Veckans stjärnbarnvakt - Lina från Bagarmossen | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Lina från Bagarmossen

Publicerat | september 22, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Lina från Bagarmossen


LinaS

Lina har arbetat hos oss sedan september 2014 i en familj boende i Älvsjö. Lina är en mycket uppskattad barnvakt. Familjen berättar att hon tänker 100% på säkerheten, hon kommunicerar väl, alltid i tid och väldigt bra med barnen. Vi på kontoret ser fram emot att följa Lina i sitt arbete under hösten.

Lina är 18 år och tog studenten i somras. När hon inte jobbar på Nannynu! så umgås hon gärna med vänner och familj. Nu håller hon också på att ta körkortet.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag älskar och jobba som barnvakt för att jag personligen älskar barn. Jag tycker inte att det finns något bättre än barn. De sprider sån härlig glädje och energi att det smittar av sig. Barnen sätter alltid ett leende på ens läppar och de lyser upp ens dag. Det bästa med att vara barnvakt är att man alltid har kul på jobbet. Man får vara barn igen, släppa alla måsten, tankar i huvudet, och bara låta kreativiteten flöda för några timmar och man hittar alltid på roliga saker som man kanske inte skulle göra i vanligt fall som till exempel gå till parken och leka, pyssla osv. Jag tycker även det är superkul och se hur barnen utvecklas. Det är nästan som att de blir ens egna barn, en del av ens liv. Man kommer varandra så himla nära, både med barnen och föräldrarna.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det bästa med att jobba på Nannynu! är att man känner sig så himla trygg. Man har alltid någon att vända sig till om man har några funderingar. Jag personligen har världen bästa kontaktperson Sebastian som är väldigt stöttande och hjälper alltid till på bästa sätt. Det som även är bra med Nannynu! är att de matchar dig med en familj som passar just dig. Nannynu! har matchat mig med en familj hur bra som helst. Jag är supernöjd med barnen och familjen jag har fått. Det är en väldigt underbar familj och jag barnvaktar 3 urgulliga barn. Jag är verkligen stolt över att jobba på Nannynu!.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Det finns väldigt mycket att göra i området där familjen bor. Det finns 2 parker, en nära där de bor och en lite längre ifrån. Sen finns även Långsjön där man kan ha picknick eller till och med bada om vädret tillåter. Något barnen uppskattar väldigt mycket är att gå ut i skogen som ligger precis utanför huset och klättra i träden, plocka bär eller bara gå ut och leka i skogen.
För oss är trafiken en fara. Det finns en bilväg utan övergångsställe på väg när vi ska hem efter hämtning på dagis. Där gäller det att ha koll. Oftast sitter småtjejerna i vagnen och storebror håller i vagnen när vi går över men annars är jag väldigt noggrann med att vi ska gå över tillsammans och hålla varandra i handen.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att ha kul, och vara positiva. Då blir allt mycket roligare och det smittar av sig till barnen vilket gör att ni får en både roligare och mysigare stund tillsammans.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lina skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Mina arbetsdagar börjar 16:00/16:30 och då hämtar jag först tjejerna på dagis och sedan går vi tillsammans och hämtar storebror på dagiset lite längre ifrån. Sedan brukar vi vara ute en stund och leka om vädret tillåter. Vad vi hittar på ute varierar men oftast vill barnen gå till skogen och klättra i träden och sedan gå och leka av sig i parken. På fredagar brukar vi ta bussen till Älvsjö station och handla glass tillsammans. Men nu under sommaren har familjen köpt en studsmatta som har varit en riktig favorit hos barnen.

Sedan efter ungefär en timmes lekande ute så brukar vi gå hem och först ta av oss, sedan tvättar vi händerna innan vi går upp och äter frukt tillsammans. Vid ca 18:00 är det dags att äta middag som jag har lagat eller värmt och efter att alla har ätit klart brukar vi ha en timme på oss och leka och vara busiga tillsammans innan föräldrarna kommer hem. En favorit är att ”leka spöke”, då vill barnen att jag drar på mig en filt och så ska jag springa efter och fånga dem. Annars brukar vi läsa böcker, måla eller bygga kojor, sedan brukar föräldrarna komma hem ca 19:00 och då pratar vi om hur det har gått, vad vi har gjort och även prata lite allmänt. Även föräldrarna är helt underbara då de är väldigt förstående och härliga och prata med!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier