Veckans stjärnbarnvakt Josefine | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Josefine

Publicerat | januari 26, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Josefine


Josefine har arbetat hos oss sedan augusti 2014. Hon arbetar hos en familj via Nannynu! där hon upplevs som en trygg och ansvarsfull barnvakt. Vi på Nannynu! är väldigt glada att ha Josefine hos oss.

Josefine är 18 år gammal och bor i Tyresö. Förutom att jobba på Nannynu! studerar Josefine sista året på Värmdö gymnasium där hon läser Samhälle med kulturprofil. Familjen Josefine arbetar hos bor i Enskede.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Att vara barnvakt passar mig mycket bättre just nu än något annat jobb. Jag upplever inte att det är samma stress som att ha ett arbete som att sitta i en kassa eller att jobba som servitris. Naturligtvis så har man istället ett stort ansvar för barnet som man passar. Just det är också något som är väldigt bra att lära sig, att ansvara för någon annan än sig själv. Dessutom är ju barn oftast hur mysiga och roliga som helst! Det gäller bara att veta hur man ska reagera i olika situationer för att allt ska gå bra.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Det är ett roligt alternativ till extrajobb och Nannynu hjälper att hitta en familj som passar en själv och som är nära. Jag tycker att de på Nannynu hade byggt upp anställningen på ett bra sätt i steg som kändes tryggt. Man blev inte bara helt plötsligt placerad hos en slumpmässig familj utan man får gå på intervju och en kurs där man även får träffa andra barnvakter som man kan få tips av. Jag fick definitivt ett bättre grepp om hur man ska vara en riktigt bra barnvakt. Med Nannynu blir det mer professionellt. När man börjar arbeta får man dessutom en kontaktperson som följer upp ens arbetsgång och som man kan ringa till om man har några funderingar. Det gör också att man känner säg bekväm, man har någon som kan hjälpa en.

Jag har verkligen fått en familj och ett barn som är underbara! De passar verkligen mig och där har Nannynu lyckats matcha väldigt bra. Det är inte tungt att gå till jobbet, man längtar istället! Man blir ju vän med barnet och jag antar att det kommer kännas ganska tråkigt och jobbigt när jag måste/ska sluta.  

Hos Nannynu! får jag dessutom själv välja hur/var/när jag vill jobba och det är därför det funkar så perfekt som extrajobb, trots att jag jobbar heltid på kontor.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Det finns en park som ligger en bit bort, vet inte om den har något speciellt namn. Dit brukar jag ofta gå efter jag hämtat barnet på dagis. Där finns så många olika saker för barn i olika åldrar. Även om flickan som jag passar bara är 1,5 år så är det perfekt att vara ute där och få upptäcka.

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Det är ett övergångsställe som man går över när man ska till huset men barnet jag passar sitter i vagn så det brukar inte vara något problem då. Ibland så är vi ute runt huset bara och då är vägen nära men det gäller att ständigt ha koll på barnet och vara lyhörd om någon bil skulle vara på väg in området där huset ligger.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Mitt bästa tips är att vara uppmärksam på barnet, vilken ålder hen än är så visar ofta barnet på olika sätt vad hen vill göra. Ta reda på vad barnet tycker om och var hela tiden uppmuntrande och glad. Barnet känner ofta av ens humör så om hen skulle göra sig illa, bara lite, så ska man inte göra det till en sådan stor grej. En annan viktig sak är att ha god kommunikation med föräldrarna, skriva när barnet har somnat till exempel. 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier