Veckans stjärnbarnvakt - Stefan från Hjorthagen | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Stefan från Hjorthagen

Publicerat | mars 21, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Stefan från Hjorthagen


Stefan, veckans stjärnbarnvakt

Veckans stjärnbarnvakt är Stefan som bor i Hjorthagen. Familjen Stefan jobbar med, som bor på Lidingö, berättar att han är bra på att ta egna initiativ och att barnen frågar om när han ska komma nästa gång – det bästa betyget man kan få! Vi på Nannynu! tycker att Stefan gör ett kanonjobb och att han förtjänar lite extra uppmärksamhet för sitt arbete.

Stefan är 24 år och läser andra året spelprogrammet med inriktning grafik på Södertörns Högskola. Utöver spelintresset tittar han gärna på film, läser eller umgås med vänner.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Varje arbetsdag blir annorlunda och det känns inte riktigt som ett jobb tack vare barnen. Att jobba med barnen ger också otroligt mycket glädje.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! har varit väldigt snabba med kontakt sedan jag anmälde ett intresse och de känns väldigt proffsiga och smidiga i sitt arbete.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Killingeparken ligger i närheten med fotbollsplan och har en nyrenoverad lekplats med en helt ny klätterställning. Annars blir det en hel del att leka ute i naturen på tomten eller på vägen hem genom skogen.
Tidigare jobbade jag i innerstan med barnen med sedan flytten ut till Lidingö känns trafiken inte lika farlig. När vi åker mellan skola och förskola får man hålla lite extra koll så att de inte springer runt på perrongen när vi tar Lidingöbanan.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Gör allt till en lek. Är barnen trotsiga är det så mycket enklare att få dem att lyssna på en genom att göra det till en lek. Genom att göra vägen hem eller att städa upp till en lek orkar barnen ofta mer även om de tidigare sagt att de är trötta. Var också uppmärksam, lyhörd och ställ frågor så att barnen känner sig sedda.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Stefan om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
Först hämtar jag ena barnet på skolan och vi åker sedan tillsammans till förskolan och hämtar det andra barnet. Det är alltid bra att kolla med personalen för att se om det är något som hänt under dagen eller något annat som föräldrarna borde veta. Sedan går vi hem. Oftast leker vi någon lek på vägen hem för att få barnen att orka gå om de säger att de är trötta. Är det bra väder leker vi lite ute på tomten när vi kommit fram annars går vi in och leker lite inomhus. Sedan börjar jag med maten medan barnen leker med varandra eller ritar. Vill barnen verkligen vara med och förbereda maten brukar de få sitta bredvid och ”hjälpa till”.
Efter maten brukar vi hitta på något roligare som att baka eller klä ut oss och leka något. När föräldrarna kommer hem berättar jag vad som hänt under dagen och  lite allmänt sedan säger jag hej då.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier