Veckans stjärnbarnvakt - Vilma från Nacka | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Vilma från Nacka

Publicerat | maj 16, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Vilma från Nacka


veckans stjärnbarnvakt vilma

Vilma är 17 år, bor i Nacka och har jobbat med Nannynu! sedan september 2015 med en familj som också bor i Nacka. Familjen berättar att Vilma gör ett bra jobb och att barnen gillar henne. Vilmas kontaktperson på kontoret berättar att hon är bra på att kommunicera, en kvalitet som är riktigt viktig när man jobbar som barnvakt på Nannynu!.

Vid sidan om jobbet på Nannynu! studerar Vilma på Nacka gymnasium. Hon jobbar även extra som ungdomsledare för Boo FF med yngre barn som vill lära sig spela fotboll.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Att arbeta som barnvakt och jobba med barn generellt innebär att man hela tiden lär sig nya saker, samtidigt som man har roligt. Det händer ständigt något nytt, och man får hela tiden vara på tårna!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det som jag upplever som särskilt bra med just Nannynu! är att man hela tiden har löpande kontakt med sin kontaktperson där man stämmer av att allting fungerar bra, och även att man på samma gång arbetar oerhört självständigt. Man har dessutom alltid möjlighet att höra av sig till Nannynu! ifall man undrar över något, och det tycker jag ger stor trygghet för mig som barnvakt.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Där familjen bor finns det många roliga saker att göra; gå till den närliggande lilla parken eller leka i skogen eller på familjens egen tomt där det finns både gungor och sandlåda är några exempel. Det finns också både stall och fotbollsplaner i närheten, men barnen är ganska små så till de brukar vi inte gå så ofta.
Precis i anslutning till familjens hus ligger en relativt stor bilväg, och för att komma till huset måste man gå över ett övergångsställe där bilarna ofta kör väldigt fort och därför inte stannar när man ska gå över.

Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mina bästa tips är att försöka vara så lugn, uppmärksam och uppfinningsrik som möjligt! Barnen uppskattar när man kommer på nya saker att göra, och när man inte är rädd för att smutsa ner sig i sandlådan. En av de viktigaste sakerna tror jag är att få barnen att känna sig delaktiga, så att man som barnvakt blir både en trygghet och lekkamrat på samma gång!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Vilma om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
Ett vanligt arbetstillfälle ser ut så att jag hämtar barnen på förskolan mellan 16.00-16.30, sedan åker vi buss tillsammans till familjens hus där vi eventuellt äter mellanmål. Efter det är det bara lek i alla dess former på schemat fram tills att föräldrarna kommer hem senare på kvällen!

 

 

 

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier