Veckans stjärnbarnvakt - Alicia från Bromma | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Alicia från Bromma

Publicerat | juni 13, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Alicia från Bromma


Veckans stjärna - Alicia från Bromma

Veckans stjärna är Alicia från Bromma. Hon arbetar med en familj som bor i hennes närområde som beskriver henne som mycket ansvarsfull, självsäker och stabil samt att hon skapar en trygghet hos barnen. Alicia är ett praktexempel på en av våra medarbetare som briljerar, och hon förtjänar uppmärksamhet för det arbete hon utför.

Alicia är 17 år och läser estetik media med inriktning samhällsprofil på gymnasiet. Vid sidan av studierna springer hon gärna, och gillar att fotografera.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
För att det är ett jobb som ger så otroligt mycket till en själv. Fastän det kan vara stormigt i tre timmar så känner jag ett lugn när jag går därifrån. Det kan bero på att sättet man umgås som barnvakt är otroligt otvunget, inför barnen behöver du inte göra dig till.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag känner en stor trygghet gentemot Nannynu! då min kontaktperson hör av sig ofta för att uppdatera mig om läget och för att ge feedback från familjen. Jag känner att det är ett företag som lägger ner mycket resurser på att skapa en fin relation mellan alla parter som är inblandade.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
I närheten av både skola och dagis finns det en fotbollsplan som jag och det äldsta barnet har utnyttjat fina vårkvällar. Annars är trädgården en given plats för aktiviteter.
Området är anpassat efter barn, det finns dock en bilväg som måste korsas men oftast så bilisterna medvetna om det och kör långsamt!

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Låta barnen leda dig till att göra vad de vill men att du är den som sätter gränser. Tvinga exempelvis inte på de någon lek eller att vara utomhus utan låt de göra det de brukar göra när föräldrarna är hemma. Dock kan du lite diskret hinta om olika aktiviteter du vill göra men få det att se ut som att det var barnens idé, den har funkat för mig och barnen blir glada för att de får bestämma!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Alicia beskrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar barnen vid fyra och hämtningen brukar ta runt en halvtimme, dörr till dörr. Därefter så kommer vi in i hallen, tar av skor och tvättar händer och annat sådant som hör till. Jag sätter på teven i bakgrunden och börjar värma maten som föräldrarna tillagat för att sedan få ropa på barnen att det är dags att äta. Efter maten så leker vi antingen kull och när vi gjort det blir det häng i soffan och ritstund. Halv sju kommer föräldrarna hem och mitt pass är slut!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier