Veckans stjärnbarnvakt - Elin från Lidingö | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Lidingö

Publicerat | mars 30, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Elin från Lidingö


Veckans stjärnbarnvakt - Elin från Lidingö

Elin har arbetat hos oss sedan oktober 2014 i en familj med två barn som bor på Lidingö. Familjen berättar att hon ansvarsfull, har alltid ordning i hemmet, förmedlar vad förskolepersonalen sagt och lekar väldigt bra med barnen. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Elin under 2015.

Elin är 18 år och bor på Lidingö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Kunskapsgymnasiet där hon läser ekonomi. När Elin inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! tränar hon gärna eller är med familj, vänner och sina hundar.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har tyckt om att vara barnvakt ända sedan jag var liten själv, jag har nämligen sju syskon där jag är näst äldst. Att hitta på alla möjliga saker med barnen och se deras glädje är oslagbart. Att se hur barnen ser en som en förebild, det är svårt att smälta. Jag har ett oerhört ansvar för barnen, att lära dem vad som är rätt och fel här i världen, förstora ordförrådet och använda fantasin med dem.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Jag fick ett första bra intryck när jag var på kontoret. Personalen och alla som jobbar där är så trevliga och snälla. Systemet med tidsrapporteringen tycker jag är suveränt, för då blir det rätt från alla håll och ingen blir någonsin lurad. Min kontaktperson Elina tycker jag mycket om.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
På Lidingö där både jag och familjen bor (vi bor 2 minuter från varandra) finns det många lekparker. Kyttingeparken och en annan lekpark i Sticklinge tycker både jag och barnen om. Golfbanan är också ett guldkorn tycker jag. På vintern har ena barnet åkt massa pulka och skidor där med sitt dagis vilket hon älskar.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Vissa bilvägar från ena tjejens dagis är lite farliga. Många svängar som gör att varken vi eller bilföraren kan se varandra, vilket inte är så himla bra.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt absolut bästa tips är att vara kreativ! Hitta på nya lekar, baka nya kakor eller bygga upp er alldeles egna fantasivärld. Dels blir det roligare för er som barnvakt, dels blir det roligare för barnen. Det blir positivt med nya lekar som barnen då kommer koppla till dig. Mitt andra tips är att ta reda på vad barnen tycker om att göra, om de t.ex. gillar lastbilar, prinsessor, lego etc. När barnen då märker att du som barnvakt är riktig engagerad i deras intressen, blir det roligare stunder för alla er.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Elin skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag är barnvakt till två tjejer i åldern 2 och 4. Först hämtar jag yngsta tjejen vid 14.00 och därefter promenerar vi till andra dagiset där hennes storasyster är. Dagisen ligger en bit ifrån varandra så vi kan ta bussen, men eftersom det är krångligt att tajma in två olika bussar, så promenerar jag och yngsta tjejen med vagnen istället. Det blir mycket roligare tycker båda vi. När vi sedan anländer till andra dagiset, hämtar vi upp äldsta tjejen och promenerar sedan hem till deras hus. Den äldsta tjejen går på ett dagis där dem är ute dagligen och hittar på olika aktiviteter, vilket gör att hon oftast är mycket trött när jag hämtar henne. Lilltjejen hinner ha sin eftermiddagsvila när jag har hämtat henne, men inte fått i sig mellis, så där är ännu en anledning till att vi går hem direkt från dagisen.

När vi väl kommit hem ordnar jag med mellis till oss allihopa. Om den yngsta tjejen behöver byta blöja gör jag det. Vi brukar leka alla möjliga lekar. ”Under hökens vingar KOM” är den lek vi leker mest. Vi brukar leka med Barbie, dockor, hästar och lägga pussel.

När klockan närmar sig 17-17.30 brukar jag börja med maten som oftast består av pasta och tillbehör såsom köttfärssås, korv stroganoff, chili con carne med mera men även grönsaker till middagen. Efter maten hjälps vi åt att plocka undan och därefter leker vi lite till innan det är dags för mig att gå hem.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier