Veckans stjärnbarnvakt - Ebba från Saltsjö-Boo | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Ebba från Saltsjö-Boo

Publicerat | september 14, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Ebba från Saltsjö-Boo


EbbaN

Ebba har arbetat hos oss sedan oktober 2014 med två olika familjer i Nackaområdet. Ebba är en mycket uppskattad barnvakt. ”Ebba är FANTASTISK”, skriver en av familjerna när vi gör vår regelbundna uppföljning. Vi på kontoret ser fram emot att följa Ebba i sitt arbete under hösten.

Ebba är 18 år och går sitt tredje år på Nacka gymnasium med inriktning Samhälle. När hon inte jobbar på Nannynu! eller går i skolan så umgås hon gärna med vänner, gymmar eller jobbar i en sportbutik.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag älskar mitt jobb som barnvakt för man får så mycket mer lärdomar av det än vad man tror. Ibland blir jag så överraskad av vad barnen kan lära mig om livet som jag inte ens har tänkt på. Att få vara med när deras hjärnor och personligheter utvecklas och man ser dom bli klokare och klokare för varje dag. De timmar man passar barnen är en möjlighet att få vara liten igen och att följa med på deras fantasilekar är det bästa som finns. Att dessutom märka hur mycket förtroende man kan få av dessa barn är en magisk känsla!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! har varit jätteduktiga med all information och är en otroligt bra organisation. Jag vet att de hjälper mig så fort jag behöver hjälp. De checkar av läget ibland och ser till att allting är bra och jag kunde inte vara mer nöjd över allting som Nannynu! ger mig.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Eftersom jag har två olika familjer så är det lite olika beroende på vem jag är hos. Familjen i Tollare har två jättefina lekparker som vi ibland går till när det är fint väder. Familjen i Kummelnäs har gunga och studsmatta på deras tomt som vi brukar leka med när vi kommer hem. På vägen hem går vi även alltid förbi två stycken bockar som vi alltid stannar och vinkar till och kollar på.
Övergångsställen är väl det som är den största faran i båda familjernas områden. Men då stannar vi alltid, kollar över vägen som man ska göra och går över tillsammans. Det blir alltid som en liten extra övning och rutin att gå igenom det varje gång.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Lyssna på vad barnen vill göra och låt deras fantasi spridas. Kom på idéer och kom tillsammans överens om vad ni ska göra. Var inte rädda att säga till dem på skarpen när de gör något fel. Det är en lärdom som de får och det är när de börjar trotsa dig som du vet att de verkligen kan lita på dig. Ha dessutom kul så länge du jobbar och uppskatta verkligen all tid du får med barnen!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ebba skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Eftersom jag har två familjer så blir det lite olika beroende på vilket familj som jag jobbar hos. I den ena familjen har vi två barn på 7 & 2 år. Oftast hämtar jag barnen runt 4, efter det så kan vi leka ute i parken om det är fint väder eller så går vi hem och leker inomhus. Då kan det vara så att vi läser en bok, spelar något spel, leker med leksaker, leker tjuv och polis eller andra lekar som de har lärt sig från dagis/skolan. Sedan är det dags för mat och oftast är det bara för mig att värma på mat. Då sitter vi och äter och pratar om vad de har gjort under dagen, om det är något speciellt som har hänt osv. Efter det blir det mer lek som kan innehålla dansstop eller kurragömma innan föräldrarna kommer hem runt 6-7.

I den andra familjen har jag ett barn som är 1½ år ungefär. Honom hämtar jag på dagis ungefär klockan 4 och som jag går hem i barnvagn med. Vi går förbi bockarna och säger hej och tittar på skogen och alla bilar. Om det är fint väder så gungar vi, åker rutschkana eller leker på altanen. Om det är dåligt väder går vi in och leker med leksakerna inomhus. Sedan är det dags för mat och under tiden då vi äter kollar vi på havet och letar efter båtar som åker förbi. Efter maten blir det mer lek och skoj och sedan kommer föräldrarna hem runt 6-7.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier