Veckans stjärnbarnvakt - Linn från Bromma & Östermalm | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Linn från Bromma & Östermalm

Publicerat | september 7, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Linn från Bromma & Östermalm


LinnL

Linn har arbetat hos oss sedan mars 2015 i en familj i Hjorthagen, Stockholm. Linn är en uppskattad barnvakt av familjen. Hon trygg, ansvarsfull och har god hand om barnen. Hon är lätt att kommunicera med och och barnen är alltid glada när de är med henne. Vi på kontoret ser fram emot att följa Linn i sitt arbete under hösten.

Linn är 18 år och går sitt tredje år på Norra Real i Stockholm. När hon inte jobbar på Nannynu! eller går i skolan så umgås hon gärna med familj och vänner men tycker även om att läsa och resa.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Att jobba som barnvakt är roligt eftersom varje arbetspass är unikt, barn har ofta en väldigt stor fantasi och därför blir varje tillfälle med dem som en lek. Att arbeta med barn tror jag är väldigt lärorikt, man lär sig först och främst att ta ansvar men samtidigt är det lärorikt på så sätt att du blir mer kreativ och påhittig.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Att arbeta hos Nannynu! känns väldigt bra och säkert, alla barnvakter får en egen handledare som hjälper till med allt som känns svårt eller jobbigt. Att tidsrapportera är väldigt enkelt och det underlättar mycket. I början av anställningen blir man dessutom utbildad i hjärt- & lungräddning så att man vet precis vad som ska göras om en olycka skulle ske, då känns det mycket säkrare sen när man träffar barnen.

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
I området där jag jobbar finns en park som kallas Ekorrparken, där älskar barnen att leka och vi stannar ofta till där på vägen hem från förskolan. Sen har huset som familjen bor i en egen gård där man kan cykla eller åka sparkcykel vilket vi också brukar göra.
Området är väldigt barnanpassat så faror finns det inte gott om vilket är väldigt skönt för mig som barnvakt, det finns såklart några vägar att passera men då vet barnen precis vad som gäller. Vi stannar alltid och kollar efter bilar, sen går vi hand i hand över övergångsstället.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att självklart att vara tydlig och förklara för barnen vad som gäller men att samtidigt inte hålla för hårt på regler, det blir ofta så tråkig stämning om du och barnet inte kommer överens. Försök istället att kompromissa och låt barnet berätta hur han eller hon vill göra innan du säger nej, då kommer ni förhoppningsvis ha en mycket roligare tid tillsammans!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Linn skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
En arbetsdag för mig börjar med att jag hämtar barnen från förskolan runt 15.30. Efter det går vi hem och leker i någon timme, oftast dansar, ritar och läser vi. Runt 17.00-17.30 börjar jag laga mat och då får barnen välja om dom vill hjälpa till eller inte, oftast sitter dom vid matbordet och äter lite grönsaker i väntan på maten. Vi äter i lugn och ro tillsammans och sen har vi ungefär en timme kvar av lek innan föräldrarna kommer hem runt 18.30. Då återberättar jag hur dagen har varit och vad vi har gjort, om dom har ätit ordentligt och om det har hänt något annat som jag vill att föräldrarna ska känna till. Sen kramas vi hejdå och jag går hem!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier