Veckans stjärnbarnvakt - Clarissa från Södermalm | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Clarissa från Södermalm

Publicerat | mars 14, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Clarissa från Södermalm


veckansstjärnaclarissa

Clarissa är 17 år och bor på Södermalm i Stockholm. Familjen som Clarissa arbetar med bor på Gärdet och berättar att Clarissa direkt fick en fin kontakt med deras barn och att hon är pedagogisk i sitt arbete. Johan, som är Clarissas kontaktperson på kontoret, nominerade Clarissa för att hon arbetar hårt och ställer upp när familjen behöver det – utöver att hon är en riktig stjärna på det hon gör.

När Clarissa inte jobbar som barnvakt pluggar hon andra året på naturbruksprogrammet med inriktning djursjukvård på Djurgymnasiet i Liljeholmen. Hon spenderar också mycket tid med sina vänner och hennes egna familj.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har alltid tyckt om att umgås med barn, så när jag såg att det fanns möjlighet att ansöka som barnvakt var det ett självklart val av extrajobb. Att få se en liten människa växa upp och att få vara en del av den uppväxten är jättekul. Jag tror att vi lär oss lika mycket av barnen som de lär sig av oss äldre.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! är ett toppenföretag och jag är superglad över att jag har fått möjligheten att jobba som barnvakt hos dem. De hör av sig kontinuerligt till både mig och familjen för att höra hur allting går vilket känns jättebra, då känner man sig trygg. Eftersom man får en kontaktperson så behöver man heller aldrig gå och undra över någonting om man skulle ha några frågor. En speciell sak jag tänker på är utbildningarna som barnvakterna får gå på; det är superbra att de har koll på att alla vet vad som ska göras i en nödsituation!

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Området där familjen bor är så fint att bara en enkel promenad med barnet kan göras till ett riktigt äventyr, men ett guldkorn som jag tänker på speciellt är Londonparken som ligger en liten bit från hemmet. Där har vi alltid som roligast!
En bit bort ifrån hemmet finns en stor bilväg där det passerar väldigt mycket fordon, så nära den är det viktigt att hålla extra koll! Det finns även en del branta slänter där man får vara på sin vakt så att barnet inte ramlar ner och slår sig.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Kommunicera! Både med föräldrarna och med barnen. Att prata med barnen om vad de vill göra under passen för att ha så roligt som möjligt tillsammans är alltid en bra idé, och en god kommunikation med föräldrarna gör att du alltid har koll på saker som tider, regler eller vad som ska tas med hem från dagis och även ha tålamod med barnen. Ibland kommer de inte att vilja lyssna på dig och det allra bästa är att prata lugnt vid dessa tillfällen istället för att skrika och bli arg. Fråga vad som är fel, trösta och prata med varandra. På det här sättet bygger ni upp en bra relation och barnen kommer att känna sig trygga och lita på dig.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Clarissa om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
Det varierar ganska mycket för mig med tider och dagar men oftast är passet på två och en halv timme, från 16:30-19:00. Det jag gör först efter att ha hämtat vagnen är att hämta på dagis. När vi kommer hem är det dags för middag och efter det har vi ungefär en timme att leka innan det är dags att börja varva ner för sovdags. Favoriterna är nog att bygga med duplo, lasta tåget till tågbanan eller att ta hand om nallen. Under nervarvningen är det mysigt att läsa en bok eller lägga pussel, och sedan är det läggdags vid 19 när föräldrarna kommer.

 

 

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier