Veckans stjärnbarnvakt - Natalia från Uppsala | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Natalia från Uppsala

Publicerat | november 9, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Natalia från Uppsala


NataliaI

Natalia har arbetat hos oss sedan mars 2015 i tre familjer boende i Uppsala. Natalia är väldigt omtyckt av familjerna. Hon beskrivs som pålitlig, tar hand om barnen på ett bra sätt, ordnar bra mat och är allmänt härlig att vara med för barnen. 

Natalia är 21 år och studerar till undersköterska. När hon inte jobbar på Nannynu! umgås hon gärna med vänner och tränar på gym.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Att jobba som barnvakt är väldigt givande. Jag får hjälpa barnen att växa, utvecklas och lära sig, allt via lek! Den ömhet man får tillbaka av barnen är obeskrivlig. Att få leka med barnen ger mig mycket energi och livskraft. Man glömmer bort livet runt omkring för ett tag, eftersom små barn kräver ständig uppmärksamhet.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Att jobba på Nannynu! känns tryggt. Jag vet att jag alltid har ett bollplank att vända mig till om problem skulle uppstå. Jag får stöd, utbildning och uppmuntran från er på Nannynu!.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
En av familjerna jag jobbar hos bor nära Vasaparken, som är en underbar lekpark. Annars uppskattar barnen att upptäcka nya saker i deras område, så vi brukar gå på ”äventyr”. Nu på hösten letar vi upp fina löv, fruktträd och kastanjer.
De största farorna finns nog inne hos familjerna. En av de yngre barnen jag passar klättrar på allt! En annan gillar att stoppa allt han ser i munnen. Annars är det trappor och övergångsställen som känns som de största riskerna.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt tips till andra barnvakter är att våga släppa loss! Känn in barnens dagsläge och vad de vill göra, men ha alltid någon lite mer lockande aktivitet i bakhuvet som du kan plocka fram vid konflikter eller när mamma och pappa är saknade.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Natalia skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Mina arbetspass ser väldigt olika ut eftersom jag jobbar hos tre olika familjer vid olika tider.
Innan jag börjar jobba med barnen stämmer vi av om barnen har gjort något speciellt sedan senast och hur de har sovit och ätit under dagen. Om jag kommer på eftermiddagen brukar vi göra i ordning något mysigt mellanmål, ha picknick (på vardagsrumsgolvet om det regnar) och sen leker vi, antingen ute eller inne. Eftersom två av familjerna jag jobbar hos har engelska som modersmål brukar jag försöka lära dem lite svenska, till exempel siffror och djur. Samtidigt älskar de att lära mig nya ord på engelska. Vi leker fantasilekar, ritar och leker kurragömma med de yngre barnen. Med de äldre barnen spelar vi fotboll (deras lag vinner alltid…), sällskapsspel eller så bygger vi med LEGO. Ibland åker vi på utflykt, till en 4-h gård, badplats eller en ny lekpark. När vi äter middag brukar vi hitta på historier och berätta sagor. Innan hemgång berättar vi för föräldrarna vad vi har gjort under dagen, sedan säger vi hejdå.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier