Veckans stjärnbarnvakt - Lenna från Åkersberga | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Lenna från Åkersberga

Publicerat | mars 21, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Lenna från Åkersberga

Denna vecka är Lenna från Åkersberga veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2015. Idag jobbar Lenna åt en familj som bor i Täby. ”Vi upplever Lenna som pålitlig, ansvarsfull, smidig och väldigt trevlig att ha att göra med.”, berättar familjen som är fortsatt mycket nöjd med henne. Vi på Nannynu! tycker att Lenna gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Lenna är 21 år och bor i Åkersberga. Hon studerar just nu japanska på Stockholms universitet och kommer till hösten fortsätta sina studier i Linköping. Vid sidan av hennes studier och jobb på Nannynu! så leker hon gärna med sin 4-årga systerdotter och är med vänner. Läs intervjun med Lenna nedan.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Barn har så mycket energi och är så påhittiga! Det smittar verkligen av sig och gör därför jobbet som barnvakt väldigt roligt!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Det har varit väldigt flexibelt och tryggt att arbeta som barnvakt hos Nannynu!. Jag tycker att min kontaktperson finns här för mig och lyssnar om det är något jag undrar över! :)

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnet som jag passar älskar bilar så vi tar ofta en sväng till parken där man kan få syn på en massa bilar som åker förbi. När vi väl är i parken så är rutschkanan en stor favorit! Hemma så brukar jag läsa för barnet eller så leker vi med leksakerna. Barnet tycker även om sång och musik så då passar vi också på att spela på keyboarden.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var påhittig och ha roligt med barnet! Det blir mer avslappnat och det blir lättare att ha kul! Samtidigt är det viktigt att vara uppmärksam om faror när man leker och att sätta gränser för vad som är rätt och fel att göra.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Lenna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnet på förskolan ca kl. 15.00. Jag brukar ta honom till lekparken och så leker vi en halvtimme eller upp till en timme. Om vädret är fint så passar vi på att äta lite frukt ute, annars beger vi oss hem och äter mellanmål. Hemma brukar jag läsa bok för barnet, leker med leksakerna eller spelar på keyboarden. Efter ca 2,5 timme kommer någon av föräldrarna hem. Jag berättar om hur det har gått och vad vi har gjort, fyller i rapporteringslappen och vi bestämmer även tid för nästa barnpassningstillfälle.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier