Veckans stjärnbarnvakt Ebba | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Ebba

Publicerat | februari 2, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Ebba


Veckans stjärnbarnvakt Ebba

Ebba har arbetat hos oss sedan januari 2014. Hon har jobbat hos tre olika familjer via Nannynu! i Täby, Danderyd och vid Odenplan. Ebba är en fantasifull, kreativ och barnkär barnvakt. Vi på Nannynu! är så glada att hon fortsätter med oss under 2015.

Ebba är 18 år gammal och bor i Täby. Förutom att jobba på Nannynu! studerar hon tredje året på Södra latins gymnasium.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Barn har förmågan att sätta igång ens kreativa och spralliga sida, något som jag själv uppskattar väldigt mycket. De kan alltid ge dig ett stort leende på läpparna och lysa upp en grå dag. Detta gör jobbet som barnvakt positivt och givande.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Att veta att man är anställd och alltid har företaget och sin kontaktperson bakom sig underlättar väldigt. Det får mig att känna mig trygg och bra på det jag gör. Att alltid kunna få tips på t.ex aktiviteter och sånger är även väldigt positivt.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Jag jobbar oftast på kvällar vilket gör att jag och barnen inte så ofta har chansen att vara utomhus utan finner aktiviteter hemma. När jag jobbar i Ella gård så brukar det dock vara på dagen och där finns det stora ängar som är perfekta för lite fotbollsmatcher och lekplatser där ”Dunken” är väldigt uppskattat.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
När jag jobbar inne vid Odenplan är det viktigt att vara väldigt noggrann med barnen eftersom att i princip alla gator däromkring är trafikerade, men så länge man håller sig till övergångsställena är det inga problem. Vid mina andra två familjer i Ella gård och Stocksund finns det ingenting att oroa sig över.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Att vara kreativ och ha tålamod! Barn kan snabbt tröttna på lekar och då är det din uppgift att finna en ny aktivitet så ta chansen att använda din fantasi. Du kan även hamna i många situationer där det gäller det att plocka fram ditt tålamod exempelvis när det är dags att äta!

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Ebba skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Jag hämtar killarna från fritids vid 16.00, därifrån går vi hemåt. Väl hemma gäller aktiviteter som studsmatta, innebandy, kurragömma eller fotboll. Ibland plingar någon kompis på och då tar vi oss alla ner till parken för en omgång ”Dunken”. Vid kl 18.00 lagar jag middag och sedan är det middagsdags. Därefter kan det vara dags för parken igen eller så blir det kanske lite inomhusbandy, allt beror på årstid! Ifall det är vår och sommar är det i alla fall alltid fokus på att försöka hålla oss utomhus och njuta!

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Sarah är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Sarah gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier