Populärt i Göteborg att skaffa och jobba som barnvakt | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Populärt i Göteborg att skaffa och jobba som barnvakt

Publicerat | februari 11, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Populärt i Göteborg att skaffa och jobba som barnvakt


Populärt i Göteborg att skaffa och jobba som barnvakt

Populärt i Göteborg att skaffa och jobba som barnvakt

I starten av 2015 är Göteborg den stad där barnvaktsintresset ökats mest tydligt. Intresset för vad barnvaktsföretag kan erbjuda och hur vi arbetar i regionen är sånt som de potentiella kunderna frågar om. Kunderna, barnfamiljer runtomkring i Göteborg med närkommuner, har haft möjlighet att få barnvakt via Nannynu! sedan december 2014. I de områden där intresset varit störst är centrala Göteborg och Västra Frölunda störst, men det har även kommit in förfrågningar från exempelvis Borås. Det vanligaste upplägget som efterfrågas är 1 gång i veckan med hämtning från förskola även om uppläggen kan variera från familj till familj.

Vi på Nannynu! tycker det är roligt att Rutbranschen verkar ha slagit igenom på allvar runt Göteborg. År 2011 testade Nannynu! att starta upp verksamhet i Göteborg men utan större framgång. Då var det näst intill endast intresse från barnfamiljer i Stockholm. Under maj 2014 startade Nannynu! verksamheten i Uppsala där intresset varit stort. Under december 2014 bestämde vi oss för att testa på nytt i Göteborg men även i Malmö. Vi kan nu se att intresset är klart störst i Göteborg om vi bortser från Stockholm där branschen sedan innan är stor och etablerad.

Vi kan även se att intresset att jobba som barnvakt är mycket stort runt om i Göteborg. Sedan Nannynu!s verksamhet öppnade i region Göteborg i mitten av december har 185 personer sökt barnvaktsjobb hos oss.

Vi har tagit kontakt med två anställda från centrala Göteborg, Isabella 23år & Ellen 21 år, som fått jobb som barnvakt på Nannynu! för att höra varför de vill jobba som just barnvakt:

Jag ville jobba med barnpassning för att jag ser det som ett bra komplement och extrajobb till min utbildning. Jag läser fjärde terminen på förskollärarprogrammet i Göteborg och känner därför att det passar mig som handen i handsken, förklarar Isabella.
– Som student känner jag att detta är det perfekta extrajobbet! Det ger mycket att arbeta med barn och det faktum att man får vara kreativ och aktiv på arbetstid gör det väldigt roligt, hälsar Ellen.

Ellen förklarar att barnpassning i Göteborg tidigare handlat mycket om att ta hjälp av sina föräldrar eller vänner. Ellen sökte runt för att hitta jobb på andra sätt och fann Nannynu! på Google, Isabella fann oss via Arbetsförmedlingen.

Jag valde att arbeta på Nannynu! för att jag läst bra om företaget på internet och jag ansåg att företaget var seriöst och att de var ett relativt stort barnvaktsföretag. Att börja jobba hos en familj som jag från början inte kände, tyckte jag bara var roligt. Jag såg fram emot att träffa familjen och lära känna dem. Familjen hade inte träffat mig sedan innan heller, så vi var båda i samma situation vilket kändes bra, berättar Ellen.

Isabella förklarar varför hon valt att söka barnvaktsjobb externt och hur starten kommer kännas:
– Jag tycker att Nannynu! känns som ett företag med seriösa och bra villkor – både för familjer och anställda. Jag tycker om att polisregister dras ut, man blir utbildad i HLR etc. Det gör att det blir ett tryggt företag. Att börja jobba hos en ny familj är nervöst och spännande på samma gång – både för oss men även för familjerna. Men under tidens gång så lär man känna varandra allt bättre och spänningen försvinner. Jag kommer fokusera på att barnet känner sig tryggt med mig och att barnet ska känna att det kommer bli roligt när jag kommer. Inte att det är något som är jobbigt. Det ska vara en rolig tid tillsammans.

I Göteborg finns massor av saker att göra med barn förklarar Ellen:
– Göteborg erbjuder mycket aktiviteter som man kan göra tillsammans med barn. I Slottskogen kan man besöka djur och äta medhavd picknick som man gjort tillsammans med barnen innan. Sen finns lekplatsen Plikta att leka på i anslutning till Slottskogen. Om vädret inte tillåter kan en dag inne på Universeum vara spännande.

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier