Veckans stjärnbarnvakt - Lovisa från Huddinge | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Lovisa från Huddinge

Publicerat | juni 20, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Lovisa från Huddinge


Veckans stjärnbarnvakt - Lovisa från Huddinge

Veckans stjärna är Lovisa som bor i Huddinge. Familjen som Lovisa arbetar med bor i Älvsjö och berättar att hon är en pärla som utmärker sig med sitt ansvarsfulla tänk och pålitlighet. Minstingen i familjen berättar att man bara älskar Lovisa – ett betyg som värmer!

Lovisa är 18 år och studerar naturvetenskapliga linjen på ett gymnasium på Gärdet. På fritiden är hon gärna på sitt lantställe och fiskar eller läser. Hon uppskattar livemusik och vänner, och har även ett annat extrajobb på ett café i Hornstull.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Känslan av att göra någonting nyttigt är det framförallt roligaste enligt mig. Några timmar varannan vecka får jag chansen att göra en positivt inverkan på en ung människas liv. Inledningsvis rörde sig om det fundamentala att vinna förtroende hos barnet och skapa en positiv upplevelse med mig för barnet, vilket i framtiden kan leda till att hen vågar lita på människor även utanför familjen. Nu mer fokuserar jag på att försöka lära barnet något nytt varje gång vi syns. Likaså att det ska vara en rolig stund på veckan. Då kan vi passa på att hitta på sådant som en förälder, som också försöker få ihop vardagspusslet, kanske inte hinner eller har ork över till. Barn är fantastiska i det att de är öppensinnade, det är ett drag jag gör vad jag kan för att de ska ta med sig det i uppväxten.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Hela upplevelsen jag haft att jobba på Nannynu! har varit fantastiskt fin. Jag har alltid vetat var jag ska vända mig om något känns otydligt eller problem uppstår, vilket gör det väldigt tryggt för mig som ungdom att jobba här. Jag har fått värdefulla lektioner; som en kurs i HLR av en lysande instruktör, onlineundervisningar med råd till oss barnvakter, och fått redovisat för mig företagets vision. Det är roligt att i förhållandevis ung ålder få en anställning, ta ansvar och slutligen göra något jag älskar – att jobba med barn.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Guldkornet i det område som jag passar barn är lummiga Långbroparken, dit brukar vi gå och mata ankor som bor där året om. Det ligger både barnet och mig varmt om hjärtat, då jag brukade leka där som liten och hen nu tycker att springa av sig och bekanta sig med fjäderfän.
Det finns ett övergångsställe vid kanten av trafikerade Älvsjövägen, där det är grönt ljus för gående samtidigt som bilar från vänster. Viktigt för dig som barnvakt att tänka på samt att lära barnen är att titta ordentligt att bilar som också har grönt ljus ser er och stannar in för er.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Se den givande effekten för dig i jobbet och tänk på långsiktigheten i ditt handlande! För att du ska trivas i ditt jobb måste du ha roligt. Att få relationen till barnet att fungera och vara framgångsrik kommer kräva engagemang och tålamod. Om du sätter upp en regel eller förbjuder barnet att göra något, förklara då varför. Var konsekvent i ditt handlande och ljug inte för barnet.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lovisa beskrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag brukar hämta barnet kl 16.00 på dagis. Då brukar en av pedagogerna berätta vad de gjort på förskolan under dagen, särskilda händelser m.m. som jag kan vidareförmedla till föräldrarna sedan. Vi klär på oss ytterkläder i utan brådska för att sedan leka olika saker på vägen hem. Om vagnen är med vill barnet ofta att jag skjutsar hen i den hela vägen hem. Under vägen då brukar vi prata och sjunga, eller om hen bara vill ta en tupplur i vagnen. Andra gånger leker hen själv medan jag kör vagnen. Vid något tillfälle har jag även haft med några leksaker som hen kunnat leka med. Ofta svänger vi förbi parken jag nämnde tidigare. Då brukar vi mata ankorna med bröd jag medhavt. Sedan leker vi saker som upptäcksforskare, frisbee fast, klättrar i träd, tävlar vem som kan springa en hinderbana snabbast.

När vi kommer hem brukar vi oftast leka ute på tomten. Gunga, laga ”mat” med hans service i sandlådan, hoppa studsmatta, kurragömma. Inomhus sedan brukar barnet få något att äta. Vi brukar spela olika brädspel, bygga koja, bada, leka med hans leksaker och bygga olika banor hans leksaker ska tävla i.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier