Veckans stjärnbarnvakt - Maria från Bromma | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Maria från Bromma

Publicerat | februari 22, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Maria från Bromma


Veckans stjärnbarnvakt - Maria från Bromma

Veckans stjärnbarnvakt är Maria från Bromma. Maria arbetar med en familj i Bromma och mer sporadiskt hos en familj som bor i Vasastan. Familjerna berättar att hon är kreativ och engagerar barnen samtidigt som hon är pålitlig och kommunikativ. Maria är en riktig stjärna och vi ser fram emot ett fortsatt fint samarbete med henne framöver.

Maria är 43 år och jobbar på sidan av arbetet som barnvakt som husfru på en förskola i Norra Ängby. På fritiden tycker hon om att vara kreativ – hon skriver sagor, målar, renoverar möbler eller pysslar om sina fiskar och katter. Maria är även skolad operasångerska.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Finns det något bättre än att upptäcka världen på nytt, varje dag och ur barns perspektiv? Att få inspirera nyfikenhet på hur saker hänger samman, väcka forskarlust och kreativitet. Skapa med olika material, kittla fantasin med sagor och sånger.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det ger både frihet och ramar på en och samma gång! Att ha möjlighet att komma i kontakt med familjer och barn som man annars aldrig hade mött.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Just i området finns det tyvärr inte så väldigt mycket guldkorn på nära håll men det har inte hindrat oss ifrån att hålla till godo med det lilla som finns! Vi har så gärna pic-nic i den lilla skogsdungen på vägen mellan förskola och hemmet, och vem vet? Om det finns tid så skall vi absolut utforska naturreservatet Judarn som ligger en bit bort.
Vi har många övergångsställen på vägen till hemmet, och dessutom en spårvagnskorsning! Lyckligtvis är det ju ett villaområde där det är tänkt att bilisterna bara skall köra i 30 kilometer i timmen, men det är rätt sällan som de gör just det. Nu när det är vinter och mörkt så är vi lite extra försiktiga och tränar på att alltid stanna vid ett övergångsställe och innan man får gå över skall man titta åt alla håll och säga ”Ingen buss, ingen bil, ingen farlig krokodil” innan man får gå. Självklart håller vi varandra i handen! Jag har gett ”mina” barn reflexer i present så de skall synas ordentligt i mörkret.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Var lyhörd och flexibel! Barns humör och ork växlar fort, särskilt nu under det mörka halvåret, så det gäller att hålla ett öga på hur och vad de faktiskt orkar efter skola/förskola. Släpp sagoböckerna, hitta på egna sagor tillsammans med barnen!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Maria om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
Nästan fem dagar i veckan jobbar jag med barnen hos familjen här i Bromma. Först så åker jag och hämtar 7-åringen vid skolan. Det är en bit bort så vi har gått om tid att prata om hur dagen har varit på skolan medan vi åker buss och spårvagn. Är något som har hänt, om det är något som behöver ventileras, se hur dagsformen är (glad, ledsen, trött) eller om det finns några läxor som behövs göras. Tillsammans går vi till förskolan och hämtar upp 3-åringen. På vägen hem åker vi lite rutschkana, känner på klippan om den är varm eller kall, räknar hur många bilar vi ser och sjunger sånger för att hålla humöret uppe hela vägen.

Väl hemma är det dags får lite fika vilket varierar, pannkaka är alltid populärt! 7-åringen hjälper väldigt gärna till och har blivit en hejare på att vända pannkakan i pannan. Under tiden brukar 3-åringen sitta vid matbordet och ”tanka” lite med ett glas mjölkchoklad.

När vi har ätit och plockat undan efter oss, så ägnar vi en halvtimme till veckans projekt. Varje vecka brukar ha ett tema som vi jobbar och forskar omkring. Som exempel ägnade vi en vecka åt att ta reda på allt om blåmesen. Hur låter den? Hur ser den ut? Vilka färger? Vad äter den? Barnen fick fundera, leta och även måla av.  Sedan skriver vi tillsammans ner allting i våran dagbok.

Den tid som är kvar innan mamman kommer hem spenderar vi lite utefter hur barnen mår, det kan vara allt ifrån discodans i köket till att läsa sagor i soffan.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier