Veckans stjärnbarnvakt - Ella från Värmdö | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Ella från Värmdö

Publicerat | mars 9, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Ella från Värmdö


Veckans stjärnbarnvakt - Ella från Värmdö

Ella har arbetat hos oss sedan september 2014 i en familj i Nacka. Ella är glad, positiv och lugn med barnen, hälsar familjen. Vi på Nannynu! instämmer, hon är en toppenbarnvakt. Vi ser fram emot att fortsätta med Ella under 2015.

Ella är 18 år gammal och bor i Värmdö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Nacka enskilda med inriktning samhällskunskap. När Ella inte är i skolan eller jobbar på Nannynu! så gymmar, dansar eller seglar hon gärna. 

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Det som för mig är höjdpunkten med att vara barnvakt är att känna att man är där för barnen. Att de känner sig trygga och att de skrattar. Jag känner alltid att jag får ett slags utbyte med barnen och att få se att dem utvecklas. Kanske främst det yngsta av barnen jag passar som, när jag började passa dem, inte sa speciellt mycket men som nu börjar prata mer och mer.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Nannynu! har jag bara positiva saker att säga om. Att jobba som barnvakt när man pluggar är ett väldigt bra alterativ men att hitta en familj är inte alltid det lättaste. Att jag blev tipsad om Nannunu! var kanon. Jag har känt mig trygg hela vägen och uppbackningen av min kontaktperson och även de andra på Nannynu!kontoret har varit toppen!

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
I området där jag passar barnen finns inga speciella ”guldkorn”. Men för att ha kul med barn krävs inte så mycket. Fantasin får flöda istället och vägen hem från dagis kan helt plötsligt bli en skattjakt. Vi brukar även leka på familjens tomt. 

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Säkra vägar är något som jag haft tur med. Vägen från dagiset till familjens hus är mycket lätt trafikerad i ett litet och lugnt bostadsområde. Inga större vägar behöver korsas och sträckan är inte lång heller. Det är dock några småvägar som behöver korsas för att komma hem och då är jag alltid noga med att i god tid upplysa barnen om att de ska stanna lite längre fram. Väl framme vid vägen säger vi alltid ramsan ”Inga bilar, inga troll. Titta nu åt båda håll” för att sedan gå tillsammans över vägen. 

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter skulle nog vara att släppa loss. Våga vara en femåring själv ibland när ni leker, barnen tycker det är superkul! Dock så är det ju självklart viktigt att du inte bara är en ”kompis” utan kan ta kommandot och kanske framför allt att de känner sig säkra tillsammans med dig. 

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ella skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar de två barnen på dagis vid halv fyra. Vi går hem och oftast leker vi lite ute i trädgården innan vi går in. Väl inne tar vi av oss ytterkläderna och sedan leker vi ”klädkull” (jag jagar dem och när de blir kullade måste de byta kläder). Efter det lagar jag någon lättare middag och barnen äter. Efter det är det oftast lek och sedan den efterlängtade fruktfrågestunden. Jag skär upp små bitar av frukt och sedan ska de svara på frågor för att få en bit (allt från gissa djuret, mattefrågor eller säga alla månader). Sedan blir det lite mer lek innan jag går hem vid halv sju.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier