Barnens favoritmat | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Barnens favoritmat

Publicerat | augusti 24, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Barnens favoritmat

Liksom för Pippi, Pettson och Findus är pannkakor den mest populära maträtten för barn i åldrarna fem år och uppåt. För de yngre barnen kvalificerar köttbullar och makaroner sig in på en överlägsen förstaplats.

Bland de absolut yngsta är puré och frukt det bästa. Pasta med endast ketchup på är också en tydlig favorit. Efter dessa traditionella barnmaträtter som nog de flesta av oss åt när de var små, kommer lite mer avancerade smaker såsom sushi, indisk mat, wok, och gulaschsoppa.

Förra mätningen som gjordes år 2014 om barnens favoritmaträtter visade, likt årets undersökning, också pannkakor, köttbullar, pasta och korv som de universella favoriträtterna. Sedan skiljer det sig, då pizza och potatisbullar är mer populärt än korv och tacos.

Även om tacos numera ses som en svensk nationalrätt visar våra undersökningar på att sushi och oliver med fetaost verkar toppa det.

Nedan har vi årets sammanställda lista på barnens topp 10 favoritmaträtter, samt topp 10 listan för år 2014. Drygt 1000 av Nannynu!s anställda barnvakter har fått möjligheten att delta i enkäten.

Topp 10 (2017)

1.Pannkakor
2.Köttbullar & makaroner
3.Pasta & ketchup
4.Korv
5.Pizza
6.Potatisbullar
7.Pyttipanna
8.Spagetti & köttfärssås
9.Sushi
10.Oliver & fetaost

Topp 10 (2014)

1. Pannkakor
2. Köttbullar
3. All sorts pasta (ex. makaroner, spagetti)
4. Korv
5. Tacos
6. Fiskpinnar
7. Köttfärssås
8. Sushi
9. Tortellini
10. Kyckling

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier