Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! - Julia från Norrmalm | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Julia från Norrmalm

Publicerat | september 21, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt hos Nannynu! – Julia från Norrmalm

Denna vecka är Julia från Norrmalm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Julia åt en familj boendes på Kungsholmen. ”Vi upplever Julia som mycket ansvarsfull – hör av sig om det är något och vi behöver inte påminna om något. Hon leker mycket med barnen och är också ute mycket med dom – barnen har jättekul.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Julia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Julia är 18 år och bor på Norrmalm i Stockholm. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon sista året på Franska skolans gymnasium där hon läser samhälle. Hon är också administrativ assistent på ett kontor och är konfirmationsledare. När hon inte jobbar så fotar hon gärna och dricker te med nära och kära. Läs intervjun med Julia nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Just för att barn är ofiltrerade, stortänkare och väldigt roliga. Mina barn är dessutom riktiga glädjespridare, inget pass är det andra likt! Fördelarna med att vara barnvakt är många men, dels får du vara med i barnens utveckling & faser parallellt med att du själv lär känna dig ännu mer och dels för att det är givande att just bygga upp ett ansvar & en egen plånbok med tiden :)

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Eftersom att ni alltid finns nära till hands och har från dag ett varit så tillmötesgående & matchat ihop mig med en superfamilj!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Tjejerna är båda två otroligt aktiva och vill gärna vara ute och leka på alla höjder. Förutom att klättra älskar de att baka, pyssla och hitta på nya varianter av kull. Kulor, hinderbanor och kojor är också mycket uppskattade.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

1. Var inte rädd för att sätta regler med barnen, samtala och poängtera varför en del saker inte ska genomföras.
2. Ha med dig två olika idéer till ett pass, oftast blir det något annat efter barnens önskan men det är skönt att ha plan B & C.
3. Skapa interna skämt & minnen, ”hemlisar” är även välkommet

Hur hörde du talas om Nannynu?

Ett gammalt hederligt reklamutskick damp ner i min brevlåda!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Julia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Nu till hösten går båda flickorna på samma skola och hämtas kl. 15.00. Vägen hem är oftast en promenad men kan också bli en sparkcykeltur (jag vaktar gåendes) på ca. 10 min som varvas med ett samtal över vad som har hänt i skolan. En del gånger har jag hämtat ett barn tidigare pga den äldres aktivitet, men då har vi väntat i en park eller på ett fik. Väl hemma ser jag till att deras väskor samt skor läggs på plats, att händer tvättas och så har vi en mysig fruktstund. Efter energipåfyllningen går vi antingen ut på gården, stannar inne eller tar oss ut till närmsta gunga. Som sagt är inget pass det andra helt likt, men vi gör verkligen allt möjligt! Många kojor, lekar & pyssel har skapats. Mellan kl. 17.30-18.00 kommer deras föräldrar hem. Vi kramas hej då, fyller i tidsrapporten och avslutningsvis peppar vi till nästa gång vi ska ses!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier