Nannynu! med i Östermalmsnytt | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Nannynu! med i Östermalmsnytt

Publicerat | oktober 14, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Nannynu! med i Östermalmsnytt

En av Nannynu!s familjer var här om dagen med i Östermalmsnytt

foto Ylva Bergman

foto Ylva Bergman

Läs artikeln nedan eller här.

Familjer på Östermalm står i kö för att få hjälp med barnpassning. I Norra Djurgårdsstaden bor Hedda, som hämtas på förskolan av en nanny tre dagar i veckan. ”Det är lyxigt att veta att Hedda har det bra och att vi har det bra”, säger hennes mamma Linda Räfsbäck.

Tre dagar i veckan blir Hedda, snart 4 år, hämtad av en barnvakt på förskolan i Norra Djurgårdsstaden. De går till parken, lekplatsen, tar en promenad eller tittar på film.

Sedan Hedda var drygt ett och ett halvt år har hennes föräldrar anlitat barnvakt från ett nannyföretag.

– Både jag och Heddas pappa har krävande arbeten och arbetar heltid. Att ha barnvakt försäkrar att vi har avlastning, säger Heddas mamma Linda Räfsbäck.

Familjer står i kö

Att använda sig av nannyföretag för att få hjälp med barnen är inget ovanligt i Stockholm. Östermalmsnytt skrev härom veckan att efterfrågan på nannytjänster har ökat i staden de senaste åren. Och behoven är störst störst på Östermalm och i Vasastan, enligt företagen vi pratade med. Här står dessutom familjer i kö för att få hjälp.

– Trenden ökar överallt för varje månad men det är boende på Östermalm och i Vasastan som vi ser har de största behoven, sa Richard Nordell, vd på Adoer, till Östermalmsnytt då.

LÄS ÄVEN: Nannyföretagen blomstrar i Stockholm

För familjen Rydin/Räfsbäck är det värdefullt att det finns en tjänst som hjälper till med att förkorta några av Heddas förskoledagar.

– Det är stor skillnad på att gå hem från jobbet klockan 15.30 eller 16.30. Vi har båda jobb med möten och förhandlingar som ibland drar ut på tiden. Då är det skönt att veta att Hedda ändå får en kort dag och att vi slipper stressa den sista timmen.

– Det är lyxigt att veta att Hedda har det bra och att vi har det bra, säger hon.

Linda och hennes man har även äldre barn, 7 och 9 år, från tidigare förhållanden. Medan Hedda är hemma med barnvakten hämtar föräldrarna de andra barnen från fritis och får lite egentid med dem, också det ett plus, menar Linda.

Ger tummen upp

De anlitar sin barnvakt via nanny.nu och är väldigt nöjda över hur det fungerar. När en barnvakt har tvingats att sluta har det snabbt börjat en ny. Företaget ger förslag och efter ett möte är det familjen som tar beslutet.

LÄS ÄVEN: Mer eftertraktat än någonsin att skaffa nanny – ”Man bygger upp en relation”

Linda Räfsbäck känner fler barnfamiljer som anlitar olika nannyföretag. En anledning till att tjänsten vuxit tror hon har att göra med att Rut-avdraget gäller och att kostnaden därmed reduceras.

– Det är upp till var och en att hitta sitt sätt. Detta är bra för oss som en hjälp till att få det berömda livspusslet att gå ihop.

Och vad tycker Hedda själv om den här lösningen? När hon får frågan ler hon och gör snabbt tummen upp.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier