Veckans stjärnbarnvakt - Filippa på Vallentuna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Filippa på Vallentuna & Östermalm

Publicerat | maj 25, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Filippa på Vallentuna & Östermalm


Veckans stjärnbarnvakt - Filippa på Vallentuna & Östermalm

Filippa har arbetat hos oss sedan november 2014 i en familj i Bergshamra, Solna. Vi på kontoret trivs mycket bra med Filippa och ser fram emot att fortsätta under 2015. Filippa om sitt jobb: ”det bästa med att vara barnvakt är att lära känna världens bästa barn.”

Filippa är 18 år och bor i Vallentuna och på Östermalm. Förutom att jobba på Nannynu! studerar Filippa teater på Viktor Rydberg Gymnasium. På fritiden tränar hon mycket, lagar gärna mat eller bakar och går ledarutbildning inom försvaret. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Filippa under 2015.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Det bästa med mitt jobb är att jag får ha kul samtidigt som jag arbetar. Att ta hand om barn kräver mycket ansvar, men man får så mycket tillbaka i form av positiv energi, kärlek och kreativitet. Därför är det absolut världens bästa jobb!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! är ett företag som tänker långsiktigt och ger arbetsmöjligheter även på längre sikt. De matchar dig med en familj som passar dig, har kontinuerlig uppföljning och ser till att allt går bra, vilket gör att man alltid känner att de bryr sig och håller koll.

Jag rekommenderar Nannynu! till mina vänner som vill ha jobb vid sidan av studierna och till familjer som behöver barnvakt, eftersom jag vet att det är ansvarsfulla människor som arbetar här och för att Nannynu! är ett ansvarsfullt företag. Jag är stolt över att arbeta för Nannynu!.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Hittills har jag bara passat barnet jag passar på vintern, då det hunnit bli mörkt ute, vilket begränsar aktiviteter en aning. Om man vill hitta på utomhusaktiviteter finns Bergshamra IP, skolgården där man kan gunga, spela fotboll eller basket. Även Brunnsviken ligger i närheten, där man både kan ta en riktigt härlig promenad, ha picknick, eller varför inte bada ifall möjligheterna finns.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Alla vägar och övergångsställen är farliga. Det ska man alltid tänka på, speciellt när man har hand om barn.Min erfarenhet är att man är mycket mer nyfiken som barn. Allt kan vara kul att leka med och det kan gå så himla snabbt för en olycka att inträffa. Därför gäller det att ha koll hela tiden, men kanske extra mycket i exempelvis köket, där det finns vassa föremål och där det kan finnas varma plattor osv.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Tips till dig som är barnvakt är att uppskatta att Du har världens bästa jobb! Se det som en möjlighet att leka och ha kul med barnet/barnen du har hand om och hitta på saker, så blir det inte bara roligare för barnen, utan för dig också!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Filippa skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
En arbetsdag för mig börjar med att jag hämtar barnet jag barnvaktar på fritids, därefter går vi tillsammans hem till familjens lägenhet, där vi pysslar, spelar spel, leker med lego eller hittar på något annat skoj. Sedan lagar jag mat som redan är förberedd av föräldrarna och kanske ser vi på Bolibompa en stund efter maten. När föräldrarna kommer hem stämmer vi av om allt gått bra, ifall något särskilt hänt. Därefter är min arbetsdag slut.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier