Veckans stjärnbarnvakt - Catarina från Bålsta | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Catarina från Bålsta

Publicerat | mars 28, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Catarina från Bålsta

Denna vecka är Catarina från Bålsta veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2016. Idag jobbar Catarina åt en familj som bor i Solna. ”Hon är både ansvarsfull och pålitlig och barnen tycker om henne. Det märks att hon jobbar på förskola och har stor vana av barn. Hon är också påhittig.” berättar familjen som är fortsatt mycket nöjd med henne. Vi på Nannynu! tycker att Catarina gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Catarina är 26 år och bor i Bålsta. Vid sidan av hennes jobb på Nannynu! så arbetar hon som barnskötare på en förskola i Rinkeby. Läs intervjun med Catarina nedan.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Jag tycker att det är kul att jobba och passa barn för att man får se barnen lära sig nya saker samt växa som personer men också för den närhet och trygghet jag innebär för barnen.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Varför jag tycker att det är roligt att arbeta med Nannynu! är att jag älskar allt som har med barn att göra.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Det äldsta barnet tycker om att pyssla med allt möjligt och den minsta älskar bilar och tåg.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är lyssna på föräldrars önskemål men lyssna mest på vad barnen vill (inom vissa gränser). Var dig själv och våga säga ifrån och ta dom tjafsigt trotsiga fajterna direkt, det ger dig respekt hos barnen och dom vågar lita på dig.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Catarina om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Min dag består av att jag redan på morgonen får ett sms från mamman med detaljer om middag och annat. När det är dags så hämtar jag först på förskolan, stämmer av med personal om hur dagen varit. När vi går i trappan (beroende på humöret) räknar vi trappstegen och pratar om dagen. Vi går sedan till skolan och hämtar där, pratar med läraren om dagen och även med barnet, kollar vad ska med hem från skola (läxor mm), sedan går vi ofta till en park och dom senaste gångerna har vi varit kvar på skolgården. Vi är ute olika tider beroende på barnens humör men också väder och kläder. Vi brukar minst vara ute ca 30 minuter i parken innan vi går hem. När vi kommit in tvättar vi händerna, sedan gör barnen någon aktivitet. Dom tycker om att hjälpa mig att laga maten och duka. När vi ätit maten tvättar vi händerna och leker lite till samtidigt som jag tar undan disk. Sedan kommer mamman hem och jag berättar om hur dagen har varit för henne. Är det början på veckan så kollar vi hur det ser ut. Säger hejdå till barnen och förklarar för den äldsta när jag kommer nästa gång och ber ibland barnet att tänka ut något vi ska göra då.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier