Veckans stjärnbarnvakt - Elin från Södermalm jobbar i Nacka | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Södermalm jobbar i Nacka

Publicerat | december 16, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Södermalm jobbar i Nacka


Veckans stjärnbarnvakt - Elin från Södermalm jobbar i Nacka

Denna vecka är Elin från Södermalm veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2016. Idag jobbar Elin två gånger i veckan åt en familj i Nacka. Hon är väldigt populär av barnet hon passar. Vi på Nannynu! tycker att Elin gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Hon kommer även jobba som Nannynu!s ambassadör på hennes skola.

Elin är 18 år och bor på Södermalm. Vid sidan av hennes jobb på Nannynu!s så studerar hon på naturprogrammet, Nacka gymnasium. Utöver skolan så är hon gärna med vänner, tränar, lyssnar på musik eller läser. Hon dansar och går på Yoga sedan några år tillbaka. Nedan kan du läsa intervjun med Elin:

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Jag tycker det är jätteroligt att vara runt barn eftersom de ofta är så himla energifulla och glada. Att passa barn är väldigt givande och det finns inget som går upp mot att mötas av ett stort leende när man hämtar på dagis. Det är också roligt att följa med i barnets utveckling och ser hur hen lär sig nya saker och växer.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Jag trivs väldigt bra hos Nannynu! just eftersom allt fungerar så bra. Man får bra riktlinjer för hur man ska göra, och en bra hjärt- & lungräddningsutbildning innan man börjar arbeta hos familjen. Dessutom vet man att det alltid finns en kontaktperson som man kan höra av sig om problem uppstår. Nannynu! skapar bra förutsättningar för kommunikation med familjen man arbetar hos så att man tillsammans kan komma fram till bra arbetstider osv. Det gör att allt redan är fixat när man kommer till passen och man kan fokusera på att ha så kul som möjligt med barnen.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Den treåring som jag passar tycker om att leka i parken, sjunga, läsa sagor, klippa och rita, leka med lego eller köra olika rollspelslekar.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt största tips till andra barnvakter att komma på idéer på lekar och aktiviteter innan passet så att man har någon idé utifall barnet tröttnar på sina tidigare lekar. Ett annat tips är är att klä sig varmt och äta bra inför passen så att man orkar vara ute och leka länge, speciellt nu när det börjar bli kallt.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Elin om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En vanlig eftermiddag när jag passar barn består av hämtning på dagis för att sedan gå till den närliggande parken där vi leker ett tag, t.ex gungar eller klättrar i klätterställningar. Sen går vi hem och jag lagar middag medan hen leker eller tar det lugnt i soffan en stund. Efter barnet ätit middag leker vi någon lek (t.ex kurragömma) eller bygger lego, lägger pussel eller klipper och klistrar. Ibland är barnet trött efter en lång dag och då brukar vi sitta i soffan och läsa en saga. Fram mot kvällen kommer någon av barnets föräldrar hem och då säger vi hejdå för dagen.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier