Veckans stjärnbarnvakt - Johanna från Tyresö | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Johanna från Tyresö

Publicerat | maj 4, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Johanna från Tyresö


Johanna Stålnacke

Johanna har arbetat hos oss sedan juni 2014 i två olika familjer som bor i Enskede. Barnen hon passar är mellan 2-11 år gamla. Johanna är en rolig, ansvarsfull och stabil barnvakt som vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med under 2015.

Johanna är 18 år och bor i Tyresö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Fryshusets gymnasium där hon studerar musik och rocksång. På fritiden styrketränar hon, umgås med kompisar och sin pojkvän.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt på Nannynu!?
Jag tycker att barnpassning är ett väldigt bra extrajobb som passar mig utmärkt då man faktiskt har roligt hela tiden! Man busar, leker, pysslar, ritar, lagar mat och får lära barnen olika saker. Framförallt de som är lite mindre. Det som är så bra med små barn är att de oftast är väldigt roliga, alltid är ärliga och dömer en inte! Det är även därför jag tycker om att jobba på Nannynu!, men också för att jag har haft bra kontakt med handledare och personal på Nannynu!.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Den ena familjen bor precis bredvid en fotbollsplan där man säkert skulle kunna spela i sommar, jag tycker även att deras bakgård är bra där vi har cyklat/sparkcyklat.
Den andra familjens område har jag inte sett så mycket av ännu, men har för mig att det även ska finnas en fotbollsplan dit vi kan gå då det börjar bli varmare. Men de har en stor baksida där det finns studsmatta och en gräsplätt där man kan göra allt möjligt.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
De största farorna skulle jag väl säga är vägen som går utanför. V är alltid nogranna med att man ska gå över övergångsstället så det har aldrig varit någon fara.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att man ska lyssna på vad barnen vill göra när dom vill leka, dom ska ha roligt när man kommer och det är också för deras skull man är där. Är barnen glada så blir i alla fall jag glad!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Johanna skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
I den ena familjen hämtar jag den yngsta från skolan 16.30, sedan går vi hem. Då är de andra pojkarna redan hemma. Ibland spelar vi spel tillsammans såsom Monopol, postkodmiljonären (frågesport), Vem där?. På sommaren har vi i alla fall varit ute, till exempel hoppat studsmatta, spelat badminton eller andra spel som man kan göra ute. Vid 18-tiden äter vi middag tillsammans. Sedan hittar vi på något igen tills föräldrarna kommer hem.

I den andra familjen hämtar jag båda barnen på skolan och dagis, det brukar bli runt 16. Sedan går vi hem och då brukar jag fråga vad de vill göra. Oftast blir det rita, pyssla (klippa, klistra, pärla), leka affär, spela innebandy, måla naglarna på flickan i familjen, busa med hamstrarna. Sedan lagar jag mat så vi brukar äta mellan 17-18 och efter det så hittar vi på något annat igen tills föräldrarna kommer hem.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier