Veckans stjärnbarnvakt - Alva från Täby | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Alva från Täby

Publicerat | februari 29, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Alva från Täby


Veckans stjärnbarnvakt - Alva från Täby

Alva har arbetat med Nannynu! sedan september 2015 med en familj som bor i Danderyd. Alva är bra på att sysselsätta sig med barnen och familjen menar att kommunikation och återkoppling är en av Alvas starkaste sidor. Vi tycker att Alva är en fantastisk barnvakt och att hon genom sitt arbete förtjänar att få lite extra uppmärksamhet.

Alva är 18 år och läser sista året samhälle med inriktning beteende på Jensen Internationella. När hon inte arbetar som barnvakt är hon gärna på gymmet eller tar det lugnt hemma.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag tycker om att jobba som barnvakt för man uppskattas av barnen, det är ett perfekt extrajobb då det är kul.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag tycker det är kul att man får mycket feedback och tips på vad man ska göra med barnen om man inte kommer på någonting att göra med dom. Har man frågor så får man snabba svar och man känner verkligen att dom bryr sig om en.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Det guldkorn jag har med barnen jag passar är nog deras trädgård, det bästa dom vet är att hoppa studsmatta och plocka äpplen från deras stora äppelträd som är på trädgården. En till plats som jag och den yngsta flickan brukar gå förbi när vi går från dagis är också en trädgård som hon alltid kommenterar om hur fin den är och hur vi ska äta äpplena från träden där i vår när de börjar växa igen.
Precis utanför huset går det en liten väg där det inte åker så många bilar så det finns inget övergångsställe men alla andra vägar man passerar har ett övergångsställe och innan vi går över det så kollar vi alltid så att det inte kommer någon bil.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips är att försök få en så bra relation till barnen som möjligt, visa att du lyssnar när dom säger saker och har dom några önskningar om exempelvis mat – försök att uppfylla det till den grad som går. Något som också är viktigt och svårt är att på rätt sätt få barnen att lyssna på dig, till exempel om du säger att dom ska komma och städa undan när dom har lekt.  

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alva om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
Dagen börjar med att jag hämtar den yngsta flickan på dagis vid klockan fyra, sedan går vi hem eller tar bussen. När vi väl är hemma så brukar dom två andra barnen vara hemma eller komma hem precis efter. Sedan är det dax för lite mellis – sen börjar jag med middagen, ofta hjälper dom till men ibland sitter dom och äter under tiden. Efter maten så dukar vi undan och vi diskar. Efter det blir det lek eller läxor, rita, lösa korsord eller spela spel är favoriterna. Barnen har många olika aktiviteter som dom går på, t. ex. hockey, bågskytte och fotboll så det är inte alltid alla barnen är hemma samtidigt.

 

 

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier