Veckans stjärnbarnvakt - Lisa från Uppsala | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Lisa från Uppsala

Publicerat | juni 9, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Lisa från Uppsala


Veckans stjärnbarnvakt - Lisa från Uppsala

Lisa har arbetat hos oss sedan september 2014 i en familj i Sunnersta, Uppsala. Hon är en väldigt omtyckt av hela familjen. Hon tänker på säkerheten, är lugn, trygg, kreativ och barnkär.

Lisa är 22 år och bor i Sunnersta, Uppsala. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon på Sveriges Lantbruksuniversitet. På fritiden håller hon gärna på med hästar. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Lisa under 2015.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag tycker att det är ett bra arbete att ha som extrajobb nu när jag studerar. Det känns roligt och givande att jobba med barnen och det är något jag trivs bra med.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
När jag ansökte som barnvakt hos Nannynu! kändes det väldigt tryggt med hur jag fick den familjen jag jobbar för nu, eftersom det var flera intervjuer och jag fick träffa dem innan vi bestämde oss. Det var också bra att jag fick en intro- och HLR-kurs innan jag började. Dessutom har jag också en kontaktperson så är det något jag undrar över vet jag var jag ska vända mig.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Vid skolan där jag lämnar av barnen är det ofta mycket bilar så där är det viktigt att både jag och barnen tittar efter ordentligt innan vi går in på skolområdet. Jag kör dem också till skolan, så för mig är det också viktigt att köra lugnt och försiktigt.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Jag skulle nog säga att det är att lyssna på barnen, hur mår de idag och vad har de haft för sig sedan vi sågs sist. Jag brukar också planera, innan jag jobbar, vad vi kan göra för roliga saker under dagen och alltid höra med barnen vad de skulle vilja göra.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Lisa skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag brukar komma dit kvart i sju på morgonen och då brukar båda barnen vara uppe. Sedan beror det lite på om de redan har fått frukost, men har de inte det så frågar jag vad de vill ha att äta och fixar sedan i ordning det. De barnen jag är hos brukar oftast få titta lite på tv medan de äter frukost och vaknar till lite. Om vi har tid över efter frukosten så hittar vi på lite olika saker, ibland spelar vi spel och ibland pysslar vi. Under december grejade vi mycket med LEGO-kalendern där de varje morgon skulle bygga ihop en ny sak. Runt halv åtta, kvart i åtta går de och borstar tänderna och innan vi åker vid åtta så ordnar vi allting annat som behövs. Ibland är det att hitta längdskidor och ibland ska jag fläta håret på ett av barnen.
Vi brukar vara framme vid skolan runt fem över åtta, och då går jag med det minsta barnet till förskolan och lämnar av det äldsta vid skolgården. När jag är färdig så sms:ar jag alltid en av föräldrarna så att de vet att båda har kommit till skolan som de ska.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier