Rutavdraget populärare än någonsin | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Rutavdraget populärare än någonsin

Publicerat | augusti 7, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Rutavdraget populärare än någonsin

Rutavdraget populärare än någonsin

Intresset för rut-tjänster är rekordstort! Försäljningen av rut-tjänster ökade med 48% i maj, 2017, jämfört med samma månad förra året. Även barnpassning som ingår i rutavdraget fortsätter att öka starkt.

Nannynu! – Sveriges största barnpassningsföretag (sett till omsättning) – kan berätta att barnvaktsförfrågningarna ökat med 10 % under första halvan av 2017 i jämförelse med 2016. Även om rutavdragets belopp har minskat med 50 % ökar intresset för att anlita en barnvakt vitt. Per Danckwardt, VD på Nannynu! om ökningen:

– Det är riktigt roligt att se att intresset inte avtagit trots lagändringarna. Efterfrågan på våra tjänster har tidigare vara ganska begränsade till Stockholmsområdet men vi upplever nu att det blir allt vanligare i städer som Uppsala, Göteborg och Malmö och även en del mindre orter. Omfattningen på uppdragen har också fått en ökad spridning så vi är i fullgång att anpassa våra lösningar så vi kan möta en ökande efterfrågan.

Populärast är det att skaffa barnvakt direkt efter semestern. Månaderna januari-februari och augusti-september står för cirka 50% av barnvaktsförfrågningarna på hela året. Sedan Nannynu! blev verksamma år 2007 slår dessa ruscher aldrig fel menar Robert Bällstav, kommunikationschef på Nannynu!.

– För oss är det som absolut mest att göra i augusti. Medan butikerna säljer bäst under julhandeln och resebolagen under semestern så är barnvaktsförfrågningarna starkast direkt efter sommarsemestern i augusti/september. Nästan alla är tillbaka på jobbet i augusti/september och ska få vardagspusslet att gå ihop. För att klara av den stora efterfrågan anställer vi ett antal extra heltidsanställda på rekryteringen och en stor mängd nya barnvakter. Alla familjer ska få just sin egen barnvakt till sin familj.

Sedan Nannynu! grundades har efterfrågan efter barnvakter varit som starkast i huvudstaden, vilket det fortfarande är. Användandet av rutavdraget har dock spritt sig mer och mer för varje år runt om i landet. Idag kan vi se att både Göteborg och Uppsala är med på listan över de 10 kommuner där flest barnvaktsförfrågningar kommer in. Malmö har senaste året ökat kraftigt och ligger nu precis utanför topp 10.

Topp 10 – 2017

 1. Stockholms stad (-)
  2. Nacka kommun (-)
  3. Täby kommun (-)
  4. Uppsala stad (-)
  5. Göteborg stad (+2)
  6. Sollentuna kommun (-1)
  7. Lidingö stad (-1)
  8. Danderyd kommun (-)
  9. Solna stad (-)
  10. Huddinge kommun (-)

Vill du läsa mer om barnvaktstjänsten eller hur du själv kan skicka in din egen barnvaktsförfrågan – klicka här.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier