FAQ Vanliga frågor med svar för kunder på Nannynu! | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

FAQ Vanliga frågor med svar

Publicerat | mars 6, 2015 | Kommentarer inaktiverade för FAQ Vanliga frågor med svar


FAQ Vanliga frågor med svar

FAQ Vanliga frågor med svar

Här hittar du frågor och svar på våra vanligaste frågor från kunder. Hittar du inte det du söker? Ring 010-160 02 00 eller maila info@nanny.nu

Hur långt tid tar det innan ni har hittat en barnvakt till mig?
Hur många barnvakter jobbar hos er?
Det finns många barnvaktsföretag, varför ska vi välja just er?
Vilka städer finns ni i?
Vi vill ha en äldre barnvakt, går det?
Vi behöver ha en barnvakt tills ikväll, hinner ni ordna någon barnvakt tills dess?
Vi behöver ha en barnvakt till vårt bröllop om en månad, går det?
Vi behöver hjälp 1-2 gånger i månaden på kvällen, går det?
Vi har redan hittat en barnvakt själva, kan vi anställda henne genom er?
Hur kan vi göra för att skynda på processen? Vi behöver en barnvakt snabbt.
Vilka säkerhetskontroller gör ni?
Hur mycket får barnvakten i lön?
Hur gör ni för att hitta era barnvakter?
Har ni någon uppsägningstid?
Har ni några dolda kostnader?
Behöver vi sätta ett fast schema?
Hur fungerar debiteringen?
Bokar vi datum direkt med barnvakten eller går vi via er?
Kostar sökprocessen något?
Vilka kurser får era barnvakter gå?
Vad händer om barnvakten blir sjuk?
Hur fungerar RUT-avdraget?
Hur många kandidater får vi presenterade?
När får vi träffa en barnvakt och hur går det till?
Vad händer om vi inte är nöjda med vår barnvakt?
Vad är priset på helger och kvällar?

Hur långt tid tar det innan ni har hittat en barnvakt till mig?
Det tar olika lång tid beroende på hur ert behov och önskemål ser ut. Vi har ett snitt på sju arbetsdagar och det är från att vi har satt upp en profil tillsammans med familjen, familjen och barnvakten har träffats och vill jobba med varandra. Det tar till exempel längre tid att hitta en äldre barnvakt eftersom de flesta som vill arbeta som barnvakt är yngre. Högskolestudenter är svårare att få tag i då de oftast vill jobba med extrajobb riktat mot sin utbildning. Läs mer om våra kategorier här, kategori B & C brukar i regel ta lite längre tid att bemanna. Det kan även ta längre tid att hitta någon till ett särskilt område eller hitta en barnvakt som behöver tala ett särskilt språk, ha erfarenhet av barn med särskilda behov m.m.

Hur många barnvakter jobbar hos er?
Vi jobbar med över 1400 barnvakter (oktober 2016).

Det finns många barnvaktsföretag, varför ska vi välja just er?
Vi startade upp bland de första när rutavdraget kom till 2007 och är idag ett av de största och mest prisbelönta barnvaktsföretagen. Svd menar att vi är störst vid deras senaste undersökning. Vi har ett stort antal barnvakter i vår databas och träffar dagligen nya kandidater på intervju. Vi har hjälpt över 3500 barnfamiljer (maj 2015) genom åren vilket också gett oss stor erfarenhet. Vi satsar mycket på kvalité och engagemang, varenda kund är viktig för oss och hos oss får alltid en personlig kontakt samma arbetsdag du kontaktar oss. Nannynu! står för säkerhet och är mycket noga med säkerhetsprocessen. Ingen barnvakt börjar jobba förrän vi har sett deras belastningsutdrag. Våra barnvakter presenteras via en videopresentation och självklart erbjuder vi garanti-vecka. Vi vill att alla potentiella kunder granskar branschen. Vissa företag erbjuder exempelvis endast HLR-utbildningen genom ett Youtubeklipp medan vissa gör bristande bakgrundskontroller.

Vilka städer finns ni i?
Vi finns i hela Stockholms län (2007), i hela Uppsala län (2014), Göteborg med närkommuner (2014) och Malmö med närkommuner (2014). Klicka på den region du vill läsa mer om.

Vi vill ha en äldre barnvakt, går det?
Det går att hitta en äldre barnvakt men då kan väntetiden bli längre. Dock ser vi endast till kompetensen och den sitter inte åldern, många av våra yngre barnvakter är mycket duktiga med barn, kan vara mycket duktigare än en äldre barnvakt och därför kan vi ibland ge förslag genom att presentera en yngre barnvakt för att ni inte ska missa en bra kandidat. Läs mer om våra olika kategorier på barnvakterna här.

Vi behöver ha en barnvakt tills ikväll, hinner ni ordna någon barnvakt tills dess?
Det gör vi alltid ett försök på, hittills med mycket lyckade resultat. Vid det fallet erbjuds inte något kostnadsfritt första möte med kandidaten och det utgår en avgift på 500kr vid avbokning. Avbokningsavgiften debiteras endast om avbokning sker efter att en kandidat presenterats.

Vi behöver ha en barnvakt till vårt bröllop om en månad, går det?
Det hjälper vi er gärna med! Vi har många familjer som vänder sig till oss för bröllop eller annan fest och vi har många barnvakter som tidigare jobbat vid just bröllop eller större evenemang. Det brukar bli mycket lyckat.

Vi behöver hjälp 1-2 gånger i månaden på kvällen, går det?
Det går jättebra! Då hör vi oftast med våra barnvakter som redan arbetar i en familj men som skulle vilja utöka sina timmar på kvällstid. På så vis får ni snabb hjälp då är barnvakten redan är inkörd i vårt system och vet hur allt fungerar samt bakgrundskontrollerad och utbildad.

Vi har redan hittat en barnvakt själva, kan vi anställda henne genom er?
Ja absolut. Eftersom ni gjort rekryteringen själva betalar ni även en lägre timkostnad, kontakta oss för pris. V i ser det enbart positivt att fler vill använda RUT-avdraget och göra denna bransch vit. Er barnvakt får ta del av våra kurser, försäkringar och även träffa andra barnvakter. Dessutom sköter vi all administration och utbetalning av lön.

Hur kan vi göra för att skynda på processen, vi behöver en barnvakt snabbt.
Våra konsultchefer börjar jobba med ert uppdrag på en gång och vad ni bara behöver se till att göra är att svara på de mail eller samtal som kommer från oss. Det som kan dröja ut på tiden är referenser, för oss är de jätteviktiga för vår säkerhetskontrollering och ibland måste det få ta tid. Om ni har krav på att få en barnvakt ur kategori B eller C eller har specifika dagar ni måste ha hjälp kan det dröja lite längre innan presentation. För att skynda på rekommenderar vi att vara öppna för kandidater ur alla kategorier samt vara så flexibel som det går med dagar och tider för att öka urvalet bland potentiella kandidater.

Vilka säkerhetskontroller gör ni?
Vi står för säkerhet och det följer oss genom hela processen, med början redan innan intervjun startats. Vi kontrollerar legitimation för att säkerställa att kandidaten är den denne utger sig för att vara. Vi genomför intervjun med fokus på erfarenhet och ansvarskänsla. Vi kontrollerar 2-3 referenser varav minst 1 ska vara från barnpassning. Andra referenser kan vara annat arbete, referens hos skolmentor eller referens från förtroendeuppdrag. Allt för att få en uppfattning att barnvakten är ansvarsfull. Vid presentation av barnvakt till familjen skickas en videopresentation för att familjen ska veta hur barnvakten ser ut när denne kommer hem till familjen. Utdrag ur belastningsregistret måste uppvisas innan Nannynu! skriver kontrakt med en barnvakt och denne får börja arbeta hos en familj. Utöver detta utbildar vi barnvakterna så ni ska känna er säkra, både i vår nannycertifiering samt hjärt – och lungräddningskurs. Sedan har vi även kompetensutveckling inom barnsäkerhet för våra barnvakter. Regelbunden uppföljning med familjen och barnvakten sker kontinuerligt för att säkerställa kvalitén.

Hur mycket får barnvakten i lön?
Här kan du läsa mer om barnvaktens lön. Efter två månader gör vi en utvärdering tillsammans med er som familj och är ni nöjda med barnvakten och denne har uppfyllt andra kriterier får barnvakten en högre lön.

Hur gör ni för att hitta era barnvakter?
Vi jobbar aktivt med våra rekommendationer från nuvarande barnvakter, vi är även ute på skolor och informerar om företaget. Vi informerar både på gymnasieskolor och på högskolor/universitet. Vi har ambassadörer bland våra barnvakter som ansvarar för olika skolor i områden där vi har många kundförfrågningar. Vi marknadsför oss aktivt i olika sociala medier och arbetar på olika sätt aktivt för att få in de bästa kandidaterna. Vi marknadsför oss även med utomhusreklam, på olika hemsidor, i samarbeten med leverantörer för att ta några exempel.

Har ni någon uppsägningstid?
Vi har ingen uppsägningstid, däremot är det extra viktigt att ni meddelar oss så snart ni vet att ni kommer behöva avslut med tjänsten eller minska ert antal timmar. På så vis kan vi vårda våra barnvakter och förvarna om detta i tid.

Har ni några dolda kostnader?
Vi tar inte ut några andra kostnader än kostnaden för den tid som barnvakten faktiskt har arbetat (minimum 3h). Vi tar inte ut någon uppstartsavgift. På vardagskvällar och helger är priset något högre, se här.

Behöver vi sätta ett fast schema?
Ni behöver inte ha ett fast schema, dock underlättar sökningen om ni har ett fast schema, då vet vi vad vi ska söka efter. En del familjer kanske inte har ett fast schema, då söker vi efter en mer flexibel barnvakt. Många familjer har exempelvis två eftermiddagar i veckan tisdagar och torsdagar medan andra behöver hjälp två eftermiddagar per vecka men det kan variera mellan vilka det är. Ni som familj avgör ert schema själv, vi skräddarsyr uppdraget efter era önskemål.

Hur fungerar debiteringen?
Första mötet med barnvakten blir som en intervju, det tillfället är kostnadsfritt. Däremot tillfällena efter ni godkänt barnvakten debiteras. Vi debiterar endast de timmar ni godkänner på en tidrapporteringslapp som barnvakten har med sig vid varje tillfälle, detta blir barnvaktens kvitto på att denne har arbetat och att ni godkänner tiden med er signatur. Vi använder autogiro och det dras den 27:e varje månad i efterhand. Så har ni hjälp av en barnvakt i januari kommer det dras från ert konto den 27 februari. Det går naturligtvis att få faktura, då skickar vi den per e-post kring den 5:e februari. Betalningstid är 20 dagar. Vi hämtar ut rutavdraget från Skatteverket, ni behöver inte ligga ute med den kostnaden. Tyvärr kan vi inte i dag skicka e-faktura till er bank.

Bokar vi datum direkt med barnvakten eller går vi via er?
För att göra det så enkelt som möjligt bokar ni era dagar med barnvakten direkt, för både familjen och barnvakten rekommenderar vi att ni lägger upp ett schema för en tid framöver så att alla vet hur framtiden ser ut. Skulle det vara ett datum som inte fungerar för barnvakten hjälper vi er gärna att hitta en alternativ lösning om ni önskar.

Kostar sökprocessen något?
Vi debiterar inga startavgifter eller andra kostnader för att starta upp och söka efter en barnvakt till er, ni betalar endast för barnvaktens arbete med barnen efter ett första möte med barnvakten.

Vilka kurser får era barnvakter gå?
Barnvakter som jobbar hos oss behöver vara certifierade och det blir de genom vår nannycertifieringskurs. Vi går noga igenom barns utveckling, familjens värld och vad som är ok/inte ok att göra hemma hos familjen. Allt för att de ska bli så bra barnvakter som möjligt. När barnvakten har träffat en familj och familjen sagt ja till denne bokas barnvakten in till kursen men går även samma dag en hjärt – och lungräddningskurs. HLR-kursen är ur säkerhetsperspektiv den absolut viktigaste. I denna går vi även igenom barnolycksfall och vanliga risker i hemmet. Kursen utförs av våra certifierade instruktörer. Efter anställningsdagen har våra barnvakter möjlighet till kompetensutveckling och specialisera sig på barns åldrar, barnsäkerhet, olika diagnoser eller exempelvis barn med särskilda behov. Läs mer om detta här.

Vad händer om barnvakten blir sjuk?
Om barnvakten blir sjuk ordnar vi gärna en barnvakt som ersättare, ring oss så snart ni vet om detta så försöker vi alltid att hjälpa er. Tyvärr kan vi inte garantera att vi hittar en ersättare men vi gör alltid vårt bästa. Vi rekommenderar även familjer som har ett regelbundet schema att ha en ”backup-barnvakt” som kan hoppa in om familjens ordinarie barnvakt blir sjuk. På så sätt ser vet familjen alltid vem vikarien är.

Hur fungerar RUT-avdraget?
RUT-avdraget är en skattereduktion och den ges för bland annat barnpassning som sker i eller i anslutning till er bostad samt lämning och hämtning från förskola och skola. Andra aktiviteter som har nära samband med vardagslivet kan vara hjälp med läxor och det får utföras av en barnvakt. Privatlärare och tränare som kräver specialkunskaper går inte under RUT-avdraget och dessa ges ingen skattereduktion för. RUT-avdraget beror på ett antal olika faktorer, inkomst, skattesats, underskott av kapital osv. Om du har rätt att nyttja RUT-avdraget gör vi avdraget direkt på din faktura, det vill säga vi fakturerar halva timkostnaden. Nannynu! kan inte se om du är berättigad avdraget, det kan du ta reda på hos Skatteverket. Kika gärna för mer info på deras hemsida. RUT-avdraget kan ej göras vid bröllop i en lokal annan än hemmet. Avdraget gäller heller inte för barnkalas eller för läxhjälp.

Hur många kandidater får vi presenterade?
Nannynu! presenterar en kandidat i taget, för att minimera våra väntetider. Det är svårt för oss att låta en kund reservera två kandidater, då får en annan familj vänta längre och vi vill kunna hjälpa alla familjer så snart som möjligt.

När får vi träffa en barnvakt och hur går det till?
När ni har fått en barnvakt presenterad tar ni beslut om ni tycker kandidaten är intressant för er familj. Därefter följer ett möte som Nannynu! hjälper till att koordinera. Mötet är kostnadsfritt och är ca 30-60 minuter långt. Mötet sker vanligen i familjens hem eftersom det är där barnvakten ska jobba. Vid mötet brukar hela familjen vara med för att alla ska få en chans att ”känna av” och lära känna varandra och se om ni vill jobba tillsammans samt ställa frågor. Nannynu! är inte med på mötet. Om familjen önskar går det såklart att ordna mötet på annan plats än i hemmet.

Vad händer om vi inte är nöjda med vår barnvakt?
Vi har en garantivecka där vi garanterar att är ni inte nöjda efter en vecka så hör ni bara snarast av er inom den första veckan och då ersätter vi barnvakten och ni behöver inte betala för den veckan.

Vad är priset på helger och kvällar?
Det är beroende av vilken barnvakt ni har samt vilka tider barnvakten arbetar. Läs mer om våra priser

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier