Andrea - barnvakt på Nannynu! | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Andrea – barnvakt på Nannynu!

Publicerat | februari 24, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Andrea – barnvakt på Nannynu!


Andrea - barnvakt på Nannynu!

Andrea – barnvakt på Nannynu!

Andrea började arbeta på Nannynu! i januari 2014. Hon är idag 19 år gammal och bor halvtid vid Råsunda i Solna och på halvtid i Uppsala. Andrea arbetar hos två olika familjer via Nannynu! där den ena bor i Sollentuna och den andra i Bromma. När Andrea började jobba som barnvakt hos oss studerade hon samtidigt sista året på Norra Real i Stockholm. Idag kombinerar hon sitt arbete på Nannynu! med en tjänst som säljare på Kronans apotek. 

Andreas erfarenhet kommer från att hon under fem års tid suttit barnvakt åt sina familjevänners dotter som varit mellan två – sju år gammal. På Nannynu! har hon jobbat hos totalt tre olika familjer sedan januari 2014. Barnen hon har passat har varit allt från en tvååring upp till en elvaåring.

Här nedan kan du läsa vår intervju med Andrea om varför hon har valt att jobba på Nannynu! som barnvakt:

Varför vill du jobba just med barn?
Jag ville jobba med just barn för att jag har märkt att jag gillar att ta hand om och leka med barn. Jag har inte några egna småsyskon och hade därför ett litet extra sug att testa på ett barnrelaterat jobb. Jag trivs med barn och de verkar också trivas i mitt sällskap, så därför ville jag testa på det. Fick tipset från min kompis som jobbade på Nannynu! och som verkade trivas toppen, då kände jag att jag ville ge det en chans.

Vad gör du vid sidan av Nannynu! och hur går det att kombinera med barnpassningen på Nannynu!?
Vid sidan av Nannynu! jobbar jag på Kronans apotek som säljare, där jag jobbar ganska mycket varje vecka. Men eftersom jag jobbar som timanställd så går det att kombinera med mina barnvaktsfamiljer eftersom jag då får bestämma helt själv när jag vill sluta och börja. När jag började på Nannynu! gick jag sista året på gymnasiet och eftersom sista året innebar mycket egen arbetstid så gick även det väldigt bra att kombinera med barnpassning. Eftersom skolan erbjöd mycket egen arbetstid kunde jag disponera min jobb- och pluggtid lite som jag ville, vilket passade mig utmärkt. Kort och gott, barnpassning funkar bra att kombinera med skola, så länge man är redo att vara anpassningsbar och flexibel gällande sitt eget schema och sin familjs schema.

När och varför bestämde du dig för att jobba på just Nannynu!?
Efter första terminen under tredje året på gymnasiet bestämde jag mig för att söka något typ av jobb då schemat blev tunnare (inte plugget nödvändigtvis) och det kändes att det var dags för att även ha ett jobb under skolterminerna, inte bara på sommaren. Precis som jag nämnde tidigare så var det min kompis som jobbade på Nannynu! och jag märkte att hon trivdes jättebra med sin familj, därför blev jag sugen. Eftersom jag även hade varit barnvakt tidigare och gillade den typen av aktivitet, så kände jag att jag kanske även kunde vara kvalificerad för jobbet.

Hur upplever du Nannynu! när du jobbat här under en tid?
Jag upplever Nannynu! som ett riktigt professionellt företag som erbjuder barnvakter i världsklass, just för att vi som barnvakter får genomgå två utbildningar som gör en mer redo för jobbet. Det känns genomtänkt och seriöst, vilket känns otroligt viktigt både för mig som barnvakt och för familjerna. Såklart man vill känna sig trygg när man ska presentera sig för en ny familj och såklart familjen vill känna sig trygg med att lämna sina barn med mig. Därför tycker jag att det allra viktigaste är ömsesidig trygghet, vilket jag upplever Nannynu! har framkallat under tiden jag har jobbat här.

Vad är det bästa med Nannynu!?
Det bästa med Nannynu! är att man får en kontaktperson som man kan vända sig till om något känns fel, konstigt, eller om något bara känns fantastiskt bra. Du får regelbundna samtal och mail, vilket gör att jag alltid känner att jag har någon bakom mig när jag jobbar som barnvakt, det känns otroligt bra. Det finns flera positiva faktorer med Nannynu!, men den främsta tycker jag faktiskt är kontaktpersonernas tillgänglighet.

Beskriv hur du kände inför intervjun på kontoret:
Inför intervjun kände jag mig framförallt nervös, eftersom jag inte riktigt kunde förvänta mig vad som skulle frågas eller vad som skulle hända, men även lite förväntansfull. Men väl där så blev jag välkomnad och hade en riktigt bra och trevlig intervju. Jag fick även träffa flera olika personer som jobbar på Nannynu. Det kändes seriöst och bra med en riktig intervju face-to-face, när jag sedan lämnade kontoret kändes det riktigt bra!

Vilken kontakt har du med Nannynu! under terminerna?
Som jag tidigare nämnde så får jag regelbundna mail och ibland samtal av min kontaktperson, men det blir även mer kontakt med Nannynu! om jag önskar få en till familj att jobba hos. Annars får jag också månadsbrev via mailen, så på något vis känns Nannynu! nästan alltid närvarande, vilket är positivt.

Hur brukar ett av dina barnvaktspass se ut?
Ett typiskt barnvaktspass börjar med att jag hämtar barnen på dagis och skola, antingen till fots eller med bil. De får alltid en frukt vid hämtning som jag har med mig, ofta stannar vi kvar på skolgården och leker, allt från kull till gunga. När vi väl är hemma brukar vi antingen leka utomhus om vädret tillåter, då till exempel med studsmatta, fotboll eller något liknande. Alternativt så leker vi inomhus. När jag sedan börjar laga middag så brukar barnen kolla på TV, sen äter vi tillsammans och sedan är det drygt någon timme lektid igen. Inomhusleken kan vara allt från Pokemon-kort och kurragömma, till att rita och färglägga bilder. Sedan hjälps vi åt med tandborstning och pyjamas och sist blir det några sagor eller böcker innan det är läggdags. När de väl har somnat väntar jag bara tills föräldrarna kommer hem, sen är passet slut.

Varför rekommenderar du andra att söka jobb på Nannynu!?
Jag rekommenderar andra att söka jobb på Nannynu! för att man får så otroligt mycket tillbaka, både glädje och energi från barnen, tacksamhet och flexibilitet från föräldrarna och återkoppling och expertis från kontaktpersonen och företaget. Det funkar utmärkt att kombinera med annat som jobb eller skola, och dessutom får du en riktigt bra erfarenhet med dig i framtiden.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier