Veckans stjärnbarnvakt - Amanda från Enskede | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Amanda från Enskede

Publicerat | maj 2, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Amanda från Enskede


Veckans stjärnbarnvakt - Amanda från Enskede

Veckans stjärnbarnvakt Amanda är 17 år och jobbar med Nannynu! sedan september 2015 med en familj i Enskede, där hon också bor. Familjen berättar att hon är bra på att kommunicera med både föräldrar och barnen, hon är lekfull och pålitlig. Vi tycker att Amanda är en riktigt bra barnvakt och att hennes arbete med familjen förtjänar uppmärksamhet.

Amanda studerar samhällsvetenskapliga linjen med inriktning beteendevetenskap på ett gymnasium vid Mariatorget. När hon inte arbetar eller studerar spelar hon fotboll och är engagerad i ett projekt för nyanlända flyktingbarn där de träffas en gång i veckan för att spela fotboll.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jobbet som barnvakt är kul då det är ett väldigt varierande jobb där det alltid händer något nytt. Jag lär mig dessutom mycket av barnen!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! är perfekt för mig på det sättet att jag trots mitt relativt hektiska schema ändå kan jobba de tiderna det passar mig, och självklart även familjen. Det är lätt att kommunicera med min kontaktperson och jag får alltid snabba svar på mina frågor! Det känns dessutom som företaget är måna om att man ska ha en bra relation med familjen man jobbar hos, och vice verca.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
I området jag jobbar finns stall, Enskede IP, och Vårflodsparken, alla tre lättillgängliga. Enskede ridhus har jag besökt med barnen och man får gärna gå in och se och klappa hästarna. Vårflodsparken i Enskede är en stor park med mycket roliga saker att göra, på sommaren finns det en grund bassäng fylld där man kan svalka sig eller ta ett dopp.
Ett av barnen jag passar går på danslektioner vid industriområdet i enskede, där kan det vara bra att ha extra koll då det passerar mycket bilar.

Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt tips till andra barnvakter är att vara kreativa med barnen, till exempel hitta på nya lekar eller gå en ny spännande väg påväg hem. Att inte fastna i samma rutiner tror jag är viktigt, det gynnar både barnvakten och barnen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Amanda om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
En arbetsdag startar med att jag hämtar familjens 6-åring runt 16:00 på hans skola i sockenplan. Vi promenerar sen till Enskede industriområde där vi går till dansen som börjar 16:30. När han är ombytt och klar lämnar jag sedan han där för att gå och hämtar familjens 2-åring på hennes dagis. Hon och jag går sen och hämtar upp killen på dansen som slutar 17:15. Vi går sen hemåt i lugnt tempo, har vi extra tid stannar vi till vid Vårflodsparken och leker lite. Efteråt går vi hem och lagar mat för att sedan äta tillsammans. Innan och efter maten brukar vi hitta på något, det kan vara allt från att läsa en bok till att leka charader. Barnens föräldrar kommer hem 19:00 och där slutar min dag. Vi kramas och ses igen en vecka senare.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier