Veckans stjärnbarnvakt Emelie | Nanny.nu
Nanny.nu

Barnpassning i världsklass – Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala – Barnvakt – Barnflicka – Babysitter

Veckans stjärnbarnvakt Emelie

Publicerat | januari 7, 2015 | Kommentarer inaktiverade för Veckans stjärnbarnvakt Emelie


Emelie har arbetat hos oss sedan augusti 2013. Hon har jobbat hos flera familjer via Nannynu! där hon är och har varit och är otroligt omtyckt. 

Emelie är 19 år gammal och bor i Solna. Förutom att jobba på Nannynu! arbetar Emelie på Friends arena när det är event samt på Mathem. När det inte är jobb är det basketplanen, familj och vänner som gäller. Familjerna Emelie arbetar hos bor i Solna och Upplands väsby.

Varför tycker du att det är roligt att passa barn och jobba som barnvakt?
Jag har alltid tyckt om barn, tror det kom naturligt med tanke på att jag har en väldigt stor familj och släkt. Nya små toknosar nästan varje år, hur härligt som helst! Barn har en sån härlig energi och är oftast mindre dramatiska än unga vuxna/vuxna, dvs ett oftast roligare umgänge!

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?
När jag fick möjligheten att jobba med barn plus ha ett väl omtalat företag som stöttar mig vid sidan om med tips och allt mellan himmel & jord så var det bara en winwin för mig. Därför tycker jag om Nannynu!

Vilka guldkorn finns i området där du passar barnen?
På båda ställena där mina familjer bor finns det tillgång till jättebra ställen/parker att vara vid. I Upplands väsby finns en liten gård med djur som kossor, höns, getter & lite annat. En promenad dit fungerar alltid för allihop!

Vilka faror finns det i området där du passar barn?
Med tanke på att de bor i innerstan så är det alltid mycket trafik när vi ska åka hem från förskolan. Lillebror får sitta i vagnen och storasyster håller alltid mig i handen när vi ska korsa gator. Eftersom barnens förskola ligger ganska långt från deras hus måste man också åka buss. Då är det viktigt att båda barnen hinner gå av vid rätt hållplats, så storasyster får hålla i vagnen medan vi går av.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?
Att visa att du är lugn och trygg i din roll som barnvakt. Om barnen ser att du är säker och vet vad du gör blir de också trygga i din närhet, och det är trots allt det viktigaste.

Nedan har veckans stjärnbarnvakt Emelie skrivit hur en arbetsdag kan se ut:
Idag såg min och barnens dag ut såhär; Vid 14.00 kom jag hem till familjen i Upplands Väsby. Barnen som är ca 1.5år sover fortfarande. Jag och mamman byter ofta några ord sen ber jag henne gå iväg för lite egen tid! Det kan va allt från gymmet till att träffa någon vän, idag var det en tur till centrum! Killarna vaknar strax efter det. Juste, kanske ska berätta att dom är 2 stycken, jajamän tvillingar och hur goa som helst! Vi brukar sätta oss i soffan för att vakna upp lite till favorit programmet – Teletubbies! En kort stund senare är det direkt dags för lek. Att bygga saker tycker killarna om så idag blev det lego, dom må va små men ibland kan vi tillsammans bygga riktigt häftiga grejer!

Sen är det dags för lite mat. Vi brukar oftast ha lite musik på i bakgrunden och ”jamma” lite tillsammans medans vi äter. Sen då? Jo mera lek! Efter ca 2 timmar och några blöjbyten senare kommer mamma hem igen och då är jag kvar litegrann för att prata om hur det gick samt umgås lite! När det var dags att säga hej då blev det lite ledsna miner, men då blev jag bara glad för det är ju ett tecken på att dom tycker om mig – såsom jag tycker om dom!

 

 • Dela

 • Kommentarerna är stängda.

  Nyheter på Nannynu!

  Läs de senaste nyheterna på Nannynu! här

  Kundundersökning

  99,4% kundnöjdhet. Under mars och april månad 2017 genomförde vi för tredje året i rad en kundundersökning med fina resultat. Resultatet visar bland annat att 99,4% av våra befintliga kunder gärna rekommenderar oss till vänner och bekanta. Undersökningen är gjord av Nannynu!.

  Veckans stjärna

  Julia är veckans stjärna! Vi tycker det är viktigt att lyssna på våra barnvakter och höra om deras jobb med barnen. Varje vecka uppmärksammar vi en barnvakt lite extra. Läs mer om varför Julia gillar sitt extrajobb som barnvakt. Vi har ca 1400 barnvakter på Nannynu!

  Utbildning, rekrytering & kvalitetskontroll

  På Nannynu! är säkerheten nummer ett! Barnvaktens säkerhetsmedvetenhet ska vara på högsta nivå och detta når vi genom rätt rekrytering, bakgrundskontroll och utbildning.

  Utmärkelser

  Nannynu! har genom åren fått fina utmärkelser. Sedan vi grundades år 2007 har vi fått flera utmärkelser. Utmärkelser

  Frågor och svar

  Ibland kan det vara första gången ni som familj tar hjälp av ett företag. Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna.
 • Kategorier