kojor och sådant som du vet att du själv tyckte var kul när du var liten! Jag brukar tänka att jag ska vara som barnens lite äldre kompis och inte deras barnvakt som hämtar dem från skolan istället för deras föräldrar.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linnea om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
  Jag hämtar dem från skolan runt 15, och beroende på hur bussarna går så åker vi hem direkt eller stannar en stund på biblioteket precis vid busstationen. När vi kommer hem brukar vi äta mellis tillsammans och därefter leker vi 9 gånger av 10 dunken och/eller kurragömma som är deras favoritlek. Ibland ritar eller målar vi istället, mina barnvaktsbarn älskar att pyssla ihop hus till insekter eller vika flygplan och svanar. Ibland bakar vi också vilket de tycker är superkul. Deras föräldrar kommer hem vid 18.30-19.00 och då stämmer vi kort av om hur dagen gått och om något speciellt hänt i skolan för barnen som föräldrarna behöver veta.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ganna från Djursholm

  Publicerat | april 11, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Ganna från Djursholm

  Veckans stjärna är Ganna. Hon har jobbat med oss på Nannynu! sedan november 2015 tillsammans med en familj som bor i Stocksund. Familjen berättar att Ganna har en fin känsla för detalj och att barnen ser fram emot att träffa henne.

  Ganna är 17 år och bor i Djursholm. Vid sidan av barnvaktsjobbet på Nannynu! studerar hon naturvetenskapliga programmet på Viktor Rydbergs Gymnasium, samt jobbar som teamledare på ett äldreboende.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Barn är uppfinningsrika, de ser världen på ett annat sätt än vi gör. Det och den glädje som jag får när jag ska hämta dem på dagis tar mig iväg från verkligheten och förgyller min vardag!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag får passa barnen och förstår att det jag gör uppskattas både av barnen själva och av föräldrarna. Dessutom är det tryggt och säkert att jobba via ett företag.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Det finns Stocksunds bibliotek på Stocksunds torg som ligger nära familjens hus. De har något som heter ”Meröppet” vilket innebär att man kan vara på biblioteket fram till 22:00. Detta gör biblioteket tillgängligt för mig och barnen även efter middagen då vi enkelt kan besöka det. Förutom böcker finns en utklädningshörna som barnen tycker om. Ett stort tips!
  På vägen hem från dagiset finns flera övergångsställen, men vi har kommit överens med barnen att om de inte sitter i barnvagnen så ska de hålla mig i handen. Dessutom försöker jag lära dem att som regel titta höger-vänster-höger innan man går över gatan.

  Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Ha kul! Barnen är otroligt flexibla och du kan lära dig massor av dem. Ha ett öppet sinne så ska du få se att det inte bara blir ett jobbpass, utan även också en stund att finna det inre barnet inom dig!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ganna om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
  Jag hämtar barnen på dagiset och kör oftast hem dem i en barnvagn. Sedan äter vi mellis ofta i form av en risifrutti. Därefter hittar vi på olika lekar eller så läser jag för dem. Medan jag fixar middag tittar de på ett par avsnitt av Bamse och efter middagen läser jag lite till. Sedan är det dags för läggdags och snart därefter kommer föräldrarna hem.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ellinore från Uppsala

  Publicerat | april 4, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt, Ellinore från Uppsala

  Ellinore är 18 år och jobbar genom Nannynu! med en familj som bor på Kungsgärdet i Uppsala. När Ellinore inte jobbar för Nannynu! studerar hon sista året samhällsvetenskapliga programmet med inriktning journalistik. Vi på Nannynu! tycker att hon gör ett superjobb som barnvakt och att hon förtjänar uppmärksamhet för sitt arbete med familjen. Ellinores kontaktperson på kontoret är Elina, som nominerade Ellinore till veckans stjärnbarnvakt för att hon är påhittig och kreativ, men också pålitlig och ställer upp i alla lägen.

  Varför tycker du att det är kul att jobba som barnvakt på Nannynu!?
  Jag tycker att det roligaste med att vara barnvakt är att skapa en relation med barnen och hitta saker som är roliga att göra ihop, som till exempel pyssla och rita.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  På vägen mellan dagis och deras hem finns det en ganska stor väg, den är inte jättetrafikerad men ifall barnet inte sitter i vagnen utan väljer att gå så får man hålla ett extra öga på honom och se till att han håller i vagnen. Vi leker oftast hemma eftersom att jag är barnvakt runt middagstid.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Kom själv med ideér om vad ni ska göra tillsammans. Lägg inte det ansvaret endast på barnen, för då blir det lätt iPad eller tv vilket kan vara tråkigt, ta med saker som du vet att barnen tycker om och som du själv gillar att göra!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ellinore om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Min arbetsdag ser ut så att jag hämtar första barnet på dagis klockan fyra, sedan med honom i vagnen så går vi till de andra barnens skola och hämtar dem. När vi kommer hem så brukar jag börja med maten, vi äter alla tillsammans och sedan brukar vi sätta oss ner med lite pyssel efter maten. Klockan sju kommer föräldrarna hem och min arbetsdag är slut. 

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Stefan från Hjorthagen

  Publicerat | mars 21, 2016 | Inga Kommentarer


  Stefan, veckans stjärnbarnvakt

  Veckans stjärnbarnvakt är Stefan som bor i Hjorthagen. Familjen Stefan jobbar med, som bor på Lidingö, berättar att han är bra på att ta egna initiativ och att barnen frågar om när han ska komma nästa gång – det bästa betyget man kan få! Vi på Nannynu! tycker att Stefan gör ett kanonjobb och att han förtjänar lite extra uppmärksamhet för sitt arbete.

  Stefan är 24 år och läser andra året spelprogrammet med inriktning grafik på Södertörns Högskola. Utöver spelintresset tittar han gärna på film, läser eller umgås med vänner.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Varje arbetsdag blir annorlunda och det känns inte riktigt som ett jobb tack vare barnen. Att jobba med barnen ger också otroligt mycket glädje.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! har varit väldigt snabba med kontakt sedan jag anmälde ett intresse och de känns väldigt proffsiga och smidiga i sitt arbete.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Killingeparken ligger i närheten med fotbollsplan och har en nyrenoverad lekplats med en helt ny klätterställning. Annars blir det en hel del att leka ute i naturen på tomten eller på vägen hem genom skogen.
  Tidigare jobbade jag i innerstan med barnen med sedan flytten ut till Lidingö känns trafiken inte lika farlig. När vi åker mellan skola och förskola får man hålla lite extra koll så att de inte springer runt på perrongen när vi tar Lidingöbanan.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Gör allt till en lek. Är barnen trotsiga är det så mycket enklare att få dem att lyssna på en genom att göra det till en lek. Genom att göra vägen hem eller att städa upp till en lek orkar barnen ofta mer även om de tidigare sagt att de är trötta. Var också uppmärksam, lyhörd och ställ frågor så att barnen känner sig sedda.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Stefan om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Först hämtar jag ena barnet på skolan och vi åker sedan tillsammans till förskolan och hämtar det andra barnet. Det är alltid bra att kolla med personalen för att se om det är något som hänt under dagen eller något annat som föräldrarna borde veta. Sedan går vi hem. Oftast leker vi någon lek på vägen hem för att få barnen att orka gå om de säger att de är trötta. Är det bra väder leker vi lite ute på tomten när vi kommit fram annars går vi in och leker lite inomhus. Sedan börjar jag med maten medan barnen leker med varandra eller ritar. Vill barnen verkligen vara med och förbereda maten brukar de få sitta bredvid och ”hjälpa till”.
  Efter maten brukar vi hitta på något roligare som att baka eller klä ut oss och leka något. När föräldrarna kommer hem berättar jag vad som hänt under dagen och  lite allmänt sedan säger jag hej då.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Clarissa från Södermalm

  Publicerat | mars 14, 2016 | Inga Kommentarer


  veckansstjärnaclarissa

  Clarissa är 17 år och bor på Södermalm i Stockholm. Familjen som Clarissa arbetar med bor på Gärdet och berättar att Clarissa direkt fick en fin kontakt med deras barn och att hon är pedagogisk i sitt arbete. Johan, som är Clarissas kontaktperson på kontoret, nominerade Clarissa för att hon arbetar hårt och ställer upp när familjen behöver det – utöver att hon är en riktig stjärna på det hon gör.

  När Clarissa inte jobbar som barnvakt pluggar hon andra året på naturbruksprogrammet med inriktning djursjukvård på Djurgymnasiet i Liljeholmen. Hon spenderar också mycket tid med sina vänner och hennes egna familj.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag har alltid tyckt om att umgås med barn, så när jag såg att det fanns möjlighet att ansöka som barnvakt var det ett självklart val av extrajobb. Att få se en liten människa växa upp och att få vara en del av den uppväxten är jättekul. Jag tror att vi lär oss lika mycket av barnen som de lär sig av oss äldre.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! är ett toppenföretag och jag är superglad över att jag har fått möjligheten att jobba som barnvakt hos dem. De hör av sig kontinuerligt till både mig och familjen för att höra hur allting går vilket känns jättebra, då känner man sig trygg. Eftersom man får en kontaktperson så behöver man heller aldrig gå och undra över någonting om man skulle ha några frågor. En speciell sak jag tänker på är utbildningarna som barnvakterna får gå på; det är superbra att de har koll på att alla vet vad som ska göras i en nödsituation!

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Området där familjen bor är så fint att bara en enkel promenad med barnet kan göras till ett riktigt äventyr, men ett guldkorn som jag tänker på speciellt är Londonparken som ligger en liten bit från hemmet. Där har vi alltid som roligast!
  En bit bort ifrån hemmet finns en stor bilväg där det passerar väldigt mycket fordon, så nära den är det viktigt att hålla extra koll! Det finns även en del branta slänter där man får vara på sin vakt så att barnet inte ramlar ner och slår sig.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Kommunicera! Både med föräldrarna och med barnen. Att prata med barnen om vad de vill göra under passen för att ha så roligt som möjligt tillsammans är alltid en bra idé, och en god kommunikation med föräldrarna gör att du alltid har koll på saker som tider, regler eller vad som ska tas med hem från dagis och även ha tålamod med barnen. Ibland kommer de inte att vilja lyssna på dig och det allra bästa är att prata lugnt vid dessa tillfällen istället för att skrika och bli arg. Fråga vad som är fel, trösta och prata med varandra. På det här sättet bygger ni upp en bra relation och barnen kommer att känna sig trygga och lita på dig.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Clarissa om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Det varierar ganska mycket för mig med tider och dagar men oftast är passet på två och en halv timme, från 16:30-19:00. Det jag gör först efter att ha hämtat vagnen är att hämta på dagis. När vi kommer hem är det dags för middag och efter det har vi ungefär en timme att leka innan det är dags att börja varva ner för sovdags. Favoriterna är nog att bygga med duplo, lasta tåget till tågbanan eller att ta hand om nallen. Under nervarvningen är det mysigt att läsa en bok eller lägga pussel, och sedan är det läggdags vid 19 när föräldrarna kommer.

   

   

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Louise från Åkersberga & Täby

  Publicerat | mars 7, 2016 | Inga Kommentarer


  louise veckans stjärna

  Veckans stjärnbarnvakt är Louise. Hon har arbetat med oss sedan augusti 2015 och familjen hon jobbar med beskriver henne som trygg i sig själv och initiativrik. Louises kontaktperson Elina nominerade henne med motiveringen att hon är snabb att återkoppla, är kreativ, glad och bra på sitt arbete – kvalitéer som vi på Nannynu! söker i våra barnvakter.

  Louise är 18 år och bor i Åkersberga och Täby. Hon läser andra året samhälle med inriktning beteendevetenskap på Tibble gymnasium och på fritiden tränar hon gärna thaiboxning.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker det är kul att passa barn för att de sprider så mycket glädje hela tiden. Man blir glad av att vara runt dem.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag tycker om att jobba på Nannynu för att det är ett seriöst företag som tar barnpassning på allvar. Det är bra kommunikation mellan alla anställda och bra stämning, vilket gör det roligare att jobba där.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Det finns en lekpark som heter spindellekparken som barnen verkligen gillar.
  Det går en större väg några minuter ifrån familjens hus, vilket är en liten fara men vi håller oss undan från den.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips är att lyssna på barnen, då får man en underbar stund tillsammans.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Louise om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Jag hämtar först flickan på dagis och sen tar vi buss eller en promenad till skolan som ligger 10 minuter ifrån och hämtar hennes storebror. Därefter går vi hem och leker eller så går vi till någon lekpark i närheten. Allt beror på väder och hur trötta barnen är. När klockan är runt 17.00 börjar jag laga mat och runt 17.30 äter vi tillsammans och sedan så spelar vi något spel. Föräldrarna kommer hem runt 18.30 till 19.00.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Alva från Täby

  Publicerat | februari 29, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Alva från Täby

  Alva har arbetat med Nannynu! sedan september 2015 med en familj som bor i Danderyd. Alva är bra på att sysselsätta sig med barnen och familjen menar att kommunikation och återkoppling är en av Alvas starkaste sidor. Vi tycker att Alva är en fantastisk barnvakt och att hon genom sitt arbete förtjänar att få lite extra uppmärksamhet.

  Alva är 18 år och läser sista året samhälle med inriktning beteende på Jensen Internationella. När hon inte arbetar som barnvakt är hon gärna på gymmet eller tar det lugnt hemma.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag tycker om att jobba som barnvakt för man uppskattas av barnen, det är ett perfekt extrajobb då det är kul.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Jag tycker det är kul att man får mycket feedback och tips på vad man ska göra med barnen om man inte kommer på någonting att göra med dom. Har man frågor så får man snabba svar och man känner verkligen att dom bryr sig om en.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Det guldkorn jag har med barnen jag passar är nog deras trädgård, det bästa dom vet är att hoppa studsmatta och plocka äpplen från deras stora äppelträd som är på trädgården. En till plats som jag och den yngsta flickan brukar gå förbi när vi går från dagis är också en trädgård som hon alltid kommenterar om hur fin den är och hur vi ska äta äpplena från träden där i vår när de börjar växa igen.
  Precis utanför huset går det en liten väg där det inte åker så många bilar så det finns inget övergångsställe men alla andra vägar man passerar har ett övergångsställe och innan vi går över det så kollar vi alltid så att det inte kommer någon bil.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips är att försök få en så bra relation till barnen som möjligt, visa att du lyssnar när dom säger saker och har dom några önskningar om exempelvis mat – försök att uppfylla det till den grad som går. Något som också är viktigt och svårt är att på rätt sätt få barnen att lyssna på dig, till exempel om du säger att dom ska komma och städa undan när dom har lekt.  

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alva om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Dagen börjar med att jag hämtar den yngsta flickan på dagis vid klockan fyra, sedan går vi hem eller tar bussen. När vi väl är hemma så brukar dom två andra barnen vara hemma eller komma hem precis efter. Sedan är det dax för lite mellis – sen börjar jag med middagen, ofta hjälper dom till men ibland sitter dom och äter under tiden. Efter maten så dukar vi undan och vi diskar. Efter det blir det lek eller läxor, rita, lösa korsord eller spela spel är favoriterna. Barnen har många olika aktiviteter som dom går på, t. ex. hockey, bågskytte och fotboll så det är inte alltid alla barnen är hemma samtidigt.

   

   

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Maria från Bromma

  Publicerat | februari 22, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Maria från Bromma

  Veckans stjärnbarnvakt är Maria från Bromma. Maria arbetar med en familj i Bromma och mer sporadiskt hos en familj som bor i Vasastan. Familjerna berättar att hon är kreativ och engagerar barnen samtidigt som hon är pålitlig och kommunikativ. Maria är en riktig stjärna och vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med henne framöver.

  Maria är 43 år och jobbar på sidan av arbetet som barnvakt som husfru på en förskola i Norra Ängby. På fritiden tycker hon om att vara kreativ – hon skriver sagor, målar, renoverar möbler eller pysslar om sina fiskar och katter. Maria är även skolad operasångerska.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Finns det något bättre än att upptäcka världen på nytt, varje dag och ur barns perspektiv? Att få inspirera nyfikenhet på hur saker hänger samman, väcka forskarlust och kreativitet. Skapa med olika material, kittla fantasin med sagor och sånger.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Det ger både frihet och ramar på en och samma gång! Att ha möjlighet att komma i kontakt med familjer och barn som man annars aldrig hade mött.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  Just i området finns det tyvärr inte så väldigt mycket guldkorn på nära håll men det har inte hindrat oss ifrån att hålla till godo med det lilla som finns! Vi har så gärna pic-nic i den lilla skogsdungen på vägen mellan förskola och hemmet, och vem vet? Om det finns tid så skall vi absolut utforska naturreservatet Judarn som ligger en bit bort.
  Vi har många övergångsställen på vägen till hemmet, och dessutom en spårvagnskorsning! Lyckligtvis är det ju ett villaområde där det är tänkt att bilisterna bara skall köra i 30 kilometer i timmen, men det är rätt sällan som de gör just det. Nu när det är vinter och mörkt så är vi lite extra försiktiga och tränar på att alltid stanna vid ett övergångsställe och innan man får gå över skall man titta åt alla håll och säga ”Ingen buss, ingen bil, ingen farlig krokodil” innan man får gå. Självklart håller vi varandra i handen! Jag har gett ”mina” barn reflexer i present så de skall synas ordentligt i mörkret.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Var lyhörd och flexibel! Barns humör och ork växlar fort, särskilt nu under det mörka halvåret, så det gäller att hålla ett öga på hur och vad de faktiskt orkar efter skola/förskola. Släpp sagoböckerna, hitta på egna sagor tillsammans med barnen!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Maria om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Nästan fem dagar i veckan jobbar jag med barnen hos familjen här i Bromma. Först så åker jag och hämtar 7-åringen vid skolan. Det är en bit bort så vi har gått om tid att prata om hur dagen har varit på skolan medan vi åker buss och spårvagn. Är något som har hänt, om det är något som behöver ventileras, se hur dagsformen är (glad, ledsen, trött) eller om det finns några läxor som behövs göras. Tillsammans går vi till förskolan och hämtar upp 3-åringen. På vägen hem åker vi lite rutschkana, känner på klippan om den är varm eller kall, räknar hur många bilar vi ser och sjunger sånger för att hålla humöret uppe hela vägen.

  Väl hemma är det dags får lite fika vilket varierar, pannkaka är alltid populärt! 7-åringen hjälper väldigt gärna till och har blivit en hejare på att vända pannkakan i pannan. Under tiden brukar 3-åringen sitta vid matbordet och ”tanka” lite med ett glas mjölkchoklad.

  När vi har ätit och plockat undan efter oss, så ägnar vi en halvtimme till veckans projekt. Varje vecka brukar ha ett tema som vi jobbar och forskar omkring. Som exempel ägnade vi en vecka åt att ta reda på allt om blåmesen. Hur låter den? Hur ser den ut? Vilka färger? Vad äter den? Barnen fick fundera, leta och även måla av.  Sedan skriver vi tillsammans ner allting i våran dagbok.

  Den tid som är kvar innan mamman kommer hem spenderar vi lite utefter hur barnen mår, det kan vara allt ifrån discodans i köket till att läsa sagor i soffan.

   

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Jessica från Haninge

  Publicerat | februari 15, 2016 | Inga Kommentarer


  Veckans stjärnbarnvakt - Jessica från Haninge

  Veckans stjärnbarnvakt Jessica är en av våra långkörare – hon har arbetat med Nannynu! sedan 2013. Idag jobbar Jessica regelbundet en gång i veckan med en familj på Fridhemsplan och passar sporadiskt hos en familj i Årstadal. Jessicas familjer säger att hon har en bra förståelse för barn, och Jessica trivs själv superbra med barnen. Vi tycker att Jessica gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

  Jessica är 23 år och bor i Haninge. Förutom att arbeta som barnvakt studerar hon sista året på lärarutbildningen med inriktning mot årskurs F-3. Hon arbetar också på en förskola i Haninge med barn mellan 1-6 år. När hon inte arbetar och studerar umgås hon med sin sambo och hund ute i naturen, är med vänner och familj. Jessica är en aktiv tjej som gärna tränar och upplever nya saker.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
  Jag arbetar som barnvakt av den enkla anledningen att jag älskar att spendera tid med barn, du lär dig något nytt varje dag som du är omgiven av barn. Jag tycker om att plocka fram min lekfulla sida som barnen framkallar hos mig. Mitt mål är att få arbeta med barn på heltid eftersom jag även studerar till att bli lärare. Innan jag började studera arbetade jag på förskola där mitt intresse för barn och deras fantastiska utveckling växte.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
  Nannynu! har gett mig möjligheten att få kombinera mina studier med ett jobb där jag får spendera tid med barn så mycket som möjligt vilket jag är väldigt tacksam för. De är duktiga på att regelbundet få mig att känna mig uppskattad för det jobb jag gör vilket gör att det är ännu roligare att arbeta. Jag vet att jag alltid får hjälp och stöd om jag behöver det, det spelar ingen roll vem man pratar med – alla är mer än villiga att hjälpa till.

  Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
  När jag är i Årstadal tycker barnen mycket om att gå till parken, vi går oftast till Blomsterdalen som ligger precis utanför huset eller Fruktparken som ligger vid Liljeholmen. När vi ska till Fruktparken åker vi tvärbanan dit vilket också alltid är roligt och spännande. Barnen på Fridhemsplan älskar att gå till affären eller att leka på innergården där de har massor med kompisar. Dock är vi mitt inne i stan vilket gör att trafiken och stora folkmassor alltid är faror som jag är vaksam på. Därför håller jag alltid i barnens händer när vi går till affären, vi är också noga med att alltid invänta grön gubbe när vi korsar gatan och att även titta åt alla håll så inga bilar kommer.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?
  Mitt bästa tips till alla barnvakter där ute är att våga bjuda på sig själva! Det bästa som finns är att få skratta tillsammans med barnen och att verkligen ha roligt på jobbet.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Jessica om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
  Barnen vill alltid att jag steker pannkakor eftersom jag gör så ”knasiga” pannkakor som de säger. Vi handlar ingredienser om något saknas hemma och sen går vi hem och förbereder smeten tillsammans. Barnen har lärt sig receptet utantill och har därför ett eget system när de gör smeten för att det ska bli rättvist. De är alltid noga med att jag ska få vara med och knäcka ett ägg också så vi alla får knäcka varsitt. Medan vi väntar på att smeten står och vilar en stund brukar vi spela spel eller rita. Jag tycker om att rita Disneyfigurer och barnen tycker om att färglägga de teckningar som jag gör. Vi lyssnar också alltid på vår egen musiklista som består av Astrid Lindgrens filmmusik såsom Pippi Långstrump eller Emil i Lönneberga eller klassiska Disneylåtar från Lejonkungen och Den lilla sjöjungfrun. Medan jag steker pannkakor brukar barnen pyssla eller färglägga de teckningar som jag ritat till dem. De brukar beställa en teckning var, just nu blir det ofta Olof eller Elsa ifrån Frost. Därefter äter vi, det finns alltid tre sorters pannkakor, vanliga, vanilj och choklad. Ibland bakar vi pannkakstårtor och ibland äter vi dem bara vanligt. Vi har också ofta sällskap av grannflickan som tycker om att leka med oss. Därefter byter vi ofta om till pyjamas, borstar tänderna och har ”pyjamasparty” i kojan som vi brukar bygga. I kojan eller soffan läser vi också två sagor, barnen får alltid välja varsin bok. Under läsningen kommer oftast föräldrarna hem och dagen är slut runt kl. 20.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Kundundersökning

  99,3 % kundnöjdhet. Under april månad 2015 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,3 % av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Nannynu!

  Veckans stjärna

  Veckans stjärnbarnvakt – Sabera från Gustavsberg Sabera är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sabera gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 900 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier