Veckans stjärnbarnvakt - Fredrika från Vasastan | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Fredrika från Vasastan

Publicerat | november 30, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Fredrika från Vasastan


Veckans stjärnbarnvakt - Fredrika från Vasastan

Fredrika har arbetat hos oss sedan augusti 2010 i flera olika familjer. Familjen Fredrika jobbar hos idag säger att hon är en fantastisk barnvakt som är engagerad, initiativrik och ansvarsfull. De är jätteglada att få ha Fredrika i sin familj. Vi på Nannynu! instämmer och är jätteglada över att ha henne hos oss!

Fredrika är 23 år och jobbar vid sidan av Nannynu! på en träningsstudio på Östermalm. När hon inte jobbar på Nannynu! eller på träningsstudion så umgås hon gärna med vänner, tränar eller reser till Barcelona för att umgås med sin syster.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Det bästa med att jobba med barn är att de aldrig dömer, försöker alltid ha så kul som möjligt och så får man så mycket kärlek! Det är alltid roligt på jobbet och man vet aldrig vad som ska hända, det är ett äventyr att jobba med barn.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Man får stöd, feedback och det känns alltid tryggt att veta att om det skulle behövas finns det alltid någon att ringa eller be om hjälp. Sen är de duktiga på att matcha ihop en med rätt familj!

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Vi hänger mycket i Humlegården och Vasaparken där Stockholm Parklek har aktiviteter och leksaker man kan få låna. Annars är också Lill-Jansskogen en riktig favorit!
I och med att familjen bor i Vasastan så är det väldigt mycket bilar och trafik att akta sig för överallt. Det är svårt att säga en specifik plats, men Valhallavägen är inte direkt en barnvänlig väg.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Gör allt till en lek! Att gå över gatan kan handla om färg, vinka till bilarna och säg ”tack tack”. Sen ska man aldrig underskatta att även prata med yngre barn, de kanske inte förstår alla ord, men de lär sig otroligt mycket av att du kommunicerar med dem och låter dem vara delaktiga i beslut och vardagssysslor.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Fredrika skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar pojken på förskolan vid 15-tiden, oftast har de inte avslutat mellis då så jag slår mig ner och gör honom sällskap. Sedan packar jag väskan medan han säger hejdå och leker in i det sista. Efter det tar vi sparkcykeln till Humlegården eller Vasaparken och leker tills vi inte orkar leka mer, ett bra tecken på att det är dags att gå hem är när både jag och pojken hänger på bänkarna och inte har energi att springa mer! Då rullar vi hemåt och det gäller att inte ha bråttom, för en kvarts promenad kan ta en timme för honom, det finns så mycket att titta på. Väl hemma leker vi med tågen, spelar tennis (en ny favorit) eller så kör vi med bilar innan det är dags för mig att lämna över till föräldrarna och gå hem.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier