Veckans stjärnbarnvakt - Sofie från Östermalm | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Sofie från Östermalm

Publicerat | augusti 26, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Sofie från Östermalm


Sofie Å

Sofie har arbetat hos oss sedan april 2015 i en familj på Kungsholmen, Stockholm. Sofie är en uppskattad barnvakt som intresserar sig i barnen och familjen. Vi på kontoret ser fram emot att följa Sofie i sitt arbete under hösten.

Sofie är 18 år och studerar nu tredje året på Internationella engelska gymnasiet vid Skanstull där hon läser ekonomi-juridik. Förutom att jobba på Nannynu! tränar hon gärna eller umgås med vänner och familj.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba som barnvakt då det låter mig använda mina mer kreativa och ansvarsfulla sidor. Det är väldigt roligt att få se barnens leenden när jag dyker upp och hur de ser upp till mig.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag tycker att det är väldigt roligt att jobba på Nannynu!, då alla är väldigt hjälpsamma och seriösa. Jag känner mig väldigt trygg och vet att jag kan höra av mig till någon av mina handledare (Sebastian eller Harriet) när som helst ifall det är något jag undrar över. Jag har även blivit väldigt bra bemött av deras kund-support!

Vilka guldkorn och faror finns i området där du passar barnen?
Vi har gått till lite olika parker, men de som har varit väldigt bra är ”Pontonjärparken” och ”Kronobergsparken”. De båda ligger väldigt nära hemmet och förskolan. Det som vi gillar med parkerna är att det finns väldigt många olika saker att göra där, vilket barnen tycker är kul. Det finns en del övergångsställen men det är inte jättemycket trafik där vi brukar gå. Det yngsta barnet brukar sitta i vagnen och det äldre vet att hon måste hålla sig nära mig och inte får krossa gatan utan mig. Jag brukar se till att påminna om detta.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid försöka vara så positiv som möjligt. Barnen ser upp till dig och kan lätt påverkas av ditt humör eller hur du agerar i olika situationer. Försök att vända saker till något positivt som får barnen att må bra, och se till att hålla dig lugn i stressiga situationer så att det inte påverkar barnen.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Sofie skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
En arbetsdag för mig börjar först med att jag hämtar minsta barnet på dagis. Sedan åker vi buss för att hämta nästa barn på förskolan. När båda barnen är hämtade så går vi ibland förbi och köper någon macka om de är hungriga, för att sedan ta en tur i parken om det är fint väder. När vi sedan kommer hem brukar jag börja med middagen och den äldsta vill oftast hjälpa till att duka fram. Den minsta har jag nära mig så att jag kan ha koll på honom. Vid matbordet kan vi fortsätta prata om dagen eller om vad vi ska göra efter middagen. När vi ätit klart brukar vi leka lite och beroende på när föräldrarna kommer hem så kan det hända att jag hinner natta den yngsta.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier