Veckans stjärnbarnvakt - Liva från Hägersten | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Liva från Hägersten

Publicerat | april 27, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Liva från Hägersten


Veckans stjärnbarnvakt - Liva från Hägersten

Liva har arbetat hos oss sedan september 2012 i två olika familjer. Familjen hon jobbar med idag bor i Hammarby sjöstad och har ett barn på 2 år. Så här beskriver de samarbetet: ”Kan bara säga att vi är SUPERNÖJDA med Liva! Hon får fem plus i alla kategorier och Max tycker jättemycket om henne. Det bästa med Liva är att hon verkar leka mycket med Max, lagar gärna mat och gör mycket pyssel – det uppskattar vi mycket!”. 

Liva är 22 år och bor vid Telefonplan, Hägersten. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon på Grafikskolan i Hammarby sjöstad. Dessförinnan läste hon Genusvetenskap vid Stockholms Universitet. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Liva under 2015.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Det är ett otroligt varierande jobb med stort utrymme för att vara kreativ och hitta på nya saker att göra varje gång. Barnen jag passar är väldigt öppna för mina förslag och kommer ofta med egna idéer som de tänkt ut under veckan mellan gångerna vi träffas. Att jobba som barnvakt är ett grymt extrajobb, du har aldrig tråkigt och går nästan alltid hem med mer energi än när du kom.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! hjälper en att hitta en familj som passar, för mig har matchningen fungerat jättebra båda gångerna. Dessutom är det skönt att ha en kontaktperson som med jämna mellanrum följer upp och kollar så att allt fungerar med både mig och föräldrarna till barnen.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Jag jobbar kvällar och nu på vintern är det oftast mörkt när jag hämtar barnen, så då hittar vi på saker inomhus. Om det inte är mörkt så vi kan åka pulka eller har snöbollskrig på vägen hem. När det inte är vinter och det är fint väder brukar vi gå och spela fotboll, i Hjorthagen finns en jättebra konstgräsplan med gångväg och gräsmatta utanför där man kan åka skateboard, rita med gatkritor eller hitta saker ute att använda i pyssel senare.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Det är flera övergångsställen och tunnelbana att hålla koll på, men så länge man har full fokus på barnen och är tydlig med vad som är farligt så känner de av när det är bra att hålla sig nära och vara försiktig.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Ha kul tillsammans med barnen, hitta saker som både du och barnen tycker om att göra och gör dem tillsammans. Var uppmärksam och lyssna på vad barnen vill göra eller om de vill ändra på något. Kommunicera med föräldrarna, uppdatera dem om vad du och barnen gjort efter varje gång du varit där och ha ibland lite längre samtal där du och föräldrarna kan ta upp saker ni tänkt på.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Liva skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar vid fyra halv fem tiden och vi tar tunnelbanan hem. På vägen kommer vi tillsammans fram till något kul att göra och sen leker vi i några timmar, ute eller inne. När det är dags att laga mat brukar vi göra det tillsammans, de får röra i grytor, mäta deciliter, provsmaka etc. Efter maten brukar vi hitta på något lite lugnare, ofta något pyssel för att komma ner i varv innan det är dags för läggning med godnattsaga. Plocka undan i köket och diska gör jag när barnen somnat, innan föräldrarna kommer hem, för att vi ska få så mycket tid tillsammans som möjligt.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier