Veckans stjärnbarnvakt - Anna från Hägersten | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Anna från Hägersten

Publicerat | januari 11, 2016 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Anna från Hägersten


Anna, veckans stjärna

Anna har arbetat med oss sedan maj 2015, med en familj som bor på Norrmalm. Familjen säger att hon fick bra kontakt med barnen direkt och att de är trygga med Anna som barnvakt, samt att hon är ordningsam. Vi tycker att Anna gör ett superbra arbete med familjen och vi ser mycket fram emot att fortsätta arbeta med Anna under 2016.

Anna är 25 år och läser till socionom på Stockholms Universitet. När hon inte studerar eller jobbar som barnvakt försöker hon umgås med vänner och sambo, och träna.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har tidigare arbetat på flera olika förskolor (både i Sverige och Norge) och har även varit au pair i USA i ett år. Att arbeta med barn är alltså något jag har stor erfarenhet av och något som jag tycker är kul och lärorikt. Numera studerar jag och därför är Nannynu! perfekt arbete vid sidan av studierna, då tiden inte riktigt räcker till att arbeta långa arbetspass på en förskola men ett par kvällar i veckan däremot är alldeles lagom.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag är av uppfattningen att Nannynu! är en bra och väl organiserad arbetsgivare och jag tycker om att min kontaktperson hör av sig med jämna mellanrum och checkar av läget. Jag tycker att det är otroligt bra att Nannynu! har en hjärt- och lungräddningskurs som alla ska genomgå – det är alltid bra att uppdatera sina kunskaper om hur man på bästa sätt ska hantera olika farliga situationer och rädda liv. Christine som höll i kursen var otroligt pedagogisk och jag uppskattade den väldigt mycket.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Observatorielunden ligger i området, vilken är en park som barnen älskar att besöka. Jag försöker ibland föreslå andra parker i närheten men ”Obsan” är helt klart favoriten.
Största faran är helt klart trafiken. Även om barnen är duktiga och vi övar på att kolla efter bilar vid oövervakade övergångsställen finns det alltid risker. Vi brukar alltid hålla handen när vi går över och turas om att trycka på knappen vid trafikljusen.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Ha kul – om du också har det kul så har barnen även det kul. Ta reda på vad ni har gemensamt, hitta på roliga saker och skratta mycket.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Anna om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:
Oftast hämtar jag först upp det äldsta barnet på skolan vid 15.30 och sedan promenerar vi bort till det yngre barnets förskola. När vi alla är samlade besöker vi oftast en park där vi klättrar i klätterställningar, leker kurragömma eller kull. Andra dagar går vi hem och ritar, spelar spel eller läser böcker. Ibland besöker vi biblioteket som ligger i närheten eller åker på liten utflykt – senast tog vi tunnelbanan till Söder och besökte Skånegläntan. Ungefär vid 17.45 brukar vi vara hemma igen och ibland förbereder jag middagen. Någon gång mellan 18-18.30 kommer föräldrarna hem, vi går igenom eftermiddagen/kvällen och jag kramar till slut barnen hejdå.

 

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier