Veckans stjärnbarnvakt Eva | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Eva

Publicerat | februari 9, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Eva


Veckans stjärnbarnvakt Eva

Eva har arbetat hos oss sedan mars 2014. Hon har jobbat hos tre familjer via Nannynu! runt om i centrala Stockholm. Eva är en fantastisk person, alltid ett leende på läpparna, ödmjuk och kompetent. Det märks att Eva jobbat med barn i hela sitt vuxna liv. På Nannynu! har hon arbetat med barn som är upp till två år gamla. Vi på Nannynu! är väldigt glada att hon fortsätter hos oss 2015 och framåt.

Eva är 68 år gammal och bor på Södermalm. På fritiden tränar hon på gym, med Yoga och meditation. Annars är hon gärna i skogen och letar svamp. Eva är idag pensionerad förskolelärare. 

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Att jobba med barn är så oerhört roligt och givande. Har gjort det under större delen av mina yrkesverksamma år, huvudsakligen som förskollärare. Därför känns det jättebra att när jag nu gått i pension kunna få fortsätta att arbeta med barn, nu som nanny. Att få vara med när barnen undersöker och utforskar sin omgivning både ute och inne är så spännande. Grunden för en fortsatt bra relation är att se och respektera barnet.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Första intrycket jag fick av Nannynu! var positivt. Från första telefonkontakten och vidare framåt. Det känns bra med att ha en kontaktperson och att de försöker se vilka nannies som kan passa till ”rätt” familj. Det har även varit givande uppföljningar, däremellan trevliga telefonkontakter och mejl. 

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
I båda stadsdelarna finns det bra parker att besöka. Humlegården med parklek och stora gräsmattor är välbesökt av mig och barnet som nu är 1 1/2 år.  Där finns även massor av hundar som leker och är på hundpromenader. Kronobergsparken på Kungsholmen är också en bra park. Där brukar vi bl.a sparka boll och spela bandy. Sen gör vi gärna ett besök på biblioteket som har en jättebra barnavdelning.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
I stan är det ju framförallt gator och trafik som kan vara farligt för barn. Barnen som jag passar är 1½ – 2 år och sitter i vagn när vi förflyttar oss i stan. När vi stannar vid övergångsställen brukar jag prata med barnen om röd stoppsignal och grönt när man kan gå.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Prata med och lyssna på barnet. Var kreativ och använd olika uttrycksmedel som sång, målning, läsande, berättande med mera. Lek tillsammans med barnet! Försök att hitta barnets intresseområden. Det är även viktigt med bra relation till föräldrar. 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier