Nannynu! köper upp största konkurrenten Nannyakuten | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Nannynu! köper upp största konkurrenten Nannyakuten

Publicerat | maj 9, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Nannynu! köper upp största konkurrenten Nannyakuten

Jeanette Holm, grundare och ägare av Sveriges största barnpassningsföretag Nannynu!, har i dagarna köpt upp största konkurrenten Nannyakuten. Nannynu! tar därför en ännu större andel på barnvaktsmarknaden. Nannyakuten kommer ingå in den kommande koncern där ett antal bolag ska finnas. Bolagen som köps upp kommer få en VD som tillsätts internt från Nannynu! för att behålla den kultur som finns inom företaget.

– Nannyakuten tog kontakt med oss och uppköpet passade bra in i vår tillväxtstrategi eftersom det blivit tuffare att växa organiskt efter rutavdrags-halveringen 2016, berättar Jeanette.

2007 grundade Jeanette Holm Nannynu! och två år senare grundades Nannyakuten. Dagens industri skriver (2017) att Nannynu! omsätter ca 27 miljoner kronor medan de närmaste konkurrenterna omsätter mellan 4 – 8 mkr.

Nannynu! erbjuder barnpassning till privatpersoner i Stockholms län, Uppsala län, Skåne län och Västra Götalands län. Nannyakuten har sedan tidigare gått nationellt och erbjuder barnpassning över hela Sverige. De har även riktat in sig på att hjälpa kommuner med barnpassning när de inte kunnat erbjuda förskoleplats.

– Vi kommer under året utvärdera ifall vi ska skilja koncepten åt ännu tydligare eller vilken väg vi kommer att gå. Planen är hur som helst att vi genom Nannynu! och Nannyakuten ska erbjuda en premiumtjänst. Därefter kommer vi med vår framtida digitala bastjänst ”Nannyfinder” rikta oss till andra målgrupper vilket gör att vi inte blir beroende av rutavdraget på samma sätt som idag, förklarar Jeanette.

Under 2016 grundade en av Nannynu!s kulturbärare städföretaget Tidynu!. Detta efter att ett stort antal barnvaktskunder önskat att företaget även skulle kunna erbjuda hemstädning. Under 2017 kommer också byggandet av en koncern startas upp där Nannynu!, Nannyakuten och Tidynu! med andra bolag kommer att ingå.

Jeanette berättar; I och med att vi har en välfungerande arbetsstruktur genom Nannynu! kunde vi också applicera denna i ett bolag som hyr ut personal inom städbranschen. Tidynu! växer idag så det knakar utan att vi egentligen inte gör någon större marknadsföring. Nu kommer vi fortsätta byggandet av koncernen där en stor grupp av bolag inom varierande branscher ska ingå. Vi har också startat upp en VD-skola för att fortsätta rekrytera interna kulturbärare från Nannynu! till de nya bolagen. Personlig utveckling, innovation och glädje är värderingarna vi arbetar med framåt.

 

LÄS ÄVEN ARTIKELN FRÅN DAGENS INDUSTRI 8/5-17

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier