Veckans stjärnbarnvakt - Sabera från Gustavsberg | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Sabera från Gustavsberg

Publicerat | april 25, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Sabera från Gustavsberg


Veckans stjärnbarnvakt, Sabera från Gustavsberg

Veckans stjärnbarnvakt är Sabera från Gustavsberg. Sabera arbetar med en familj i Mörtnäs sedan januari 2016. Malin, som är Saberas kontaktperson på kontoret, motiverar nomineringen med att Sabera är pålitlig och extremt noggrann, samt kreativ. Familjen säger att Sabera har bra kommunikation och närvaro med barnen, att hon är glad och varierar aktiviteter för barnen, och att hon tar stort ansvar. Sabera är verkligen en barnvakt i världsklass!

Sabera är 19 år gammal och läser sista året samhällsvetenskap med inriktning beteendevetenskap på Gustavsbergs gymnasium. På fritiden engagerar hon sig mycket i olika aktiviteter och grupper, främst inom politik och juridik.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag älskar barn och jag tycker att de är så härliga och ärliga, därför älskar jag att spendera tid med dem. De påminner mig även att livet blir så mycket lättare och roligare om man inte ser så allvarligt på allt. Dessutom: att vara barnvakt är ett otroligt givande extra jobb.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag är väldigt nöjd och glad att jag jobbar hos Nannynu!. Där får man en kontaktperson som gör att man får svar på sina frågor på ett bättre och fortare sätt. De är mycket noggranna med matchningen mellan barnvakten och familjen. Jag fick en underbar familj som jag trivs väldigt mycket med.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
På vägen mellan förskola och hem så finns det en liten sjö som vi alltid går förbi, och nära förskolan finns det en stor fotbollsplan.
Det är lite lång väg mellan förskolan och familjens hem, därför måste jag ha extra koll på barnen. Speciellt när det ena barnet vill gå och inte sitta i vagnen. Eftersom det har blivit ljusare så brukar vi ibland spela fotboll ute. En anledning till det är barnen då blir trötta och sitter i sin vagn på vägen hem.

Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
Sitt med barnen och försök planera era dagar tillsammans. Kolla vad deras intressen är och vad de gillar att göra, men också på det du är bra som du tycker att barnen får nytta av. Ta med er saker som du tycker behövs. Om ni har planerat att spela fotboll så ta med en liten boll, vattenflaska och någon frukt. En annan viktig sak är att man måste tänka på hygienen. Man är ansvarig för barnens fysiska och psykiska hälsa.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sabera om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
Jag jobbar två gånger i veckan från klockan 15-18. Då tar jag först de äldre barnen från skolan och sedan tar vi bussen till förskolan och hämtar det andra barnet. Därefter går vi alla tre hem tillsammans. Hemma brukar vi baka olika typer av kakor, dansa persisk dans, leka och bygga lego och annat. Vi lagar också mat tillsammans, ibland blir det afghansk mat.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier