Veckans stjärnbarnvakt Shanette | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Shanette

Publicerat | januari 14, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Shanette


Shanette har arbetat hos oss sedan juli 2013. Hon har jobbat hos ett antal olika familjer via Nannynu! där hon varit mycket uppskattad. Shanette är lojal, ställer upp och är omtyckt av barnen.

Shanette är 19 år gammal och bor i Liljeholmen. Förutom att jobba på Nannynu! arbetar Shanette i Berwaldhallen och på Tele2 arena. Familjerna Shanette arbetat hos har bott över hela Stockholm.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Det känns meningsfullt. Finns ingen bättre känsla än att se barn som hoppar och skuttar bara för att jag har kommit eller ber mig stanna kvar när passet är slut för de inte vill att jag ska gå hem. När man får den uppskattningen känner man verkligen att detta är mer än bara ett jobb.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
Förutom själva jobbet i sig är Nannynu:s Instagramkonto med spontana uppdrag väldigt roliga då man kan träffa nya familjer på t. ex hotelluppdrag eller kalasuppdrag. Tycker även att kontaktpersonerna som alltid försäkrar sig om att det känns bra efter man varit på ett nytt ställe är ett plus. Känns skönt att de försäkrar sig om att inte bara familjerna, utan även barnvakterna alltid har det bra.

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
Humlegården!

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Just nu passar jag mindre barn som har barnvagn vilket känns tryggt. Men när jag tidigare passat lite äldre barn som till exempel cyklar mycket fortare än vad mina ben klarar av är självklart bilvägarna något man måste se upp för. Det bästa är att lära barnen att vänta vid varje korsning/övergångsställe så att man alltid går över vägarna tillsammans.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Ha roligt! Om du trivs, är bekväm och bjuder på dig själv så slappnar barnen av mer och känner sig tryggare. En bra relation med barnet är vad som får både dig och barnen att längta till nästa arbetspass.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Shanette skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Hämta barnen från dagis, leka i parken och sedan gå hem och fixa middag. Efter middagen får barnen välja vad vi ska göra. Det kan vara allt från att sjunga och dansa till lite lugnare aktiviteter som att läsa böcker eller måla. Ibland ingår även läggning men annars tar föräldrarna över härifrån.

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier