Veckans stjärnbarnvakt - Nora från Hammarby sjöstad | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Nora från Hammarby sjöstad

Publicerat | november 23, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Nora från Hammarby sjöstad


Nora, veckans stjärnbarnvakt

Nora har arbetat hos oss sedan hösten 2013 i flera familjer. Just nu arbetar hon hos en familj i Hammarby Sjöstad som beskriver Nora som ansvarsfull, initiativrik och lekfull. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta jobba med henne även nästa år.

Nora är 20 år och jobbar på Nannynu! vid sidan av sitt arbete på Amnesty International som kommunikatör. I framtiden vill hon läsa till psykolog.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
För att de alltid är pigga på att testa nya lekar och annat roligt! Du får verkligen chansen att använda din kreativitet tillsammans med barnet. Sen är det också såklart väldigt fint för hjärtat att få mötas av ett stort leende varje gång man kommer!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det finns flera anledningar till varför jag tycker att det är kul att jobba på Nannynu!. Jag gillar verkligen den kontinuerliga kontakt jag har med min kontaktperson Sebastian där jag får chansen att ställa eventuella frågor och funderingar. Dessutom får man emellanåt feedback på hur familjen och barnet trivs med en och det gör att man känner sig både uppskattad och viktig i sitt arbete som barnvakt!

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Det som är så bra med att vara barnvakt i Hammarby sjöstad är att det finns massa parker och fina utomhusmiljöer för barnet att leka i. En 5-minuters promenad leder oss även fram till populära Andy’s Lekland i Sickla där vi har hunnit göra ett besök tidigare som var mycket uppskattat. I området finns också ett mysigt bibliotek som vi ska besöka någon dag för att läsa böcker i en koja!
I Hammarby sjöstad kan trafiken vara en fara när vi vistas utomhus. Här finns det många trånga och trafikerade vägar där både bilister och kollektivtrafik ska samsas. Jag brukar vara noga med att prata med barnet innan vi går utanför dörren genom att sätta mig i hans nivå och berätta för honom hur viktigt det är att vi går tillsammans och håller hand vid de stora vägarna eller övergångsställena.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Försök alltid sträva efter att göra det där lilla extra när du jobbar! För mig känns det otroligt viktigt att alltid jobba efter det då jag märker att det gör både mig och familjen glad. Exempel på det är att vara noga med att hålla ordning och reda i hemmet genom att diska den disk som ni har använt under tiden som du har varit där och ställa i ordning alla leksaker där de ska vara. Helt enkelt se till så att det ser ut som när de lämnade det! När föräldrarna kommer hem igen så får ni gärna sätta er ned en liten stund tillsammans och prata om dagen som varit. Då får du chansen berätta om vad ni har gjort, hur det har gått och om det har hänt något särskilt som du tror är viktigt för dem att veta. Detta brukar vara väldigt uppskattat då jag upplever att det inger en känsla av trygghet och förtroende.
Ta även hjälp utav Nannynu! och använd det material som du får skickat till dig på mailen. Jag har både printat ut det fina ritblocket och övat in sångerna och det har varit jätteskönt att ha de tillhands vid kvällsaktivitet och nattning.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Nora skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag brukar komma hem till familjen vid 17-tiden när både föräldrarna och barnet är hemma från jobb och förskola. När jag är utanför porten så ringer jag alltid mamman i familjen och berättar att jag är framme och då brukar barnet komma springandes med ett leende på läpparna och öppna för mig. Sedan hänger vi lite hemma och snicksnackar med föräldrarna innan de vinkar oss hej då! Hittills har det aldrig varit några ledsna miner när det har gått iväg så då brukar vi sätta igång med middagen direkt. Efter maten brukar jag vara följsam och se vad han vill hitta på idag. Kvällsaktiviteterna brukar variera, ibland går vi ut på en upptäcktsfärd och andra kvällar umgås vi hemma med hans leksaker och ritar eller busar tillsammans. När läggdags närmar sig tar vi oss till badrummet där vi gör ordning honom inför natten (klädombyte, blöjbyte, tandborstning och lite sång såklart!). Sedan vilar vi i soffan en stund för att komma ned i varv och när han börjar bli trött så lägger jag honom i sängen och läser godnattsaga tills jag hör den tunga, djupa andningen som betyder att han har somnat för natten.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier