Veckans stjärnbarnvakt - Vera från Danderyd | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Vera från Danderyd

Publicerat | mars 7, 2017 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Vera från Danderyd

Veckans stjärnbarnvakt - Vera från Danderyd

Denna vecka är Vera från Stocksund, Danderyd veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Vera åt två familjer boende i Stocksund. ”Det funkar jättebra med Vera. Hon är pålitlig, påhittig och trevlig”, berättar en av familjerna som är fortsatt mycket nöjda med henne. Vi på Nannynu! tycker att Vera gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Vera är 17 år och bor i Danderyd. Hon studerar andra året på Viktor Rydberg i Odenplan där hon läser samhällsvetenskap med inriktning beteende. Vid sidan av hennes studier rider hon är även ordförande för ridklubbens ungdomssektion. Hon spenderar gärna sin tid med vänner och sin pojkvän. Läs intervjun med Vera nedan.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Jag tycker det är roligt för det är något helt annat än vad jag vanligtvis gör på dagarna. Det är mycket lek och väldigt mycket här och nu. Det är kul att få vara kreativ och känna att man kan göra en vanlig dag i barnens liv lite roligare, sen är det ömsesidigt såklart. Jag som person är väldigt lekfull och då är det ett väldigt passande jobb.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Jag tycker det känns väldigt bra att ha ett riktigt företag i ryggen. Nannynu! är väldigt stöttande, peppande och framförallt hjälpsamma och otroligt tillmötesgående. Det känns seriöst och mer som ett riktigt jobb än vad jag upplever att det gör att vara barnvakt fast inte via ett företag. Jag är stolt över att få jobba för Nannynu!, jag tycker det känns lite speciellt efter alla intervjuer man får göra i början. Slutligen så tycker jag att det är väldigt kul att få möjlighet att gå kurser som exempelvis hjärt och lungräddning. Det är viktigt.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Vi kör mycket ”Dunken” och Kurragömma vilket dom tycker är roligt. Tidigare när det inte var lika kallt så spelade vi en del tennis och åkte skateboard också vilket var uppskattat. Vi blandar aktiva grejer med att bara sitta och prata.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Att din inställning och attityd till något kommer smitta av sig på barnen. Att själv vara positiv kan göra i princip vad som helst roligt. Man kan göra ett litet äventyr av vad som helst! Sen så skulle jag säga att det är väldigt viktigt att lyssna på barnen för oftast har dom väldigt mycket kloka tankar, speciellt om man som jag passar lite äldre barn. Det är väldigt roligt och givande för båda två att prata om alltifrån hur dagen varit, kompisar till saker som händer runt om i världen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Vera om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag börjar med att hämta barnen, sen så går vi tillsammans hem där vi brukar börja med att äta mellis, sen göra lite läxor eller läsa lite beroende på hur deras skolvecka ser ut. Sen så brukar vi leka. Jag passar antingen ett eller två barn 7 respektive 9 år gamla. Om båda två är hemma eller inte beror på om den äldsta har gymnastik. Tidigare när det varit varmare har vi oftast gått ut men nu är vi inne och hittar på lite olika saker tills deras föräldrar kommer hem. Då är det dags för mig att promenera hem!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier