Veckans stjärnbarnvakt - Linda från Huddinge | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Linda från Huddinge

Publicerat | oktober 31, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Linda från Huddinge


linda

Denna vecka är Linda från Huddinge veckans stjärna. Hon har arbetat med Nannynu! sedan maj 2016. Idag jobbar Linda ca 2 gånger i månaden hos en familj på Östermalm. Familjen skriver ”Linda är väldigt trygg och stabil och vi känner oss väldigt bekväma att lämna våra barn med Linda.” Vi på Nannynu! tycker att Linda gör ett exemplariskt jobb och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt!

Linda är 18 år och bor i Huddinge. Vid sidan av hennes barnvaktande går hon på gymnasiet med Sam-Media som inriktning. Hon dansar jazz/showdans på helgerna och jobbar på att få körkortet. Nedan kan du läsa intervjun med Linda:

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Jag har alltid älskat barn och det är väldigt roligt att hänga med barn för att de är så genuint ärliga och härliga. Barn säger precis vad de tycker och tänker och det är härligt att få vara hänga med i deras fantasifulla värld.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Det känns väldigt bra att jobba för ett företag som Nannynu!. Jag har väldigt bra kontakt med min kontaktperson och det känns tryggt att jag kan vända mig till henne när som helst om jag har frågor och det också skönt att även hon mailar mig med jämna mellanrum för att kolla hur läget är. Jag gillar att Nannynu! alltid strävar efter att vi barnvakter, och även familjerna, ska vara nöjda.

Jag gillar också att man får gå en HLR-kurs där man lär sig hur man ska hantera olika situationer, till exempel om barnet sätter i halsen. Det känns viktigt och tryggt för mig som barnvakt att jag vet hur jag ska agera om olyckan är framme eftersom jag har allt ansvar när jag är själv med barnen.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag är barnvakt till två jättefina killar som har mycket energi och spring i benen. Den äldsta killen är fyra år och han älskar att bygga med lego och leka med små leksaksgubbar. Han gillar också att varva ner och läsa böcker så det gör vi alltid innan han ska sova. Han och jag går också på dans en gång i veckan och det tycker vi båda är väldigt kul att gå på!

Den yngsta killen är ett år och han älskar ju såklart allting som storebror leker med och han vill gärna vara med överallt. I somras lärde han sig gå så han älskar när man springer efter och jagar honom.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är först och främst att vara sig själva, barn är oftast väldigt enkla och man går hem hos de hyfsat enkelt. Var alltid snäll men även bestämd, är det någonting som inte känns rätt så prata med barnet och förklara varför barnet inte får göra på ett visst sätt. Jag tror att ärlighet varar längst så det är viktigt att prata med barnet på en nivå som barnet förstår och få en bra dialog för då får du även barnets förtroende. Involvera barnet i till exempel matlagning och gör alla vardagliga saker till något roligt som ni kan sätta er egna lilla twist på. Snappa upp vad just ditt barn som du passar gillar att göra och att ta med barnet till en park är alltid uppskattat!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linda om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Just nu jobbar jag på fredagar och då är äldsta killen hemma på dagen så jag kommer dit och så går jag och han på hans danslektion som ligger en bit bort från där de bor. Sedan promenerar vi hem och då är jag ensam en stund med båda barnen och då äter vi middag tillsammans och sedan får de leka en stund medan jag plockar undan efter middagen och sedan leker vi tillsammans alla tre tills föräldrarna kommer hem.

Senare i höst när båda barnen går på förskolan kommer jag istället hämta båda två där så det ser jag framemot!

Vissa dagar jobbar jag till senare på kvällen så då har vi samma upplägg som de fredagar då det är mer ”vardag” bara att jag sedan nattar killarna och läser saga tills de somnar och det är alltid väldigt mysigt!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier