Nyheter | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka | Nanny.nu | Barnvakt | Barnflicka
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Catarina från Bålsta

Publicerat | mars 28, 2017 | Inga Kommentarer

Denna vecka är Catarina från Bålsta veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2016. Idag jobbar Catarina åt en familj som bor i Solna. ”Hon är både ansvarsfull och pålitlig och barnen tycker om henne. Det märks att hon jobbar på förskola och har stor vana av barn. Hon är också påhittig.” berättar familjen som är fortsatt mycket nöjd med henne. Vi på Nannynu! tycker att Catarina gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Catarina är 26 år och bor i Bålsta. Vid sidan av hennes jobb på Nannynu! så arbetar hon som barnskötare på en förskola i Rinkeby. Läs intervjun med Catarina nedan.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Jag tycker att det är kul att jobba och passa barn för att man får se barnen lära sig nya saker samt växa som personer men också för den närhet och trygghet jag innebär för barnen.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Varför jag tycker att det är roligt att arbeta med Nannynu! är att jag älskar allt som har med barn att göra.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Det äldsta barnet tycker om att pyssla med allt möjligt och den minsta älskar bilar och tåg.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är lyssna på föräldrars önskemål men lyssna mest på vad barnen vill (inom vissa gränser). Var dig själv och våga säga ifrån och ta dom tjafsigt trotsiga fajterna direkt, det ger dig respekt hos barnen och dom vågar lita på dig.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Catarina om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Min dag består av att jag redan på morgonen får ett sms från mamman med detaljer om middag och annat. När det är dags så hämtar jag först på förskolan, stämmer av med personal om hur dagen varit. När vi går i trappan (beroende på humöret) räknar vi trappstegen och pratar om dagen. Vi går sedan till skolan och hämtar där, pratar med läraren om dagen och även med barnet, kollar vad ska med hem från skola (läxor mm), sedan går vi ofta till en park och dom senaste gångerna har vi varit kvar på skolgården. Vi är ute olika tider beroende på barnens humör men också väder och kläder. Vi brukar minst vara ute ca 30 minuter i parken innan vi går hem. När vi kommit in tvättar vi händerna, sedan gör barnen någon aktivitet. Dom tycker om att hjälpa mig att laga maten och duka. När vi ätit maten tvättar vi händerna och leker lite till samtidigt som jag tar undan disk. Sedan kommer mamman hem och jag berättar om hur dagen har varit för henne. Är det början på veckan så kollar vi hur det ser ut. Säger hejdå till barnen och förklarar för den äldsta när jag kommer nästa gång och ber ibland barnet att tänka ut något vi ska göra då.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Lenna från Åkersberga

  Publicerat | mars 21, 2017 | Inga Kommentarer

  Denna vecka är Lenna från Åkersberga veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2015. Idag jobbar Lenna åt en familj som bor i Täby. ”Vi upplever Lenna som pålitlig, ansvarsfull, smidig och väldigt trevlig att ha att göra med.”, berättar familjen som är fortsatt mycket nöjd med henne. Vi på Nannynu! tycker att Lenna gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Lenna är 21 år och bor i Åkersberga. Hon studerar just nu japanska på Stockholms universitet och kommer till hösten fortsätta sina studier i Linköping. Vid sidan av hennes studier och jobb på Nannynu! så leker hon gärna med sin 4-årga systerdotter och är med vänner. Läs intervjun med Lenna nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Barn har så mycket energi och är så påhittiga! Det smittar verkligen av sig och gör därför jobbet som barnvakt väldigt roligt!

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Det har varit väldigt flexibelt och tryggt att arbeta som barnvakt hos Nannynu!. Jag tycker att min kontaktperson finns här för mig och lyssnar om det är något jag undrar över! :)

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnet som jag passar älskar bilar så vi tar ofta en sväng till parken där man kan få syn på en massa bilar som åker förbi. När vi väl är i parken så är rutschkanan en stor favorit! Hemma så brukar jag läsa för barnet eller så leker vi med leksakerna. Barnet tycker även om sång och musik så då passar vi också på att spela på keyboarden.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Var påhittig och ha roligt med barnet! Det blir mer avslappnat och det blir lättare att ha kul! Samtidigt är det viktigt att vara uppmärksam om faror när man leker och att sätta gränser för vad som är rätt och fel att göra.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Lenna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar barnet på förskolan ca kl. 15.00. Jag brukar ta honom till lekparken och så leker vi en halvtimme eller upp till en timme. Om vädret är fint så passar vi på att äta lite frukt ute, annars beger vi oss hem och äter mellanmål. Hemma brukar jag läsa bok för barnet, leker med leksakerna eller spelar på keyboarden. Efter ca 2,5 timme kommer någon av föräldrarna hem. Jag berättar om hur det har gått och vad vi har gjort, fyller i rapporteringslappen och vi bestämmer även tid för nästa barnpassningstillfälle.

 • Dela

 • Nannynu! i Uppsalatidningen

  Publicerat | mars 17, 2017 | Inga Kommentarer

  Denna vecka är Nannynu! med i Uppsalatidningen. Vår barnvakt Elina har hand om sitt barnvaktsbarn Eliza.

  Vi på Nannynu! tycker det är väldigt roligt att Uppsala är en stad där det fungerar så bra och är enormt stolta över att vi är Uppsalas största barnvaktsföretag sett till antal familjer och barnvakter. Läs hela artikeln här.


 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Emma från Nacka

  Publicerat | mars 14, 2017 | Inga Kommentarer

  Veckans stjärnbarnvakt - Emma från Nacka

  Denna vecka är Emma från Nacka veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2016. Idag jobbar Emma åt en familj som bor i Saltsjö-BOO. ”Emma är fantastisk! Vi är mycket nöjda!”, berättar familjen som är fortsatt mycket nöjd med henne. Vi på Nannynu! tycker att Emma gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Emma är 19 år och bor i Nacka. Hon studerar just nu på folkhögskola. Vid sidan av hennes studier och jobb på Nannynu! så är hon även cheerleadingtränare och jobbar extra som servitör. Under sommarmånaderna arbetar hon även på ett seglarläger för barn. Läs intervjun med Emma nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  De har så mycket galna idéer, tankar och åsikter som inspirerar en. Blir även väldigt glad av att jobba med barn för de ger så mycket energi. Även fast de ibland även tar ens energi är det alltid med ett leende på läpparna som man lämnar dem.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Det är underbart att få jobba här för varje pass ser annorlunda ut och man väljer även själv vad man vill göra med barnen. Det är utmanande men man lär sig ta ansvar och hur man ska hantera barn så de är glada och nöjda. Själv får man också ut mycket kärlek och en möjlighet att få vara med i deras uppväxt samt lära dem det man kan.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Vi brukar laga mat tillsammans, vara utomhus och leka, spela fotboll, vara inne och mysa, spela spel eller läsa sagor.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att alltid ha ögonen öppna så att inte olyckan är framme, man ska alltid ta det säkra före det osäkra. Ibland kan det vara svårt att avgöra vad ett barn klarar av eller inte och då ska man vara beredd att hjälpa till om det behövs, men ändå låta barnet prova själv först. Det är så de lär sig bäst.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Emma om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar upp den yngsta på dagis så kör vi hem till huset där bröderna snart kommer hem efter sin skola. Sen hittar vi på nåt kul, kanske spelar fotboll ute eller läser saga inomhus. Vi lagar sedan mat tillsammans och äter middag. Ibland skjutsar jag en av dem till fotbollsträningen eller så bara myser vi hemma.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Vera från Danderyd

  Publicerat | mars 7, 2017 | Inga Kommentarer

  Veckans stjärnbarnvakt - Vera från Danderyd

  Denna vecka är Vera från Stocksund, Danderyd veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Vera åt två familjer boende i Stocksund. ”Det funkar jättebra med Vera. Hon är pålitlig, påhittig och trevlig”, berättar en av familjerna som är fortsatt mycket nöjda med henne. Vi på Nannynu! tycker att Vera gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Vera är 17 år och bor i Danderyd. Hon studerar andra året på Viktor Rydberg i Odenplan där hon läser samhällsvetenskap med inriktning beteende. Vid sidan av hennes studier rider hon är även ordförande för ridklubbens ungdomssektion. Hon spenderar gärna sin tid med vänner och sin pojkvän. Läs intervjun med Vera nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag tycker det är roligt för det är något helt annat än vad jag vanligtvis gör på dagarna. Det är mycket lek och väldigt mycket här och nu. Det är kul att få vara kreativ och känna att man kan göra en vanlig dag i barnens liv lite roligare, sen är det ömsesidigt såklart. Jag som person är väldigt lekfull och då är det ett väldigt passande jobb.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag tycker det känns väldigt bra att ha ett riktigt företag i ryggen. Nannynu! är väldigt stöttande, peppande och framförallt hjälpsamma och otroligt tillmötesgående. Det känns seriöst och mer som ett riktigt jobb än vad jag upplever att det gör att vara barnvakt fast inte via ett företag. Jag är stolt över att få jobba för Nannynu!, jag tycker det känns lite speciellt efter alla intervjuer man får göra i början. Slutligen så tycker jag att det är väldigt kul att få möjlighet att gå kurser som exempelvis hjärt och lungräddning. Det är viktigt.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Vi kör mycket ”Dunken” och Kurragömma vilket dom tycker är roligt. Tidigare när det inte var lika kallt så spelade vi en del tennis och åkte skateboard också vilket var uppskattat. Vi blandar aktiva grejer med att bara sitta och prata.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att din inställning och attityd till något kommer smitta av sig på barnen. Att själv vara positiv kan göra i princip vad som helst roligt. Man kan göra ett litet äventyr av vad som helst! Sen så skulle jag säga att det är väldigt viktigt att lyssna på barnen för oftast har dom väldigt mycket kloka tankar, speciellt om man som jag passar lite äldre barn. Det är väldigt roligt och givande för båda två att prata om alltifrån hur dagen varit, kompisar till saker som händer runt om i världen.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Vera om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag börjar med att hämta barnen, sen så går vi tillsammans hem där vi brukar börja med att äta mellis, sen göra lite läxor eller läsa lite beroende på hur deras skolvecka ser ut. Sen så brukar vi leka. Jag passar antingen ett eller två barn 7 respektive 9 år gamla. Om båda två är hemma eller inte beror på om den äldsta har gymnastik. Tidigare när det varit varmare har vi oftast gått ut men nu är vi inne och hittar på lite olika saker tills deras föräldrar kommer hem. Då är det dags för mig att promenera hem!

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Alva från Täby

  Publicerat | februari 27, 2017 | Inga Kommentarer

  Veckans stjärnbarnvakt - Alva från Täby

  Denna vecka är Alva från Täby veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2015. Idag jobbar Alva åt en familj i Täby. ”Vi uppskattar Alva så mycket och att barnen trivs bra med henne”, berättar familjen som är fortsatt mycket nöjd med henne. Vi på Nannynu! tycker att Alva gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Alva är 19 år och bor i Täby. Hon studerar tredje året på Danderyds gymnasium där hon läser samhällsvetenskap med inriktning beteende. Vid sidan av hennes studier och barnvaktande umgås hon gärna med vänner och familj samtidigt som hon pluggar för att få det efterlängtade körkortet. Läs intervjun med Alva nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Att få umgås med barn är bland de roligaste jag vet det har jag tyckt så länge jag kan minnas. Att få jobba som barnvakt blir därför dubbelt så kul för mig, då jag får göra något jag verkligen tycker om samtidigt som jag tjänar en slant på det. Barn är så fulla av liv, busigheter och massor med kärlek. Jag har alltid kul på mitt jobb och det tror jag är otroligt viktigt. Att få jobba som barnvakt är en ynnest då jag får ta hand och ha ansvar över det finaste en familj har. Det är också ett toppenjobb då man får bilda nära relationer med människor man annars aldrig hade lärt känna.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag tycker om att jobba på Nannynu! då jag alltid vet att jag kan få hjälp. Vi barnvakter får en kontaktperson som alltid finns ett mail eller telefonsamtal bort vid problem eller funderingar. Att jag fått gå en HLR-kurs samt en onlinekurs via Nannynu! gör att jag känner mig trygg i rollen som barnvakt och vet att jag är förberedd om en olycka skulle ske. Jag känner mig samtidigt väldigt privilegierad när just jag blir utvald som barnvakt av ett företag som är så noga i sin rekryteringsprocess som just Nannynu!. Att redan som student få komma in i arbetslivet tack vare er känns superbra!

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Barnen jag passar älskar att hoppa studsmatta, något vi ofta ägnar oss åt. De här barnen kan hoppa hur länge som helst! Från att studsmattan monteras upp till våren och ned till hösten befinner vi oss på och runt den. När det blir kallare ägnar vi oss mycket åt att spela kort, UNO och bubblan är favoriter. Kurragömma är en annan av favoritlekarna och familjen har massor av grymma platser att gömma sig på. Barnen ägnar sig åt många aktiviteter såsom kör, innebandy och karate. Därför brukar vi prata om matcher, träningar och uppvisningar som har varit vilket de tycker är jättekul.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips till andra barnvakter är att ha roligt tillsammans med barnen. Gör saker som barnen tycker om, hitta på knasiga lekar som blir era egna och som bara du och barnen leker. Ta reda på lite saker om området din familj bor i. Kan barnen cykla och det finns en park i närheten är det ett perfekt utflyktsmål. Men håll alltid noga uppsikt. Känner du att en lek börjar gå överstyr eller att den medför risker att någon ska bli skadad så säg stopp. Det är viktigt att se faror och risker i tid så att ingen gör sig illa och en lek slutar i tårar.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alva om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar barnen på deras skola vid klockan fyra. Där prickar vi av oss, packar ner läxor och klär på oss i lugn och ro. Sen promenerar vi den korta vägen hem till familjens hus. Väl hemma tittar jag på mina instruktioner för middagen. Medan jag lagar mat hittar barnen på lite olika saker beroende på hur lång tid det tar. Ibland hoppar vi studsmatta medan något är i ugnen och jag satt en timer. Sedan är det middag och vi pratar om vad som hänt i skolan, hur dagen har varit och vad vi ska göra efter middagen. Jag passar två barn i skolåldern som har en del läxor så efter middagen tar de fram läxorna medan jag städar undan i köket. Många gånger är läxan att läsa högt för mig. Jag uppmuntrar dem att fortsätta med läxorna trots att det kan vara lite motigt ibland. När läxorna är klara brukar vi hoppa studsmatta eller fira med ett parti finns i sjön. Sedan kommer någon av föräldrarna hem vid 18:30. Jag berättar för föräldern om vad vi hittat på under passet och säger hejdå till familjen.

 • Dela

 • Nannynu! i Dagens industri 21 februari 2017. ”Barnpassare tar nya vägar”

  Publicerat | februari 24, 2017 | Inga Kommentarer


  Nannynu! i Dagens industri 21 februari 2017. "Barnpassare tar nya vägar"

  Tisdag 21/2 var Nannynu! med i ett reportage av Dagens industri. Läs hela artikeln här.

  Nedan kan ni läsa utdrag om Nannynu! ur artikeln ”Barnpassare tar nya vägar”, skriven av Hanna Dunér.

  ”Tidigare hade vi en tillväxt på runt 20 procent varje år. Den siffran har nu avtagit. Tidigare köpte en kund i snitt 16 timmar per månad. Efter sänkningen minskade det snabbt till tolv”, säger Per Danckwardt som är vd för marknadsledaren Nannynu.

  Branschen utgörs av ett trettiotal aktörer, varav de flesta är Stockholmsbaserade. Av de fem största omsätter Nannynu cirka 27 Mkr, och de övriga fyra mellan 4 Mkr och 8 Mkr.

  Att de flesta bolagen fortfarande är relativt små beror på branschens komplexitet, och en svårighet att professionalisera, menar Per Danckwardt på Nannynu.

  ”Vårt uppdrag bygger på att vinna förtroende. Du har väldigt krävande kunder, du ska ha kapacitet att rekrytera, få din personal att prestera och vidareutvecklas, samtidigt som du bara fakturerar varje kund för tio timmar i månaden. Det är svårt att få lönsamhet och få det att fungera affärsmässigt”.

  Marknadens exakta storlek är svårbedömd tack vare att en stor andel barnpassning är svart arbete.

  Elin Kvist, forskare vid Sociologiska institutionen på universitetet i Umeå, som har forskat på städtjänster, menar att det finns en försiktighet när det gäller professionell barnpassning.

  ”Att sälja ruttjänster handlar om att etablera förtroende. Eftersom barnpassning handlar extra mycket om tillit och förtroende, så kanske många väljer att anlita bekantas tonårsbarn svart istället för att köpa tjänsten vitt från ett företag”, säger Elin Kvist.

  Om 2016 var ett stålbad, kan 2017 bli året då de företag som finns kvar breddar sitt tjänsteutbud.

  Nannynu var förutseende och rullade redan sommaren 2016 ut städtjänsten Tidynu.

  Per Danckwardt tror på en svag återhämtning det kommande räkenskapsåret.

  ”Jag tror att vi har tagit oss igenom den största osäkerheten, vilket märks på våra ägare som är villiga att satsa igen. Vi ser också att efterfrågan på vår städtjänst har kommit igång bra”.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Julia från Rönninge

  Publicerat | februari 20, 2017 | Inga Kommentarer

  Denna vecka är Julia från Rönninge veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2016. Idag jobbar Julia åt en familj i Hägersten. ”Det har rullat på jättefint med Julia. Både jag och sonen tycker verkligen bra om Julia”, berättar familjen som är fortsatt mycket nöjd med henne. Vi på Nannynu! tycker att Julia gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Julia är 17 år och bor i Rönninge, Salem. Hon studerar på gymnasiet där hon läser estetiskt gymnasium med inriktning sång. Vid sidan av hennes studier och barnvaktande sjunger hon gärna, träffar gärna vänner och familj samt arbetar extra på ett lekland under helgtid. Läs intervjun med Julia nedan.

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har alltid tyckt om barn. När jag var liten hade jag mina jämnåriga syskon och vi lekte alltid tillsammans och hade roligt. Men jag längtade efter ett småsyskon som jag kunde ta hand om. Jag hade bebisdockor som jag dagligen tog hand om. Sedan fick jag ett till småsyskon när jag var nio. Han döptes till Viggo och jag var noga att vaka över och ta hand om honom. Tror mitt intresse kom därifrån för att jag kände att jag hade ansvar att min lillebror skulle få det så bra som möjligt och tyckte så mycket om att umgås med honom och lära ut saker. Så varför jag älskar att passa barn är svårt och svara på. Men för att de är så söta, accepterande och för det är så kul att leka med dem. De säger så charmiga saker och det är inte bara jag som lär de saker utan de lär mig viktiga grejer.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag tycker det är kul och jobba på Nannynu! för att jag får jobba med ett intresse och för jag har en sån fin värdfamilj men också för att kommunikationen är bra. Allt går enkelt och smidigt och Nannynu! är väldigt professionella. Att peppa barnvakter att få vara med i veckans stjärnbarnvakt uppskattas av de anställda. Det ger mig iallafall pepp att göra ett bra jobb. Det är det jag tycker om Nannynu!

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Det beror på helt. Om barnet är helt slut efter en hård dag i skolan kan vi bara kolla på tv ibland men att emellan åt byta sysselsättning men med något som inte kräver så mycket energi. Ex läsa bok, spela lite schack eller baka. Annars brukar vi spela Pokémon go, bygga lego, rita och pyssla.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att alltid ha en idé om vad en kan göra under dagen men att även lyssna på vad barnen gillar att göra. På så sätt hittar barnet kanske ett nytt intresse men har även någon att dela med sina intressen för. Beröm mycket. Det lilla kan ge mycket. Inget slår ett barns leende när de känner sig stolta efter mycket beröm! Sen tycker jag att det är viktigt att ha en bra relation med föräldern till barnen jag passar. Min värdfamilj och jag sms:ar alltid dagen innan och checkar av lite. Det är väldigt viktigt för båda men också bara slänga iväg ett sms när vi har kommit hem för att föräldrarna ska veta att allt är lugnt och att det går bra. Jag brukar ex skriva ” Hej vi är hemma nu! Vi tänkte baka nu en liten stund. Det blir kladdkaka och senare kanske vi bygger lite lego. Ha det så bra så ses vi ikväll!” Något kort bara så att föräldern är medveten och vet att allt har gått bra!

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Julia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  1: Hämtar barnet från skolan. Checkar av med läraren och barnet att allt har gått bra. Frågar om läxor och vad de har gjort i skolan idag.

  2: Tar en promenad hem i 15 minuter. När vi är hemma sms:ar jag föräldern att allt är bra och att vi är hemma. Sedan berätta vad vi ska göra eller om något speciellt måste sägas.

  3: Sedan brukar jag att fråga vad barnet vill göra. Ibland vet barnen och ibland har de ingen aning. Då är det bra att vara förbered med små saker en kan göra. Ex pyssla lite, spela något spel, leka kurragömma.

  4: Efter att ha lekt med barnet och klockan börja närma sig halv sex brukar jag börja med maten. Om de vill får de gärna vara med och göra lite. Men en måste absolut ha koll på allt så barnet inte kan skada sig. Annars om barnet inte vill laga mat med mig så brukar jag sätta på tv. Ibland väljer de och kolla på tv eller så fortsätter de leka med något annat.

  5: Medan jag lagar mat kollar jag in och ser vad barnet gör och pratar lite.

  6: Sedan äter vi tillsammans. Brukar även ge barnen ansvar att duka bordet. Vi sitter vid matbordet och pratar. Ibland lär vi oss något nytt om varandra eller sitter och skrattar åt en rolig historia.

  7: Sedan klockan sju börjar rapport som vi brukar kolla på. Ett bra program där barn lär sig mycket på och som är lättförståeligt. Brukar även efter programmet gå in på hemsidan och rösta på ett par saker, som veckans roliga klipp osv.

  8: Sedan brukar vi ibland baka, kanske spela ett spel, rita lite. Är jätteolika.

  9: När klockan är lite innan åtta börjar det bli sängdags. Byta om till pyjamas, borsta tänderna och städa undan allt som har tagits fram.

  10: När det är klart så läser vi en bok i ca 20 minuter och pratar lite. Tycker det är bra att läsa bok innan de somnar då det ökar intresset men också för då kopplar de av och somnar enklare. Sen är det mysigt och roligt att bara läsa.

  11: Sedan väntar jag på att föräldern ska komma hem där vi pratar om hur det har gått och vad vi har gjort. Men även om andra grejer. Sedan åker jag hem och ser fram emot nästa veckas jobb:).

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Caroline från Bromma

  Publicerat | februari 15, 2017 | Inga Kommentarer

  Denna vecka är Caroline från Bromma veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2014 i en familj i Bromma. ”Vi är verkligen nöjda med Caroline. Barnen älskar henne och vi tycker det funkar alldeles utmärkt.”, berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Caroline har gjort ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Caroline är 18 år och bor i Bromma. År 2016 tog hon studenten och arbetar nu heltid på ett företag. När hon inte arbetar så sysslar hon med sång, dans, löper och reser gärna. Nedan kan du läsa intervjun med Caroline:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Det roligaste med att passa barn är att de är så fulla av energi, de ser minsta lilla grej som ett stort äventyr. Det är spännande att förstå sig på hur de tänker. Jag jobbade heltid på en förskola i ett par veckor efter sommaren och jag minns att jag tänkte att det är ett så viktigt jobb, men jättesvårt också förstås. Svårare än man kan tro. Jag minns även att det bästa med ens barndom var de gånger man fick göra det där lilla extra, som inte behövde vara något särskilt stort heller. Man har ju gjort ett barns dag om man t.ex. bakar, vilket man kanske inte gör varje gång. Så om man är trött en dag och barnen frågar en om man kan göra något speciellt som man egentligen inte är supertaggad på, typ som att hoppa studsmatta, så brukar jag förstås ändå alltid säga ja för att jag vet hur mycket det betyder för dem. De blir helt lyriska! Och om de om tio år kan titta tillbaka på sin barndom och tänka: ”det där, det var det som förgyllde min barndom.” Då är jag bara superglad om jag kunnat vara en del av det.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag har ju jobbat på Nannynu! i 2,5 år till jul men har varit barnvakt mycket längre, ca 7,5 år, så jag har ju en hel del erfarenhet nu om att vara barnvakt men framförallt om olika typer av barn, om man säger så. Det bästa med Nannynu! är att de på kontoret är väldigt vänliga och tillmötesgående. Kommunikationen till kontoret går lätt om man behöver få tag på någon och jag gillar konceptet att man har en egen kontaktperson så man alltid vet vem man ska kontakta vid problem eller frågor o.s.v. Dessutom är man alltid uppdaterad via nyhetsbrevet som kommer varje månad även om man inte pratat med sin kontaktperson nyligen. Det är även positivt att man kan lägga upp sina tider direkt med familjen utan att behöva gå via kontoret, det blir väldigt mycket flexiblare och enklare då tycker jag.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Mina barnvaktsbarn tycker om att spela brädspel, hoppa studsmatta och att leka ”apan i mitten” med en toffel. Barn brukar ju tycka denna lek kan vara väldigt jobbig och frustrerande om de står i mitten, men om det blir lagom länge så funkar det. Jag brukar därför oftast stå i mitten. Båda barnen viker sig dubbla av skratt när jag ”missar” toffeln, vilket är härligt att se. I höstas började vi även spela Pokémon Go, det älskar ju storebrorsan, även om lillasyster är måttligt intresserad. Vi brukar gå till en park i närheten där de bor så kan hon åka rutschkana medan han fångar någon Pokémon. Jag brukar inte vara för att spela spel på telefoner eller surfplattor när jag är barnvakt men barnen kommer ut och rör på sig vilket är bra i allmänhet, så det är väl undantaget.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Mitt bästa tips till andra barnvakter är väl att försöka skapa en kreativ miljö där man säger ja om barnen föreslår något, även om man är trött. Självklart ska man ju även sätta gränser, men ändå. Dessutom tror jag även på att lyssna på vad barnen har att säga. Jag tar för vana att fråga barnen vad de har gjort i skolan under dagen, vad de gjort i helgen o.s.v. Detta gör vi framförallt under middagen. Jag tror det är superviktigt för barnen att få formulera sig själva och berätta. Här har jag märkt att det lätt blir så att storasyskon börjar berätta och tolka åt en vad det yngre syskonet säger, men här försöker jag uppmuntra även det yngre barnet att få formulera sig själv utan hjälp. Prova det! Och om så är fallet för dig med så kan du öva dem på att tala för sig själva. Det är del i att bli självständig och tänka sina egna tankar, och det tror jag är väldigt nyttigt att lära sig.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Caroline om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  En vanlig arbetsdag ser ut som såhär att jag hämtar barnen kl. 16 i skolan där de går. När vi kommer hem brukar vi gå till parken där de bor och fånga Pokémons, klättra och åka rutschkana. Ibland hinner vi även studsa studsmatta i deras trädgård.Sedan går vi hem och äter middag, ofta varma mackor med mozzarella eller fetaost på, vilket både barnen och jag gillar. Sedan brukar lillasyster få välja något att göra så att det blir rättvist, vilket varit fia med knuff nio gånger av tio under hösten. Sedan brukar vi sätta på musik och dansa, köra charader eller spela ytterligare något spel tills föräldrarna kommer hem vid 19.

 • Dela

 • Veckans stjärnbarnvakt – Ellinor från Enskede

  Publicerat | februari 8, 2017 | Inga Kommentarer

  Denna vecka är Ellinor från Enskede veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan april 2015. Idag jobbar Ellinor åt en familj i Johanneshov. ”Det fungerar fantastiskt med Ellinor”, berättar familjen som är fortsatt mycket nöjda med henne. Vi på Nannynu! tycker att Ellinor gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

  Ellinor är 19 år och bor i Gubbängen, Enskede. År 2016 tog hon studenten och arbetar istället nu innan hon planerar att fortsätta studera vidare. Vid sidan av hennes barnvaktande arbetar hon deltid som publikvärd på Konserthuset. Nedan kan du läsa intervjun med Ellinor:

  Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

  Jag har redan som liten tyckt om att passa barn, just för att det är roligt att man får vara en förebild för barnen men också för att man lär sig att ta eget ansvar.

  En av anledning till att jag tycker att barnvakt är ett så pass roligt jobb är för att det så givande. Barn har alltid en sån härlig energi som lätt smittar av sig och gör att arbetet blir otroligt kul. Jag är en person som gillar att hjälpa människor och det får jag chansen att göra genom detta jobb. Bara av att hämta barnen på förskolan och se att dom kommer springandes mot en av lycka gör en såklart väldigt glad, men även att se föräldrarnas glädje för att man tar hand om deras barn på ett sånt bra sätt. Det tycker jag är det finaste med att arbeta som barnvakt. När man ska gå hem är man alltid helt fylld av glädje från den härliga energin som barnen har givit mig.

  Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

  Jag tycker om företaget och tycker det är en ära att få representera det. Det känns även tryggt att veta att oavsett vad som sker så har man ett företag bakom sig som hjälper en om det skulle behövas. Har man några frågor eller funderingar så har man en personlig kontaktperson som hjälper en vilket är väldigt bra och smidigt.

  Vad tycker barnen du passar om att göra?

  Det varierar mycket. Vi brukar ofta leka för att dom önskar det, men jag ser även till att variera aktiviteterna för att det inte ska bli tråkigt och ensidigt. Vi kan göra allt ifrån att rita, spela spel, bygga lego/tågbana eller göra pärlplattor.

  Ditt bästa tips till andra barnvakter?

  Att vara uppmärksam, lekfull men också otroligt flexibel. Man kanske har planerat hur dagen ska se ut genom att tänka ut vad man ska leka och göra när man kommer hem, men barnen kanske är jättetrötta eftersom det kan ha varit mycket intryck under dagen. Kanske vill de inte vill leka på en gång utan bearbeta dessa intryck genom att leka lite själva eller kanske bara prata om dagen som vart helt enkelt. Det går kanske inte alltid som man har planerat eller tänkt men det gör ingenting, bara barnen är nöjda så räcker det.

  Sen är det även viktigt att vara lekfull. Man kan göra rutiner som barnen kanske anser är tråkiga som tex att borsta tänderna eller byta blöja. Man kan göra dessa till en lek eller tävling för att fånga barnens intresse och på sånt sätt får rutinerna som i början ansågs vara tråkiga till roliga.

  Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ellinor om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

  Jag hämtar barnen runt fyra på förskolan, sen går vi hem och dom får en frukt på vägen. När vi kommer hem ser jag till att barnen tvättar händerna och byter blöja om så behövs. Sedan får dom göra vad dom vill, vilket oftast är att leka. Jag leker då med dom tills det är dags att förbereda middagen. Runt femtiden är maten klar och vi äter. Sedan fortsätter vi att leka fram tills att klockan är sex. Då ser jag till att plocka ihop samt att sätta på pyjamas på barnen. När de är klart är det dags för välling, under tiden kollar barnen på Bolibompa.

  Sen borstar jag tänderna på barnen och sen väntar vi på att föräldrarna ska komma hem, vilket brukar ske runt sju/åttatiden. Oftast somnar barnen innan föräldrarna har kommit hem i soffan och då bär jag över dom till deras sängar.

 • Dela

 • fortsätt leta »

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  98,5% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2016 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 98,5% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Catarina är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Catarina gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier