Veckans stjärnbarnvakt - Ellen från Täby | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt – Ellen från Täby

Publicerat | februari 23, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt – Ellen från Täby


Veckans stjärnbarnvakt - Ellen från Täby

Ellen har arbetat hos oss sedan september 2014. Hon jobbar i Täby med en familj som har två stycken barn, åldrarna 1 & 3. Ellen är ordningsam, tänker på säkerheten och blandar lekfullhet med pedagogik när hon är tillsammans med barnen. Vi på Nannynu! ser fram emot att fortsätta med Ellen under 2015.

Ellen är 18 år gammal och bor i Skarpäng, Täby. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Åva gymnasium där hon läser natur-natur.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har alltid tyckt om barn, detta för att barn alltid är så ärliga. Det är lätta att vara med och allt blir så okomplicerat och man får så mycket tillbaka. De är fulla av energi och vill alltid göra saker vilket gör att jag blir glad och energisk. Sen att barn ser upp till en och man känner att man kan lära dem något och visa dem något nytt vilket de blir jätteimponerade av är häftigt! Barn tänker och ser världen på ett helt annat sätt vilket gör att man får nya perspektiv på saker och ting.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Att jobba på Nannynu! är en trygghet. Man känner sig alltid uppskattad och väl mottagen. Man får den hjälp man behöver och hela processen från intervju till familj gick snabbt och smidigt och var väldigt lärorik! Man kan alltid få tips och råd. Samt är det bra att man får gå kurserna då HLR för barn är lite annorlunda och man får repetera vilket gör att man känner sig tryggare när man har det stora ansvaret som barnvaktandet innebär.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
När jag hämtar barnen brukar jag låta dem bestämma väldigt mycket och utifrån hur mycket dem orkar gör vi olika saker. I närheten av dagis finns en stor lekpark vilken vi besökt och dem älskar att bli gungade länge. Hemvägen är också lite utav ett ”guldkorn” då vi går en stig hem genom skogen vilket gör att hemvägen aldrig är sig lik. Ibland stannar vi och räknar löv och letar kottar och ibland stannar vi och leker en stund i skogen.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Eftersom hemvägen är en skogsväg finns det inte särskilt mycket trafik och hemvägen är väldigt kort och området väldigt lugnt. Men precis innan man kommer till huset går en lite större väg där och där har vi en speciell plats vid en brunn där vi alltid stannar och kollar oss noga för (och repeterar höger och vänster) innan vi passerar lugnt tillsammans.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips till andra barnvakter är att ta det lugnt och låta all ta sin tid. Försöka njuta och skratta så mycket som bara går. Om du har roligt-har barnen roligt! Att lyssna på barnen är också väldigt viktigt. Jag försöker alltid lyssna på barnen och göra saker som dem tycker om och visa dem nya saker. Målet är att allt ska vara roligt, vare sig det handlar om att lära sig nya bokstäver, leka eller äta middag!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ellen skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
En vanlig arbetsdag börjar när jag kommer till dagis vid 15.00 och på dagis pratar vi med fröknarna och letar upp ryggsäck med mera. Sedan går vi vanligtvis hem och då pratar vi om dagen och leker i skogen. Hemvägen tar den tid den tar. Det är mycket roligare att stanna och leka lite då och då än att stressa. Beroende på vad barnen vill göra är vi ute en liten stund innan vi går in. Det är poppis att provsitta på min cykel och samla löv i olika färger. Väl inne tar vi på oss rena kläder och tvättar av oss innan vi går in i lekrummet för att kolla på någon ny bil eller något tåg. Vi leker olika lekar och pratar mycket om olika djur, färger, former och läten. 3-åringen är också väldigt duktig på alfabetet och vi lär oss skriva bokstäverna på tavlan som finns och vi övar på vems namn som innehåller vilken bokstav och vi försöker koppla ihop namn, bokstäver och djur. Till exempel Ellen-Elefant. Efter en lång dag på dagis där barnen ofta är ute hela dagarna är det mysigt och att ta det lugnt och läsa en saga- gärna Bamse eller lyssna på barnkammarbokens låtar och sjunga med. Att läsa sagan i en koja på kuddar på golvet är också uppskattat! Om föräldrarna kommer hem lite senare värmer jag mat och vi äter och pratar om häftiga saker, djur och olika figurer. Efter middagen fortsätter vi leka/ läsa saga tills föräldrarna kommer hem. När föräldrarna kommer pratar vi en stund tillsammans och ibland leker vi lite till innan det är dags att säga hejdå och vi ses nästa gång!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier