Veckans stjärnbarnvakt - Rebecca från Upplands-Bro | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Rebecca från Upplands-Bro

Publicerat | februari 1, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Rebecca från Upplands-Bro


Veckans stjärnbarnvakt, Rebecca från Upplands-Bro

Rebecca är 22 år och har jobbat för Nannynu! sedan november 2015, med en familj som bor på Östermalm. Eftersom Rebecca studerar ett treårigt kandidatprogram i kultur och geografi på Stockholms Universitet har hon vägarna förbi stadsdelen och möjligheten att få en långsiktig relation med familjen. Innan hon började studera och påbörjade sin resa med Nannynu! arbetade hon på två förskolor. Rebecca har även varit au pair i New York.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Innan jag började plugga jobbade jag på förskola och jag trivs så otroligt bra med barn i min närhet. Det blir en guldkant i vardagen att få vara med någon som utvecklas så mycket och som är tacksam att man finns där och hjälper till. Jag tycker det är fantastiskt att barn är så ärliga och lojala. Att vara just barnvakt är också speciellt, jag får underlätta vardagen för föräldrarna och de litar på att jag kan ta hand om deras barn när de inte är hemma.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det är verkligen ett perfekt extrajobb för mig som pluggar. Ansökningsprocessen gick så snabbt och alla på kontoret var så otroligt trevliga och tillmötesgående. Jag känner mig trygg i min anställning och jag älskar att jobba med barn helt enkelt.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Nu till vintern är det ju trist att det är mörkt på kvällarna men nära där min familj bor finns en fotbollsplan som är upplyst, och barnen älskar att gå dit. Det kommer bli många fotbollsmatcher framöver.
Eftersom min familj bor på Östermalm finns det såklart en hel del trafik. Mina barn går i skola och på dagis i närheten av hemmet och vi går hem tillsammans. Det gäller att hålla koll på övergångsställe efter både bilar och cyklar, se till att barnen har reflexer på sig och att alltid hålla händer.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Var dig själv! Barn behöver någon som är säker i sig själv och inte tvekar. Var konsekvent med regler och diskutera med föräldrarna när du börjar vad de har för regler i huset som du kan utgå ifrån.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Rebecca om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
Barnen hämtas på två olika platser och de brukar få turas om att hämtas först. Jag hämtar första barnet kl 15.30 och går sedan en promenad till syskonet innan vi går hem alla tre. Vi brukar vara hemma ungefär kl 16-16.15 och äter en frukt eller liknande, om inget annat blivit sagt om tidig middag eller så. Jag bestämmer aldrig vad vi ska göra på eftermiddagen utan att fråga barnen. Jag kommer med några idéer, helst inte samma sak som vi gjorde dagen innan, och så får barnen tillsammans komma överens om vad i ska hitta på. Jag försöker variera aktiviteter så att vi både gör något fysiskt och något lugnare. Om jag blivit ombedd av en förälder att laga middag så fixar jag det, barnen hjälper till att duka och kanske skära grönsaker. Vid kl 18-18.30 slutar jag för dagen.

 

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier