Veckans stjärnbarnvakt - Linnea från Åkersberga | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Linnea från Åkersberga

Publicerat | april 18, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Linnea från Åkersberga


Veckans stjärnbarnvakt - Linnea från Åkersberga

Linnea fyller 18 år i slutet av april och bor i Åkersberga. Familjen som Linnea arbetar med säger att de är nöjda med henne på alla punkter och att barnen tycker om henne supermycket. Elina, som är Linneas kontaktperson på Nannynu!, motiverar valet: ”Linnea är tjej som ställer upp i alla lägen, hon är en kreativ och pålitlig barnvakt”.

Linnea läser andra året ekonomi och juridik på Täby Enskilda Gymnasium och arbetar även på en glassbar i Täby Centrum. Vid sidan av studierna och arbetet är hon också delaktig i Försvarsmaktens ungdomsverksamhet Försvarsutbildarna.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag tycker det är så härligt för att barn är så uppriktiga och bryr sig till exempel inte om ytliga egenskaper – bara man kan ha kul tillsammans. Man får dessutom vara barnslig igen och leka, pyssla och allt annat man brukade göra när man var yngre.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Utöver att jag får jobba med en härlig familj så är de som jobbar på Nannynu! supertrevliga och hör av sig till en med jämna mellanrum.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Mina barnvaktsbarn älskar en lekplats en bit från deras skola som har gungor, klätterställningar, rutschkanor, ett stort trätåg och en snurrgunga som man skjutsar runt dem i. De gillar också att gå till biblioteket medan vi väntar på bussen hem till dem från skolan.
Precis där vi tar bussen är det mycket bilar som åker vilket som kan vara farligt för barn tänker inte på att se sig för på samma sätt som vi lite äldre gör, men det brukar gå bra så länge man påminner dem!

Vilket är ditt bästa tips till andra barnvakter?
Försök hitta på saker med dina barn, leka lekar, baka, pyssla saker du sett på facebook eller någon annanstans, bygg kojor och sådant som du vet att du själv tyckte var kul när du var liten! Jag brukar tänka att jag ska vara som barnens lite äldre kompis och inte deras barnvakt som hämtar dem från skolan istället för deras föräldrar.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linnea om hur ett vanligt arbetspass kan se ut:
Jag hämtar dem från skolan runt 15, och beroende på hur bussarna går så åker vi hem direkt eller stannar en stund på biblioteket precis vid busstationen. När vi kommer hem brukar vi äta mellis tillsammans och därefter leker vi 9 gånger av 10 dunken och/eller kurragömma som är deras favoritlek. Ibland ritar eller målar vi istället, mina barnvaktsbarn älskar att pyssla ihop hus till insekter eller vika flygplan och svanar. Ibland bakar vi också vilket de tycker är superkul. Deras föräldrar kommer hem vid 18.30-19.00 och då stämmer vi kort av om hur dagen gått och om något speciellt hänt i skolan för barnen som föräldrarna behöver veta.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier