Veckans stjärnbarnvakt - Amanda från Vallentuna | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Amanda från Vallentuna

Publicerat | mars 23, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Amanda från Vallentuna


Veckans stjärnbarnvakt - Amanda från Vallentuna

Amanda har arbetat hos oss sedan november 2014 i en familj som bor i Vallentuna. Amanda är en barnvakt som vi är glada över att ha hos oss. Familjen berättar att hon tar initiativ, ser barnen, har med egna leksaker och pysslar gärna. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Amanda under 2015.

Amanda fyller 18 år i april och bor i Vallentuna. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon andra året på Tibble gymnasium i Täby. När Amanda inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! spelar hon helst fotboll.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Anledningen till att jag sökte detta jobb var för att jag tycker att det är kul att ta hand om barn, att få se dem utvecklas och få vara en del av deras vardag.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
För att det är ett riktigt bra jobb för mig som verkligen tycker om att jobba med barn, sen ger det mig en bra erfarenhet att söka vidare inom detta yrke. Sen är de på Nannynu! väldigt trevliga och lätta att prata med vilket gör att det hela känns som ett mer bekvämt jobb.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Det finns en idrottsplats som heter Vallentuna IP med tre stora fotbollsplaner och en volleybollplan. Sen finns det en simhall som heter Gym & Sim, Det finns även en stor lekpark som ligger vid Åbygärdet (Åby park).

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
De faror som finns i Vallentuna där jag jobbar är många stora bilvägar, då min familj bor centralt i Vallentuna. Där åker det många bilar på vägarna, går bussar och även tåg. Övergångsställena vid tågen är olycksdrabbade så ska man gå över där behöver man hålla ett extra öga på barnen.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Se framåt, var positiv och öppen för att hitta på nya och påhittiga saker för barnen att göra. Sätt gärna in lite räkna och lek i deras vardag när ni t.ex. är ute: räkna röda eller blå bilar vilket är ett bra sätt att räkna och ha roligt.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Amanda skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag kommer till min familj, pratar med familjen och ser hur läget är samt om barnen ätit eller behöver något som lunch/mellanmål/middag. Om så är fallet så börjar jag med att laga lite mat så de kan äta, sen brukar vi sätta oss och rita eller pyssla lite. Beroende på om det är dagtid eller kvällstid så blir det olika lekar och pyssel inomhus, men när det är för/eftermiddag går vi ut och går en liten promenad till någon lekpark där vi stannar i någon/några timmar och leker. Efter det går vi in vilket då brukar närma sig lunch eller middagstid. Då ser jag till att barnen äter och ibland att de sover middag. Sedan sätter vi igång och leker lite olika lekar, pysslar eller leker med barnens egna leksaker. Sen när föräldrarna kommer hem så pratar vi om dagen vad vi har gjort och om något har hänt eller om allt bara har gått bra.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier