Veckans stjärnbarnvakt - Gabriella från Älvsjö | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Gabriella från Älvsjö

Publicerat | mars 17, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Gabriella från Älvsjö


Veckans stjärnbarnvakt - Gabriella från Älvsjö

Gabriella har arbetat hos oss sedan april 2013 i två olika familjer. Hennes första familj bodde på Östermalm. Familjen hon jobbar hos idag bor i Älvsjö. Gabriella är en jättebra barnvakt, har hög arbetsmoral och är trygg med barnen. Vi ser fram emot att fortsätta med Gabriella under 2015.

Gabriella är 19 år gammal och bor i Älvsjö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Grillska gymnasiet i Liljeholmen. När Gabriella inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! så umgås hon med familj, vänner, tränar och sköter om sin blogg.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
För att barn sprider sån härlig energi och glädje! Dessutom är dem påhittiga så det blir sällan en tråkig stund. Att vara barnvakt är helt klart världens bästa jobb och det är perfekt för mig som går i skolan. Man får släppa alla måsten för några timmar, plocka fram sin spralliga sida och leka av sig! Dessutom är det ett meningsfullt jobb då man får hjälpa familjen så att deras vardag går ihop.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det bästa är att man alltid har någon att vända sig till, vilket känns tryggt. Dessutom är det en stor trygghet att man efter avslutad rekryteringsprocess får gå på utbildningar. Bland annat en hjärt- & lungräddningskurs som är väldigt viktigt! Jag fick många bra tips om hur jag blir en ännu bättre barnvakt.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Långbro park, ett stenkast från både dagis och hemmet. Där åker vi snowracer på vintern och plockar blommor, åker rutschkana och gungar under sommaren.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
För oss är trafiken en fara. Anton sitter alltid i barnvagnen men han brukar ändå hjälpa till att hålla koll om det kommer några bilar =)

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Ha tålamod och våga använda fantasin. Det finns otroligt mycket lekar man kan hitta på tillsammans med hjälp av fantasin. Tålamod kan ibland behövas när det gäller maten men då brukar även fantasin vara till stor hjälp. Man kan berätta sagor och berättelser vid matbordet. Då blir barnen intresserade och maten kan lättare slinka ner!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Gabriella skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag brukar hämta pojken på dagis vid 15:30, vi tar en promenad hem men brukar oftast stanna i parken som vi passerar. Vid den här årstiden är det perfekt att stanna och åka några gånger med snowracern i backen som finns i parken. Han fick en snowracer i julklapp så det är en favoritaktivitet. På sommaren brukar vi hänga i parken och åka rutschkana och gunga. Vid strax efter fem äter vi middag tillsammans och därefter är det bad som gäller. En riktig favorit är ”Följa John” som vi brukar leka innan det är dags för välling. Rita, måla och leka med lera är också några favoriter. Efter massor av lek ska vällingen drickas och sedan är det läggdags. Strax därefter kommer föräldrarna hem och då brukar vi sitta och prata vad vi gjort, hur det gott och lite allmänt trevligt snack.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier