Veckans stjärnbarnvakt - Ema från Liljeholmen | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Ema från Liljeholmen

Publicerat | november 3, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Ema från Liljeholmen


EmaS

Ema har arbetat hos oss sedan februari 2015 i två familjer boende i Årsta och på Kungsholmen. Ema är väldigt omtyckt av barnen och vi på kontoret tycker hon är en väldigt bra barnvakt.

Ema är 17 år och studerar nu på Östra Real där hon läser ekonomi/juridik. När hon inte jobbar på Nannynu! så umgås hon gärna med vänner och familj. Förutom att vara barnvakt jobbar hon även som ambassadör på Nannynu!.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har alltid älskat barn och därför känns barnvaktsjobbet inte ens som ett jobb, vilket jag älskar med det. Det som också gör det kul att passa barn är att barnen samtidigt lär en väldigt mycket och sprider så mycket glädje.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! är otroligt enkelt och proffsigt, för både mig och familjerna. Jag får snabbt uppdrag och det utgår ifrån hur mycket jag vill jobba, vilket är jätteskönt. Även det faktum att Nannynu! har kontaktpersoner som kan svara på ens frågor och hjälpa en med massor känns tryggt och bra.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Kronobergsparken, belägen mitt på Kungsholmen, är en superhärlig park att leka i eller till och med ha en picknick i när det är fint väder.
Eftersom jag har barnvaktat mycket i innerstan skulle jag säga att det är trafiken som är den stora faran. Just nu är det övergångsstället vid Fleminggatan som alltid gör mig lika nervös, eftersom det ständigt är massor av trafik där.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Var ALLTID uppmärksam, men tänk inte på barnpassningen jättemycket som ett jobb, utan som att umgås med en ganska mycket yngre vän som du också ska ta hand om! Det kommer göra att relationen mellan dig och barnet blir bättre och du kommer på så sätt också ha det mycket roligare.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ema skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Först hämtar jag barnet/en på skolan/förskolan. På plats brukar jag fråga hur det har gått under dagen och om något nytt har hänt eller om det finns något jag borde ta med till föräldrarna. Därefter går vi hem och om det är vackert väder lämnar vi bara av oss sakerna och tar en frukt för att gå ut och leka ett tag (propagerar verkligen för att gå ut och leka, jättekul och jättebra för barnen). Om det inte är lika vackert väder leker vi lite hemma. Sedan lagar jag middag och barnet/barnen får leka själv/a, sedan äter vi middag. Efter middagen brukar jag vilja göra något lite roligare, exempelvis baka eller spela något sällskapsspel. När vi gjort detta ett tag så händer det ofta att jag börjar förbereda dem för sängs, så att det bara är för föräldrarna att natta dem när de kommer hem. När föräldrarna kommer hem berättar jag om dagen lite smått och pratar lite med dem allmänt (och får dem att skriva under tidrapporteringslappen såklart). Sedan säger jag hejdå till familjen och går!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier